C 1000 + Bioflavonoids е източникът на четири забележителни съставки: витамин С, екстракт от шипка, екстракт от гроздови семена и хесперидин. Формулата доставя 1000 мг витамин С. Освен няколкото известни благоприятни ефекти на витамин С подчертаваме, че той допринася за нормалната функция на имунната система, за намаляване на умората, за нормалния метаболизъм и за защитата на клетките от оксидативен стрес.
При по-високи дози Витамин С помага и за поддържане на нормалната функция на имунната система след интензивни физически упражнения. Благоприятният ефект се получава при ежедневен прием от 200 мг в допълнение към препоръчителния дневен витамин С. Розовите шипки са плодовете на Rosa canina (шипка) и се използват широко в традиционната медицина. Полифенолите в екстракта от гроздови семена имат страхотни антиоксидантни свойства! Хесперидинът е цитрусов биофлавоноид, който се намира главно в цитрусовите плодове. Биофлавоноидите са мощни полифенолни антиоксиданти, които помагат да се предпазите от увреждане от свободните радикали. Цитрусовите биофлавоноиди и техните метаболити могат да допринесат за здравето на сърдечно-съдовата система, като минимизират уврежданията на свободните радикали и насърчават целостта на капилярите.
Витамин C 1000 мг с Биофлавоноиди на топ цена от SCITEC Nutrition е в растителни капсули, които са предназначени за оптимална доставка на активните съставки!
Витамин С е ценен заради мощните си стимулиращи имунитета свойства и борбата със свободните радикали. Ако търсите да се насладите на здраво тяло, което е пълно с младост и живот, по-добре не пропускайте този невероятен витамин. Вземете дневната си доза витамин С и други подобряващи здравето екстракти, като приемате Scitec Nutrition C-1000 + Биофлавоноиди!
C-1000 + Bioflavonoids съдържа 1000 мг витамин С във всяка капсула. Тази добавка използва киселинно-защитени вегетариански капсули, които ще гарантират ефективния транспорт на хранителни вещества до храносмилателния Ви тракт.
Биофлавоноидите са група от така наречените „полифенолни“ растителни съединения. Те също се наричат флавоноиди. Известни са между 4000 и 6000 различни вида. Някои се използват в медицината, добавките или за други здравни цели. Биофлавоноидите се намират в определени плодове, зеленчуци и други храни, като тъмен шоколад и вино. Те имат мощна антиоксидантна сила. Антиоксидантите могат да се борят с увреждането ов въздействието на свободните радикали. Смята се, че увреждането от свободните радикали играе роля във всичко - от сърдечни заболявания до рак. Антиоксидантите могат дори да помогнат на тялото Ви да се справи с алергии и вируси.
Изследователите споделят, че биофлавоноидите могат да помогнат при редица здравословни проблеми. Те имат потенциал да се използват терапевтично или защитно. Флавоноидите също могат да повлияят на способността на витамин С да се абсорбира и използва от тялото.
Антиоксидантната сила на флавоноидите е добре документирана в различни проучвания. В един преглед изследователите обясняват, че антиоксиданти като флавоноиди действат по най-различни начини. Те могат да:
Когато антиоксидантите спират свободните радикали в техните следи, ракът, стареенето и други заболявания могат да бъдат или забавени, или предотвратени.
Екстрактът от гроздови семки е хранителна добавка, приготвена чрез премахване, изсушаване и пулверизиране на семената на гроздето. Гроздовите семена са богати на антиоксиданти, включително фенолни киселини, антоцианини, флавоноиди и олигомерни комплекси на проантоцианидин. Всъщност екстрактът от гроздови семки е един от най-известните източници на проантоцианидини.
Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, екстрактът от гроздови семки може да помогне за предотвратяване на заболявания и за защита от оксидативен стрес, увреждане на тъканите и възпаления.
Розовите шипки са кръглата част от розово цвете, които се намират под венчелистчетата. Съдържа семена от розовото растение. Образуват се през есента и края на лятото след опрашването на розовото растение. Плодът е червен, но се срещат и лилави, оранжеви или черни. Екстрактът от шипка има високо съдържание на витамин С, който помага за предотвратяване и при лечение на грип, настинки и недостиг на витамин С. Екстрактът от шипка се използва при лечение на стомашни разстройства като спазми, язви, стомашно дразнене и недостиг на стомашна киселина. Полезен е при запек, диария, заболявания на жлъчния мехур, камъни в жлъчката, подагра, оток или капкоза, висок холестерол, диабет, заболявания на гърдите, загуба на тегло и висока температура.
Минерали, витамини, основни хранителни вещества и органични съединения, които се намират в шипката, осигуряват силна подкрепа за имунната система. Включва жизненоважни компоненти като витамин А, С, Е, В-комплекс и минерали като желязо, калций, манган, селен, фосфор, магнезий, силиций, сяра и цинк. Освен това съдържа органични съединения като пектин, ликопен, бета каротин и лутеин, които са от съществено значение за организма. Шипката е в състояние да намали симптомите на ревматоиден артрит, да предотврати рака, да облекчи дихателната система, да понижи холестерола, да управлява диабета, да засили имунната система, да изгради по-здрави кости и да насърчи циркулацията.
Хесперидинът е естествено срещащ се биофлавоноид, присъстващ главно в лимони и портокали, но се среща и в други плодове и зеленчуци. Тялото не произвежда хесперидин самостоятелно, затова е достъпно само чрез храни или хранителни добавки. Биофлавоноидите са антиоксиданти, а също така осигуряват цвета и аромата на растенията. Хесперидинът и подобни биофлавоноиди обикновено са известни като витамин Р, въпреки че всъщност не са витамини.
Хесперидинът демонстрира различни фармакологични ползи и действия, включително понижаване на хипертонията и мазнините, както и регулиране на диабета поради антиоксидантните му свойства.
Хесперидинът е част от по-голяма категория съединения, наречени полифеноли. Полифенолите в растенията варират значително и в много случаи растенията съдържат различни полифеноли. Широката категория съдържа хесперидини, в допълнение към процианидини, катехини и кверцетини в ябълки, чай и цитруси.
Хесперидинът притежава значителни ползи, като противовъзпалителни, антистресови, антиоксиданти, стимулиращи растежа, противоракови и имунологични свойства. Той повишава лигавичния и хуморалния имунитет, както и подобрява титрите на антитела срещу грип. Като естествен антиоксидант хесперидин може да помогне за смекчаване на топлинния стрес през лятото чрез намаляване на съотношението хетерофил-лимфоцити и гасене на реактивни видове кислород, генерирани от летния топлинен стрес.
Хесперидинът е съединение, необходимо за здравето на кожата и предотвратяване на щетите от стареене. Като част от биофлавоноидната група хесперидинът работи в хармония с кверцетин и рутин, за да насърчи здравето и жизнеността на кожата. В комбинация с витамин С хесперидин подпомага поддържането на здрави капиляри и стени на кръвоносните съдове. Приемането на хесперидин може да намали разпространението и интензивността на паяковидните вени и варикозите и може да подобри цялостното здраве на вените. Освен това може да понижи високото кръвно налягане и дори да помогне при диабет.
Поддържайте се във върхова форма, за да можете да извлечете повече от Вашия активен начин на живот... Започнете приема на Scitec Nutrition C-1000 + Bioflavonoids, който в БиоМол е на невероятна цена!
Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула на ден, за предпочитане с прием на храна.
Дозировка: 1 капсула
Дози в опаковка: 100
Състав в 1 доза (1 капсула) | Стойност | %ПДД |
Витамин С | 1000 мг | 1250% |
Екстракт от гроздови семки | 25 мг | ** |
Екстракт от шипка | 50 мг | ** |
Хесперидин | 25 мг | ** |
† Дневните дози са базирани на 2000 калории.
** Daily Value не е установено.
Състав: Л-аскорбинова киселина, хидроксипропил метил целулоза (хипромелоза), екстракт от шипка (плод) 10:1, магнезиев стеарат, екстракт от гроздови семки 20:1, хесперидин (извлечен от плодове на бергамот (93%)), геланова гума, титаниев оксид.
Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!