Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods

Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods
Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods
Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods
Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods
Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods
Магнезиев Цитрат 200 мг 100/250 таблетки | Now Foods на топ цена разширява кръвоносните съдове, понижава стреса. Magnesium Citrate спомага за добрия сън и стреса. Научете повече
45.00 лв.
Без данък: 45.00 лв.
 • Статус: В наличност
 • Марка: Now Foods
 • Модел: Magnesium Citrate 200 mg 100 Tablets
 • КОД: NOW-01290

Магнезиев Цитрат 200 мг 100/250 таблетки | Now Foods

Магнезиев Цитрат от Now Foods е магнеиева добавка на таблетки, търсена от нашите клиенти при стрес, влошено настроение, проблеми със съня. Една опаковка съдържа 100 таблетки и е достатъчна за 50 дни при дневен прием от 2 таблетки. Всяка таблетка съдържа 200 мг магнезий от магнезиев цитрат. Дозата се приема по време на хранене.

 • Спомага за нормалната функция на половата система
 • Разширява кръвоносните съдове
 • Помага за усвояване на хранителните вещества
 • Понижава стреса
 • Подобрява настроението
 • Спомага за по-добър сън

Какво е Магнезиев Цитрат?

Магнезиев Цитрат на супер цена понижава стреса и спомага за по-добър сънМагнезиев цитрат (Magnesium Citrate) е хранителна добавка от Now Foods на супер цена, която представлява минерал, който е много важен за производството на енергия в метаболизма, за мускулната контракция, костната минерализация и за предаването на нервните импулси  в тялото. Магнезият също е важен за регулиране на калциевия баланс чрез ефектите си върху паращитовидната жлеза.

Magnesium Citrate таблетки спомага за усвояването на калция и като изключително важен ко-фактор е необходим за повече от 300 ензимни реакции. Наличието на магнезий в организма помага за нормалното функциониране на нервната система, мускулите и сърцето. Намаляне на нивото на магнезия се получава по време на диети, бременност, при консумация на мазни храни, сол, алкохол, захар и при различни натоварвания. Магнезиевият цитрат е много по-лесно усвоим и се поглъща по-добре в сравнение с други форми на магнезий.

Magnesium е един от най-важните ко-фактори в тялото на човека заедно с мангана и цинка, затова се твърди, че участва в различни ензимни реакции и това го прави един най-важните минерали за поддържане на нормалното състояние на организма и на здравето. Едно от най-важните свойства на магнезия е способността на йоните да се свързват с фосфатните групи. Магнезий таблетки се усвоява през тънките черва в тялото, също така се смята, че от 30% до 67% се усвоява напълно.

Как действа Магнезиев Цитрат?

Магнезиев Цитрат (Magnesium Citrate) е хранителна добавка на невероятна цена, която влияе положително върху нормалната функция на половата система, като доброкачествено разширява кръвоносните съдове, помага за разширяване на бронхите и за понижаване на кръвното налягане. Магнезий от Now Foods участва в много мозъчни процеси, като понижава стреса, подобрява настроението, спомага за добрия сън и спокойствие. Изключително важен минерал за спортистите, тъй като спомага за отпускане на мускулните влакна и подобрява мускулните съкращения. Магнезий е много важен за образуването и усвояването на хранителните вещества.

Какви симптоми се наблюдават при недостиг на Магнезий?

Първите симптоми, наблюдавани при недостигът на магнезий са спад в имунната система, повръщане, гадене, загуба на апетит, слабост и умора. При дълъг период на недостиг могат да се проявят и други симптоми, като вкочаненост, мускулни крампи, промяна в сърдечния ритъм, изтръпване, както и промени в поведението и настроението. Трайният дефицит може да причини също сърдечни болести и ниски нива на калий и калций в кръвта. Причините за често срещания дефицит са много, една от тях е спазването на диети, тъй като точно тогава от менюто се изключват храни богати на магнезий, също така при диария и често повръщане.

По-голяма нужда от Magnesium имат хора, които страдат от диабет или имат проблеми с бъбреците, тъй като засилено изхвърлят минерали с урината. Наблюдава се и при хора приемащи високи количества алкохол или имат понижени нива на калций и калий в кръвта. Някои антибиотици, като амфотерицин и гентамицин, различни диуретици, също намалят усвояемостта на магнезий. Недостига на магнезий се свързва с отрицателното въздействие върху нервната система - появяват се състояния на нервност и депресия.

Какви ползи има още от приема на Магнезий?

Magnesium Citrate от Now Foods предотвратява различни схващания в мускулитеДопълнителният прием на магнезиев цитрат таблетки може да спомогне за подобряване на различни схващания и умора в мускулите, също така и при спортната суплементация. При някои изследвания върху жени в менопауза, допълнителният прием отбелязва повишаване на минералните концентрации и костната плътност и понижаване на фрактурите.

При хора спазващи диети, които са богати на зеленчуци, плодове, растителни храни, и такива които имат високи нива на калий, магнезий и калций и понижено съдържание на натрий, кръвното налягане е по-ниско. Свойството на магнезия да намаля кръвното, е обвързан с баланса на калий, натрий и калций.

Ниските нива на magnesium могат да доведат до инсулинова резистентност или диабет. При рязкото повишаване на захарта (хипергликемия), бъбреците загубват своята способността да задържат и изхвърлят магнезия чрез урината.

Магнезият е изключително полезен, тъй като подобрява съня и улеснява заспиването. Магнезият-magnesium има синергичен ефект с мелатонина и цинка. Магнезият притежава успокояващ ефект върху нервната система, като неговите свойства са свързани с намаляване на агресията, нервните изблици, има и благоприятелно влияние върху дейността на мозъка.

Редовният прием на magnesium citrate и магнезиев оксид намаля болката в гърдите в резултат на високата физическата активност при хора, които са с болест на коронарната артерия. Също така приемът му увеличава антитромбоцитния ефект и има противовъзпалителни свойства. Установено е, че намаля нивото на кортизол и спомага за регулирането на ритъма на сърцето след тренировка. Във високи дози магнезия се свързва с половите хормони, увеличава нивото на тестостерон и подобрява спортните показатели.

Знаете ли,че.....

Магнезият може да бъде свързан с неорганични вещества или метали. Такива форми са магнезиев карбонат или магнезиев оксид. Съединява се и с органични вещества, които могат да бъдат аминокиселини или соли. Тези форми на магнезия са наречени хелатни форми (магнезиев лактат, цитрат, тауринат, глицинат, оротат и магнезиев аспарат). Могат да притежават висока активност и усвояемост.

При някои изследвания се установява, че магнезиевия оксид се усвоява през стомашно-чревния тракт и тази усвояемост е много ниска - 4%. По-добри резултати се наблюдават при магнезиевия лактат, магнезиевия аспартат и магнезиевия хлорид.

Магнезиевият глицинат показва по-добра усвояемост и повишаване на плазмените нива. Разликата в формите на магнезия може да не се свежда само до усвояемост, но и до използване на различни метаболитни пътища или до проявата на различни нежелани ефекти. Конкретната форма на магнезий може да има по-големи ползи в някои насоки, такъв потенциал се наблюдава при магнезиевият таурин за поддържане на сърдечното здраве.

Кои са източниците на Магнезий?

Магнезият (Magnesium) се среща в много храни, като повечето от тях са растителни, а в животинските храни са по-ниски. Най-богатите източници на магнезий са зърнените храни, това са овес, пшеница, ориз, различни семена (сусамено, ленено, слънчогледово, тиквено), какаови зърна, ядки (лешници, бадеми, орехи). Също така източници могат да бъдат различни билки, като спанак, кориандър, босилек, градинска мента, лапад, пореч, както и кафето. Проблемът на храните от растителен произход е, че те се подлагат на термична обработка и част от полезните вещества се губят. При зърнените продукти и семената, след като се рафинират, по-голямото количество на магнезий се губи.

Магнезиев цитрат на добра цена е по-лесно смилаем и се абсорбира по-добре в сравнение с други форми на магнезий.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием:  Приемайте по 2 таблетки дневно по време на хранене.

Дозировка: 2 таблетки

Дози в опаковка: 50

Състав в 1 доза (2 таблетки)Стойност%ПДД
Магнезий (от 2660 мг магнезиев цитрат)400 мг95%

† Процент дневни стойности са на базата на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: хидроксипропил целулоза, микрокристална целулоза, растително покритие, стеаринова киселина (растителен източник), кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат (растителен източник). 

Не съдържа: захар, сол, нишесте, мая, пшеница, глутен, царевица, соя, мляко, яйца или консерванти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Само за възрастни! Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване, се консултирайте с лекар преди употреба! Вегетарианска формула.

Магнезий > Минерали > Now Foods Magnesium Citrate 200 mg 100 Tablets

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Магнезиев Цитрат 200 мг 100 таблетки | Now Foods

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.