Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Л-Глутамин (Микронизиран) 300 гр | Natural Factors

Л-Глутамин (Микронизиран) 300 гр | Natural Factors
Л-Глутамин (Микронизиран) 300 гр | Natural Factors
73.00 лв.
Код на продукта : Micronized L-Glutamine 300 g
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

 
Бърза поръчка
Л-Глутамин (Микронизиран) 300 гр | Natural Factors

Л-Глутамин (Микронизиран) 300 гр | Natural Factors

 • Противостои на катаболитните процеси
 • Оказва помощ в поддържането на pH баланса
 • Предпазва тъканите на мускулатурата от дефицит на глутамин
 • Поддържа цялостно здравето
 • Микронизиран Л-Глутамин 300 гр е на перфектна цена от Natural Factors
 • Заздравява имунитета
 • При голям стрес и натоварване
 • Увеличава запасите от гликоген
 • При голяма физическа работа

Какво знаем за L-Glutamine?

60% от аминокиселините в мускулите са глутамин и голяма част от него се произвежда от организма ни (в мускулите, черния дроб и други органи). Глутаминът изпълнява много различни функции в човешкото тяло, затова приемът на  Л-Глутамин 300 гр от Natural Factors на идеална цена би бил само полезен.

Много аминокиселини са предшественици на синтеза на глутамин, в частност аминокиселините с разклонени вериги. Това подчертава важността на употребата на аминокиселините и потвърждава важността от приема на качествени хранителни продукти, богати на белтъчини, от които тези аминокиселини се отделят. Глутаминът, който се приема в L форма, играе важна роля в процеса на трупане на мускулна маса. Още в средата на 80-те години на миналия век учените са открили връзка между нивата на глутамина и скоростта на синтезирането на мускулен белтък. Колкото по-високи са нивата на свободния глутамин в кръвта, толкова по-бързо растат мускулните клетки.

Как действа Л-Глутамин на прах?

Глутаминът е продукт от синтеза на аминокиселини, който играе ключова роля в метаболизма. Той има статус на „условно заменим“ компонент. Това значи, че организмът може ефективно да го произвежда със собствени сили, но количеството на синтезирания глутамин не стига при по-напрегната работа на тялото.

В хода на силовите тренировки нивата на глутамина падат приблизително с 1/5, а стресовото състояние може да доведе до още по-голям спад. Но употребата на хранителната добавка Микронизиран Л-Глутамин 300 гр на прах помага да се възстанови неговия баланс в организма. Учените са стигнали до извода, че това е „строителен“ материал“ за много процеси и дейности в организма.

Глутаминът доставя азотни атоми към ензимите, които участват в създаването на молекули, богати на азот (основа на ДНК и аминокиселини). Това е много важно за последващия растеж на мускулите и поддържането на имунитета. Попадайки в мускулите, добавката Micronized L-Glutamine 300 g от Natural Factors дава азот на клетките, а на кой повече от на спортистите им е необходимо постоянно постъпване на азот за поддържане на нормалния му баланс, са създаването на анаболитни условия за възстановяване и мускулен растеж?

Освен това този продукт действа и като мощен неутрализатор на амоняка. Амонякът е много токсично вещество за мускулните клетки. Но хранителната добавка Л-Глутамин прах от 300 гр премахва амоняка от тъканите в целия организъм, тъй като глутаминът има два азотни атома, докато при другите аминокиселини той е един. Именно наличието на два азотни атома позволява на продукта да предава азот на мускулите.

Като хранителна добавка Micronized L-Glutamine от 300 гр увеличава способността на организма да произвежда растежен хормон. Този хормон подпомага обмена на мазнините в тялото и поддържа растежа на мускулната тъкан. В процеса на метаболизма глутаминът може също така да се превръща е черния дроб в глюкоза, като така подпомага натрупването на гликоген в мускулите.

По време на тренировки или по време на метаболитен стрес, потребността на тялото от глутамин расте забележително. Добавката Микронизиран Л-Глутамин 300 гр предотвратява разрушаването на белтъците.

Интересно е, че глутамин в продължение на много години се използва в спешната помощ за пациенти, които са в стресово или катаболитно състояние. В тези условия тялото извлича от мускулите глутамина за да го използва за по-важни процеси в организма. За да се предотвратят загубите на мускулна тъкан, използват високи дози глутамин. До известна степен това е сходно с това, което се случва с бодибилдърите, които подлагат мускулите си на усилени натоварвания. От тук възниква необходимостта от допълнителна употреба на Л-глутамин.

L-Glutamine при трениране

Когато се подлагане на интензивна физическа активност, запасите от глутамин намаляват заради следните обстоятелства:

 1. Расте отделянето на кортизол, заради което протича бързо отделяне на глутамин от кръвта. Кортизолът също така способства за намаляване нивата на глутамина и в черния дроб.
 2. Физическите натоварвания увеличават употребата на въглехидратите в организма. Тоест – понижава се нивото на гликогена и инсулина в кръвта. След това протича глюконеогенеза – образуване на глюкоза от молекулите на други органични съединения. черният дроб преобразува глутамина във въглехидрати.
 3. По време на силови тренировки се произвежда млечна киселина като страничен продукт от анаеробния метаболизъм. Именно заради това се появява и чувството на изгаряне в мускулите по време на изпълняването на упражненията. След това пада pH в кръвта и това се отразява върху бъбреците. Те са принудени бързо да привлекат глутамин, за да възстановят баланса на pH в организма.
 4. Всяка тренировка е натоварване на имунната система. А отдавна се знае, че имунната система използва глутамина като „гориво“.

Затова нуждата от глутамин е много по-висока при спортистите, отколкото при хора, които нямат такъв активен начин на живот. Използването на Micronized L-Glutamine Powder 300 гр на специална цена успешно покрива тези нужди и възпрепятства всички тези състояния.

Доказани факти за глутамин:

 • Намалява тягата към алкохола, затова може да се използва при хроничен алкохолизъм;
 • Отговаря за 35% от целия азот, който прониква в мускулите
 • Приемът на допълнително глутамин (2 гр) повишава нивото на хормона на растежа с повече от 400%

Начин на употреба: Разтворете 5 гр. (1 ч.л.) в сок или вода.

Дозировка: 5 гр

Дози в опаковка: 60

Състав в 1 доза (5 гр) Стойност %ПДД
Л-глутамин 5 гр **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Не съдържа мая, захар, сол, изкуствени оцветители, ароматизатори, консерванти, царевица, нишесте, пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, ракообразни, ядки, ГМО-продукти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™