Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

L-Carnitine 400 мг 200 капсули | Sanct Bernhard

L-Carnitine 400 мг 200 капсули | Sanct Bernhard
L-Carnitine 400 мг 200 капсули | Sanct Bernhard
L-Carnitine 400 мг 200 капсули | Sanct Bernhard
89.90 лв
Код на продукта : L-Carnitine 400mg 200 capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.45 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 100 дни
* при минимален дневен прием

 
Бърза поръчка
L-Carnitine 400 мг 200 капсули | Sanct Bernhard

L-Carnitine 400 мг 200 капсули | Sanct Bernhard

 • Увеличава нивото на енергия в тялото
 • Прави тренировките по-ефективни и повишава силовите показатели
 • Зарежда мускулите и ги прави по-издръжливи
 • Подобрява състоянието на сърцето
 • Помага при депресивни състояния и стрес
 • Подпомага репродуктивните функции пи мъжете
 • Препоръчва се при големи натоварвания – спорт, умствена дейност, тежък физически труд
 • L-Карнитин 400 мг 200 капсули е на невероятна цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за L-Карнитин?

Л-карнитин е биоактивно вещество, което по структура е сходно с витамините от група В. По химичен състав това е аминокиселина. Ендогенният състав на левокарнитина (както още е познато веществото) протича в черния дроб и бъбреците с участието на лизин и донаторът на метилните групи метионин. Синтезът на това вещество е невъзможен без участието на витамините С, В, фолиева киселина и желязо.

Задачата на карнитина е да участва в мастния обмен и насищането на организма с енергия. В резултат на химичните реакции от мастните киселини и коензим-А се образува познатото на много хора съединение ацил-КоА. Сама по себе си тази молекула не може да проникне в мотохондрия. И тогава се случва нещо поразително. Карнитинът заменя молекулата коензим-А и се превръща в ацил-карнитин.

Неразпознат, той преминава през двойната мембрана на клетката, която също съдържа коензим-А, и прониква в митохондрия. Вътре в клетката молекулата ацил-КоА се ресинтезира сама по себе си. Там протича процесът на нейното окисляване до крайния продукт на обмен – вода и въглероден газ. При това се освобождава голямо количество енергия (молекула АТФ). А Л-карнитинът се връща назад в свободна форма.

В медицината L-Карнитин се използва често при синдром на хроничната умора, дистрофия при децата и за поддържане здравето на лицата, които страдат от сърдечно-съдови болести. Карнитинът е открит през 1905 година, а за пръв път е синтезиран едва през 1960 година. И едва след две години е била определена неговата основна функция.

В резултат на научни изследвания е доказано, че L-Carnitine помага за понижаване нивата на холестерола и предпазва от образуване на плаки в кръвоносните съдове. Освен това учените са успели да докажат, че той е безспорно полезен за хора, които страдат от инфекциозни болести на бъбреците и черния дроб.

БиоМол предлага една висококачествена добавка на основата на веществото Л-карнитин, и то на топ цена – L-Карнитин 400 мг 200 капсули от Sanct Bernhard.

Как действа L-Карнитин на капсули?

Източниците на аминокиселините (лизин и метионин) са хранителните продукти и белтъците от собствената ни мускулна тъкан. Но с храната в организма ни постъпват само около 100-300 мг от това вещество на ден, докато на възрастния човек със средно телосложение му трябват 300-600 мг карнитин дневно. При увеличаване на енергийните разходи, различни болести, бременност нуждите от него се увеличават с 5-10 пъти и са около 2000 мг, а дори и повече.

От черния дроб се произвеждат 25% от дневната норма на веществото, останалият L-Карнитин човек получава отвън. Но има проблем по отношение на фитнеса – ниската биодостъпност на чистия левокарнитин от хранителните продукти (само 5-15%). Тогава как да приемате Л-карнитин? Предлагаме Ви решение – хранителната добавка L-Карнитин на капсули, която при нас е на специална цена.

Кои свойства са присъщи на L-Карнитин?

Към днешна дата свойствата на Л-карнитин са изучени много добре. Използват се от обикновените хора, спортистите и хората, които искат да отслабнат. Карнитин:

 • Има анаболитни и животопротекторни ефекти. Ускорява регенерацията на тъканите, подпомага растежа на мускулната маса и силата на мускулите, усилва работоспособността.
 • Повишава издръжливостта на организма, като преобразува мазнините в енергия.
 • Подобрява паметта и мисловната дейност, намалява проявите на депресия и болката.
 • Оптимизира репродуктивната функция, стимулира сперматогенезата.
 • Подобрява функцията на зрението – спира дистрофичните изменения на съдовете.
 • Утилизира шлаките и токсичните метаболити, натрупани в клетките при окисляването на мазнините.
 • Намалява образуването на млечна киселина.
 • Помага за снабдяването на миокарда с кислород.
 • Забавя стареенето.

При процеса на транспортиране на киселини мазнините не горят. Само се осигурява енергия на мускулните клетки. Затова е добре да знаете, че Л-карнитин за отслабване би следвало да се използва само при регулярни и интензивни тренировки.

За ползата на Л-Карнитин

L-Carnitine участва в универсални биохимични процеси в организма. Тази особеност позволява да говорим за това вещество като за полезна добавка и да го използваме в най-широки спектри, включително и в спорта.

Карнитин за сърцето

 • Тъй като добавката L-Карнитин 400 мг е антиоксидант, приемът ѝ осигурява защита на клетките на сърцето от исхемия, хипоксия и последиците от стреса;
 • Понижава нивото на холестерол в кръвната плазма;
 • Повишава скоростта на разграждане на липидите;
 • Възпрепятства образуването на тромбове;
 • Подобрява метаболизма на кардиомиоцити и съхранява запасите на АТФ.

Карнитин за мозъка

 • Има антидепресивни свойства, усилва действието на серотонина;
 • Подобрява паметта, вниманието, повишава способността към обучение;
 • Повишава устойчивостта към емоционалните стресове и претоварването;
 • Подобрява съня.

L-Карнитин капсули в спорта

 • Поддържа оптимално физиологично състояние и осигурява на мускулите необходимата им енергия за големи физически натоварвания;
 • Повишава ефективността и издръжливостта при тренировки;
 • Увеличава мускулите чрез използване на натрупаните мазнини.

За организма като цяло Л-карнитин придава бодрост за през деня, създава добро настроение и дава увереност в собствените Ви сили.

Как влияе дефицитът на L-Карнитин?

Дефицитът на L-Carnitine обикновено е съпроводен от следните симптоми:

Най-добрият начин да се избавите от недостига на това вещество е като го приемате допълнително чрез хранителни добавки, каквато е добавката на Sanct BernhardL-Карнитин на капсули от 400 мг на добра цена. Препоръчва се приемът на този продукт и в периода на възстановяване след боледуване, на хората след 40-годишна възраст и на хора, които постоянно са подложени на физически, емоционални или умствени натоварвания. Този вид добавки се смятат за безопасни, тъй като дори и превишаването на дневната норма на това вещество при нормална работа на бъбреците не предизвиква никакви сериозни странични ефекти.

8 факта за карнитин:

 1. Произход на думата „карнитин“ – името произлиза от латинската дума carnes – месо. Точно от месото е бил извлечен за пръв кът карнитинът.
 2. В мускулите концентрацията на левокарнитин е голяма. Той се насочва натам, където има най-голяма нужда от него. При физически натоварвания мускулите ни имат нужда от повече енергия. Тази енергия може да се произвежда непосредствено в мускулната тъкан при активното горене на мастните киселини с участието на голямо количество карнитин. С това може да се обясни откритието му точно в месото и произходът на самото му име.
 3. Левокарнитин (Л-карнитин) попада в яйцеклетката със сперматозоида. Да, още на най-ранния етап от формирането на човека карнитинът започва да играе своята роля.
 4. Без L-карнитин не е възможно „формирането“ на дете. Веществото е необходимо за по-нататъшния процес на растеж на плода. Възрастният човек може да използва няколко източника на енергия. Но плодът се намира в специфична среда. Тази среда е бедна и на глюкоза, и на кислород, необходим за окисляването на глюкозата. Основният източник на енергия за плода са само мастните киселини, разграждането на които е невъзможно без карнитин. Ако няма карнитин, плодът ще изгуби източника на енергия за собствените си клетки, което ще повлияе на неговото развитие.
 5. Л-Карнитин се разгражда при термична обработка. За съжаление, повечето храни, които употребяваме, се подлагат на термична обработка. Затова макар и някои продукти да са богати на карнитин, след приготвянето на ястието те губят свойствата си.
 6. Производството на Л-карнитин. Той започва да се произвежда самостоятелно от плода още преди раждането му. Заради присъствието му в яйцеклетката карнитинът активира генетичните процеси за по-нататъшното производство от плода на „собствен карнитин“. Левоканитин по-нататък се синтезира от новообразуваните клетки на зародиша.
 7. Карнитин не е аминокиселина. Макар че хората често я причисляват към аминокиселините, технически тя не се явява аминокиселина. Объркването възниква заради произхода на веществото. Съответно то си прилича с аминокиселините. Но по определение не е аминокиселина.
 8. Подобрява качеството на спермата и дори влияе на възможността на мъжете да „направят“ бебе. Вече казахме, че карнитинът се съдържа в спермата. Изследванията сочат, че той увеличава подвижността на сперматозоидите.

Препоръчителен прием: Приемайте по 2-3 капсули на ден с достатъчно вода.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 200

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Л-карнитин 400 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: L-тартрат, желатин, магнезиев стеарат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на температура под 25°С! Пазете от слънчева светлина!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™