Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Creatine-Magnesium 200 капсули | Sanct Bernhard 30441

Creatine-Magnesium 200 капсули | Sanct Bernhard 30441
Creatine-Magnesium 200 капсули | Sanct Bernhard 30441
Creatine-Magnesium 200 капсули | Sanct Bernhard 30441
68.50 лв.
Код на продукта : Creatine-Magnesium 200 capsules Sanct Bernhard
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 1.04 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 22 дни
* при минимален дневен прием


 
Бърза поръчка
Creatine-Magnesium 200 капсули | Sanct Bernhard 30441

Creatine-Magnesium 200 капсули | Sanct Bernhard

 • Капсули с креатин - основно вещество, което се намира в мускулните клетки
 • Магнезият допринася за здравословния енергиен метаболизъм и за намаляване на отпадналостта и умората
 • Подходяща хранителна добавка за хора над 50-годишна възраст
 • Повече сила по време на тренировка, спорт и физически натоварвания
 • Creatine-Magnesium капсули от Sanct Bernhard на топ цена 

Какво знаем за Creatine-Magnesium?

Креатинът е вещество, което ни е необходимо за нормални ежедневни функции. Той се съхранява в мускулните клетки. Хранителната добавка, съдържаща креатин, е особено важна за хора, чиято диета е бедна на креатин (например от месо или риба). Преди всичко, хората на възраст над 50 години се нуждаят от допълнително креатин, тъй като при по-възрастните капацитетът за съхранение на креатин в организма е значително намален.

Магнезият допринася за нормалния енергодобивен метаболизъм и намалява умората и отпадналостта. Освен това играе роля за нормалната мускулна функция; особено когато се занимавате с физически дейности като спорт и упражнения.

Когато сме под стрес, напрежение, тренираме усилено и спортуваме, тялото ни използва много повече магнезий и креатин, затова Sanct Bernhard Ви препоръчва тази страхотна добавка на топ цена Creatine-Magnesium 200 капсули, подходяща за ежедневен прием.

Всяка капсула от хранителната добавка на Sanct Bernhard съдържа 400 мг креатин и 25 мг магнезий. Креатинът увеличава способността на тялото да произвежда енергия бързо. Подпомага подхранването на мускулите и поради тази причина някои хора го приемат като добавка за повишаване на ефективността им във фитнес залата.

Креатинът може да доставя енергия на части от тялото, където е необходима. Спортистите използват добавки с креатин, за да увеличат производството на енергия, да подобрят атлетичните си резултати и да им позволят да тренират по-силно.

Как действа Креатин и Магнезий на Sanct Bernhard?

Комбинацията на креатин с магнезий в добавката Creatine-Magnesium капсули Sanct Bernhard на топ цена е просто невероятна, тъй като магнезият допринася за здравословен енергиен метаболизъм, както и за намаляване на умората и отпадналостта. В допълнение, магнезият поддържа нормална функция на мускулите, особено при спорт и физически натоварвания, и по този начин насърчава благосъстоянието - дори през нощта - чрез разпускане и отпускане на мускулите и прасците.

Креатинът е естествено вещество, специфично за тялото, което играе важна роля в енергийното снабдяване на мускулните клетки. Спортистите са особено зависими от достатъчния запас от креатин.

Основното предимство на креатина е подобряване на силата и мощността по време на силови тренировки и упражнения. За тази цел креатинът е добре проучен и ефектите са доста забележими като добавка. Когато се използва заедно с упражнения за устойчивост, креатинът може леко да увеличи чистата мускулна маса.

Допълнителния прием на креатин помага за намаляване на умствената умора, при липсата на сън и травматично увреждане на мозъка. Креатинът може да подобри работната памет, особено при вегетарианци и възрастни хора, които имат под средните нива на креатин.

Ако искате да бягате по-бързо, да скачате по-високо или вдигате повече килограми, креатинът може да бъде Вашият най-добър приятел. Креатинът е вещество, съставено от три аминокиселини - метионин, аргинин и глицин. Вероятно сте чували, че помага за повишаване на атлетичните показатели - но как? Той се свежда до три букви: A, T, P. Креатинът помага на мускулите да правят и циркулират аденозин трифосфат (ATP), съединение, което освобождава енергия, използвана за мускулни контракции, особено по време на бързи и интензивни анаеробни дейности като тренировки по вдигане на тежести, спринт или съпротива. ATP захранва мускулите Ви, но само при изключително кратки изблици. Точно тук креатинът носи най-големи ползи. Тъй като подпомага производството и циркулацията на АТФ, адекватният мускулен креатин поддържа тези взривове на енергия, заредена с АТФ.

Ползите за производство на мускулна енергия и производителността, които креатинът осигурява, могат да допринесат много и за Вашите мускули. Проучванията показват, че добавките с креатин по време на тренировъчен режим помагат на спортистите да качат сериозна маса, тъй като той играе важна роля в синтеза на мускулни протеини, особено в миофибрилите (влакната, изграждащи мускулите Ви).

Някои проучвания показват, че креатинът може да помогне за увеличаване на способността Ви за упражнения по време на изтощителна тренировка - особено в горещината - като помага на клетките Ви да задържат вода. Допълнителната хидратация помага за предотвратяването на мускулни крампи и умора. Въпреки че това е от полза за приема на креатин, все пак трябва да пиете толкова вода и електролитни обогатени спортни напитки, колкото е необходимо, за да поддържате нуждите на Вашия режим. Напомняме: имате нужда от поне 8 чаши на ден - но колкото повече се потите, толкова повече трябва да консумирате.

Всичко за креатина

Креатинът е молекула и се образува от три аминокиселини: L-аргинин, глицин и L-метионин. Той представлява около 1 процент от общия обем на човешката кръв. Около 95% от креатина в човешкото тяло се съхраняват в скелетните мускули, а 5% - в мозъка. Между 1,5 и 2% от запасите на креатин в тялото се използва за употреба всеки ден от черния дроб, бъбреците и панкреаса. Транспортира се през кръвта и се използва от части от тялото, които имат високи енергийни нужди, като скелетните мускули и мозъка.

Благодарение на аминокиселините креатинът се произвежда в организма и съхранява високоенергийни фосфатни групи под формата на фосфокреатин, които се доставят на АДФ, регенерирайки го до АТФ, основният носител на енергия в тялото. Тази роля в производството на енергия е особено важна при условия на високо енергийно търсене, като например интензивна физическа или умствена дейност.

Креатинът може да се намери в някои храни и е най-концентрират в месото и рибата. Спортистите обикновено го приемат под формата на прах или на капсули.

Още през 70-те години учените откриват, че приемането на креатин във форма на добавка може да повиши физическата работа. През 90-те години креатинът се превръща в популярна спортна добавка. Добавката е особено популярна сред гимназистите, колежаните и професионалните спортисти, особено футболисти и хокеисти, борци и гимнастички.

Смята се, че креатинът подобрява силата, увеличава чистата мускулна маса и помага на мускулите да се възстановяват по-бързо по време на тренировка. Този мускулен тласък може да помогне на спортистите да постигнат по-добра скорост и енергия, особено по време на високоинтензивни дейности като вдигане на тежести или спринт. 

Хората, които не могат да синтезират креатин поради здравословно състояние, може да се наложи да приемат 10 до 30 гр на ден, за да избегнат здравословни проблеми.

Креатинът е и най-често срещаната добавка, която се намира в добавките за спортно хранене, включително спортните напитки.

 • Подобряване на атлетичните показатели - Спортистите обикновено използват добавки с креатин, тъй като има някои доказателства, че те са ефективни при тренировки с висока интензивност.
 • Креатинът е популярен сред спортистите - Идеята е, че креатинът позволява на тялото да произвежда повече енергия. С повече енергия спортистите могат да работят по-усилено и да постигат повече.
 • Увеличена телесна маса - Повишеното съдържание на креатин в мускулите се свързва с по-голяма телесна маса.
 • Поправяне на щети след нараняване - Изследванията сочат, че добавките с креатин могат да помогнат за предотвратяване на мускулно увреждане и да засилят процеса на възстановяване след като спортист е получил нараняване.

Креатинът може също да има антиоксидантен ефект след интензивна сесия на тренировки за резистентност и може да помогне за намаляване на спазмите. Може да играе роля в рехабилитацията на мозъчни и други наранявания.

Дефицитът на креатин е свързан с широк спектър от състояния като:

 • Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
 • Сърдечна недостатъчност (CHF)
 • Депресия
 • Диабет
 • Множествена склероза (MS)
 • Мускулна атрофия
 • Болестта на Паркинсон
 • Фибромиалгия
 • Остеоартрит

Креатиновите добавки могат да облекчат тези състояния, но това не е всичко. Добавките се приемат и за увеличаване на креатина в мозъка. Това може да помогне за облекчаване на припадъци, симптоми на аутизъм и нарушения в движението.

Препоръчителен прием: Приемайте 2 до 3 капсули 3 пъти дневно, поглъщайки ги с достатъчно течност (без кофеинови напитки). Около 6 капсули покриват 40% от дневната доза магнезий на възрастен.

При повишени нужди заради спорт и фитнес може да се приемат от 4 до 5 капсули 3 пъти дневно.

Дозровка: 3 капсули

Дози в опаковка: 66

Състав Стойност
за 1 капс. 
Стойност за 
дневна доза (9 капс.)
% от препоръчителната
дневна доза според NRV *
Стойност за
100 гр капс.
Креатин 400 мг 3600 мг ** 66 гр
Магнезий 25 мг 225 мг 60 4 гр

Състав: креатин-монохидрат (66%), магнезиев карбонат, желатин, средство против слепване магнезиев стеарат.

* NRV = Референтна стойност на хранителните вещества за дневния прием съгласно VO (ЕС) № 1169/2011
** Все още не е установена референтна стойност

Важно: Не приемайте, ако някое уплътнение е чупено или лиспва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с Вашия лекар преди прием, ако имате сърдечни, бъбречни или чернодробни заболявания.

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™