Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health

Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Високо качество, гарантирана ефикасност Поддържа здраво сърцето, предпазва от патологии на миокарда Забавя старостта както отвън, така и отвътре Поддържа функц Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Вис
Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Високо качество, гарантирана ефикасност Поддържа здраво сърцето, предпазва от патологии на миокарда Забавя старостта както отвън, така и отвътре Поддържа функц Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Вис
Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Високо качество, гарантирана ефикасност Поддържа здраво сърцето, предпазва от патологии на миокарда Забавя старостта както отвън, така и отвътре Поддържа функц Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Вис
Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Високо качество, гарантирана ефикасност Поддържа здраво сърцето, предпазва от патологии на миокарда Забавя старостта както отвън, така и отвътре Поддържа функц Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health Вис
Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health
Coenzyme Q10 100 мг 60 таблетки от Green Health на изгодна цена поддържа младостта отвътре и укрепва сърдечно-съдовата система. Коензим Q10 Е перфектна профилактика на стареенето и сериозните болести, които маг да се развият в по-напреднала възраст. Научете повече

Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health

 • Високо качество, гарантирана ефикасност
 • Поддържа здраво сърцето, предпазва от патологии на миокарда
 • Забавя старостта както отвън, така и отвътре
 • Поддържа функциите на всички вътрешни органи, осигурява им необходимата енергия за добро функциониране
 • Поддържа тонуса на мускулатурата
 • Предпазва от възрастови изменения в умствените функции
 • Подобрява когнитивните умения
 • Коензим Q10 100 мг на таблетки е на супер цена от Green Health

Какво знаем за Coenzyme Q10?

Коензим Q10 се нарича още убихинон. Името убихинон произлиза от гръцката дума вездесъщ. Вездесъщ е най-подходящата характеристика за този коензим, тъй като той присъства във всяка клетка от тялото ни. Q – защото съдържа хиноидна група, а 10 – това е броят на изопрениловите групи. При човека убихинонът има 10 изопренилови звена.

Коензим Q10 от Green Health на топ цена спира процесите на стареенето на организма.Най-концентрирани са тези елементи в органите, чиято дейност изисква максимално количество енергия – черният дроб и сърцето. Молекулите на коензима си приличат по строеж с тези на витамините Е и К. Витаминоподобното CoQ10 се отнасят към група коензими – малки молекули, които подпомагат дейността на ензимите в организма ни.

Коензимите влизат в структурата на ензимите, всъщност са катализатори на химичните реакции, в които участват тези вещества. Биологичната активност на ензимите, обусловена от наличието на коензим, осигурява важен комплекс от биохимични реакции за пренасяне на кислорода в клетките, за производството на енергия, за синтеза на АТФ.

Синтезът на Коензим Q10 при човека е поетапен биохимичен процес, който е възможен само в присъствието на оптимална концентрация на витамини от група В и аминокиселината тирозин. Основно се случва в чернодробните клетки. Такъв синтез протича постоянно в организма ни от самото ни раждане. Максималната концентрация на това вещество в тялото ни е на 20-25 години. След това производството се понижава постепенно. И така, към 40-годишна възраст този коензим вече се произвежда с 40% по-малко, а към 60 – с 50%.

Ние получаваме Коензим Q10 заради самостоятелното му производство от организма ни. В продуктите той се съдържа в много малки, недостатъчни за нуждите ни количества. Затова, след като навлезем в една по-зряла възраст, е добре да го приемаме в по-високи концентрации, а това става с прием на хранителни добавки. Такава е добавката CoQ10 100 mg на таблетки от компания Green Health, която ние от БиоМол предлагаме на много достъпна цена.

Как действа Коензим Q10 на таблетки?

Жизнената дейност на нашия организъм се определя от широк спектър процеси, в които участват безброй съединения и елементи. Убихинонът е един от тези елементи. Ще се опитаме да се спрем на най-важните му свойства, за да разберете защо добавката Coenzyme Q10 100 mg от Green Health на таблетки е толкова препоръчителна:

 • Елементът влиза в състава на митохондриите на всички клетки в нас – основните генератори на енергия в тялото ни. Като преносвач на електрони поддържа процеса на АТФ-синтезиране. По този начин коензимът участва в общия енергиен обмен. Активните ни жизнени функции се забавят с възрастта. И една от причините за това забавяне е недостатъчното количество CoQ10.
 • Той е естествен антиоксидант за нас. Свойството му да присъства в различни форми, особено във възстановяваща, помага да се поддържа постоянно антиоксидантната му активност и да се поддържа активността на други активни елементи като витамин Е.

Коензим Q10 от 100 мг таблетки оказва положително въздействие на много системи и процеси, протичащи в тялото ни:

 • Облекчава работата на сърцето и съдовете – съкратителната функция на сърдечния мускул се поддържа в работно състояние благодарение и на достатъчното количество на коензима в организма ни. Намалява симптомите на миокардна недостатъчност като задух и оток. Освен това подпомага правилното кръвосъсирване.
 • Нормализира общия либиден обмен – нормализира концентрацията на липидите и на холестерола в кръвта. Има антисклеротичен и антитромбичен ефект. Оказва въздействие върху кръвотока на миокарда и кръвното налягане. Всичко това укрепва сърдечно-съдовата система.
 • Coenzyme Q10 на невероятна цена поддържа здравето на сърцето, черния дроб, мозъка, подпомага когнитивните функции и дейността на вътрешните органи.Подпомага въглехидратния обмен – поддържа нормално нивото на глюкоза в кръвната плазма и намалява риска от поява на диабет.
 • Подпомага дейността на вътрешните органи – повечето човешки органи, включително главният мозък, изискват много енергия, чийто ключов елемент е наличието на Q10 коензима.
 • Защитава когнитивните функции – при хора, страдащи от когнитивни разстройства като болести на Паркинсон например, процесите на увреждане на клетките чрез оксидативен стрес често се усилват в отделите на мозъка. Добавянето на Coenzyme Q10 на много изгодна цена от Green Health компенсира намалената активност на митохондриалните електронни транспортни вериги, които влияят на нервните канали и функциите на мозъка. Доказано е, че хората с нарушения в когнитивните способности са с намалено съдържание на Q10 в кръвта.
 • Забавя остаряването – във всяка наша клетка протича окислително увреждане на структурите ѝ, предизвикано от свободните радикали. Този процес отслабва много жизненоважни функции и е естествен източник на ускоряване процесите на стареенето, а освен това предизвиква много болести. Coenzyme Q10 на таблетки от 100 мг инхибира пероксидното окисление на липидите. Отбелязано е, че в митохондриите коензимът защитава мембраната на белтъка и ДНК от окислително увреждане, което се съпровожда с пероксидно окисляване на липидите. Липсата на такава защита може да повлияе директно на развитието на почти всички старчески болести, включително сърдечни патологии, рак, диабет и други подобни сериозни състояния.
 • Влияе на състоянието на кожата. Проявявайки се като антиоксидант, CoQ10 възпрепятства остаряването на кожата. Въздейства върху клетките на средния кожен слой фибробласти, като така увеличава производството на колагенови влакна, хиалуронова киселина и еластин. Тези вещества отговарят за еластичността, здравината и pH на кожата ни, като и даряват младост и красота.
 • Подпомага силата на скелетните мускули. Тъй като подпомага съкратителните функции на мускулните влакна с енергия, добавката Coenzyme Q10 на таблетки поддържа необходимия мускулен тонус и способността на мускулите да се увеличават. Възпрепятства и старческото понижаване на общата двигателна активност.
 • Поддържа репродуктивната функция. Коензим Q10 на страхотна цена подпомага поддържането на хормоналния фон при жените. При мъжете предпазва от възникване на еректилна дисфункция и подпомага сперматогенезата.

Причини за дефицит на CoQ10 в нашия организъм

Коензим Q10 на Green Health връща младостта на кожата - прави я по-еластична и здраваПричините за недостига на това вещество могат да се разделят на свързани с нарушеното му производство и с повишените енергийни потребности на организма ни заради болест, стрес и натоварване.

Колкото и парадоксално да звучи, основната причина за дефицита на коензима е процесът, на който няма как да противостоим сами – стареенето. Както казахме вече, изработването на Coenzyme Q10 в тялото ни намалява с годините и обективно дефицитът се проявява още след 30-тата ни година. Има и други фактори:

 • Дефицит на В витамини, които участват в процеса за неговия синтез;
 • Обмяна на веществата, при която съдържанието на коензима в кръвта или в клетките е по-ниско от нормата. Освен нарушенията, свързани със здравето, върху обмена могат да повлияят неправилното хранене и прекалените диети;
 • Болест, която потиска синтеза на елемента или увеличава нуждите на организма от него;
 • Прием на лекарства, които понижават холестерола – статини. Тази група лекарствени средства потиска силно синтезирането на СoQ10, може да се стигне дори до проява на такива симптоми като мускулна болка.
 • Хранене с неправилно обработени преди консумация храни;
 • Стресови състояния, предизвикани от много големи и физически, и психологически натоварвания.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка 2-3 пъти на ден преди хранене.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 60

Състав в 1 доза (1 таблетка)Стойност%ПДД
Коензим Q10100 мг**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: вивапур, колидон, нишесте от пшеница, талк, аерозил, магнезиев стеарат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба! Този продукт не е лекарствено средство, а хранителна добавка. Не използвайте при чувствителност към някоя от съставките му! Приемът на продукта не се препоръчва на бременни, кърмещи жени, деца, хора с високо кръвно налягане! Не превишавайте препоръчителната доза!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Coenzyme Q10 100 mg 60 tablets | Green Health

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.