Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

25% Propolis Tincture 25 мл | Happy Valley

25% Propolis Tincture 25 мл | Happy Valley
25% Propolis Tincture 25 мл | Happy Valley
35.00 лв
Код на продукта : 25% Propolis Tincture 25 ml
Тегло: 0.00 kg
Наличност : Спрян от производство

Продуктът не е наличен

Категории25% Propolis Tincture 25 мл | Happy Valley

 • Проявява микробицидни свойства
 • Укрепва имунната система
 • Работи като естествен антибиотик
 • Богат на витамини и минерали
 • Намалява възпаленията
 • Поддържа функциите на черния дроб
 • Действа като антиоксидант
 • Подмладява кожата
 • 25% Propolis Tincture 25 мл е на топ цена от Happy Valley

Какво знаем за 25% Тинктура от Прополис?

Природата дава на човека много продукти, които му помагат не само да поддържа красотата си и да запази младостта си, но и да се отърве от много неразположения. От древни времена, в допълнение към лечебните растения, хората най-често използвали за лечение даровете на пчеларството. Едно от най-популярните от тях е прополисът, чиито полезни свойства са доказани от векове. Това е уникален продукт, известен като „Най-добрата природна защита “.

Прополисът е смолисто вещество, което пчелите работнички събират от листните пъпки и го обработват, като отделят ензими от жлезите си. Прополисът може да бъде с жълт, жълто-зелен, тъмнозелен или сив цвят. Има характерен аромат и леко горчив вкус. Състои се от смоли, восък, етерични масла и цветен прашец, а също така е богат на минерали, от които преобладават желязото и цинкът.

Прополисът не е само смолата от растенията, която пчелите събират. Създаването на продукта е сложен процес, разделен на няколко етапа:

 • първо, пчелите събират лепкави вещества от растенията, за да създадат прополис.
 • пчелите, донесли лепкавото вещество, го предават на другите пчели в кошера за обработка.

С прополис пчелите сами запълват пукнатини, укрепват и изграждат пчелните пити, балсамират убити вътре вредители, които не могат да премахнат от кошера. Например, когато мишка или друго животно умре в кошера от пчелната отрова, пчелите покриват трупа със слой прополис и той не се разлага, а мумифицира, без да навреди на микроклимата на кошера.

Прополисът, за разлика от други пчелни продукти, може да се нагрява и дори да се вари. Той се използва широко в лечението. При кипене запазва напълно лечебните си свойства. Следователно този продукт може да се използва и в случаите, когато трябва да се нагрява, вари или да се използва с гореща вода.

Убедете се в ползите за здравето на този уникален природен продукт с 25% Propolis Tincture 25 мл на много добра цена от Happy Valley, за чието производство е използван само пчелен прополис с новозеландски произход, за да се получи чиста и незамърсена натурална пчелна добавка. С нея може да стимулирате имунитета си и тя да Ви бъде добър помощник при вирусни и простудни заболявания. Заедно с това продуктът има противовъзпалително, противовирусно, противомикробно и силно антибиотично действие.

Как действа 25% Тинктура от Прополис течен?

25% Тинктура от Прополис 25 мл с топ цена е натурална хранителна добавка, съдържаща прополис – смес от различни смоли, восък, прашец, обогатена с ензими от жлезите на пчелите, богата на биологично активни химични вещества. Здравословните свойства на прополиса са били използвани в медицината от векове; веществото е известно със своите антимикробни и антивирусни свойства. Той действа като естествен антибиотик, стимулира имунитета и подобрява процеса на детоксикация в организма.

Прополисът (пчелно лепило) е вискозно вещество, състоящо се от смола (главно от топола) и естествени секрети, произведени от жлезите на медоносните пчелни. Пчелите го използват като материал за изграждане и поправяне на щетите в кошерите и за защита от вредни микроорганизми. Здравословните свойства на прополиса са ефект от синергичната активност на химичните съединения, намиращи се в него.

В прополиса има повече от 300 различни биологично активни съединения, от които следните са най-важните: флавоноиди, фенолни киселини и техните естери, алдехиди, терпени, стероли и мастни киселини. Освен това прополисът съдържа различни витамини (A, B1, B2, B5, B6, C, E), минерали и микроелементи (магнезий, калций, цинк, силиций, мед, желязо, калий, хром, манган), както и много важни ензими (естерази и амилази).

Продуктът 25% Propolis Tincture 25 ml има антибиотично действие. Прополисът, който се съдържа в него, проявява силни микробицидни, фунгицидни и антивирусни свойства срещу множество патогенни щамове. Той може да унищожи дори грипния вирус, щам на Staphylococcus, който е особено неподатлив на активността на антибиотиците. Свойствата произтичат от флавоноидите и естерите на фенолната киселина, съдържащи се в прополиса.

Галангин, един от флавонолите, помага за агрегацията на клетките на стафилококи, като възпрепятства тяхното развитие. Освен това той инхибира репликацията на грам-положителни бактерии и вируси (Streptococcus, Mycobacterium tuberculosis, Clostridium tetani, Listeria monocytogenes). Съдържащият се в прополиса фенетилов естер на кафеената киселина, инхибира активността на бактериите с реснички (най-вече грамотрицателни бактерии от рода Brucella, Salmonella, Klebsiella, но също така и Helicobacter pylori) и възпрепятства предаването на метални йони към цитоплазмените мембрани на бактериите, което спира техните жизнени функции и причинява смърт.

Следователно прополисът може да се счита за естествен антибиотик и да се използва за борба с язви, инфекции и заболявания, причинени от бактерии, вируси, гъбички или протозои.

25% Propolis Tincture 25 мл има антиоксидантно действие, тъй като прополисът е силен антиоксидант. Това се дължи основно на голямото количество феноли и други антиоксидантни съединения, присъстващи в него. Счита се, че оксидативният стрес, който всъщност е липса на баланс между свободните радикали и антиоксидантите, е причина за много хронични и дегенеративни заболявания като: рак, ревматоиден артрит, заболявания на кръвоносната система или невро-дегенеративни заболявания. Освен това свободните радикали ускоряват стареенето на организма чрез стимулиране на процесите на разграждане на клетките, което води до тяхната смърт.

Изследванията показват, че прополисът модулира антиоксидантните ензими и инхибира процеса на липидна пероксидация в кръвната плазма, белите дробове, мозъка и черния дроб. Благодарение на това той ефективно се бори със свободните радикали и може да се използва като добавка, предотвратяваща хронични заболявания, чието развитие включва участието на свободно-радикалните процеси.

25% Тинктура от Прополис 25 мл ще подкрепи защитните сили на Вашето тяло. Прополисът, съдържащ се в нея, укрепва имунната система и ефективно подобрява имунитета. Той стимулира активността на NK клетките (природни убийци) и увеличава производството на антитела. Оказва положителен ефект върху популацията на макрофагите и активира В и Т лимфоцитите. Те са ключовите клетки на имунната система, чийто брой и активност определят имунния отговор на организма.

Хроничните възпаления са особено вредни за организма. Те ускоряват стареенето му и допринасят за развитието на много заболявания. Флавоноидите, активните производни на канелената киселина и кафеената киселина, съдържащи се в 25% Propolis Tincture 25 ml, са отговорни за неговия противовъзпалителен ефект. Те инхибират активността на миелопероксидазата (ензим, освободен при възпалителния отговор). Проучвания in vitro, проведени върху гризачи, доказват, че прополисът спира активността на простагландини и левкотриени – вещества, отговорни за симптомите на възпаления.

Прополисът проявява силно противовъзпалително действие върху много части на тялото. Например инхибира възпалителните фактори, които причиняват костни заболявания, подобрява здравето на устната кухина и ограничава възпалителните процеси в зъбите, предотвратява нервните възпаления, предизвикани от хипоксия.

Също така 25% Тинктура от Прополис 25 мл ще защити Вашия черен дроб. Прополисът, благодарение на голямото количество фенолни съединения в състава си, поддържа нормалното функциониране на черния дроб. Той има хепатопротективен ефект, предпазва черния дроб от увреждане, причинено от токсичността на алкохола и някои лекарства (като парацетамол). Освен това стимулира жлъчната секреция и премахва възпаления на жлъчния мехур.

Насладете се на ползите за здравето, които носи пчелният прополис, с 25% Propolis Tincture 25 мл на супер изгодна цена от Happy Valley. Това е продукт с много широка гама от здравословни свойства. Може да се използва като превенция или като помощ при голям брой заболявания. Той съдържа естествено вещество, чиято ефективност е доказана в много клинични проучвания. Фармакологичните свойства на прополиса са много полезни за здравето и нямат странични ефекти. Продуктът може да бъде чудесна алтернатива на антибиотиците в случай на бактериални инфекции.

Начин на употреба: С помощта на капкомер нанесете директно в гърлото, засегнатата област или разбъркайте във вода, за да изпиете или направите гаргара в началото на зимните болести. Вдишвайте чрез пара или пийте ежедневно като антиоксидант и имунна здравна подкрепа.

Съдържа най-малко 30 мг/гр биофлавоноиди.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемате пчелни добавки, ако имате притеснения или страдате от алергии! Дръжте далеч от деца!

Опаковка: 25 мл

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™