Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley

Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley
Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley
Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley
131.00 лв
Код на продукта : Manuka Honey UMF 18+ 250 g
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност
Дози за 1 опаковка: 13
Цена на доза: 10.08 лв.
Размер на доза: 20 грама

 
Бърза поръчка
Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley

Manuka Honey UMF 18+ 250 гр | Happy Valley

 • 100% естествен новозеландски мед от манука
 • Суров, без примеси и обработка
 • Сертифициран да съдържа най-малко 696 мг/кг метилглиоксал
 • Изпитан по най-високите стандарти
 • Изключително деликатесен и с много ползи за здравето
 • Manuka Honey UMF 18+ 250 гр е на топ цена от Happy Valley

Какво знаем за Мед от Манука UMF 18+?

Мед от Манука UMF 18+ 250 гр на изгодна цена от Happy Valley храста манука отделя най-голямото количество MGO при своя цъфтежМедът е един от най-древните продукти. Полезните му свойства са открити от човечеството преди хиляди години. Корените на производството на мед могат да бъдат проследени 4000 години назад, когато в древен Египет той е бил използван за заздравяване на рани. В съвременния свят нараства безпокойството от повишената устойчивост на стафилококи и бактерии към употребата на антибиотици. Учените изучават с голям интерес меда и неговите изключително полезни качества. В същото време фокусът на изследователския интерес попада особено върху меда от манука, поради неговите специални качества.

Той е уникален по своето действие и днес няма еквивалент сред видовете мед, получени от други растения. Не по-малко уникално е също и неговото съществуване. Защото истинският мед от манука („Манука мед“) идва изключително от Нова Зеландия и малък регион на Австралия. Пчелите произвеждат меда от манука с отлични медицински качества от нектара на ароматните цветове на храста манука. Този храст принадлежи към семейство Миртови (Myrtaceae) и е свързан с австралийското чаено дърво. Научното му име е Leptospermum scoparium, а в разговорната реч се нарича просто манука. Това е името, което древното племе маори са му дали. В превод от техния език означава добро настроение, енергичност, ентусиазъм.

Въпреки факта, че още първите колонисти в Нова Зеландия забелязали, че местното население успешно използва манука при различни изгаряния, порязвания и дерматити, научните изследвания на антибактериалните свойства на меда от манука започват едва преди 30 години на миналия век. В резултат на това е открита невероятната му способност целенасочено да унищожава като супер лекарство бактериите Staphylococcus aureus, които са много опасни поради високата си устойчивост на различни видове антибиотици. Освен това са установени противовъзпалителни, антимикробни, антивирусни, антиоксидантни, антисептични и противогъбични свойства на меда от манука.

Заради ценните му лечебни свойства медът се произвежда индустриално и се предлага по целия свят. Неговата популярност става все по-голяма, а производителите са създали собствена асоциация и заедно с държавата лицензират пчелини и сертифицират готовата продукция. Според асоциацията "Unique Manuka Factor Honey Association" медът от манука е стандартът, с който се сравняват всички останали видове мед.

Като хранителна добавка Manuka Honey UMF 18+ 250 гр на невероятна цена от Happy Valley Ви доставя този деликатес, който се счита за супер храна със силно действие срещу бактерии.

Как действа Мед от Манука UMF 18+?

Мед от Манука UMF 18+ 250 гр на добра цена от Happy Valley съдържа голямо количество метилглиоксал за разлика от обикновения мед

Медът е природен продукт, който носи в себе си почти всички изучени витамини, минерали, аминокиселинни и други ценни нутриенти. Една лъжичка на ден от природния еликсир осигурява здраве, тонус и дълголетие. Мед от Манука UMF 18+ с топ цена е автентичен 100% естествен новозеландски мед от манука. Добавяйки го към своята диета, ще усетите невероятните му ползи за здравето, а освен това може да го използвате като вкусен и здравословен заместител на рафинираната захар. Мед от Манука може идеално да подслади всяко Ваше ястие или напитка. Това е природен антибиотик, който е много по-ефективен от обикновения мед срещу вирусни инфекции поради високото си ниво на ензими и потентност.

Медът от манука е пчеларски продукт, който се добива във фермите в Нова Зеландия. Пчелите събират цветен прашец от цветовете на храста манука. Етеричното масло от храста е известно със своите антисептични и заздравяващи раните свойства. Полученият мед също има противовъзпалителни и терапевтични ефекти. Това е средство, което повишава имунитета, дава на тялото сила за борба с настинки и стомашно-чревни заболявания, а също така елиминира кожните възпаления и несъвършенства. Сладкия деликатес е естествен антибиотик, който няма странични ефекти и не вреди на организма.

С какво се отличава от другите видове мед?

Основната разлика между Manuka Honey UMF 18+ и другите разновидности на пчеларския продукт е голямото количество метилглиоксал в състава му. Когато настъпи цъфтежът на храста манука, растението произвежда редкия органичен компонент, наречен метилглиоксал (MGO). Той се събира от пчелите, заедно с нектара, по време на опрашването на цветовете.

Мед от Манука UMF 18+ 250 гр на чудесна цена от Happy Valley помага при кожни обриви и заболявания

Уникалността на автентичния мед от манук е в това, че съдържа най-високата терапевтична концентрация на това вещество, на която се дължи до 100 пъти по-силното му антибактериално действие, в сравнение с другите видове мед. Този уникален компонент се превръща в мощен инструмент за борба с различни патогени. Автентичния мед от манука е с гъста консистенция като карамел и тъмен на цвят, в суров вид и напълно необработен, за да се запазят и най-крехките му ценни съставки.

Метилглиоксалът, съдържащ се в Мед от Манука UMF 18+, е химическо съединение, образувано по време на биохимични трансформации, които протичат в природата с участието на определени ензими, произведени от полезни бактерии. Това съединение, когато проникне в засегнатата клетка, произвежда водороден пероксид. Водородният пероксид има антисептични и доказани антибактериални свойства. Нивото на водороден пероксид, освободен от ензима, не е толкова високо, за да повреди тъканите на тялото, но достатъчно, за да убие бактериите.

Съдържанието на MGO определя полезните свойства на продукта. В килограм мед концентрацията му варира от 30 до 1000 мг. Колкото по-висока е тя – толкова повече полза получава човешкото тяло. В меда от манука средното съдържание на метилглиоксал е 250 мг. Нивото на UMF (уникален фактор на манука, идентифициран от учените) също зависи от този показател. Общоприето е, че колкото по-висок е индексът, толкова по-изразен е антибактериалният ефект на меда. Този деликатес има собствен номер, акцизен печат и пълно описание на производството, където е отбелязано количеството метилглиоксал. Нивото на това вещество трябва да бъде посочено на опаковката. Има само два законно установени стандарта за оценка и етикетиране на Мед от Манука:

 • Медът трябва да бъде етикетиран с действителните резултати от тестовете за MGO (в mg / kg).
 • Медът трябва да бъде етикетиран с рейтинг по скалата на UMF (Уникален Манука Фактор).

Колкото по-висока е концентрацията на MGO, толкова по-силен е антибактериалният ефект на продукта, който го съдържа. Manuka Honey UMF 18+ 250 гр, който Ви предлагаме на отлична цена, е сертифициран с UMF 18+. Терминът означава уникален манука фактор, включващ уникално фитохимично свойство, присъстващо само в храста манука, което дава на Manuka Honey UMF 18+ невероятно силно антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално действие. UMF сертификатът на продукта е гаранция, че медът е истински.

Какви са свойствата на Manuka Honey UMF 18+ 250 гр?

Медът от Нова Зеландия се характеризира със следните свойства:

 • антибактериален ефект;
 • антивирусно и антимикробно действие;
 • противовъзпалителен и антиоксидантен ефект;
 • антисептично и противогъбично действие.

Manuka Honey UMF 18+ е невероятна полезна и изискана храна, която има антибактериални свойства. Справя се с инфекции, причинени от Staphylococcus aureus, стрептокок, E.coli и Helicobacter pylori. „Течното злато" на Нова Зеландия също има силен противогъбичен и противовъзпалителен ефект. Прилаган при рани, Мед от Манука не само извлича лимфната течност и елиминира инфекциите, но и възвръща леко киселинното ниво на pH на кожата – като по този начин ускорява заздравяването и стимулира подмладяването на клетките. От друга страна, медът е хранителен продукт и може да се консумира без притеснения.

Как се определя качеството на меда от манука - какво е UMF и какво значи?

Както се вижда, медът има широк спектър от ефекти. Затова се използва при различни заболявания като естествено терапевтично средство, което подкрепя фармакологичната терапия. Прилага се както вътрешно, така и външно. Най-често се консумира по време на обостряне на настинки, като средство за профилактика и справяне с вирусни инфекции. В допълнение, той се препоръчва при патологии на стомашно-чревния тракт, заболявания на устната кухина, дихателните пътища и кожни заболявания.

Какви са ползите и вредите от употребата на Manuka Honey UMF 18+?

Manuka Honey UMF 18+ 250 g на супер цена от Happy Valley помага в борбата с вирусните заболяванияПоради своя антибактериален и противовъзпалителен ефект медът се използва като средство за борба с вирусни инфекции. Засилва имунитета, предотвратява инфекцията и когато настинката вече е започнала, облекчава симптомите ѝ и помага да се отървете от възпалено гърло и температура в най-кратки срокове.

Това е особено ценено от родителите на деца, които посещават детска градина. В рамките на няколко дни детето се възстановява и не се изискват сериозни медикаменти за лечение и предотвратяване на усложнения. В допълнение, пчеларският продукт се използва при следните патологии:

 • стомашна язва, гастрит, киселини;
 • лошо храносмилане и синдром на раздразненото черво;
 • възпалителни процеси на венците;
 • артрит;
 • кожни обриви и заболявания (акне, язви, пролези, псориазис и др.);
 • гъбички по ноктите и херпес;
 • изгаряния, хирургически рани и др.

Що се отнася до вредата от Manuka Honey UMF 18+, такава не е открита. Към неприятните последици може да се причисли само употребата на продукта при наличие на противопоказания.

Кога не трябва да приемате Мед от Манука UMF 18+:

Manuka Honey UMF 18+ 250 гр на невероятна цена от Happy Valley помага при стомашни язви, гастрит и киселини

Списъкът на противопоказанията за употреба на Мед от Манука UMF 18+ със супер цена включва:

 • Индивидуална непоносимост към продуктите на пчеларството, както и склонност към алергични реакции;
 • Деца под една година не трябва да консумират лакомството. Някои производители посочват ограничение до 2 години, тъй като до тази възраст вероятността от развитие на алергия е по-висока;
 • При захарен диабет. При наличие на това заболяване трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Биоактивният мед Manuka Honey съдържа различен индекс на антибактериална защита – 5+, 10+, 15+, 18+ или 20+. Изберете нивото на UMF, което е необходимо за Вашето здравословно състояние. Колкото по-високо е то, толкова повече ползи ще получи Вашето тялото, а при нас ще закупите продукта на най-добрата цена.

Още ползи при употреба на Мед от Манука UMF 18+:

 • Подобрява имунитета, предпазва от грип и настинки
 • Помага при лечението на кожни заболявания като акне и екзема
 • Успешна е употребата му при невродерматит, псориазис, херпес
 • Мед от Манука UMF 18+ от Happy Valley на чудесна цена е ефективен при трудно заздравяващи (хронични) рани
 • Помага при стомашни язви и висока киселинност
 • Облекчава храносмилателните разстройства и се препоръчва на хора, страдащи от синдром на дразнимото черво
 • Помага за борба с патогенните бактерии, разположени в храносмилателния тракт
 • Препоръчва се за хора, страдащи от инфекции на пикочните пътища и пикочния мехур

Начин на употреба: 1 чаена лъжичка (20 гр) сутрин на гладно. Не е подходящ за деца на възраст под 1 година.

Дозировка: 20 гр

Дози в опаковка: ~13

Състав в 1 порция (20 гр) Стойност %ПДД
Енергийна стойност 268 кДж **
Протеин < 0,1 гр **
Мазнини 0 гр **
от които наситени 0 гр **
Въглехидрати 15,9 гр **
от които захари 15,6 гр **
Натрий 2,4 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Нетно количество: 250 гр

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Да не се приема от деца под 1 година! Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван! Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене! Да се съхранява при температури под 20°C! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™