Manuka Honey MGO 340 250 гр | Manuka Doctor

Manuka Honey MGO 340 250 гр | Manuka Doctor Суров мед без примеси Необработен – 100% чист монофлорен Манука мед Tестван в независима лаборатория за качество, чистота и автентичност на всяка отделна парт Manuka Honey MGO 340 250 гр | Manuka Doctor Суров ме
Manuka Honey MGO 340 250 гр | Manuka Doctor
Manuka Honey MGO 340 250 гр на топ цена от Manuka Doctor е непастьоризиран мед с уникални полезни свойства. Мед от Манука MGO 340 има антиоксидантни и антибактериални свойства - естествен антибиотик с широк спектър. Научете повече

Manuka Honey MGO 340 250 гр | Manuka Doctor

 • Медът Манука има своя собствена скала за качество, според която можете да определите колко силен ефект може да има върху тялото. Суров мед без примеси
 • Необработен – 100% чист монофлорен Манука мед
 • Tестван в независима лаборатория за качество, чистота и автентичност на всяка отделна партида,
 • с цвят на маслен карамел, с плътна текстура, с деликатно завършващ сладко-горчив привкус, изключително деликатесен и много полезен
 • Manuka Honey MGO 340 250 гр на супер цена от Manuka Doctor

Какво знаем за меда от Манука?

Медът се счита за един от най-универсалните продукти - той може както да подслади храната, така и да овлажни сухата кожа и да успокои възпалено гърло.

Манука е специален вид мед, който се получава от пчелите от едноименното растение, което расте в Нова Зеландия и Източна Австралия. Цветята на дървото Манука произвеждат нектар, който съдържа уникални съединения - не толкова концентриран, колкото в другите видове мед. Съдържа и веществото метилглиоксал, което има мощен антибактериален ефект.

Медът Манука има своя собствена скала за качество, според която можете да определите колко силен ефект може да има върху тялото. Нарича се „уникален фактор на манука“ и се посочва на етикетите, когато продуктът влиза в продажба. Съответно, колкото по-висок е този фактор, толкова по-силни са антибактериалните и противовъзпалителните свойства на меда.

Медът е естествен десерт, в който човечеството е влюбено в продължение на хиляди години, и то не само защото напълно задоволява нуждите ни от сладко. В традиционната китайска медицина и Аюрведа медът се използва за почти всичко - от борбата с инфекциите до потискането на гаденето и кашлицата. Съвременната наука потвърди силата на меда: сега всички знаят, че той има антиоксидантни и пребиотични свойства, когато навлиза в тялото, и антимикробно действие, когато се прилага локално.

Manuka Honey MGO 340 на марката Manuka Doctor на топ цена е уникален вид мед, който се прави само и единствено в Нова Зеландия. Казват, че този специален мед е новата суперхрана – известен е навсякъде по света заради своето противогъбично, антибактериално и противовъзпалително действие. А най-интересното е, че бактериите не развиват резистентност към него.

Този автентичен мед от Манука съдържа редкия органичен компонент Метилглиоксал (MGO) във високоефективна концентрация, на която се дължи до 100 пъти по-силното му антибактериално действие, в сравнение с други видове мед. Медът от Манука има тъмен цвят и гъста консистенция, наподобяваща карамел. За да се запазят най-ценните му съставки, медът не се обработва и се предлага в суров вид.

Медът от Манука е полезен заради естествено присъстващи количества водороден пероксидМедът от Манука на супер цена съдържа средно количество глюкоза, много фруктоза и малко количество малтоза и захароза. В състава му влизат полезни компоненти като:

 • Витамини С, К и Е;
 • Витамини от групата В: Тиамин, Ниацин, Рибофлавин, Пантотенова киселина;
 • Йод;
 • Калий;
 • Мед;
 • Магнезий;
 • Цинк;
 • Натрий;
 • Малко количество желязо, фосфор, калций, манган и селен.

Дори в меда от манука можете да намерите разнообразие от ензими, протеини, както и антиоксиданти и аминокиселини, а най-важното е веществото метилглиоксал. Концентрацията на всички тези витамини и минерали е 4 пъти по-голяма, в сравнение с обикновения мед. Благодарение на своите антиоксидантни и антибактериални свойства медът от Манука е известен като най-мощния естествен антибиотик с широк спектър.

Друга причина медът от Манука да е толкова полезен е, че съдържа естествено присъстващи количества водороден пероксид. Водородният пероксид е друго дезинфекционно съединение, което разгражда органичните съединения. Често се използва като дезинфектант и метод за стерилизация ппри лечение на рани.

Как действа Manuka Honey MGO 340?

Богатият, уникален аромат на UMF® 10+ Manuka Honey го отличава от всички останали видове мед.Този сладък, приятен Manuka Honey MGO 340 е вискозно, тъмнопигментирано вещество, което се произвежда от пчелите, които опрашват цветовете на Манука само за 2 до 6 седмици годишно в някои от най-отдалечените, недокоснати места на Нова Зеландия.

Благодарение на тези оживени малки пчели ние сме привилегировани да бъдем част от едно от най-големите чудеса на природата. Уникалните свойства на MGO 340 мед Manuka са нещо повече от деликатес за небцето.

Както споменахме по-горе, повечето ползи от Манука идват от метилглиоксала в меда. Органичното съединение ни помага да се борим срещу някои видове особено вредни и устойчиви на антибиотици бактерии. Проучванията са установили, че може да помогне за инхибиране на растежа както на бактериите E. coli, така и на стафилококус ауреус. Това означава, че медът от Манука може да бъде чудесен начин за понижаване на нивата на вредните бактерии в тялото на човек.

Manuka Honey се предлага в степени класове. Всеки клас определя нивото на антибактериална активност в меда, което води до по-целенасочена употреба за заздравяване на рани и борба с инфекциите. Богатият, уникален аромат на MGO 340 Manuka Honey на топ цена го отличава от всички останали видове мед.

Най-добрите приложения за мед от Манука варират от облекчаване болките на възпалено гърло, до използването му локално върху кожата. Може да се използва за повишаване на имунната система, за да помогне за борба с болестите и за подобряване на кожните състояния. Освен това успокоява болката в гърлото и може да се използва външно при порязвания, рани и язви, за да подпомогне процеса на оздравяване. Той се бори с бактериите и вирусите, като същевременно засилва имунната система.

Подобрява храносмилането

Когато Манука започне да цъфти, растението произвежда антибактериално вещество, наречено метилглиоксал, което при опрашването на цветята се събира заедно с пчелния нектар. Някои експерти смятат, че медът от Манука може да подобри здравето на червата Ви и да намали подуването на корема. Искате да намалите възпалението, храносмилателните разстройства, коремния дискомфорт или подуването на корема? Манука може да помогне, тъй като съдържа пребиотик, важен за подхранването на добрите бактерии в червата. Това помага на храносмилателната система да се възстанови по естествен път.

Повече енергия

Чистият мед от Манука е идеален основен продукт, който ще Ви даде нови сили, когато се чувствате уморени. Високата плътност на хранителните вещества в меда го прави чудесен усилвател на естествената енергия.

Можете да използвате MGO 340 Manuka Honey на изгодна цена за подслаждане на торти, зърнени храни, десерти и напитки. Нашият MGO 340 Mānuka Honey е 100% чист и независимо тестван в Нова Зеландия, за да отговори на качествените измервания, очаквани от стандарта MGO. Вземете своето бурканче, пълно с щастие - Manuka Doctor Manuka Мед MGO 340 на топ цена от biomall.bg.

Избягвайте излагането на силна топлина, за да защитите естествените свойства на меда.

Медът Манука е „сладко злато” на новозеландците

Както подсказва името манука, медът от Манука се произвежда от цветята на дървото манука. Това дърво расте в Австралия и Нова Зеландия, а също така е известно като чаено дърво. Етеричното масло от това дърво отдавна се използва като дезинфектант и здравна помощ поради множеството полезни химикали в дърветата. Когато европейска пчела използва нектар и цветен прашец от малките бели цветя на дървото манука, тя може да създаде мед Манука. За да се счита официално за мед Манука, най-малко 70% от прашеца в меда трябва да идват от цветята на манука.

Чистият мед от Манука е идеален основен продукт, който ще ви даде нови сили, когато се чувствате уморени

Когато Манука започне да цъфти, растението произвежда антибактериално вещество, наречено метилглиоксал, което при опрашването на цветята се събира заедно с пчелния нектар. Докато другите видове мед обикновено губят своя антимикробен потенциал под въздействието на светлина и топлина, манука, благодарение на метилглиоксала, продължава да има антисептични, противовъзпалителни свойства. Освен това свойствата на манука се запазват дори по време на облъчване и стерилизация - което го прави наистина незаменим продукт за медицинска употреба. Manuka има собствена система за измерване на ефективността, която се изчислява въз основа на смъртността на бактерии и вируси. Остарялото име е „Уникален фактор на манука“ (UFM), а новото е мярка за диетичен метилглиоксал (MGO). Както вече споменахме, колкото по-висок е този показател, толкова по-високи са антиоксидантните, противовъзпалителните, антибактериалните свойства на меда.

За да различават меда Манука от други видове мед, експертите обръщат основно внимание на неговата гъстота, цвят и вкус. Истинският мед Манука трябва да бъде много гъст и вискозен. Медът от Манука може да бъде толкова гъст, че да има текстура, по-скоро като сладко, отколкото течна като сироп. Медът, произведен от цветя на Манука, също има тъмнокафяв цвят. Този отличителен цвят често е един от основните начини за идентифициране на мед Манука. Изследователите могат да разгледат прашеца в меда, за да го идентифицират, но прашецът от манука и прашецът от канука изглеждат изключително сходни. Въпреки това медът от канука е светът, ясно жълт, докато медът от манука е богат, наситено кафяв.

Производството на истински мед от манука се извършва само в Нова Зеландия и е строго контролиран от държавата, така че е невъзможно да се увеличи производството му чрез добавяне на захар или захарен сироп.

Всъщност всеки вид мед е висококачествен антисептик поради наличието на глюкоза в състава на оксидазата. Това е специален ензим в пчелната слюнка, който допринася за реакцията на отделяне на антибактериален водороден прекис в тялото, без да вреди на здравите клетки, но ефективно унищожава бактериите. Защо тогава медът от манука счупва рекордите за продажби, бързо придобива огромна популярност по света и има неофициалното наименование на „най-здравословен мед“?

Според проучвания медът манука, в сравнение с други сортове, има по-силни антисептични и антимикробни свойства, а също така е признат за отличен антиоксидант, използва се като противогъбично и антивирусно средство и участва в укрепването на имунитета.

Производството на истински мед от манука се извършва само в Нова Зеландия и е строго контролиран от държавата, така че е невъзможно да се увеличи производството му чрез добавяне на захар или захарен сироп. Той е сертифициран и произведен само в пчелини от местни пчели, на които е строго забранено да се хранят с химически добавки.

Какво е UMF, MGO и какво означават цифрите на Вашето бурканче Manuka Doctor?

Има само два законно установени стандарта за оценка и етикетиране на автентичния Манука мед:

 • Медът трябва да бъде етикетиран с действителните резултати от тестовете за MGO (в mg/kg).
 • Медът трябва да бъде етикетиран с рейтинг по скалата на UMF (Уникален Манука Фактор).

Начин на употреба: Приемайте по 1 лъжица дневно.

Състав в 100 грамаСтойност%ПДД
Енергийни стойности1000 кДж/335 ккал**
Протеини0.2 гр**

Общо мазнини

   Наситени мазнини

0.2 гр

0.1 гр

**

**

Въглехидрати

   Захари

81.9 гр

70.9 гр

**

**

Сол0.0 гр**

** Daily Value не е установено.

3-PLA ≥ 400 mg/kg; 2-MAP ≥ 5 mg/kg ; 2-MBA ≥ 1 mg/kg ; 4-HPLA ≥ 1 mg/kg; DNA < Cq 36

Съставки: 100% чист и непастьоризиран Мед от Манука от Нова Зеландия.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Не се препоръчва за деца под 1 година! Ако страдате от диабет, се консултирайте с Вашия лекар! Не се препоръчва за деца под 12-месечна възраст! Консумирайте до 12 месеца след отваряне. При много топло време се препоръчва съхранение в хладилник.

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Manuka Honey MGO 340 250 гр | Manuka Doctor

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.