Helix Complex 30 капсули | Telestar

Helix Complex 30 капсули | Telestar Облекчава ставните болки и дискомфорт Съдържа протеинов екстракт от охлюви на прах с алантоин Антиоксидантно действие Редуцира възпалителните процеси Подхранва ставит Helix Complex 30 капсули | Telestar Облекчава ставни
Helix Complex 30 капсули | Telestar
Helix Complex 30 капсули на изгодна цена от Telestar с протеин от охлюви поддържа ставния комфорт, като подхранва ставите отвътре и подобрява тяхната подвижност, а това подобрява качеството на живот. Хеликс Комплекс намалява възпалението, сковаността и б Научете повече
44.90 лв.
Без данък: 44.90 лв.

Helix Complex 30 капсули | Telestar

 • Облекчава ставните болки и дискомфорт
 • Съдържа протеинов екстракт от охлюви на прах с алантоин
 • Антиоксидантно действие
 • Редуцира възпалителните процеси
 • Подхранва ставите и подобрява подвижността им
 • Улеснява движението
 • Подобрява общото състояние на тялото
 • Helix Complex 30 капсули е на невероятна цена от Telestar

Какво знаем за Хеликс Комплекс?

Здравите стави са лукс, чиято стойност е трудно да се оцени от някого, който никога не е изпитвал болка при ходене и не е усещал затруднение при опит да вдигне ръка или крак, да се обърне или да седне. Междувременно милиони хора по света ежегодно се обръщат за помощ към ортопедите с подобни оплаквания.

Helix Complex 30 капсули на изгодна цена от Telestar улеснява движението и подобрява общото състояние на тялото

Заради напредването на възрастта, обездвижване или наследствени фактори голяма част от хората се нуждаят от подхранване на ставите. Ако са налице симптоми като болка, скованост, подуване, обрив или хруптене, което се чува по време на движение, важно е да обърнете навреме внимание. По-голямата част от ставните заболявания могат да бъдат излекувани успешно в началните етапи, но в напреднало състояние болестите могат да нарушат живота и професионалните Ви планове, изисквайки скъпи и тежки за организма продукти, а може да се стигне и до хирургическа намеса и сложни рехабилитационни мерки.

За да се предпазите от подобни тежки състояния и да поддържате здрави своите стави в продължение на много години, може да потърсите помощта на лечебните дарове от природата. Натуралните продукти са алтернатива на стандартната терапия и медикаменти, но за разлика от тях, имат по-щадящо действие.

Може по естествен начин да осигурите полезна храна за ставите си и да ги направите по-подвижни с изцяло натуралната хранителна добавка Helix Complex 30 капсули на много изгодна цена от Telestar. С нейна помощ ще поддържате лесно ставния комфорт. Тя ще подхрани ставите отвътре, ще поддържа тяхната подвижност, а това ще подобри качеството Ви на живот. Причината за това чудесно действие на Helix Complex се дължи на изключителните способности на едно уникално животинче – охлювът.

Как действа Хеликс Комплекс на капсули?

Хеликс Комплекс 30 капсули на супер цена от Telestar съдържа протеин от охлюви, подобряващ ставния комфортАко страдате от болезнени стави, може да се обърнете към продукта Хеликс Комплекс 30 капсули с топ цена, революционен комплекс от естествени хранителни вещества за ставите на базата на Nutrelix®, протеинов екстракт от охлюви на прах с алантоин. Охлювът Helix е в състояние да поправи бързо черупката си, предотвратявайки изсъхването на своето тяло. Ето защо Хеликс Комплекс успява да събере множество високоефективни естествени съставки и хранителни вещества като витамин С, куркума и босвелия, които допринасят за нормалното функциониране на ставите. Насладете се отново на свободното движение с помощта на тази хранителна добавка HELIX!

Включеният в Helix Complex 30 капсули екстракт от охлюви съдържат естествен алантоин, хиалуронова киселина, гликозаминогликани, колаген и други мукопротеини, всички известни със своите ползи за здравето на ставите. Придава сила и еластичност на ставата чрез естественото съдържание на алантоин и колаген. Алантоинът е в основата на невероятните способности на охлювите да възстановяват повредената си черупка и наранявания, тъй като стимулира клетките да се размножават.

Nutrelix® запазва и укрепва ставите и прилежащите тъкани. Доказано е, че всяка от активните му съставки има благоприятни свойства, помагащи за намаляване на дегенерацията и симптомите на дискомфорт в ставите и в комбинация, всички те оказват синергичен ефект, който увеличава крайните ползи за ставите.

Хеликс Комплекс е иновативна смес, която се основава на протеинов екстракт, изолиран от лигавичните секрети на охлюва (Helix aspersa), надарен с големи свойства, които подпомагат общото благосъстояние на ставите. Концентрираният екстракт от секрета на охлюва, който е естествено богат на компоненти като алантоин, гликолова киселина, протеини, колаген и еластин, се получава чрез специализирани процеси. Впоследствие качеството и количеството на наличните активни компоненти се гарантират чрез техники за пречистване и концентриране.

Алантоинът е молекула, получена от метаболизма на пурините. Това азотно вещество, продукт на разграждането на пикочната киселина, често се появява в урината при бозайници и земноводни. Концентрацията му е висока както при земните мекотели, така и в някои растения като черен оман (Symphytum officinale L.) и алое вера.

Научните доказателства показват, че алантоинът е ефективно средство при язви, за заздравяване на рани и изгаряния, тъй като е стимулант за епителизация, фибробластична пролиферация и синтез на извънклетъчна матрица. Съставът, богат на алантоин, е ефективен за облекчаване на болката и премахване на сковаността в коляното при остеоартрит.

Helix Complex 30 капсули съдържа екстракт от растението куркума. Куркумата (Curcuma longa L.) се използва в азиатската гастрономия като ароматна подправка. Куркуминоидите, съдържащи се в нея, са отговорни за биоактивността на куркумата, особено съдържанието на куркумин. Той е полифенол с антиоксидантно, противовъзпалително, противовирусно и противогъбично действие.

Хеликс Комплекс 30 капсули на топ цена от Telestar намалява възпалението, сковаността и болките в ставитеНаучните доказателства показват, че куркуминът е имуномодулиращ агент, който регулира активността на различни молекули, тясно свързани с възпалителните процеси като транскрипционни фактори, цитокини, редокс статус, адхезионни молекули и възпалителни ензими. Клиничните изследвания показват, че куркуминът е безопасен и ефективен за намаляване на възпалителното състояние при различни патологии на ставите.

Екстрактът от босвелия (Boswellia serrata) е мощно природно средство срещу възпаленията. Boswellia serrata е дърво, което расте в планинските райони на Индия. Терапевтичната стойност на това дърво се крие в неговата смола, по-специално в босвелиевата киселина. Доказано е, че тази активна съставка е мощно противовъзпалително средство, което инхибира активността на различни молекули, участващи във възпалителната каскада, като NF-kB, COX-2 и 5-LOX. Екстрактът от босвелия е ефективен и се понасят добре при остеоартрит. Пероралното му приложение подобрява болката и възпалението при хора с остеоартрит (артроза) на коляното, подобрявайки огъването на засегнатата става, и намалява сковаността на ставата. Това е важно за постигане на ставния комфорт.

Формулата на Хеликс Комплекс 30 капсули с изгодна цена включва естествени и функционални елементи на съединителната тъкан. Хиалуроновата киселина е полизахарид, присъстващ в синовиалната течност, вискозна течност, намираща се в ставната капсула. Тази течност благоприятства смазването на ставите и плъзгането на костите по ставния хрущял по време на движение. При дегенеративни патологии на ставите, като остеоартрит или артроза, има по-ниска концентрация на хиалуронова киселина в ставите, така че вискоеластичните свойства на синовиалната течност са компрометирани. Множество клинични проучвания показват, че при лечение на болка, свързана с дегенеративни мускулно-скелетни състояния, е показано вътреставно лечение с хиалуронова киселина и натриевата ѝ сол (натриев хиалуронат). Суплементирането с производни на хиалуроновата киселина е подходящо за нормализиране на състоянието на ставите при остеоартрит.

Глюкозаминът е друг естествен елемент на съединителната тъкан. Той е водоразтворим аминозахарид, който има голямо присъствие в хрущяла на ставите както в хрущялната матрица, така и в синовиалната течност. Това съединение играе много важна роля за образуването и възстановяването на хрущяла. Глюкозаминът се предлага в различни форми, като най-честите са глюкозамин сулфат и глюкозамин хидрохлорид. Съобщават се научни доказателства, които показват, че глюкозаминът действа върху биохимичните пътища, които засягат възпалителните медиатори, наречени цитокини. Освен това той е в състояние да регулира и инхибира активността на молекули, които разграждат хрущялните структури, като фосфолипаза А2 или матриксни металопротеинази.

Helix Complex 30 капсули на отлична цена от Telestar подхранва ставите отвътре и подобрява тяхната мобилностКолаген тип II от Helix Complex е най-разпространеният структурен протеин на ставния хрущял и му придава устойчивост, кохезия и гъвкавост. При по-голямата част от патологиите на ставите се наблюдава разграждане на този протеин, което предполага ерозия и дегенерация на ставите. Научните доказателства при животни и при хора със ставни патологии подкрепят оралното приложение на колаген тип II за насърчаване на благосъстоянието на ставите.

Витамин С, или аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, който, за разлика от животните, хората не могат да синтезират. Включването на този витамин в Хеликс Комплекс 30 капсули е необходимо, защото обикновено ежедневната диета не е особено богата на зеленчуци и плодове, с които може да се набави. Тялото се нуждае от витамин С за нормални физиологични функции. Например той допринася за синтеза на определени аминокиселини и невротрансмитери. Освен това този витамин е мощен антиоксидант, който предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали и замърсители. Оксидативният стрес може да причини или да изостри определени патологии като ревматоиден артрит, а дефицитът на витамин С е точно свързан с това заболяване. И накрая, витамин C играе важна роля в синтеза на колаген тип II и гликозаминогликани, структурни компоненти на хрущяла. Приемът на витамин С с Хеликс Комплекс намалява риска от загуба на хрущял и прогресия на заболяването при хора с остеоартрит.

Заради своя състав Helix Complex 30 капсули на чудесна цена от Telestar резултатно облекчава болката, поддържа здравето на костите, подсилва имунитета и контролира възпалителните процеси в организма. Намалената ставна подвижност нарушава Вашето качество на живот, а болезнените стави стават все по-чести с възрастта. Хеликс Комплекс намалява сковаността и болките, защото неговите съставки третират важни медиатори и така противодейства на възпалението.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула сутрин с цяла чаша вода, преди или след хранене.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (1 капсула)Стойност%ПДД
Растителен глюкозамин сулфат450 мг**
Сух екстракт от корен на куркума (Longa curcuma)100 мг**
Екстракт от охлювен протеин Nutrelix PT50 мг**
Сух екстракт от босвелия (boswelia serrata)50 мг**
Хиалуронова киселина23,75 мг**
L-аскорбинова киселина (витамин С)12 мг15%
Колаген Тип II10 мг**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: покриващ агент (капсула: желатин); пълнители: малтодекстрин; анти-слепващи вещества: магнезиев стеарат и силициев диоксид.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не се препоръчва за деца под 12 години! Не превишавайте препоръчителната дневна доза! Да не се изпозлва като заместител на разнообразното хранене! Консултирайте се с лекар преди приема на продукта, в случай че приемате лекарства от клас антикоагуланти! Съхранявайте на сухо и проветриво място! Дръжте далеч от деца!

Нетно количество: 24,9 гр; 30 капсули

Произвeдено в Испания от GustoPharma Consumer Health S.L, Мадрид, Испания

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Helix Complex 30 капсули | Telestar

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.