Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Boswellia serrata 180 таблетки | Sanct Bernhard 30495

Boswellia serrata 180 таблетки | Sanct Bernhard 30495
Boswellia serrata 180 таблетки | Sanct Bernhard 30495
Boswellia serrata 180 таблетки | Sanct Bernhard 30495
148.50 лв.
Код на продукта : Boswellia serrata 180 Tabs
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.83 лв.

 
Бърза поръчка
Boswellia serrata 180 таблетки | Sanct Bernhard 30495

Boswellia serrata 180 таблетки | Sanct Bernhard

 • Облекчава симптомите, причинени от претоварване на двигателния апарат
 • Има силно противовъзпалително и обезболяващо действие
 • Подпомага при състояния на възпалителни чревни заболявания
 • Има антиартритни свойства
 • Елиминира сутрешната скованост на ставите
 • Регенерира ставния хрущял
 • Полезен при астма
 • Подобрява ставната мобилност
 • Намалява отока
 • Кардиопротективен ефект
 • Boswellia serrata 180 таблетки е на отлична цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Босвелия?

Като хранителна добавка Boswellia serrata 180 таблетки на невероятна цена от Sanct Bernhard съдържа естествената смола босвелия, която има широка употреба в индийската народна медицина – Аюрведа, където е най-доброто средство при възпаления и ставни проблеми. Известна е още като индийски тамян и се използва хиляди години от традиционните лечители и билкари за различни здравословни проблеми. Извлеците от растението се употребяват за облекчаване на ставни и чревни възпаления.

В сухите хълмисти райони, най-често в Централна и Западна Индия, в Източна Африка и на Арабския полуостров расте ниското широколистно дърво, наричано индийски тамян, тамяново дърво, босвелия (Boswellia serrata), което е от семейство Burseraceae. То има крив, безформен ствол покрит от тънка зеленикаво-червена на цвят кора, леко увиснали клони, малки листа, бели цветове и плодове с леко елепсовидна форма. Съществуват четири вида от това растение, един от които е Boswellia serrata.

От Boswellia serrata се получава сок-смола. Пречистеният екстракт от нея се използва за медицински цели. В Аюрведа ароматната смола се употребява като противовъзпалително средство при болки в ставите и артрит. В Индия босвелия се нарича „борец срещу възпалението”. Растението се споменава в древните аюрведически текстове и е един от важните компоненти както на традиционната, така и на официалната медицина. Има противовъзпалителни, обезболяващи, антисептични, антихелминтни, диуретични, ранозаздравяващи свойства.

Ароматната смола от дървото босвелия се получава чрез направени нарези по дървесната кора, откъдето изтича сокът-смола (тамян). В древността го наричали „сълзи на боговете” Той се състои от клей, масла и терпеноиди. Терпеноидите съдържат алфа- и бета-босвелиева киселина, които определят фармакологичните свойства на босвелия. Тамянът от древни времена се използва по време на религиозни обреди. Той е отличен антисептик и служи за дезинфекция на помещението, когато в храма се събират много хора.

Как действа Босвелия на таблетки?

Босвелия 180 таблетки с топ цена е хранителна добавка, в състава на която има висококачествен екстракт от Boswellia Serrata, съдържащ най-малко 68% босвелиева киселина. Продуктът е перфектно средство, поддържащо двигателния апарат. Той облекчава костно-ставните заболявания и стимулира естествените процеси на регенерация на хрущялната тъкан. Добавката може да се препоръча особено на хора, които трябва да се справят с възпаления на ставите и изпитват дискомфорт в областта на скелетната система, причинени от спортни наранявания или пренапрежение поради прекомерно интензивни тренировки.

Противовъзпалителните свойства на босвелия представляват безценна помощ в случай на астма и заболявания на червата, предизвикани от възпаление (болест на Крон, улцерозен колит). В света на науката се говори много също така и за противораковия потенциал на Boswellia Serrata.

Boswellia Serrata е тропическо дърво, което расте по сухи планински терени на Индия и Северна Африка. Смолата, получена от нея, представлявала ценен терапевтичен продукт още в древността. Използвала се главно за намаляване на треската, спиране на диарията и облекчаване на заболявания на дихателната система. Съвременната медицина и фармакология използват екстракти от Boswellia Serrata най-често при дисфункции, свързани с претоварвания и възпаления на двигателния апарат.

Босвелиевите киселини са отговорни за терапевтичните свойства на Boswellia Serrata – това са органични химични съединения, принадлежащи към групата на тритерпеноидите с пет пръстена, сред които най-висока активност се демонстрира от ацетил-α-босвелиева киселина и 11-кето-β-босвелиева киселина.

Възпаленията в ставите са трудни за лечение поради тяхната етиология (прогресиращи дегенеративни поражения, произтичащи от преобладаването на анаболните процеси над катаболизма в тъканите, образуващи ставата). Необходим е многостранен подход, който включва както физиотерапия, така и фармакологична подкрепа, която ограничава развиващото се възпаление и намалява болката. Boswellia serrata 180 tablets има противовъзпалителен и антиартритен ефект. Екстрактът от смолата Boswellia Serrata е невероятно ефективен за облекчаване на болката в ставите, костите и гръбначния стълб и инхибиране на възпаления в двигателния апарат.

Докато по-голямата част от растителните екстракти с подобни свойства са типични антиоксиданти, намаляващи излишъка на свободни радикали, които допринасят за създаването на възпаления, механизмът на екстракта Boswellia Serrata е различен. Босвелиевите киселини, съдържащи се в смолата, имат пряко влияние върху ензима 5-липоксигеназа, отговорен за производството на левкотриени, причиняващи възпаления. Те инхибират синтеза на този ензим и блокират транслокацията му. Освен това босвелиевите киселини регулират секрецията на много други маркери на възпаление, като TNF-алфа, TNF-бета и IL-1бета. Благодарение на това те инхибират възпаленията по-ефективно от други съединения.

Противовъзпалителното и обезболяващо действие на Boswellia Serrata е сравнимо със силата и ефектите на медикаментите от групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Въпреки това, противно на синтетичните фармакологични продукти, които в същото време унищожават ставните хрущяли, екстрактите от Boswellia Serrata го защитават и подхранват. Те предпазват гликозаминогликаните (GAG, структурна основа на ставния хрущял) от разрушителния ефект на някои ензими и подобряват кръвоснабдяването в ставите.

Ефективността на екстракта от Boswellia Serrata е много добре документирана. Тя е потвърдена от много изследвания с участието на хора, страдащи от проблеми с гръбначния стълб, дегенерация на колянната става, артрит, ревматоиден артрит и остеоартрит. Практически във всички случаи е доказано, че Boswellia Serrata облекчава болката, подобрява подвижността на ставите, намалява сутрешната скованост на ставите и свежда до минимум отоците. Употребата на екстракта се понася много добре и не предизвиква нежелан ефект, което е оценено на базата на тестове, включващи хемограма, тестове за състоянието на черния дроб и бъбречната функция.

Boswellia serrata 180 таблетки на страхотна цена има противоастматично действие благодарение на антиастматичните свойства на екстракта от босвелия. При двойно сляп тест 40 пациента с бронхиална астма са приемали екстракт от Boswellia Serrata в продължение на 6 седмици. При повече от 70% от пациентите се забелязва подобрение на състоянието на здравето – намаляване на симптомите задух, кашлица и хрипове, както и стягане в гръдния кош, намален брой астматични пристъпи и намаляване количеството на еозинофилните левкоцити.

По същия начин е доказано, че Boswellia Serrata е потенциално средство за лечение на заболявания на дихателните пътища. Босвелиевите киселини са отговорни за такъв ефект, благодарение на който се инхибира създаването на продукти от 5-липоксигеназата. Провъзпалителните левкотриени, произведени от 5-липоксигеназата, причиняват бронхоспазми, хемотаксис и повишена пропускливост на съдовете. Boswellia Serrata също ограничава синтеза на левкоцитна еластаза, което стимулира секрецията на слуз и може да играе роля при кистозна фиброза и патогенеза на хроничен бронхит.

Освен това приемът на Босвелия 180 таблетки оказва подкрепа при възпалителни чревни заболявания. Смята се, че развитието на възпалителни процеси в червата е свързано с повишеното производство на левкотриени. Boswellia Serrata е инхибитор на 5-липоксигеназат, основният ензим в биосинтезата на левкотриените.

Много изследвания сравняват ефективността на босвелиевите киселини и лекарствения продукт – сулфасалазин, използван за лечение на улцерозен колит и болест на Крон. Аспектите, контролирани в проведеното изследване, са наред с другите качества на изпражненията, оглед на лигавицата на дебелото черво, наблюдавана с помощта на сканираща електронна микроскопия и хистопатологично изследване. На практика при всички пациенти, приемали екстракти от Boswellia Serrata, се забелязва подобрение на един или повече параметри. В едно от проучванията е доказано, че от 20 пациента с болест на Крон, при 14 от тях е настъпила ремисия след 6 седмичен прием на Boswellia Serrata.

Boswellia serrata 180 tablets е подкрепа за работата на нервната система. Босвелиевите киселини проявяват активност по отношение функционирането на нервната система. Съдържащата се в екстракта от продукта 3-О-ацетил-11-кето-β-босвелиева киселина е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера, което прави възможно постигането на нейната голяма активност в този аспект. Екстрактът от босвелия насърчава здравето на нервната система, както като поддържа нейното функциониране, така и чрез насърчаване на нейната регенерация. Може да работи като адаптоген, да насърчава когнитивните функции и да намалява симптомите на депресия.

Приемът на таблетките Босвелия може да се използва и като превенция на заболявания на сърдечно-съдовата система. Счита се, че екстрактът от Boswellia serrata е комплексна форма за профилактика на сърдечно-съдовата система благодарение на неговия многостранен механизъм на действие, който холистично защитава клетките. На първо място, благодарение на своята провъзпалителна активност, той позволява да се намали излагането на възпаление, което се смята за основната причина за патологичните промени в кръвоносните съдове. Второ, екстрактът от босвелия показва способност за оптимизиране на липидния профил, който е друг фактор, допринесящ за развитието на дисфункции на кръвоносната система. Следователно допълването с Босвелия 180 таблетки трябва да се обмисли от всеки човек, попадащ в рисковата група за развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система.

Обобщавайки, Boswellia serrata 180 таблетки на супер изгодна цена от Sanct Bernhard е растителна, безопасна и повишаваща здравето добавка. В същото време е един от най-силните натурални продукти с противовъзпалителен ефект. Подпомага здравето на остеоартикуларната система и се препоръчва особено на спортисти, които излагат ставите си на голямо натоварване. За възрастните хора също ще има ползи от продукта, тъй като поради възрастта си те често имат дегенеративни промени, причиняващи болка и инхибиращи ефективното функциониране на двигателния апарат.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка с достатъчно течност след хранене.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 180

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Екстракт от тамян = Boswelliaserrata-екстракт 400 мг **
от който босвелиеви киселини 240 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Състав: Екстракт от Boswellia serrata (68%), пълнител – микрокристална целулоза, противослепващ агент – магнезиев стеарат, натриев карбоксиметил – целулозен пълнител.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™