Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

B-Basic 100 таблетки | Haya Labs 44

B-Basic 100 таблетки | Haya Labs 44
B-Basic 100 таблетки | Haya Labs 44
B-Basic 100 таблетки | Haya Labs 44
25.00 лв.
Код на продукта : B-Basic 100 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.25 лв.

 
Бърза поръчка
B-Basic 100 таблетки | Haya Labs 44

B-Basic 100 таблетки | Haya Labs

 • Мощен антиоксидант
 • Нормализира артериалното налягане
 • Стабилизира работата на ендокринната система
 • Спомага обмяната на веществата
 • Ускорява процесите на регенерация
 • Има хепатопротекторни свойства
 • Влияе благоприятно при депресия
 • Възстановява структурата на косата и кожата
 • B-Basic 100 таблетки е на топ цена в BioMall.bg

Как действа B-Basic на таблетки?

B-Basic 100 таблетки на Haya Labs​ действа благотворно но организма чрез ролята на абсолютно всеки един от витамините в съдържанието му:

Ролята на витамин B1 в организмаТиамин взима участие фактически във всеки процес на клетъчно ниво, тъй като е задействан в производството на енергия,в обмяната, преди всичко, на въглехидрати, аминокиселини, усвояването на протеини.

Витамин В1 обезпечава нормалната работа на централната нервна система. Наричат го също „витамин за бодрост на духа“, заради положителното му въздействие на нервната система и интелектуалните способности. Той участва в изработването на ацетилхолин-невромедиаторът, който оказва влияние върху няколко мозъчни функции, в това число паметта, поддържа тонуса на мускулите на сърцето, стомаха, червата.

Витамин В1 е необходим за копирането на генетичен материал, предаван от една клетка към друга в процеса на клетъчно делене. Една от главните причини за недостига на Витамин B1 в организма е еднообразното хранене с въглехидратни продукти и сладки храни. Освен това причина за липсата на витамина може да бъде употребата на храна, богата на тиаминаза-фермент, разрушаващ тиамина. Всеки четвърти алкохолик страда от тиаминова недостатъчност.

Дефицитът на Витамин B1 провокира развитието на следните негативни последици: нарушения в процесите на преаминиране на аминокиселините, понижаване на биосинтеза на белтъчини, разстройства във функциите на сърдечно-съдовата, нервната системи, храносмилателния тракт. Причина е нарушаването на окислението на въглехидратите и натрупването на недоокислени продукти в урината и кръвта, потискане на изработването на ацетилхолина-най-важния невромедиатор.

Признаците за дефицит на Тиамин са: влошаване на координацията, нарушения в мозъчните функции, емоционална и ментална депресия, раздразнителност, понижаване на паметта, изтощение и мускулна слабост, нервозност, отсъствие на чувствителност, понижава се прагът на болка. От друга страна, могат да настъпят диария, запек, загуба на телесна маса, увеличение на размерите на черния дроб, отоци в краката и ръцете, понижено артериално налягане, остра сърдечно-съдова недостатъчност.

Ролята на витамин B2 в организма: Витамин B2 взима участие в синтеза на нервни клетки и в работата на невромедиаторите на мозъка. Рибофлавинът стимулира съзряването на еритроцитите, участва в процеса на усвояване на желязо. Той регулира функционирането на надбъбречните жлези, синтеза и количеството на хормони, влиза в състава на родопсина, защитава роговицата от вредното влияние на ултравиолетови лъчи.

Витамин B2 оказва благотворно влияние върху кожата. Недостигът на Рибофлавин предизвиква възпаления на устната лигавица, отоци и пурпурно-червен цвят на езика, дерматит на кожата на гърдите и лицето, възпаление на роговицата, съпроводено със сълзене, загуба на апетита, главоболие, понижение на работоспособността, гастрити с понижена секреция, заболявания на червата, черния дроб (цироза). Липсата на Рибофлавин предизвиква също болести на очите и кожата.

Ролята на витамин В3 в организмаВитамин B3 е нужен за синтеза на ферменти, за усвояването на мазнини, въглехидрати, белтъчини. Той способства за отделянето на енергия, активизира обмяната на въглехидрати, нормализира холестеролната обмяна. Взима участие в повече от 50 ферментативни реакции.

Ниацин е нужен за продукцията на различни хормони (полови, кортизон, инсулин, тироксин), освен това има участие на ниво ДНК и РНК в ликвидацията на генетични увреждания, нанесени на клетките на организма от лекарствени средства и вируси. Витамин В3 поддържа нормалното функциониране на главния мозък и централната нервна система, също така съдейства за повишаването на венозното налягане и за понижаване на артериалното. Ниацин стимулира синтеза на еритроцити. Недостигът на никотинова киселина предизвиква умора, слабост, безсъние, отслабване на паметта. Дефицит на Витамин В3 се наблюдава при атеросклероза, хипертония, болести на черния дроб, щитовидната жлеза, язви, холецистит, гастрит, ревматизъм.

Ролята на Витамин В6 в организма: Той участва практически във всички метаболични процеси в организма (пренася аминогрупи, взима участие в обмяната на мастни киселини, аминокиселини, холестерол, в белтъчната обмяна), контролира действието на около шестдесет фермента. Способства за усвояването на не наситените мастни киселини и протеините от тъканите на организма.

Пиридоксин е нужен за синтеза на простагландини - мастносъдържащи вещества, регулиращи работата на сърцето (стимулатори на гладката мускулатура) и кръвното налягане. Витамин B6 е един от най-важните съставни части на здравата имунна система, въздейства на функцията на клетъчно делене и образуването на антитела. Пиридоксин обезпечава нормалната работа на централната нервна система.

Той взима участие в синтеза на невромедиатори (серотонин, допамин, норадреналин), регулиращи настроението и умствената дейност. Витамин В6 влияе положително на състоянието на кожата, ноктите и косата, участва в образуването на генетичния материал на клетките, в синтеза на солна киселина, в изработването на хормони, еритроцити, в пълноценното усвояване на Витамин В12. Недостигът му в организма води до поли-неврит, сънливост, раздразнителност, анемия, дерматит, храносмилателни разстройства.

Ролята на Витамин В9 в организмаФолиева киселина е нужна за продукция на РНК и ДНК. Жизнено важна е за растежа и възпроизводството на всички клетки на организма, поддържа генетичния код, регулира делението на клетките и предава от клетка на клетка наследствените признаци. Фолиева киселина има участие в белтъчния метаболизъм.

Витамин B9 е необходим за синтеза на здрави еритроцити и левкоцити, участва в синтеза на невромедиатори, в това число на допамин и  серотонин, регулиращи съня, апетита и настроението. Освен това, те са необходими за развитието на гръбначния и главния мозък, а също така за скелета на плода. Недостигът на Фолиева киселина маже да предизвика заболявания на кръвта, стомашно-чревния тракт.

Ролята на Витамин В12 в организмаВитамин B12 е нужен за освобождаването на енергия от храната, за усвояването на редица мазнини и аминокиселини, за преобразуването на Фолиева киселина от пасивна форма в активна. Най-вече Витамин  B12 е необходим за бързо делящите се клетки, например, клетките на костния мозък и епитела. Цианокобаламин е важен при образуването на миелин, защитната обвивка на нервните влакна, неромедиаторите, предотвратява развитието на различен род нарушения в емоционалното състояние.

Витамин B12 стимулира съсирващата система на кръвта, съдейства за съзряването на еритроцитите, усилва имунната система. Цианокобаламин участва в синтеза на нуклеинова киселина, образуваща ДНК, намалява нивото на холестерол в кръвта. Дефицитът на Витамин В12 води до понижаване на апетита, слабост, болки и спазми в стомаха, запек, язва на дванадесетопръстника или стомаха, злокачествена анемия.

Ролята на Биотин в организма: Той е ключов кофактор, необходим за храносмилателните ферменти, които активира. На Витамин В7 принадлежи и ключовата роля в обменните процеси на мазнините, протеините и въглехидратите, а също в енергетичната обмяна. Постоянните терапевтични дози от Витамин Н са ефективни при диабет 1 и 2 тип и съпътстващи невралгични патологии.

Витамин В7 е нужен за растежа и деленето на клетките, тъй като участва в синтеза на нуклеинова киселина, образуваща ДНК и РНК. Витамин Н способства за поддържането на кожата, косата и ноктите в здравословно състояние. Дефицитът на Биотин често е свързан с употребата на значително количество яйчни белтъци в суров вид, пречещи на неговото усвояване. Недостигът му води до възпаление на кожната покривка, чупливост на ноктите, окапване на косата, гадене, анемия, холестеринемия.

Ролята на Витамин B5 в организма: Той участва в освобождаването на енергия от храната и в синтеза на кофермент А, който е необходим за разпадането на въглехидратите и мазнините. Пантенол е необходим за изработването на невромедиатора ацетилхолин, поддържащ работата на нервната система.

Витамин B5 участва в синтеза на антитела, ускорява заздравяването на раните, обезпечава нормалната работа на органите, тъй като участва в изработването на хормоните на надбъбречните жлези – кортизон, регулиращ реакциите на организма в стресови ситуации.

Пантенол е необходим за формирането на здрави еритроцити, участва в синтеза на хемоглобин. Недостигът му се проявява в безпокоен сън, нарушения в обмяната на веществата, нарушения в работата на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата и нервната системи.

Ролята на Холин в организма: Той поддържа дейността на нервната система и предотвратява нейните разстройства. Активно участва в обмяната и разпадането на мазнините, способства за възстановяването на увредени тъкани на черния дроб, предотвратява образуването на жлъчни камъни. Холин понижава риска от сърдечно-съдови заболявания-способен е да нормализира сърдечния ритъм, да укрепи сърдечната мускулатура, да понижи нивото на холестерол в кръвта. Той участва активно във въглехидратната обмяна, регулирайки равнището на захар в кръвта.

Холин играе важна роля в репродуктивната функция. Витамин B4 поддържа дейността на простатната жлеза, особено в напреднала възраст, и подобрява подвижността на сперматозоидите. Той е най-важният строителен материал за мозъка и влияе положително на умствените способности. При дефицита на Холин се появяват раздразнителност и нервни сривове, възникват гастрит и диария, повишава се артериалното налягане, влошава се работата на черния дроб, забавя се растежът. 

Ролята на Витамин В8 в организма: Инозитол влияе на обменните процеси, влиза в състава на много ферменти, регулира перисталтиката, понижава налягането, регулира количеството на холестерола. Основното полезно свойство на Витамин В8 е активизацията на липидната обмяна, заради което е много ценен от спортистите. Основна „база на дислокация“ на Инозитол в организма е кръвта.

Един милилитър кръв съдържа 4,5 мкг Инозитол. Той се разнася от кръвоносната система към всички клетки на организма, които се нуждаят от този витамин. Дефицитът на Витамин B8 провокира възникване на различни  болести на органите на зрението. Инозитол помага за усвояването на холестерол и регулира неговото ниво, като не позволява развитието на затлъстяване и атеросклероза.

Инозитол поддържа еластичността на стените на съдовете,  препятства образуването на тромби и разрежда кръвта. Приемът на Витамин В8 способства за зарастването на счупвания и за бързото възстановяване в пост-операционен период. Репродуктивната функция, както мъжката, така и женската, също зависи от количеството Инозитол в кръвта. Това вещество участва в процеса на делене на яйцеклетката.

Недостигът на Витамин B8 може да стане причина за безплодие.Ролята на Аминобензоената киселина в организмаАминобензоената киселина поддържа здравото състояние на кожната покривка, косата и червата.

Още ползи при прием на B-Basic:

 • Помага при синдром на хронична умора
 • При безсъние
 • Благоприятства при анемия и малокръвие
 • Препоръчва при храносмилателни заболявания
 • При леки стресови състояния
 • Помага при различни невралгии, свързани с гръбначния стълб
 • B-Basic 100 таблетки от Haya Labs​ на невероятна цена има полезно действие при неврит
 • Използва се в случай на гастрит
 • Подходящо средство срещу камъни в жлъчката
 • Полезен при холецистит
 • При проблеми със зрението
 • Способства за бързото възстановяване след физически натоварвания
 • Против аритмия

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка дневно с храна.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Витамин В1 (като тиамин мононитрат) 10 мг 667%
Витамин В2 ( като рибофлавин) 10 мг 588%
Ниацин (като ниацинамид) 10 мг 500%
Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид) 10 мг 500%
Фолат 400 мкг 100%
Витамин В12 (като цианокобаламин) 12 мкг 200%
Биотин 45 мкг 15%
Пантотенова киселина (ди-калциев пантотенат) 20 мг 200%
Холин (като холин битартрат) 50 мг **
Инозитол 50 мг **

 

 

 

 

 

 

 

 

 

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

**Daily Value не е установено.

Други съставки: целулозна смола, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, магнезиев силикат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, възможно е да сте бременна или кърмите, се консултирайте с лекар преди употреба!

Какво знаем за витамините от група В?

Витамин В1 е открит пръв от тази група. Той се разтваря във вода и изисква ежедневно запълване.  Може да постъпва с хранителните продукти и де се синтезира от чревната микрофлора. Витамин В1 може да бъде открит в следните продукти: зърнени култури, пшеница, овес, трици, кайсии, лешници, орехи, бадеми, зелен грах, шипка и много други.

Витамин В2 или Рибофлавин е жълто-оранжево разтворимо във вода вещество. Той се съдържа в следните продукти от растителен произход: листни зеленчуци, зелен грах, домати, зеле, пшеничен хляб, грис и овесени ядки, шипка. Витамин В2 може да бъде открит и в продукти от животински произход: месо, бъбреци, черен дроб, краве мляко, риба, яйца. Най-добре се усвоява от животинските продукти.

Витамин В3 е бял прах, който също е водо-разтворим. Химически той е най-устойчив от всички витамини от група В при въздействието на нагряване, ултравиолетови лъчи, основи и въздух. Ниацин постъпва с хранителните продукти, а също така може да се синтезира вътре в организма чрез преобразуване на аминокиселината триптофан. Преобладаващо съдържание на Витамин В3 в животинските продукти има в черния дроб, яйцата, бъбреците, рибата, постното месо. В малка степен може да се намери в състава на растителните продукти-аспержи, магданоз, моркови, чесън, чушки, бобовите култури, гъбите. 

Витамин В6 е водоразтворима група родствени съединения, сходни по химическа структура: пиридоксамин, пиридоксал, пиридоксин. Витамин В6 се среща в такива продукти, като свинско и птиче месо, говеждо, телешки черен дроб, картофи, чушки, хляб  (от пълнозърнесто брашно), лешници, орехи, ягоди, нар, лимони, портокали, карфиол, череши.

Фолиева киселина (Витамин В9) представлява водоразтворимо вещество с ярко-жълт цвят. В голямо количество се съдържа в зелените зеленчуци и листа. Фолиева киселина в продуктите от растителен произход: картофи, бобове, салата, домати, пшеница, фасул, ръж, пшенични зародиши, банани, авокадо, леща, цвекло, хлебна и бирена мая. 

Витамин B12 е ярко-червено водоразтворимо вещество с молекула на кобалт по средата. Организма на възрастния човек съдържа средно от 2 до 5 мг Витамин B12, 80% от които се разполагат в черния дроб. Витамин В12 присъства в рибата, соята, сърцата, морската трева. Биотин (Витамин H, Витамин В7) също е водоразтворим витамин, съдържащ сяра. Той е относително стабилен в процеса на кулинарна обработка. Хранителните продукти, в които влиза са бадеми, орехи, банани,  грах, ябълки, фъстъци, сливи, магданоз, риба тон, бъбреци, яйчен жълтък, мляко, бирена мая. 

Пантотенова киселина е витамин, който присъства в състава на много хранителни продукти и частично се изработва от симбиотичните бактерии в червата. Витамин В5 е повсеместно разпространен, може да се открие в месото, лешниците, сърцата, черния дроб, бъбреците, яйчния жълтък, зелените зеленчуци, пивных дрожжах, триците, пилешкото месо, млечните продукти. Значително количество Пантотенова киселина се съдържа в бобовите (фасул, грах), в свежите зеленчуци (карфиол, червено цвекло, аспержи), в зеления чай, в гъбите (белите, печурките). 

Холин е химично съединение на азота. Витамин B4 е способен да се синтезира в организма. Неговото количество в тъканите на организма е много повече, отколкото на другите витамини. Най-много холин се намира в яйчния жълтък. От животинските продукти на този витамин са най-богати кашкавалът, сметаната, бъбреците. Източници на Витамин B4 сред растенията са фъстъченото масло, соевите бобове, спанакът. 

Витамин В8 (Инозит, Инозитол) е витаминоподобно вещество (доколкото може да се синтезира от организма) и се отнася към групата на витамини В. По химична структура Инозитол напомня захарид, но не се явява въглехидрат. Основни източници на Витамин В8 са орехите, цитрусовите плодове, бобовите растения, сусамовото масло, триците, животинските субпродукти. Аминобензоена киселина също се отнася към витамините от тази група. Тя е атом на молекулата на фолиевата киселина и се изработва от симбиотичните  бактерии в червата.

Като хранителна добавка B-Basic 100 таблетки от Haya Labs​ на изгодна цена има способност да възстановява организма след операции, счупвания, болести на сърдечно-съдовата система. Витамините от група В са ефективно средство за профилактика на стрес, невралгия и неврит. Човешкия организъм синтезира само част от необходимите му витамини, затова му е нужен външен източник за тяхното постъпване.

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™