Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 мкг 100 Капсули | Swanson

Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 мкг 100 Капсули | Swanson
Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 мкг 100 Капсули | Swanson
Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 мкг 100 Капсули | Swanson
23.10 лв.
Код на продукта : Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 mcg 100 Capsules
Тегло: 0.49 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.23 лв.

 
Бърза поръчка
Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 мкг 100 Капсули | Swanson

Vitamin B-12 (Cyanocobalamin) 500 мкг 100 Капсули | Swanson

  • Помага за създаването на нови червени кръвни клетки
  • Поддържа здрава мозъчна функция
  • Подпомага абсорбция на калций
  • Понижава нивата на хомоцистеин
  • Поддържа позитивно настроение
  • Подобрява метаболизма  
  • Витамин Б-12 (Цианокобаламин) 500 мкг 100 капсули на супер цена от Swanson

Какво знаем за Витамин Б-12 (Цианокобаламин)?

Витамин Б-12, известен още като кобаламин, е важен водоразтворим витамин, участващ в производството на червени кръвни клетки, поддържа здравето на мозъка и синтеза на ДНК. Недостигът на този ключов витамин може да причини сериозни симптоми, включително умора, увреждане на нервите, храносмилателни проблеми и неврологични проблеми като депресия и загуба на памет.

Поради това много хора се обръщат към добавки с витамин Б-12, за да задоволят нуждите си и да предотвратят дефицит. Добавките с витамин Б-12 обикновено се получават от два източника: цианокобаламин или метилкобаламин. И двете са почти идентични и съдържат кобалтов йон, заобиколен от коринов пръстен. Всеки от тях обаче има различна молекула, прикрепена към кобалтовия йон. Докато метилкобаламинът съдържа метилова група, цианокобаламин съдържа цианидна молекула.

Цианокобаламинът е синтетична форма на витамин B-12, който не се среща в природата. Той се използва по-често в добавки, тъй като се счита за по-стабилен и икономически ефективен от другите форми на витамин В-12. Когато цианокобаламинът навлезе в тялото Ви, той се превръща или в метилкобаламин, или в аденозилкобаламин, които са двете активни форми на витамин В-12 при хората.

Как действа Витамин Б-12 (Цианокобаламин) на капсули?

Витамин Б-12 (Цианокобаламин) 500 мкг 100 капсули на топ цена от Swanson играе критична роля в много аспекти на човешкото здраве и е от съществено значение за оптималното здраве. Витамин В-12 е от съществено значение за образуването на нови червени кръвни клетки. Дефицитът на витамин B-12 може да доведе до неправилно развитие на червените кръвни клетки. Това обикновено води до по-големи от нормалните червени кръвни клетки, които не могат да се придвижат от костния мозък в кръвния поток с подходяща скорост. Това се измерва чрез теста на средния корпускуларен обем (MCV), общ за повечето кръвни групи. По-високите стойности на MCV показват по-голям среден размер на червените кръвни клетки. Това е един показател, използван за диагностициране на дефицит на витамин B-12, наред с други здравословни състояния, като някои инфекции, бъбречни заболявания, чернодробни заболявания или ХИВ.

Витамин В-12 участва и в развитието на нашия мозък. Бебетата са особено чувствителни към дефицит на витамин B-12 и ниските нива могат да доведат до задържан мозъчен растеж. Освен това ниските нива на витамин B-12 в ранна детска възраст също е свързан с по-висок риск от депресия в зряла възраст.

Има силни научни доказателства в подкрепа на факта, че дефицитът на витамин В-12 е свързан с по-ниска костна плътност. Възрастните хора и жените са изложени на особено висок риск от заболявания, свързани с костите. Проучванията сред тези демографски данни подчертаха първостепенната връзка между нивата на витамин Б-12 и костните заболявания.

Витамин Б-12 отдавна се счита за основна роля в метаболизма и производството на клетъчна енергия. Той е необходим за метаболизма на фолатите, производството на метионин и синтеза на убихинон. Неотдавнашни лабораторни проучвания идентифицираха над 40 микробни протеина и ензими, които са зависими от витамин В-12.

Хроничният дефицит на витамин В-12 или фолат се свързва с по-ниски нива на енергия и атлетични показатели. Едно от най-забележителните предимства на витамин В-12 е увеличаването на енергията. Така че, ако се чувствате мудни и уморени и не сте сигурни защо, може би е виновна липсата на витамин В-12 и можете да си помогнете като редовно приемате Витамин Б-12 (Цианокобаламин) 500 мкг 100 капсули на невероятна цена от Swanson.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно с вода.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Витамин B-12 USP (като цианокобаламин) 500 мкг 20,833%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории. 

** Daily Value не е установено. 

Други съставки: оризово брашно, желатин.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! 

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™