Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

pH Test Strips 99 броя | Sanct Bernhard

pH Test Strips 99 броя | Sanct Bernhard
pH Test Strips 99 броя | Sanct Bernhard
11.50 лв
Код на продукта : pH Test Strips 99
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.12 лв.

 
Бърза поръчка
pH Test Strips 99 броя | Sanct Bernhard

КатегорииpH Test Strips 99 броя | Sanct Bernhard

 • 99 броя ленти за измерване на pH в урината
 • Лесен и удобен начин за проверка на киселинността на урината
 • Отчита важен показател за здравето – pH
 • Дава възможност за бързо вземане на мерки
 • pH Ленти за Измерване на pH в Урината 99 броя е на страхотна цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Ленти за Измерване на pH в Урината?

pH на организма – неговият киселинно-алкален баланс, е най-важната константа за живота, ако бъде нарушена, тялото започва да се саморазрушава, опитвайки се да поддържа този важен показател.

В началото на ХХ век датският химик Сорен Петер Лауриц Соренсен въвежда показателя pH. Той отразява степента на киселинност или алкалност на средата. Скалата pH определя киселинността на веществата със стойности от 1 до 14. Всичко, което е по-малко от 7, е киселина. Всичко, което е повече от 7, е алкал. Позиция 7.0 – условно неутрална (индикатор за дестилирана вода). Когато някакво вещество се разтваря във водата, тя променя pH-то си или към киселина, или към алкал. Нашето тяло е изградено предимно от вода, като живее и функционира правилно само в леко алкална среда. pH на основната телесна течност – кръвта е 7,43 (+/- 0,02). Този показател е един и същ за всички хора на Земята.

Киселинното натоварване от храната (киселинно-алкален индикатор) е показател, състоящ се от съотношението на компонентите, които образуват киселина по време на храносмилането. Някои продукти образуват повече киселина, други по-малко. В зависимост от този показател, храните и напитките могат да бъдат разделени на кисели, алкални и неутрални. Ако в храната има повече компоненти, които образуват киселина или органични киселини (мазнини, въглехидрати), тогава киселинният товар има положителна стойност. Ако в храната има повече компоненти, които образуват алкали (органични соли на магнезий, калций, калий, натрий), тогава киселинният товар има отрицателна стойност.

Колкото по-голяма е положителната стойност, толкова по-голяма е киселинността на продукта и толкова е по-вреден е той за нашето тяло. Колкото по-голяма е отрицателната стойност, толкова по-ниска е киселинността му и продуктът е по-алкален. Всички тези киселини естествено влизат в телесните ни течности. Каквото и да се случва с нас, независимо дали ни е горещо, независимо дали ни е студено, дали сме болни или здрави, сити или гладни, какво сме яли и пили, какъв начин на живот водим, тези показатели са стабилни и се променят незначително.

 • рН на артериалната кръв = 7,35-7,45;
 • рН на венозна кръв = 7,26-7,36;
 • рН на лимфата = 7,35-7,40;
 • pH на междуклетъчната течност = 7.26-7.38;
 • рН на вътреставната течност = 7,3.

Всички жизнени процеси протичат при тези стойности и при никакви обстоятелства не могат и не трябва да се отклоняват дори с 10% от този диапазон. Именно в този диапазон, при това ниво на киселинност, работят хормоните, ензимите, имунната система, протичат химичните реакции, размножават се и се чувстват добре полезните за нашия организъм микроорганизми, участващи в процеса на храносмилане. Така сме устроени и няма какво да се направи. От този показател страшно много зависи животът ни – нито повече, нито по-малко.

За да измервате и следите най-важната константа за своето здраве и живот, Ви предлагаме pH Test Strips 99 броя на уникална цена от Sanct Bernhard. Лентите за измерване на pH в урината ще Ви помогнат бързо да проверявате киселинността на урината си и при необходимост навреме да вземете мерки за своето здраве.

Как действат Ленти за Измерване на pH в Урината?

Всеки цивилизован човек, в доста екстремните условия на живот с неговия бърз ритъм и лоша екология, трябва да се грижи и да следи за здравето си. Ако искате правилно да поддържате киселинно-алкалния баланс на тялото си, Ви предлагаме да измервате киселинността на урината си с Ленти за Измерване на pH в Урината с топ цена. Можете да използвате лентите у дома, за да определяте pH в урината си. Така, според нейното ниво на киселинност, можете да следите за окислението на тялото си и да го алкализирате.

При здрав човек киселинността на урината варира от 6,5 до 7,5 pH. Това се нарича киселинно-алкален баланс. Съвременният начин на живот често ни насърчава да консумираме мазни храни, както и храни, богати на протеини (месо, млечни продукти). По този начин повишаваме киселинността на организма си. Силният стрес също е една от причините за висока киселинност.

Поддържайте правилния баланс на pH, за да имате добро здраве! Трябва да отбележим, че дори и най-здравословната програма за хранене, възстановяването или лечението на което и да е заболяване няма да работят ефективно, ако pH балансът на тялото Ви е нарушен. Много лесен начин да измерите киселинно-алкалния си баланс е като използвате лентите pH Test Strips. С тях може да тествате урината си и да разберете в какви граници е Вашето pH в момента. рН в урината е най-добре да бъде в рамките на 6.0-6.5 рано сутрин и 6.5-7.0 вечер преди вечеря.

pH нивата са индикатор за здраве или заболяване. Човешкото тяло е в състояние правилно да абсорбира и натрупва минерали и хранителни вещества само при правилното ниво на киселинно-алкален баланс. Тялото контролира нивото на киселинност: отделя киселини чрез стомашно-чревния тракт, бъбреците, белите дробове и кожата; неутрализира киселините с помощта на минерали; натрупва киселини – в тъканите, особено в мускулите.

Използвайки Ленти за Измерване на pH в Урината, можете да разберете колко излишни киселини в момента присъстват в организма Ви. Когато pH е небалансирано, това означава, че нивата на pH са станали твърде киселинни или твърде алкални за дълъг период от време. Този дисбаланс може да остане незабелязан за голям период от време, но в дългосрочен план води до развитие на сърдечносъдови заболявания, рак, наднормено тегло, диабет, остеопороза, образуване на камъни в бъбреците, раздразнителност, безсъние, цялостна умора.

В случаите, когато желязото от хемоглобина на кръвта се използва за неутрализиране на киселини, човек се чувства уморен, ако за тези нужди се използва магнезият от нервните клетки, костната тъкан и мускулите, тогава се появяват виене на свят, спазми на крайниците, главоболие, умора, разсеяност, раздразнителност, безсъние, депресия. Поради намаляване на алкалния резерв на нервната тъкан се нарушава умствената дейност. Извличането на калциеви соли от костите за неутрализиране на киселинността в организма води до чупливост на костите и остеопороза. Единственият изход е да се алкализира тялото.

Как да възстановите нормалното pH на тялото си?

 • Първо, проверете нивото на своето pH с Лентите за измерване на pH в урината на чудесна цена, което става много лесно. Ако Вашето pH е ниско, може незабавно да вземете мерки, за да го балансирате.
 • Водата. Необходимо е да се пие достатъчно количество чиста, леко алкална вода, и по-специално – 30 мл на килограм тегло на ден.
 • Храната. Учените откриха, че за да се осигури нормален киселинно-алкален баланс в ежедневната диета, веществата с алкален характер трябва да бъдат 3-4 пъти повече от киселинните. Например, на 100 г месо трябва да има 300-400 г зеленчуци. Също така се препоръчва да се сведе до минимум консумацията на кисели храни, които са вредни за нашето тяло (чипс, сладкиши, газирани напитки, бърза храна).
 • Корекция на минералния метаболизъм. Освен от калций и магнезий, тялото се нуждае от други минерали, включително фосфор, цинк, бор, молибден. Те се намират все по-малко в диетата ни поради факта, че се извършва пречистване на хранителните суровини, храната е подложена на прекомерно готвене, зеленчуците и плодовете се отглеждани на изтощена почва и не съдържат пълния набор от минерали.

Трябва да се има предвид, че е много важно да се постигне баланс, защото прекалено алкалната среда, а също и прекалено киселинната среда са еднакво вредни. Стремете се да се храните балансирано, защото така най-добре може да постигнете здравословен киселинно-алкален баланс. Например, ако сте измерили с помощта на Ленти за Измерване на pH в Урината твърде киселинно ниво на pH, е необходимо да увеличите количествата плодове и зеленчуци в диетата си. Ако измереното с лентата отчита твърде алкално ниво на pH, ще трябва да увеличите киселинните храни. А за да може тялото Ви да обработва по-бързо храната, да се разтоварите от стреса и да забързате метаболизма си, е необходимо и да се движите повече. Движението е много важна част от този баланс!

Измерете киселинно-алкалния си баланс с pH Test Strips 99 броя на много изгодна цена от Sanct Bernhard, за да може да контролирате и постигате правилно pH, което осигурява благоприятна среда на тялото Ви да се саморегулира и самолекува.

Начин на употреба: За най-точни резултати, проверете pH на първата и втората урина за деня.

Извършване на измерването:

1. Вземането на проба се извършва от първата сутрешна урина в чист и сух съд.

Извадете тест лентата от блокчето с ленти, като я държите за бялата, неимпрегнирана страна, и не докосвайте цветната тестова област.

2. Потопете тест лентата за кратко (приблизително 1 секунда) в пробата от урина така, че цветната тестова област да е потопена. Изтръскайте излишната течност.

3. След това сравнете цвета на влажната тестова зона с цветовата скала от вътрешната страна на блокчето с ленти в рамките на 1 минута (това е най-добре да направите на дневна светлина след 5-10 секунди) и прочетете стойността на pH под тона на цвета, който е най-близо до този на тестовата зона.

Сравняването на цвета след повече от 2 минути не дава правилни резултати.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Лентите трябва да се съхраняват на тъмно и сухо място при температура от 5°C до 30°C! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™