Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули I HAYA LABS

Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули I HAYA LABS
Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули I HAYA LABS
Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули I HAYA LABS
Изчерпан
28.00 лв
Код на продукта : Iodine from Kelp 225mcg. 250 Vcaps. HAYA LABS
Тегло: 0.00 kg
Наличност : Спрян от производство

 
Бърза поръчка
Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули I HAYA LABS

Категории


Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули I HAYA LABS

 • При атеросклероза
 • Против възпаления на дихателните пътища
 • Стимулира централната нервна система
 • Подходящ за профилактика на гуша
 • Има функция на имуностимулатор
 • Понижава нивото на холестерол в кръвта
 • Препятства образуването на тромби
 • Подобрява сърдечната функция
 • Йод 225 мкг 250 капсули е на добра цена от HAYA LABS 

Iodine from Kelp от HAYA LABS на специална цена понижава нивото на холестерол и помага при атеросклероза.

Какво знаем за Йод?

Йод е открит през 1811 година от френския химик Бернар Куртуа. Изучавайки прах от водорасли, от които по това време са добивали сода, той получил ново вещество във вид на тъмни кристали. Йод, като химичен елемент, представлява кристално вещество с тъмно-сив цвят. Той не се разтваря добре във вода, но затова пък прекрасно се разтваря в спирт, а също в разтвори на собствени соли, например, в йодид калий. Съдържа се основно в черен дроб от треска, в морската риба, в различни видове морска трева и в йодираната сол. 

Като хранителна добавка Iodine from Kelp 225 мкг 250 капсули от HAYA LABS на изгодна цена е незаменим за поддържането на нормалния процес на работата на щитовидната жлеза. Постъпвайки в организма заедно с хранителните продукти, той става част от хормоните трийодтиронин и тироксин. Хормоните, съдържащи йод стимулират развитието и растежа, регулират топлинната и енергетичната обмяна, усилват процесите на окисление на въглехидратите, белтъчините и мазнините. Тези хормони са известни с това, че активизират процесите на разпадане на холестерола, участват в регулиране на сърдечната дейност и са важни за развитието на централната нервна система. Явявайки се имуно- и биостимулатор, Йод препятства образуването на тромби и процеса на съсирване на кръвта. Той регулира възбудимостта и функционалната активност както на централната, така и на периферната нервни системи. Като особено важен момент, може да се отдели оказваното от него влияние върху нервното регулиране на сърдечната дейност. Продуктът участва в регулирането на растежа, физическото, умственото, а също и на половото съзряване на организма.

Как действа Йод на капсули?

Йод подобрява функцията на щитовидната жлеза и предотвратява появата на ендемична гуша.

Iodine from Kelp оказва влияние върху състоянието на психическата и интелектуалната активност на човека, а също така активно участва в енергетичното обезпечаване на процесите на приспособяване на организма към различните екстремални условия на околната среда. Йод 225 мкг 250 капсули на HAYA LABS оказва благоприятно въздействие върху щитовидната жлеза. Тя се разполага в областта на ларинкса и се състои от оплетени от кръвоносни съдове микроскопични мехурчета (фоликули), запълнени със слузеста течност (колоид), където се натрупва хормона на щитовидната жлеза-тироксин. Под влияние на веществата, отделяни от клетките на фоликулите, колоидът се разрежда, и хормонът постъпва в кръвта. Непременна съставна част на тироксина е Йод-единствения известен до момента микроелемент, участващ в биосинтеза на хормони. Механизмът на образуване на тироксин се заключава в захвата от щитовидната жлеза от кръвта на неорганични йодиди, тяхното окисление до молекулярен йод, който след това се свързва с тирозина, образувайки моно- и дийодтирозин, с последващо превръщане в тироксин. Синтезирания по такъв начин тироксин се свързва с протеините, образувайки тиреоглобулин, и в тази форма се натрупва в мехурчетата на щитовидната жлеза. При необходимост тироксинът се освобождава от тиреоглобулина и постъпва в кръвта, където циркулира в свързан вид с алфа-глобулина. До 90% от циркулиращия в кръвта на човек органичен Йод е именно хормона на щитовидната жлеза. Физиологичната роля на тироксин, а следователно и на Iodine from Kelp, който е най-важният активен компонент на този хормон, е изключително голяма. Именно от него зависи състоянието на енергетичния обмен и равнището на топло-продукция на организма. Той активно въздейства върху физическото и психическото човешко развитие, върху съзряването на тъканите, участва в регулирането на функционалното състояние на централната нервна система и емоционалния тонус. Oказва значително влияние на дейността на сърдечно-съдовата система и черния дроб, на водно-солната обмяна, обмяната на белтъчини, липиди и въглехидрати. Може да усилва процесите на метаболизма в организма. Ако човек получава недостатъчно количество Йод, това като правило, води до развитие на ендемична гуша, характеризираща се с нарушаване на синтеза на тироксин, потискане на функцията и увеличаване на размерите на щитовидната жлеза. 

Още ползи при прием на Iodine from Kelp:

 • Помага при хронична умора
 • При отслабване на зрението, слуха и паметта
 • Благоприятства при главоболие и апатия
 • Препоръчва се при сънливост
 • Подобрява общото състояние
 • Помага при запек
 • Срещу конюнктивит
 • Йод 225 мкг 250 капсули от HAYA LABS на топ цена усилва половото влечение
 • Използва се за нормализиране на менструалния цикъл
 • Подходящо средство при хипертиреоза
 • Подобрява обмяната на веществата
 • Муколитично средство
 • Полезен при сифилис
 • При вирусни заболявания 

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно, за предпочитане по време на хранене. 
Дозировка: 1 капсула 
Дози в опаковка: 250

Съства Стойност %ПДД
Йод (от кафяви морски водорасли) 250 мкг 150%

 

 

Дневните дози са базирани на 2000 калории.

**Daily Value не е установено. 
Други съставки: ориз на прах, целулоза, магнезиев стеарат. 
Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™