Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули | Nature's Way

Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули | Nature's Way
Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули | Nature's Way
Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули | Nature's Way
21.78 лв.
Код на продукта : Gotu Kola Herb 475 mg 100 Vegan Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.44 лв.


Изберете друг вид разфасовка/опаковка:

180 капсули

 
Бърза поръчка
Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули | Nature's Way

Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули | Nature's Way

 • Мощен антиоксидант
 • При синдром на хронична умора
 • Подобрява паметта
 • При главоболие и световъртеж
 • По време на постоперационна рехабилитация
 • Против депресии и психоневрози
 • При язви на дванадесетопръстника
 • Ефективен имуностимулатор
 • Влияе благоприятно при вегетосъдова дистония
 • При уврежвания на кожната тъкан, псориазис, порязвания, изгаряния
 • Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули е на топ цена от Nature's Way 

Какво знаем за растението Готу Кола?

Centella Asiatica Hydrocotyle е многогодишно тревисто пълзящо растение, разпространено повсеместно в Шри-Ланка, в Индия, Северна Австралия, Индонезия, Иран, Малайзия, Меланезия и Папуа-Нова Гвинея. Среща се още под названията индианска луличка, Марш пении Брахми. Стеблото на растението е слабо, а листата-твърди, с къси дръжки, закръглено-бъбрековидни с широк прорез в основата, по краищата си са тъпо-назъбени. Цветчетата са малки, невзрачни, червеникави и се появяват през пролетта.

В природата височината на растението рядко надвишава 2,5 см, а в културата Готу Кола израства до 15 см. В течение на много столетия билката се използва в народната медицина на много страни, като не случайно я наричат „храна за мозъка“ или „трева на паметта“. 

В състава на Готу Кола влизат тритерпенови сапонини (азиатикозиди, мадекасосиди), производни на тритерпенови киселини (азиатикова, мадекасикова, центилова, центоилова и др.), производни на R1-баригенол, полиацетиленови съединения, танини, флавоноиди (рутин, кемпферол, кверцетин и др.), биофлавоноиди, алкалоиди, етерично масло (0,1%; богато на пинен, мирцен и др. моно- и сесквитерпеноиди), витамини, минерални вещества: калций, калий, фосфор, скорбяла, тимин, аспарагин. 

Като хранителна добавка Gotu Kola 425 мг капсули от Nature's Way на изгодна цена подобрява мозъчното кръвообръщение и снабдяването на мозъка с кислород, като по този начин повишава умствените способности, ускорява процесите на мислене, подобрява паметта, потенцията, потиска главоболието, притежава меко диуретично (пикочогонно) действие. Също така прочиства организма от токсини и има изразено ранозаздравяващо действие, оказва оздравително действие на кожата и подкожно-мастните клетки, което позволява използването на продукта за премахване на целулит

Как действа Готу Кола на веган капсули? 

Успокоителното действие на Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули на Nature's Way се обяснява с това, че тритерпените в състава му стимулират нервните окончания, който отделят ацетилхолин. Тритерпеновите сапонини, пък, от друга страна, са необходими за синтеза на колаген, повишаващ еластичността на съдовите стени, а така също и за регенерацията на тъканите при повреждания. Те стимулират изработката на невромедиатори, което се отразява благотворно на процесите на активация и забавяне на главната нервна дейност.

Тритерпените на Gotu Kola имат детоксикиращ ефект, стимулират клетъчното дишане, стимулират синтеза на жлъчни киселини, кортикостероидни хормони, влияят на метаболизма на холестерол, регулират жлъчеобразуването и отделянето на жлъчка. Ацетилхолинът е нервен медиатор на възбуждането, едно от веществата, посредством които се осъществява проводимостта на нервни импулси между невроните, вследствие на което, се парализират висшите центрове на главния мозък, които осъществяват управлението на жизнеспособността на целия човешки организъм.

Това свойство на Готу Кола (билка), в съчетание с хранителната поддръжка с витамини от група В обуславят успокояващото действие на продукта, който намалява проявата на симптоми на депресия и тревожни състояния. Научно е доказано, че Gotu Kola действа благотворно на някои компоненти на кръвта, значително повишава нивото на хемоглобин, понижава средното равнище на урея и кисела фосфатаза, стабилизира захарта в кръвта, като именно това свойство на продукта обуславя ефективното му действие за подобряване на паметта. Готу Кола (билка) понижава артериалното налягане, разрежда честотата на сърдечни съкращения и подобрява периферното кръвообръщение. Този ефект се обяснява с действието на съдържащите се в продукта биофлавоноиди, които отпускат тъканта на гладката мускулатура на кръвоносната система. 

Резултати от много изследвания показват, че прекалената употреба на алкохол може да повишава нивото на артериалното налягане. Съществува дозозависим ефект, изменящ систоличното налягане в по-голяма степен, отколкото диастоличното.

Даже приемът на 1-2 чаши алкохол на ден може да повишава кръвното налягане, особено при употребяващи с вече съществуваща хипертензия. През целите 5-7 часа, докато изпитият алкохол циркулира в кръвта, сърцето работи в неблагоприятен режим. Пулсът се увеличава до 100 удара в минута, в организма се нарушава обмяната на веществата и захранването на сърдечния мускул. Алкохолът нарушава кръвообръщението в кожните капиляри тези малки съдове се свиват, задръстват се, и се пукват (на всички е известен синдромът на "червения нос"). Сърцето не се снабдява с достатъчно кръв и изпитва кислороден глад.

Gotu Kola е мощно прочистващо кръвта средство (антиоксично действие), което се оказва много полезно при прием на алкохол. Освен това, Готу Кола (билка) притежава заздравяващо действие, което е свързано с активацията на делене на клетките (митоза), под въздействие на активното вещество азиатикозид. При това се увеличава синтезът на колаген, който е необходим за формирането на здрава съединителна тъкан. Без него са невъзможни процесите на регенерация на тъкани и, преди всичко, възстановяването на кожата.

Gotu Kola е средство, способстващо възстановяването на лигавиците и кожната покривка (неголеми рани, изгаряния, порязвания), а също и за зарастването на трофични язви, освен това има противовъзпалително и антиоксидантно действие, отстранява бронхоспазми.

Готу Кола (билка) е стимулиращо и тонизиращо средство, подобряващо обмена на веществата при бронхити, бронхиална астма и туберкулоза, има диуретично, слабително, антисептично и противоревматично действие. Ранозаздравяващите свойства на продукта Gotu Kola, способността му да предотвратява образуването на белези, да укрепва съединителната тъкан и да подобрява регенерацията, позволява да бъде успешно прилаган при хирургични рани, при дерматити от различно естество, язвени заболявания и др.

Съгласно направени научни изследвания, резултатът от сложните действия на Готу Кола (билка) е свързан с балансиращото въздействие на клетките в организма, участващи в процеса на заздравяване, особено на съединителната тъкан. Заздравяващото действие на продукта е свързано с наличието в състава му на сапонина азиатикозид. Азиатикозидите стимулират митозата, а ускореното деление на клетките способства за бързото заздравяване на раните. Азиатикозидите ускоряват процеса на нарастване на тъкани в местата на съсредоточаване на инфекцията, такива като рани и язви, стимулират синтеза на липиди и протеини, необходими за здравето на кожата.

Gotu Kola веган капсули на много добра цена укрепва вените, възстановявайки съединителните тъкани на междуклетъчното пространство, и понижава проницаемостта на съдовете. Други фармакологични опити показват антиоксидантната активност на азиатикозида, прилагането на който в течение на една седмица показва значително увеличение на ферментативните и неферментативните антиоксиданти, а именно пероксиди на дисмутаза (35%), каталази (67%), пероксидази на глютаминил-цистеинил-глицин (49 витамин Е (77%) и аскорбинова киселина (36%) в новообразуващите се тъкани.

Такова увеличение на нивото на антиоксиданти в начален стадий на заздравяване се явява важен показател за ранозаздравяващите свойства на екстракта, а възстановяването на съединителната тъкан, тоест способността за подобряване на външния вид, възстановяване на кожата, косата и ноктите, са свойства, широко използвани в козметологията.

Следващото важно действие на Gotu Kola е способността да подобрява кръвообръщението, в това число венозното и капилярното. Свойството да подобрява периферното кръвообръщение, да намалява отоците и болките в крайниците, позволява успешното прилагане на Готу Кола (билка) при профилактика на флебити, варикозно разширяване на вените, крампи на краката, при симптоми на "тежест" или прищипвания в краката и други случаи на венозна недостатъчност. Това действие на продукта е особено полезно за тази категория хора, които имат ограничения в движенията, свързани с болест или други причини. Gotu Kola подобрява също и фетоплацентарното кръвообръщение, а при жените в следродилен период приемът на екстракта способства за по-бърза регенерация на тъканите.

Още едно уникално свойство на Готу Кола (билка) капсули на страхотна цена е способността да поддържа работата на нервната система и да възстановява функциите на мозъчните клетки, способства за релаксацията и подобрява паметта, подобрява циркулацията на кръвта в съдовете на главния мозък, усилва паметта, концентрацията на внимание и интелект, а също така подобрява речевата функция. Gotu Kola способства за възстановяване на енергията, снема умората, както умствената, така и физическата, помага за преодоляване на безпокойството, снема напрежението и безсънието. Готу Кола (билка) се прилага при различни заболявания на нервната система: повишено вътре-черепно налягане, депресивни състояния, шизофрения, епилепсия, неврогенна анорексия, подобрява показателите за активност на мозъка и увеличава диапазона на паметта, значително подобрява общите способности и поведенческото ниво при умствено-изостанали деца. 

Сапонините, съдържащи се в Gotu Kola, показват способност да отслабват клетъчните мембрани на различни микроби, което облекчава тяхното унищожение. Азиатикозидът проявява широк спектър от антибиотична активност: успешно се бори с бактерии, гъбички, амебиаза, сифилистични поражения на кожата. Счита се, че азиатикозидът е способен да разтваря восъкоподобното защитно покритие на микроорганизмите, предизвикващи туберкулоза и проказа. 

Готу Кола (билка) веган капсули на изгодна цена съдържа летливи масла, които обуславят пикочогонното действие и подобряването на състава на кръвта, а тритерпените, от друга страна дават допълнителен детоксикиращ ефект, стимулирайки функцията на черния дроб. Летливите масла съдържат стероиди, бета-ситостерин и др., които способстват за понижаване на нивото на холестерол в кръвта. Всички изброени свойства на Gotu Kola-способността да укрепва съединителните тъкани, ранозаздравяващо, антиоксидантно, хипотензивно действие, способността да подобрява мозъчната дейност, работата на иммунната система и другите системи на организма-правят успешно използването му в антивъзрастовото направление на фитотерапията.

Още ползи при прием на Gotu Kola:

 • Помага при хипертония
 • При сърдечни заболявания, свързани със захарен диабет
 • Помага при целулит
 • Препоръчва се против инфекции на пикочните пътища
 • При нервно-емоционални разстройства и за укрепване на нервната система
 • Помага при ревматизъм
 • Подобрява фертилността
 • Спомагателно средство при глаукома и късогледство
 • Нормализира водно-солевата обмяна
 • Срещу варикозно разширение на вените и лимфостаза
 • Готу Кола (билка) 475 мг 100/180 веган капсули от Nature's Way на топ цена забавя стареенето
 • Подобрява умствената работоспособност
 • Препоръчва се при нарушения на маточното кръвообръщение, дисплазия на шийката на матката, хипоксия на плода по време на бременност
 • Подходящо средство при гастрит и язва
 • Подобрява мозъчното и периферното кръвообръщение
 • При атеросклероза
 • Благоприятства в периода на климакс
 • При астма, бронхит, пневмония
 • Подобрява храносмилането
 • Има диуретично действие, което го прави подходящ при инфекции на отделителната система
 • Нормализира дейността на хипофизата, надбъбречните жлези, яйчниците и тестисите
 • Против хепатити от различен вид или цироза на черния дроб

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 2 веган капсули дневно, за предпочитане с храна.

Дозировка: 2 капсули 

Дози в опаковка: 50

Състав в 1 доза (2 веган капсули) Стойност %ПДД
Готу Кола (надземни части) 950 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

**Daily Value не е установено. 

Други съставки: хипромелоза, магнезиев стеарат. 

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, кърмите или приемате някакви лекарства, се консултирайте с лекар преди употреба на тази добавка!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™