Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Коензим Q10 100 мг 30 гел-капсули | Natural Factors

Коензим Q10 100 мг 30 гел-капсули | Natural Factors
Коензим Q10 100 мг 30 гел-капсули | Natural Factors
22.98 лв
Код на продукта : Coenzyme Q10 100 mg 30 Softgels
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.77 лв.

 
Бърза поръчка
Коензим Q10 100 мг 30 гел-капсули | Natural Factors

Коензим Q10 100 мг 30 гел-капсули | Natural Factors

  • Подобрява функциите на клетките
  • Има силни антиоксидантни свойства
  • Предпазва от нарушения в половите функции
  • Срещу сърдечни аномалии и недостатъчност
  • За повече клетъчна и обща енергия в тялото
  • Има противоракова активност
  • Предотвратява развитието на белодробни състояния
  • Предпазва от окислителен стрес
  • Срещу патологии на мозъка
  • Коензим (Coenzyme Q10) 100 мг на капсули е на изумителна цена от Natural Factors

Какво знаем за Coenzyme Q10?

Коензим Q10, познат още и като CoQ10, е натурален антиоксидант, който представлява съединение, използвано за генериране на енергия в клетките на нашия организъм. Този коензим се продуцира от самия ни организъм, но с възрастта  производството му тенденциозно спада. За щастие можем да си набавим необходимото му количество чрез приемане на хранителни добавки, като Natural Factors предлага достатъчно количество в 1 гел-капсула от продукта си Coenzyme Q10 – 100 мг.

Според лекарите сърдечно-съдовите заболявания, болестите на мозъка, захарният диабет и ракът са непосредствено свързани с ниските нива на CoQ10. При това не е ясно дали ниското ниво на този коензим е причина за тяхното възникване или те самите провокират появата на дефицита му в организма ни. Едно можем да кажем – обширните изследвания на коензим Q10 са показали, че това вещество има редица полезни свойства, които влияят благоприятно върху организма на човека.

Коензим Кю10 е съединение, произвеждано от тялото ни и съхраняващо се в митохондриите на клетките. Те отговарят за произвеждането на енергията, а освен това защитават клетките от окислително увреждане и болестотворни бактерии или вируси. Това е много известен коензим, за него са написани много научни статии, проведени са и множество различни изследвания.

Как действа Коензим Q10 на гел-капсули?

Coenzyme Q10 100 mg 30 softgels помага да се справим със сърдечната недостатъчност. Това състояние често се появява вследствие на други сърдечно-съдови патологии, като болест на коронарните артерии или високо кръвно налягане, които от своя страна могат да доведат до понижаване синтезирането на енергия, увеличаване окисляването и възпаляване на вените и артериите. Сърдечната недостатъчност възниква когато тези проблеми се превърнат в хронични и дотолкова отслабват работата на сърцето, че то вече не е в състояние на прави необходимия брой съкращения за да може кръвообращението да протича нормално. Това предизвиква състояния, характерни за недостатъчното снабдяване на органите и тъканите с кислород, питателни елементи и за извеждането на продуктите на обмена.

Някои методи за лечение на това състояние имат нежелани странични ефекти, като значително понижаване на налягането или понижаване на и без това ниските нива на CoQ10.

Използването на хранителната добавка Коензим Q10 100 мг 30 гел-капсули съдейства за възстановяване производството на оптимално ниво на енергия, помага да се намалят окислителните процеси и увреждания и подобрява функционалността на сърцето. Това от своята страна значително понижава симптомите, а също и рисковете, свързани със сърдечната недостатъчност.

Продуктът Coenzyme Q10 от 100 на гел-капсули подобрява репродуктивните функции. Не е тайна, че с възрастта фертилността на жените намалява. Това се обяснява с това, че във връзка с определени старчески процеси, значително се понижава броя на яйцеклетките в яйчниците.

Коензимът Кю10 непосредствено участва в репродуктивните процеси. С възрастта производството му се забавя и това прави организма по-малко ефективен при защитата на яйцеклетките от окисляване. Така че употребата на Коензим Q10 на гел-капсули от Natural Factors подобрява защитните функции, а това увеличава възможността за оплождане и раждане на здраво бебе.

Аналогично, спермата е възприемчива към въздействието на окислителното увреждане, което може да доведе до намаляване количеството на сперматозоидите, влошаване качеството на спермата и безплодие. Но тази хранителна добавка може да подобри качеството, активността и концентрацията на спермата, като увеличава антиоксидантната защита.

Регулярният прием на продукта Coenzyme Q10 100 мг в опаковка от 30 или от гел-капсули намалява главоболието. Анормалната митохондриална функция може да доведе до повишено поглъщане на калций от клетките, до прекомерно производство на свободни радикали и понижаване на антиоксидантната активност на организма. Това понижава нивата на енергията в клетките на главния мозък и провокира прояви на мигрена.

Тъй като CoQ10 се намира основно в клетъчните митохондрии, той подобрява функциите им и помага да се понижи възпалението в стените на мозъчните съдове, възникнало по време на мигрената. Фактически, употребата на тази добавка понижава главоболието, дори възпрепятства неговата поява.

Приемът на Коензим Q10 100 мг е полезен и при спортни занимания. Оксидативният стрес предизвиква мускулна слабост и намалява ефективността от тренировките. Анормалната функция на митохондриите понижава мускулната енергия и затруднява работата на мускулите. Но тази добавка намалява оксидативния стрес в клетките и подобрява функциите на митохондриите. Освен това увеличава силите и издръжливостта, подпомага и по-ефективното възстановяване след интензивни натоварвания.

Оксидативният стрес в клетките способства и метаболитни заболявания, като захарен диабет. Нарушените функции на митохондриите са непосредствено свързани с резистентността към инсулина. До употребата на Коензим Q10 30 гел-капсули на уникална цена увеличава чувствителността на рецепторите на инсулина в клетките, което намалява резистентността и съответно дава възможност на организма самостоятелно да регулира нивата на кръвната захар. Този продукт увеличава концентрацията на коензима при хората с диабет, които обикновено са с много ниски съдържания на това съединение.

Освен това, профилактичното използване на добавката предотвратява възникването на диабетно заболяване, тъй като стимулира разпада на мазнините и намалява натрупването на мастни клетки, водещи до затлъстяване и диабет 2 тип.

Друга сфера, в която може да се използва продуктът CoQ10 100% Natural 100 mg 30 гел-капсули е ракът. Приемът на гел-капсулите възпрепятства превръщането на здравите клетки в ракови. Както знаем, оксидативният стрес предизвиква увреждане на клетките и влияе върху функциите им. Ако организмът не може ефективно да се бори с този процес, структурата на клетките се уврежда и провокира мутации и безконтролно делене на болни клетки. Така се увеличава риска от развитие на рак.

Антиоксидантните ефекти на добавката осигуряват на клетките защита от оксидативния стрес и ги съхранява здрави. Това се случва благодарение на способността на Coenzyme Q10 гел-капсули да възпрепятства въздействието на свободните молекули на кислород върху клетките и да стимулира произвеждането на клетъчна енергия, необходима за оцеляването им.

Регулярното използване като хранителна добавка на Коензим Q10 на Natural Factors влияе благотворно върху мозъчните функции. Източникът на енергия за клетките на мозъка са митохондриите. Функциите им намаляват с напредването на годините. Общата митохондриална дисфункция може да доведе до гибел на клетките и заболявания на мозъка, като болест на Паркинсон или Алцхаймер.

За съжаление, мозъкът е много възприемчив към окислителното увреждане заради високото му съдържание на мастни киселини и голямата му нужда от кислород. Оксидативният стрес стимулира производството на вредни съединения, които влияят върху функциите на паметта, когнитивните и физически функции.

Но използването на Coenzyme Q10 от 100 mg помага за инхибирането на тези вредни елементи и забавя прогресирането на тези заболявания, като намалява допълнителното окисляване на хора с тези патологии.

Също така, приемът на добавката понижава вероятността от възникване белодробни заболявания. От всичките ни органи, белите дробове имат най-голям контакт с кислорода. Това ги прави много податливи на окисляване. Окисляването провокира увреждане на клетките и ниска антиоксидантна защита, включително и ниско съдържание на коензим Кю10. Всичко това може да доведе до белодробна патология, като астма и хронична обструктивна болест на белите дробове.

Допълнителният прием на коензима чрез добавката Коензим Q10 100 мг 30 меки капсули намалява възпаленията при хора, страдащи от астма, а освен това намалява и потребността от стероидни препарати за стопиране на острите състояния. подобрява показателите на физическата активност при хора, които страдат от ХОББД.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 гел-капсула на ден с прием на храна.

Дозировка: 1 гел-капсула

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (1 гел-капсула) Стойност %ПДД
Коензим Q10 100 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: глицерин, рожков, желатин, оризови трици (масло), пречистена вода.

Не съдържа пшеница, царевица, мая, соя, нишесте, млечни продукти, изкуствени подсладители, консерванти, оцветители, ГМО-продукти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, кърмите или страдате от високо кръвно налягане, се консултирайте с Вашия лекар преди да започнете употребата на този продукт! Съхранявайте на прохладно и сухо място!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™