Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета | Супер Храни 2014

Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета | Супер Храни 2014
Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета | Супер Храни 2014
9.53 лв
Код на продукта : Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.4 лв.

 
Бърза поръчка
Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета | Супер Храни 2014

Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета | Супер Храни 2014

 • 100% природен продукт
 • Действа като антиоксидант и има противовъзпалителни свойства
 • Подобрява метаболизма
 • Нормализира кръвното налягане и холестерола
 • Облекчава спазмите и болката
 • Облекчава обострянето на хроничните заболявания
 • Укрепва имунната система, повишава устойчивостта на организма
 • Допринася за намаляване на кръвната захар
 • Помага за превенция и при лечение на ракови заболявания
 • Подходяща за вегани
 • Не съдържа глутен
 • Чага Чай с Какаови Зърна - Филтър 24 пакетчета на топ цена от Супер Храни 2014

Какво знаем за Чага Чай с Какаови Зърна?

Чага е гъба с невероятни свойства, почти толкова, колкото и нейната история. Откриването на полезните ефекти и свойства на тази гъба за човешкото здраве датира от 50-те години на миналия век в Русия благодарение на съветския лекар Игор Маслеников, който за първи път изследва нейните терапевтични свойства.

Уникалните свойства на гъбата Чага са известни по целия свят и навсякъде я наричат безценно злато.

Най-често израстъците на чага се срещат по брези и много по-рядко по други твърди дървета. Обикновено те се формират в средната и долната част на стволовете на растящите дървета. Развитието на израстъци е ограничено до местата на първоначалното проникване на гъбичките в тъканта на дървото, т.е. до области на стволовете с механични повреди, рани, изгаряния от слънце и замръзване.

Повърхността на израстъците е черна, обикновено лъскава, сякаш лакирана, твърда, с много дълбоки пукнатини. Вътрешната част на чагата представлява плътен плексус от мицел с дървесна консистенция, с ясно изразени слоеве, които се различават по цвят и твърдост.

Лечебните свойства на чага са били известни през XVI-XVII век, тя съдържа биологично активни вещества, които имат възстановяващо, тонизиращо, противовъзпалително и обезболяващо действие. Гъбите чага могат да бъдат събрани по всяко време на годината. Най-ценни са младите, свежи израстъци, събрани през пролетта и есента от брезите.

Антитуморният, антиметастатичният, антирецидивният ефект на гъбата chaga се дължи на наличието на комплекс от полизахариди.

Как действа Чага Чай с Какаови Зърна?

Когато става въпрос за полезните свойства и приложението на чага, на първо място, трябва да се отбележи нейната ефективност при нарушения на стомашно-чревния тракт, синдром на хроничната умора и подобряване на метаболитната активност в организма. Или иначе казано, чаят от чага може да подобри киселинно-алкалния баланс на стомашно-чревния тракт. Нормализира работата на червата, склонни към запек или диария. Чага гъбата има отлични антисептични и антибактериални свойства. Чаят от чага с какаови зърна на топ цена перфектно укрепва имунната система, нормализира метаболизма и спомага за повишаване на ефективността.

Въпреки че според някои доклади това не са единствените полезни свойства на специалната гъба. Смята се, че гъбата чага е в състояние да забави растежа на злокачествените тумори и да предотврати злокачествени новообразувания. По-специално, това се дължи на присъствието на птерин в състава ѝ, което е трудно да се намери в обикновените хранителни продукти.

Поради състава си гъбата чага е противопоказана при бременни и кърмещи майки, както и при хора, страдащи от хроничен колит и склонни към алергични реакции.

Тази легендарна гъба е известна с това, че има едно от най-високите нива на антиоксиданти. Насърчава баланса на метаболизма и е естествен адаптоген. Чага Чай с Какаови зърна на супер цена може да се използва при болки в ставите, за облекчаване на състоянията на стрес и психо-физическа умора и за противодействие на клетъчното стареене.

Чага е и истинска суперхрана със силен анти-стареещ ефект, антиоксидант и преди всичко адаптоген и затова е перфектна за тези, които водят стресов и натоварен живот. Гъбата чага помага за подобряване здравето на тялото ни, намалявайки вредното действие на свободните радикали и по-добре предразполагайки физиологичните ни биоритми да се адаптират към стрес, заболявания, умора и травми.

Chaga гъбите съдържат много антиоксиданти, които могат да намалят липопротеините с ниска плътност (LDL), така наречения "лош" холестерол.

Високият холестерол е важен рисков фактор за сърдечни заболявания, така че чага гъбите могат да бъдат полезни в борбата със сърдечно-съдовите заболявания. Антиоксидантите на чага могат да имат потенциална роля за понижаване на кръвното налягане и предотвратяване на лошото сърдечно-съдово здраве.

Ползите от суровите какаови зърна:

Какаовите зърна са богат източник на калий, магнезий, калций, фосфор, мед, цинк, желязо, те съдържат много бета-каротин, манган и други витамини и минерали. Ако погледнете основния им състав, лесно можете да разберете за какво могат да се използват.

Благодарение на какаовите зърна се подобрява зрението, повишава се производителността, укрепват се кръвоносните съдове и се намалява рискът от остеопороза. Какаовите зърна са най-известният природен антидепресант, следователно с редовната им употреба сънят се подобрява и нормализира, тревожността и безпокойството намаляват, а настроението се подобрява.

Трябва да се отбележи, че суровото какао помага за ускоряване на метаболизма, подобряване на баланса на мазнините. Затова какаовите зърна са известни като активни помощници в процеса на отслабване. Освен това са чудесен начин за елиминиране на токсините от организма. Чаят с чага и какаови зърна на топ цена може да помогне за подобряване на мозъчното кръвообращение и всичко, което зависи от него - мисловни процеси, зрение, памет, концентрация.

Какаото има уникален и на пръв поглед взаимно изключващ се ефект - от една страна, повишава активността на мозъка, от друга страна, помага на тялото да се отпусне, подобрява съня. Това се случва благодарение на теобромина - вещество, което е подобно на кофеина по химическа структура, но е лишено от основния си недостатък - пристрастяването. Кофеин между другото присъства и в какаовите зърна, макар и в малки количества.

Способността на какаовите зърна да повишават жизнеността и подобряват настроението отдавна се забелязва, стимулирайки производството на „хормони на радостта“ - ендорфини.

Наличието на какаови полифеноли помага за стабилизиране на кръвното налягане, а присъстващите в него процианидини ефективно облекчават стреса и имат прекрасно свойство - да подмладяват кожата на лицето, повишавайки нейната еластичност.

Какво съдържа гъбата Чага?

Съвременните изследвания показват, че ползите от чага се подчертават в нейните биологично активни вещества - някои от тях не се съдържат в никое друго растение:

 • фенолни съединения
 • меланин
 • тритерпеноиди
 • бетулинова киселина (важно количество)
 • бета-глюкани (много мощен полизахарид)
 • ергостерол (витамин D2)
 • микроелементи

Чага гъбите са богати на голямо разнообразие от витамини, минерали и хранителни вещества, включително:

 • B-комплексни витамини
 • витамин D
 • калий
 • рубидий
 • цезий
 • аминокиселини
 • влакно
 • мед
 • селен
 • цинк
 • желязо
 • манган
 • магнезий
 • калций

Комбинирани заедно, те създават фитокомплекс с имуномодулиращи и балансиращи ефекти върху хормоналната система. Бетулиновата киселина е пентацикличен тритерпен, тестван е за меланом, за кожни проблеми и за забавяне на ХИВ инфекции. В полизахаридите на Chaga са включени различни видове гликозидни връзки, например 1,3 и 1,6 бета-глюкани, алфа-глюкани (1,3), и по-специално бета-D-глюкани, които задействат и стимулират много имунни отговори за борба с инфекциите: чрез активиране на макрофаги, T-Helper, NK клетки и бета клетки те увеличават производството на антитела.

Високите нива на меланин, съдържащ се в Chaga, имат защитен антиоксидантен ефект върху ДНК, които се борят с радиацията, като активират епифизата. Фитонутриентите в Чага имат способността да инхибират ядрения фактор KB, известно съединение, което може да причини мутация или самоунищожение на здрави клетки. Постоянната употреба на Chaga във времето алкализира pH на човешкото тяло.

Чага има най-високото количество SOD от всички открити досега хранителни вещества, съдържа петдесет пъти повече от останалите медицински гъби.

Най-мощният елемент на тази гъба е чага киселина, която според руските учени балансира метаболизма и оставя лечебния си ефект в цялото тяло и тъканите на човешкото тяло. Най-очевидните ползи са изключително мощните антиоксидантни ефекти, които растения като Aronia Melanocarpa и Goji плодове са далеч от антиоксидантния ефект на Chaga, той заема първото място в скалата на ORAC, която измерва нивата на антиоксиданти в храната.

Чага е естествено средство за борба с рака благодарение на бетулиновата киселина, която предотвратява развитието на тумори и убива раковите клетки, без да засяга здравите. В допълнение, тя има мощни противовъзпалителни ефекти и апоптозни механизми, които унищожават увредените клетки. Когато се приема по време на конвенционални химиотерапевтични лечения, Chaga помага за облекчаване на страничните ефекти и стимулиране на имунната система.

Има два известни досега странични ефекти на Чага. Първият е разреждане на кръвта, така че трябва да се внимава, в случай на съвместен прием с лекарства за разреждане на кръвта. Другият е понижаване нивата на кръвната глюкоза, като трябва да сте внимателни, в случай на прием, комбиниран с инсулин.

Научните изследвания на ефектите на Чага са съсредоточени около популярната му употреба. Над 1400 научни публикации за 40 години сочат, че фитокомплексът на тази гъба може да предложи решения за борба с вируси и гъбични заболявания, стимулиране на централната нервна система, забавяне на растежа на тумори и ракови клетки, понижаване на венозното и артериалното налягане и нивата на глюкоза, подобряване еластичността и дермалния цвят, детоксикиране на черния дроб, бъбреците и далака, накрая, за общо подмладяване. Тази гъба е одобрена от Съвета за медицински изследвания и руския здравен министър.

Начин на употреба: Едно пакетче филър "Чага чай" се залива с 250 мл. вряла вода. Максималната температура на водата трябва да е 75°С. За най-добър резултат, изчакайте между 5 и 7 минути, за да може чаят от сибирска чага да е напълно готов. Подслажда се по желание. Препоръчително е да използвате натурални подсладители като стевия или кленов сироп.

Състав Стойност за 100 гр %ПДД
Мляна, сушена гъба Чага (Inonotus obliquus), сурови какаови зърна. 100 гр **
Енергийна стойност 779 кДж/190 ккал **
Мазнини 1,1 гр **
от които наситени мастни киселини 0,5 гр **
Въглехидрати 12,8 гр **
от които захари 0,5 гр **
Белтъчини 3,6 гр **
Сол 0,03 гр **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Съдържание: Мляна, сушена гъба Чага (Inonotus obliquus), сурови какаови зърна

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Не съдържа глутен! Не съдържа кофеин!

Опаковка: 24 филтърни пакетчета х 4 гр (96 гр)

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™