Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета | Супер Храни 2014

Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета | Супер Храни 2014
Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета | Супер Храни 2014
8.55 лв
Код на продукта : Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.36 лв.

 
Бърза поръчка
Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета | Супер Храни 2014

Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета | Супер Храни 2014

 • 100% природен продукт
 • Съдържа сибирска гъба Чага и джинджифил
 • Чага е богат източник на антиоксиданти, витамин В и витални за организма минерали
 • Най-добрият имуностимулатор
 • Предотвратява възпаленията в организма
 • Чага Чай с Джинджифил (24 пакетчета) на топ цена от Супер Храни 2014

Какво знаем за гъбата чага?

Чага са вид бавно растящи нетоксични гъби, които обикновено се срещат по брезите. На външен вид изглеждат като изгорен въглен. Тази странна форма, открита в горите, може да изглежда като просто друга, по-различна гъба, но отвътре е супер мощен източник на хранителни вещества и антиоксиданти.

Гъбата чага (Inonotus obliquus) не е много известна у нас, но в Сибир и Азия години наред се пие чай от чага. Тази гъба е по-различна от останалите, които растат по дърветата - тя е плътна и твърда, почти колкото дървото-приемник, върху което паразитира. Чага гъбите най-често виреят по брезите и от там идва и наименованието им - черна брезова гъба. В по-редки случаи чага може да се срещне и по други видове дървета като клен, бряст, елша, бук и др. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората.

Гъбата Chaga е адаптоген, а този вид адаптогенни растения и гъби помагат да се върне тялото в равновесие и имат благоприятно въздействие върху нервната система, имунната система, СЧТ, сърдечно-съдовата система и ендокринната система. По този начин, подкрепяйки тялото и ума, адаптогените помагат да се справяме по-лесно със стреса, да бъдем здрави през сезона на настинка и грип, да се борим с рака. Гъбата чага помага още при състояния на депресия.

Ако търсите страхотен и вкусен билков чай с много ползи за здравето, то тогава изберете този на Супер Храни 2014 - Чага Чай с Джинджифил 24 пакетчета се предлага на супер цена и е много удобен за консумация. Тази иновативна смес включва силата на чага гъби и изключително ценния за здравето джинджифил – божествения корен, наричан още чудото на природата.

Как действа чай от Чага и Джинджифил?

Чаят от чага е същинска „златна мина“, съдържаща много здравословни хранителни вещества. А чудото на природата, наречено джинджифил, се използва от хилядолетия за подправяне на храна и лечение на неразположения. Чаят от гъбата чага, освен с уникалните си свойства за здравето на човека, е известен и с наситенения си и богат вкус, напомнящ интензитета на кафето – силен и въздействащ.

Сибирската гъба Чага притежава мощно имуностимулиращо действие, бори се с възпаленията в организма и действа благоприятно върху цялото тяло. Чаят от тези две страхотни съставки може да понижава кръвната захар, намалява кръвното налягане, облекчава артрита и дори предотвратява или забавя прогресията на рака.

Гъбата Чага е богата на фибри и основни хранителни вещества, включително витамин D, желязо, магнезий, калий, мед, манган и калций. Високото съдържание на меланин в Chaga е накарало някои хора да вярват, че може да засили меланина, естествено намиращ се в кожата, като по този начин я предпазва от увреждане от слънцето, рак на кожата, бръчки или стареене.

Меланинът също е мощен антиоксидант и има един от най-високите резултати за абсорбция на кислородни радикали (ORAC) на всяка храна. (ORAC е метод, разработен от учени от Националния здравен институт, за измерване на антиоксидантния капацитет на различните храни).

Освен това чагата подобрява метаболизма в тъканите на мозъка, нормализира сърдечния ритъм, регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и помага при някои смущения в храносмилането. Също така чагата облекчава отоците при бременни жени, понижава стреса и оптимизира работата на нервната система.

Чага - Кралят на гъбите или Антиоксидантно злато

В света на билковия чай и гъбите чагата е единствена по рода си. Тя дори по външен вид значително се различава от добре познатите ни видове. Расте по брезовите дървета, но лесно може да бъде сбъркана с по-тъмен израстък от кората. Въпреки странния си външен вид чага има дълга история на култивация и е изключително уважавана в средите на билкарите. Неслучайно носи прозвищата „Кралят на гъбите“ и „Диамантът от горите“.

Великият Солженицин, носител на Нобелова награда за литература (1970), също е повлиян от „Краля-Диамант“ и я включва в повестта си „Раково отделение“. Това е автобиографична повест, разказваща за чудотворното изцеление на писателя от рак.

 • Чага гъбите са мощен антиоксидант и източник на супероксид дисмутаза (SOD), който спира окисляването, особено свободните радикали като синглетния кислород, който е отговорен за увреждането на тъканите.
 • Чага гъбите са източник на 200+ фитонутриенти.
 • Чага съдържа значителни количества рибофлавин и ниацин.
 • Гъбата Chaga съдържа витамини от група В и D, флавоноиди, феноли, мед, калций, калий, манган, цинково желязо и ензими.
 • Един от най-богатите в природата източници на минералите рубидий, калий, цезий и германий; всичко, от което тялото се нуждае, за да остане алкално.
 • Чудесен източник на пантотенова киселина, която подпомага надбъбречните жлези и храносмилателните органи.
 • Гъбата Чага се използва за подобряване на когнитивните функции и при загуба на памет.
 • Chaga е жизненоважен източник на растителни стероли, които намаляват лошия LDL холестерол, стабилизират кръвното налягане, повишават метаболизма и подпомагат ендокринната система.
 • Гъбата Chaga, която идва от брезовите дървета, също е богата на бетулинова киселина, която е използвана за свиване на някои видове ракови тумори.

Гъбата чага има способността да стимулира имунния отговор, да намали възпалението и да действа на толкова много нива, което я прави много мощен адаптоген за тялото. Действа противовъзпалително, облекчава болката, пречиства кръвта и защитава черния дроб.

Гъбите Chaga може да изглеждат като изгорен въглен отвън, но отвътре? Именно там е истинската магия!

Гъбите Chaga, известни още като „черно злато“ поради своята оранжева тъкан като корк, са известни със съдържанието на антиоксиданти. Всъщност те имат едно от най-високото, ако не и най-високото съдържание на антиоксиданти от всяка друга храна. Chaga гъбите имат стойност на кислородния радикален абсорбционен капацитет (ORAC) от 146 700.

 • Подпомага имунното здраве - Една от най-известните ползи за здравето на чагата е способността ѝ да поддържа здрава имунната функция. Точно тази полза имат съединенията, наречени полизахариди, които се намират в чага.
 • Поддържа здравословен противовъзпалителен отговор - Подкрепата на здрава възпалителна система е от решаващо значение, ако искате да поддържате тялото си да функционира оптимално. Гъби като чага се използват от хиляди години в подкрепа на имунното здраве и възпалителните системи и продължават да бъдат област на изследване на изследователите.
 • Поддържа здравето на сърцето - Поддържането на този жизненоважен орган щастлив и здрав е от ключово значение за дългия и енергичен живот. Chaga гъбите могат да подкрепят Вашето сърдечно-съдово здраве по няколко важни начина, включително поддържане на здравословен холестерол в кръвта и триглицериди. Възпалението е силно свързано и със здравето на сърцето. Chaga съдържа редица стимулиращи здравето съединения, които не само поддържат имунната Ви система, но могат също да поддържат Вашата възпалителна система.
 • Подпомага поддържането на здравословни нива на кръвна захар - Нормалните нива на кръвната захар са свързани с цялостното здраве. Според изследванията един от факторите, които допринасят за високото кръвно налягане, е оксидативният стрес. Хората, които имат високо кръвно налягане, имат по-висок риск от прекарване на инсулт, инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми. Чаят от гъби Чага на топ цена може да помогне за понижаване на кръвното налягане и подобряване на сърдечно-съдовото здраве.
 • Понижава холестерола - Чага гъбите също се използват за понижаване нивата на холестерола в тялото Ви, за да се намали рискът от сърдечни заболявания. Тази естествена билка понижава нивата на триглицеридите и LDL холестерола, като същевременно повишава добрия холестерол в тялото Ви. Chaga гъбите са заредени с антиоксиданти, които помагат в борбата с холестерола.
 • Подобрява състоянието на кожата - Чага има тонове бетулинова киселина, която е необходима за регенерация на кожата и заздравяване на рани.
 • Богата на Меланин - Чагата има най-високата форма на меланин на планетата. При хората меланинът е пигментът, който придава цвят на кожата, косата и очите на човека. Той осигурява известна защита при увреждане на кожата от излагане на слънце. Концентрираният меланин, присъстващ в тъмния цвят на Chaga, предпазва от вредните UV лъчи и Chaga дарява хората със същата защита, когато се използва.
 • Подобрява храносмилането - Алкалните минерали, присъстващи в чага, стимулират метаболизма и подпомагат храносмилането. Противовъзпалителните качества на чага предпазват от възпалителни заболявания на червата. Chaga намалява нивата на кръвната захар и инсулиновата резистентност, така че може да помогне при диабет.
 • Адаптоген: Чага е известна като ефективен адаптоген. Когато изпитвате стрес, тя има успокояващи действия. От друга страна, когато имате нужда от енергия, тя е там, за да Ви я осигури. Чаят от Чага и джинджифил на изгодна цена е чудесен заместител на кафето.

Джинджифил – чудото на природата или божественият корен

Джинджифилът е пълен с витамини и минерали и се използва от векове за поддържане на здрав имунитет, добро храносмилане и други! Джинджифилът е повече от просто подправка! Джинджифилът е богат на насърчаващи здравето съединения като витамин С, аминокиселини и различни микроелементи като калций, цинк, натрий, фосфор и др. И един от най-добрите начини да се насладите на тези ползи е като пиете чаша чай от джинджифил.

Безбройните ползи на джинджифила за здравето включват:

 • Успокоява разстроения стомах
 • Подкрепя естествения възпалителен отговор
 • Подпомага храносмилането
 • Подсилва имунитета
 • Поддържа здравословните нива на кръвната захар
 • Подобрява здравето на мозъка
 • Понижава кръвното налягане
 • Предотвратява сърдечни пристъпи
 • Предотвратява образуването на кръвни съсиреци
 • Облекчава киселините
 • Понижава холестерола
 • Подобрява кръвообращението

Начин на употреба: Едно пакетче се залива с 250 мл вряща вода. Водата трябва да е с максимална температура 75°С. За най-добър резултат, изчакайте между 5 и 7 минути, за да може чаят от сибирска чага да е напълно готов. Подсладете по желание. Препоръчително е да използвате натурални подсладители като стевия или кленов сироп.

Дозировка: 1 пакетче 

Дози в опаковка: 24 филтърни пакетчета х 4 гр. (96 гр.)

Състав в 100 грама Стойност %ПДД
Енергийна стойност 779 kJ/190 kcal **

Мазнини

от които наситени мастни киселини

1.1 гр

0.5 гр

**

**

Въглехидрати

от които захари

12.8 гр

0.5 гр

**

**

Белтъчини 3.6 гр **
Сол 0.03 гр **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Съставки: Мляна, сушена гъба Чага (Inonotus obliquus), сушен джинджифил.

Не съдържа глутен! Не съдържа кофеин!

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба! Този продукт не е лекарствено средство, а хранителна добавка. Не използвайте при чувствителност към някоя от съставките му!

Произведено в България за Супер Храни 2014 ООД, Verde Vita, гр. Пловдив

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™