Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Potassium Iodide 32.5 мг 30 таблетки | Haya Labs
Potassium Iodide 32.5 мг 30 таблетки | Haya Labs
Potassium Iodide 32.5 мг 30 таблетки | Haya Labs
27.00 лв
Код на продукта : Potassium Iodide 32.5 mg 30 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.9 лв.

 
Бърза поръчка
Potassium Iodide 32.5 мг 30 таблетки | Haya Labs

Potassium Iodide 32.5 мг 30 таблетки | Haya Labs

 • При болести на щитовидната жлеза, свързани с йодна недостатъчност
 • Срещу ендемична гуша
 • Помага при тиреотоксикоза
 • Против възпалителни заболявания на горните дихателни пътища
 • Защитава от радиоактивно въздействие
 • Муколитично средство
 • Влияе благоприятно при сифилис
 • Подобрява състоянието при ксеростомия
 • Калиев Йодид 32,5 мг 30 таблетки е на топ цена от Haya Labs

Какво знаем за Potassium Iodide?

Kalii представлява безцветни или бели кубични кристали или бял ситно-кристален прах без аромат, със солено-горчив вкус, лесно разтворим във вода и спирт. Съдържанието на йод в 1 г Калий е 764 мг.

Като хранителна добавка Potassium Iodide 32.5 мг 30 таблетки от Haya Labs​ на изгодна цена е необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза–органът, който регулира работата на целия организъм. Йод се съдържа в много ограничено количество продукти, затова хората често страдат от неговия недостиг.

Калий е средство, което се прилага за профилактика на заболявания, свързани с дефицита на йод, а също и при други болести и патологични състояния. Често се използва и в качеството на противомикробен и антиатеросклеротичен препарат. Продуктът влияе върху синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, спира изработването на тиреотропния хормон, притежава муколитични и антисептични свойства.

Potassium предотвратява натрупването на радиоактивен йод в щитовидната жлеза и защитава организма от въздействието на радиация. Той бързо се абсорбира от стените на тънките черва, а след няколко часа активното вещество се разпределя в клетките на организма и се натрупва в неговите тъкани.

По такъв начин се възстановява липсата на йод в организма, а също така се възстановява нарушения синтез на тиреоидни хормони. Освен това Калиев Йодид облекчава отхрачването, намалява отлагането на липиди в артериите и способства за резорбцията на инфилтрати при болните от сифилис.

Как действа Potassium Iodide на таблетки?

Калий 32.5 мг 30 таблетки на Haya Labs​ е антитиреоидно средство, съдържащо неорганичен йод, възстановяващо дефицита на йод. Освен това има муколитично, отхрачващо, противогъбично, радиопротекторно качества. Йодът, постъпващ в организма във физиологични количества, предотвратява развитието на ендемична гуша, свързана с недостига на йод в храната. Нормализира размерите на щитовидната жлеза при новородените, децата, юношите и възрастните пациенти.

Potassium по типа на обратна връзка инхибира синтеза и секрецията на тиреотропния хормон, вследствие на което се спира растежа на гуша. Може да нормализира нарушения заради дефицита на йод синтез на хормони на щитовидната жлеза-трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4), както и показателите на съотношението Т3 /Т4. При постъпването на йодиди в клетките на епитела на фоликула на щитовидната жлеза под влиянието на фермента йодид-пероксидаза (тиреопероксидаза), произтича окисляване на йода с образуване на елементарен йод, който се включва в молекулата на тирозина. При това една част от радикалите на тирозина в тиреоглобулина се йодира. Йодираните радикали на тирозина под въздействието на окислителните ферменти се кондензират в тиронини.

При дефицита на йод този процес се нарушава. Проявите на йододефицит са разнообразни-от гуша до кретенизъм. При нормално съдържание на йод в околната среда, под въздействието на излишък на йодиди( повече от 6 мг ежедневно), при хипертиреоза се спира биосинтеза на тиреоидни хормони.

Спира се и тяхното излизане от тиреоглобулина. По този начин се понижава чувствителността на щитовидната жлеза към тиреотропния хормон на хипофизата и се блокира неговата секреция. При пациенти с хипертиреоза бързо се предизвиква ремисия на симптомите.

В тази връзка големи дози Калий се прилага при предоперациона подготовка на болните за резекция на щитовидната жлеза за облекчаване на тиреоидектомия и при тиреотоксична криза. Антитиреоидният ефект на продукта не е стабилен- продължава едва 2–3 седмици и се използва за временно понижаване на функцията на щитовидната жлеза.

Отхрачващото действие на Potassium е свързано с това, че отделяйки се от бронхиалните мукозни жлези, предизвиква реактивна хиперемия на лигавицата, способства за втечняване на секрета. В това число в вследствие на увеличаването на съдържанието на вода в секрета, усилва функцията на цилиарния епител и повишава мукоцилиарния клирънс. Калий е ефективен при възловиден еритем и гъбични инфекции.

Той се разпределя във всички тъкани и течни среди на организма. В течение на 2 часа след абсорбацията се разпределя в между-клетъчното пространство, натрупва се в щитовидната жлеза, бъбреците, стомаха, млечните и слюнните жлези. Извежда се преимуществено от бъбреците, частично със секретите на слюнните, бронхиалните, потните и другите жлези. При достигане на равновесно състояние количеството на изведения йод е пропорционално на дневното постъпване на йод с храната.

 Още ползи при прием на Potassium:

 • Помага при бронхиална астма
 • При възпаления на слюнните жлези
 • Благоприятства при актиномикоза
 • Предотвратява рецидивиране на гуша след резекция на щитовидната жлеза
 • Бори се с гъбични заболявания
 • Помага при еритема нодозум
 • Срещу споротрихоза
 • Калиев Йодид 32,5 мг 30 таблетки от Haya Labs​ на топ цена има отхрачващо действие
 • Използва се за нормализиране на артериалното налягане
 • Профилактика на йоден дефицит

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка дневно.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Калиев йодид 32,5 мг **

 

 

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: целулоза гума, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат и магнезиев силикат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, възможно е да сте бременна или кърмите, се консултирайте с лекарр преди употреба!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™