Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Бетаин с Пепсин 120/360 капсули | Doctor's Best

Бетаин с Пепсин 120/360 капсули | Doctor's Best
Бетаин с Пепсин 120/360 капсули | Doctor's Best
Бетаин с Пепсин 120/360 капсули | Doctor's Best
31.39 лв.
Код на продукта : Betaine HCL Pepsin & Gentian Bitters 120 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.26 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 40 дни
* при минимален дневен прием

Изберете друг вид разфасовка/опаковка:

360 капсули

 
Бърза поръчка
Бетаин с Пепсин 120/360 капсули | Doctor's Best

Бетаин с Пепсин 120/360 капсули | Doctor's Best

 • Съдържа висока доза вещества, които поддържат храносмилането
 • Оптимизира pH на стомашния сок до желаните стойности
 • Облекчава дискомфорта, причинен от лошо смилане на храната
 • Подобрява абсорбирането на хранителни вещества
 • Намалява появата на възпаление
 • Намалява отлагането на мастната тъкан
 • Оптимизира процеса на разграждане на протеините
 • Предпазва от проникване на патогени
 • Нормализира нивото на хомоцистеин
 • Подкрепя имунитета на организма
 • Насърчава чревното здраве
 • Без глутен, без ГМО
 • Бетаин с Пепсин 120/360 капсули е на топ цена от Doctor's Best

Какво знаем за Бетаин с Пепсин?

Храносмилането е един от най-сложните процеси в човешкото тяло. Той позволява храната да бъде преработена в прости съединения, за да може те да бъдат усвоени и съхранени от тялото. Този процес протича с участието на множество ензими, които позволяват отделянето на такива вещества от храната като аминокиселини, мастни киселини, захари, витамини, минерали и други съединения, които се считат за нужни за живота.

В нашия организъм още с раждането е заложено определено количество ензими. Разполагаме с повече от 3 хиляди вида. Без ензими не е възможно нито храносмилането, нито дишането, без тях сърцето няма да се свие нито един път, умствените процеси в мозъка няма да работят. Те участват в бременността и раждането, намаляват възпалението, подобряват имунната система, а също така са необходими за синтеза на ДНК и вътреклетъчното храносмилане.

Ние сме съставени от клетки, а животът „кипи” във всяка от тях 24 часа на ден благодарение на ензимите. С увереност можем да кажем, че управлението на живота е ензимна реакция.

Ензимите са протеинови структури, изградени от линейното подреждане на аминокиселини в полипептидни вериги. Те участват в разграждането на необходимото и в унищожаването на ненужното. Всеки ензим като ключ отваря само собствената си ключалка.

Ензимите са растителни, животински и тези, които тялото ни произвежда. Те винаги работят в специфична среда и условия. За тях са важни pH средата, температурата, наличието на микроелементи, витамини и аминокиселини. Ако тяхното количеството е недостатъчно, разграждането на храната е лошо, полезните вещества не се усвояват от тялото, процесът на използване на метаболитните продукти се забавя, което води до токсични ефекти върху клетките.

Нарушенията в работата на храносмилателната система са много често срещан проблем. Първа и основна причина за това е неправилната диета – богата на преработени храни и с ниско съдържание на фибри. Това е допълнително придружено от стрес и хранене набързо, което също не е благоприятно за ефективното храносмилане.

Следователно е много кратък пътят до такива здравословни нарушения като киселини, гадене, усещане за тежест в горната част на корема, подуване на корема, газове, неправилна дефекация, болка, колики. За съжаление, проблемът с храносмилането не се проявява само със стомашно-чревния дискомфорт. Хранителният дефицит, причинен от лошо храносмилане и усвояване, може да доведе до развитието на много сериозни заболявания.

Предлагаме готово решение под формата на хранителната добавка Бетаин с Пепсин 120 или 360 капсули на отлична цена от Doctor's Best, подпомагаща храносмилането. Тя съдържа три хранителни вещества, които оптимизират храносмилателните процеси.

Как действа Бетаин с Пепсин на капсули?

Betaine HCL Pepsin 120/360 capsules е хранителна добавка, подпомагаща храносмилателните процеси в организма. Съдържащите се в продукта бетаин (под формата на хидрохлорид) и пепсин оптимизират условията, преобладаващи в стомаха, и подобряват процеса на разграждане на протеините, като по този начин насърчават повишената абсорбция на витамини и минерали.

Жълта тинтява е билка, използвана от Doctor's Best при производството на капсулите Бетаин с Пепсин, за насърчаване на храносмилателния капацитет и тонизиране на храносмилателния тракт. Горчивият ѝ характер може да помогне за стимулиране на производството на храносмилателни ензими в организма.

Добавката действа добре при облекчаване на метеоризъм, киселини, рефлукс или газове, а също така може да нормализира нарушеното движение на червата. Освен това има положителен ефект върху здравето на сърдечно-съдовата система.

Betaine HCL е триметилно производно на глицин (или триметилглицин (TMG)). Той присъства в много хранителни продукти (например захарно цвекло, пшенични продукти) в сравнително малки дози. Това вещество има широк спектър на действие в организма, като се започне от насърчаване на нормалния метаболизъм на глюкоза чрез подкрепата на чернодробната функция, до намалена липогенеза.

Влиянието на бетаин върху киселинността на стомашната среда чрез повишаване нивото на солна киселина е особено важно, защото позволява правилната активност на храносмилателните ензими. Това дава възможност за възникване на ефективен процес на храносмилане на макронутриенти. Ниското рН на стомашния сок също е предпоставка за правилното усвояване на минерали (главно желязо и калций), както и на витамин В6, В12 и фолиева киселина.

Също така си струва да добавим, че преобладаващата в стомаха кисела среда противодейства на развитието на патогени като гъбички, бактерии или паразити.

Адекватно ниското рН на стомашен сок е необходимо още за активиране на ензимите на панкреаса, отговорни за храносмилането на мазнини и калций, така че всякакви нарушения в стомаха водят до допълнителни нарушения в други фази на храносмилането.

Известно е също, че балансираното съдържание на солна киселина в стомаха насърчава развитието на полезни бактерии. Наличието им в червата подобрява способността за усвояване и абсорбиране на определени видове фибри, като по този начин намалява храносмилателния дискомфорт и метеоризъм.

В допълнение, включеният бетаин в състава на Бетаин с Пепсин капсули, може да намали риска от атеросклероза, допринасяйки за здравето на сърдечно-съдовата система. Това се дължи на способността на TMG да понижава нивото на хомоцистеин – сярна аминокиселина, чието ниво се счита за важен рисков фактор за развитието на атеросклероза и тромбоза. Бетаин позволява метилирането на хомоцистеин до S-аденозилметионин (SAMe), който, от своя страна, не представлява заплаха за човешкото сърдечно-съдово здраве.

Betaine HCL Pepsin capsules на страхотна цена съдържа протеолитичния ензим пепсин. Той е класифициран към една от основните групи протеази – ендопептидази. Образува се от главните клетки в стомашната стена в неактивната си форма пепсиноген. Активирането му се предизвиква от солната киселина в стомаха, която се секретира от стомашните париетални клетки. Хормонът гастрин и блуждаещият нерв задействат отделянето както на пепсиноген, така и на солна киселина (HCl) от стомаха, когато навлезе храна в него.

Адекватно високото ниво на пепсин позволява ефективното разграждане на протеините, така че високопротеиновите храни да не пребивават в стомаха и червата и да не причиняват неприятни симптоми в храносмилателната система, като например газове, подуване. В допълнение, ефективният чревен проход минимизира риска от възпаление на чревната стена, възникващо в резултат на напр. натрупване на частично неразградена храна.

Включените компоненти в състава на капсулите Бетаин с Пепсин имат синергично действие. Недостатъчното ниво на солна киселина в стомашния сок много често се придружава от ниската активност на ензимите, усвояващи протеини – напр. пепсин, който е най-активен в киселинна среда с температура между 37 °C и 42 °C.

Следователно, в случай на лошо храносмилане, рефлукс или усещане за тежест след хранене, оптималното решение е да се използва както продукт, който намалява pH на стомашния сок, така и ензим, подпомагащ храносмилането. Едновременната употреба на пепсин и бетаин гарантира идеалната ефективност на двете вещества, което води до значително подобряване на храносмилателните процеси, а оттам и на качеството на живот.

Жълтата тинтява, чийто екстракт се съдържа в Betaine HCL Pepsin 120/360 капсули, е билка, вирееща в Европа и Азия. Коренът й се използва широко от традиционните билкари за подпомагане на храносмилателната функция поради голямото съдържание на горчиви съставки (най-горчивото растение).

Днешната ѝ употреба като билка, подкрепяща здравето, датира от римляните и гърците, а нейни разновидности са били използвани в индийската аюрведическа система. В различни текстове от традиционната медицина тинтявата е класифицирана като горчив тоник и храносмилателен стимулант поради способността ѝ да насърчава секрецията на храносмилателни ензими. Билката стимулира потока на стомашните сокове, повишава апетита и подпомага храносмилането.

Добавката Бетаин с Пепсин на капсули на невероятно ниска цена от Doctor's Best е с перфектно подбрани съставки, които поддържат нормалната храносмилателна функция на стомаха и помагат да се осигури ефективното усвояване от организма на хранителните вещества от храните, с които се храним. Жълтата тинтява служи за стимулиране на храносмилателния секрет в стомаха, като го подготвя за усвояването на храната, която консумираме, докато допълването с бетаин HCL​ и пепсин осигурява подкрепа за ендогенното производство на тези храносмилателни фактори в организма.

В допълнение, продуктът подпомага функционирането на тялото на много нива, което повишава комфорта и качеството на живот. Той е полезен и за хора, борещи се със стомашни проблеми, и за тези, които се борят с недостига на витамини от група В (включително фолиева киселина).

Произведено в: Калифорния, САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула с всяко хранене, три пъти дневно, или както Ви е препоръчано от лекар.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 120/360

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Бетаин HCL 650 мг **
Пепсин 250,000 FCC пепсин единици **
Корен от тинтява (Gentiana lutea) 20 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: желатин, силициев диоксид, стеаринова киселина, магнезиев силикат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Хранителната добавка не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене! Не превишавайте препоръчителния дневен прием! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете този продукт, ако сте бременна, кърмите, имате анамнеза за пептична язва или високо кръвно налягане! Избягвайте приема на този продукт, ако сте диагностицирани с проблеми с бъбреците!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™