Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson SWH145

Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson SWH145
Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson SWH145
Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson SWH145
Разпродажба! -15%
44.80 лв.   38.08 лв.
Код на продукта : Bacopa Monnieri 250 mg 90 Capsules
Тегло: 0.90 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.42 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 45 дни
* при минимален дневен прием

 
Бърза поръчка
Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson SWH145

Bacopa Monnieri 250 мг 90 капсули | Swanson

  • Може да подобри паметта и ученето
  • Може да защити червата и стомаха
  • Помага да се намали стреса, тревожността и депресията
  • Има противовъзпалително и антиоксидантно действие
  • Екстракт от Бакопа Мониери 90 капсули на топ цена от Swanson

Какво знаем за Екстракт от Бакопа Мониери?

Bacopa monnieri е водно пълзящо многогодишно растение, често продавано за украса на рибни аквариуми, но може да се използва за много повече от просто подводен интериорен дизайн. Бакопа Мониери може да има значителен ефект върху когнитивната функция. Растяща в буйните влажни зони на Южна Азия, Източна Азия и Австралия, Bacopa monnieri е основна билка в аюрведическата медицина от хиляди години. Аюрведичните лечители в Индия са използвали Бакопа Мониери за лечение на състояния на ума, като тревожност, депресия, Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност и деменция. Билката се използва и при възпалителни състояния, като артрит и язви.

Екстракт от Бакопа Мониери 250 мг 90 капсули на супер цена от Swanson защитава и укрепва нервната система и мозъка. Ефектите му включват по-добра концентрация, по-добра памет и поддържане на настроението през целия ден.

Как действа Екстракт от Бакопа Мониери на капсули?

Силата на Бакопа Мониери може да се крие в компенсиране на когнитивния спад със застаряването. Ние сме в стремеж да увеличим продължителността на живота си, но наистина трябва да се стремим да подобрим здравето си. За да постигнем това, трябва да поддържаме умствена острота, здраве на мозъка и работоспособност до старост. Само в САЩ над 3,4 милиона души страдат от деменция и повечето от тях са на възраст над 65 години. Много повече случаи на фина (субклинична) когнитивна дисфункция остават недиагностицирани, както е в случая с „мозъчната мъгла“. Бакопа Мониери е съживяваща, релаксираща и психично стимулираща билка, която може да подкрепи стремежа ни за удължаване на здравето.

Редица скорошни проучвания разглеждат терапевтичния потенциал на екстракт от Бакопа Мониери. Билката съдържа микс от синергични съединения, които биха могли да защитят мозъка, да почистят свободните радикали и да повишат ацетилхолина - най-важният невротрансмитер за памет и учене. Bacopa monnieri съдържа смес от активни съединения. Някои са уникални, като брамин, първият алкалоид, изолиран от билката. Съдържа и апигенин, релаксиращ алкалоид, който се намира в много растения като лайка. Най-важните активни съединения обаче са нейните бакозиди, така наречените стероидни сапонини. Тези растителни съединения са отговорни за подобряването на ученето и паметта. Досега в Бакопа Мониери са открити над 12 уникални бакозиди.

Bacopa monnieri повишава нивата на невротрансмитер ацетилхолин, което повишава познавателните и интелектуалните способности. Организмът използва ацетилхолин за холинергична активност. Тя извежда тялото в състояние на „почивка и усвояване“. Почивката дава възможност и за по-високо състояние на съзнанието: избирателно внимание, възприятие и памет. По-конкретно, Бакопа Мониери има двойно усилващо действие: инхибира ацетилхолинестеразата - ензима, който разгражда ацетилхолин, и активира холиновата ацетилтрансфераза - ензима, който произвежда ацетилхолин.

Bacopa monnieri може също да увеличи серотонин и GABA в хипокампуса. Серотонинът подобрява настроението, GABA повишава чувството за спокойствие, а хипокампусът е център на мозъка за памет и емоции. Една група учени откриват, че Бакопа Мониери може да помогне на невроните да се разклонят. В своето проучване тя увеличава дендритното разклоняване - дендритите са частите на невроните, които изпращат информация чрез свързване с други неврони. По-добре разклонените неврони могат да подобрят ученето и паметта. Бакопа Мониери засилва познавателната функция, вниманието и времето за реакция, според преглед на 9 проучвания и над 500 души. Освен това, Екстракт от Бакопа Мониери 90 капсули на невероятна цена от Swanson подобрява езиковите умения и симптомите на хиперактивност и дефицит на вниманието при деца и юноши. В едно проучване на 54 души над 65 години е установено, че екстракт от Бакопа Мониери подобрява когнитивната функция и намалява тревожността и депресията. В друго проучване на 98 души на възраст над 55 години, екстракт от бакопа мониери значително е усилил паметта.

Bacopa monnieri намалява стреса и депресията и също така понижава стресовия хормон кортизол. Стресът води до промени в химията на кръвта и мозъка: в кръвта нивата на кортизола се повишават; в мозъка нивата на норадреналин се покачват, а нивата на серотонин и допамин падат. Въпреки че кортизолът е прословутият "хормон на стреса", той е отговорен за множество процеси - много от тях са полезни. Кортизолът се произвежда в надбъбречните жлези и се освобождава в кръвта, за да го транспортира по цялото тяло. Повечето от нашите клетки съдържат кортизолни рецептори, което позволява кортизола да има различни ефекти в зависимост от това върху кои клетки действа. Хормонът може да управлява нивата на кръвната захар, да регулира метаболизма и да влияе на кръвното налягане.

Успокояващият ефект на Bacopa monnieri може също да се дължи на неговата модулация на нивата на серотонин. Серотонинът е целевият невротрансмитер за най-успешните антидепресивни средства: селективните инхибитори на повторно поемане на серотонин. Нивата на допамин и серотонин могат да намаляват с възрастта, но Bacopa monnieri е в състояние да смекчи този спад, като защити допаминергичните неврони от смърт.

Екстракт от Бакопа Мониери 250 мг 90 капсули на невероятна цена от Swanson значително подобрява вниманието, намалява тревожността и депресията.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула 2-3 пъти дневно.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 90

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД

BaGonize® (екстракт от цялото растение бакопа мониери)

(стандартизиран до 12% бакопа гликозиди)

250 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: оризово брашно, желатин, магнезиев стеарат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™