Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули | Sanct Bernhard

Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули | Sanct Bernhard
Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули | Sanct Bernhard
Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули | Sanct Bernhard
45.50 лв
Код на продукта : A-Z 150 Kapsels
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.3 лв.

 
Бърза поръчка
Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули | Sanct Bernhard

Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули | Sanct Bernhard

 • Комплекс от витамини и минерали
 • Укрепва имунната система
 • Предпазва тялото от излишъка на свободни радикали
 • Облекчава симптомите на умора и повишава жизнеността
 • Насърчава здравословната функция на нервната система
 • Поддържа здрава сърдечно-съдовата система
 • Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите
 • Помага за отстраняване на токсините от тялото
 • Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули е на топ цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Витамини и Минерали A-Z?

Често ни се случва да усещаме умора и неразположение, особено през „преходния период", когато се променят сезоните. В организма се получава недостиг на витамини, микроелементи и други полезни вещества. Какво е необходимо, за да се чувстваме в добро здраве и тялото ни да функционира правилно?

Витамините са незаменими хранителни микроелементи. Те не дават енергия, но са жизненоважни за нормалното функциониране на тялото и поддържането на здравето. Човекът се състои от много малки градивни елементи – клетки. Тези клетки имат определена структура, различават се в зависимост от своето местоположение и предназначение. Всички те заедно образуват тъканите, например мускулна, нервна. Тъканите образуват органи и системи от органи. Взаимодействайки помежду си, с помощта на сложни биохимични реакции, те, от своя страна, образуват сложна структура – човешкото тяло. И така, за да може правилно и дълго да функционира тази сложна биологична структура, е необходимо постъпването на витамини и хранителни вещества отвън.

Витамините са вещества с органична природа, които постъпват отвън или се синтезират в организма, участват в изграждането на ензими и хормони, които пък играят ролята на регулатори за различни биохимични процеси. Полезните вещества включват микроелементи, незаменими аминокиселини и други жизненоважни елементи, които ежедневно се приемат с храна. Микроелементите, също като витамините, са в основата на ензимите, специализираните клетки, хормоните. Есенциалните аминокиселини са жизненоважни градивни елементи, съдържащи се в животинските протеини.

Важно е не само включването в ежедневната ни диета на храна, богата на витамини, но и тя да бъде балансирана. За да получите различни витамини, трябва да ядете храни от всички хранителни групи: пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, млечни продукти, продукти от групата „риба-яйца-птици-месо”, допълнени с хранителни мазнини (например ядки, семена, бадеми). Ако ядете много мазни и сладки храни, разбира се, ще получите много енергия, но често такива храни са лоши източници на витамини. При недостиг на витамини се развиват различни метаболитни нарушения, които водят до нарушения в работата на организма и появата на патологии. Недостигът им възниква, когато има нарушение на техното постъпване в организма или проблеми с усвояването им.

Балансираната и здравословна диета е основният принцип за осигуряване на всички хранителни вещества, включително витамини, необходими на човека. За да изградите умело Вашата диета, трябва да знаете кои продукти включват нужните Ви витамини и какво е тяхното съдържание в тях. Но първо, не всички продукти съдържат необходимото количество витамини, второ, не всички продукти могат да бъдат постоянно на трапезата Ви, и трето, някои продукти, които са рекордьори по съдържанието на витамини, са екзотични или напълно недостъпни за Вас. И накрая, няма такъв натурален продукт, в който всички витамини, необходими на човек, да са в пълен комплект и в нужното количество.

Ето защо е необходимо да се компенсира липсващото количество от тези хранителни вещества, което постъпва с храната, приемайки витамини, които се произвеждат под формата на хранителни добавки. Има огромно разнообразие от продукти, които могат да задоволят нуждата от витамини и хранителни вещества за деня само с една таблетка. Точно такъв продукт е Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули на страхотна цена от Sanct Bernhard, който ще подосигури Вашия организъм с нужните му вещества, за да функционира правилно.

Как действа Витамини и Минерали A-Z на капсули?

Витамини и Минерали A-Z капсули с топ цена е уникален комплекс от основни витамини и минерали. Той може да се похвали с рекордното си съдържание на витамини. Съдържа пълна комбинация от полезните вещества, която включва витамини с антиоксидантни свойства (витамин А, С и Е), витамин D и витаминен комплекс (B1, B2, B3, B5, B6, B12, фолиева киселина и биотин).

Антиоксидантите неутрализират прекомерните свободни радикали, които ускоряват процесите на стареене. Такива свойства, наред и с други, са характерни за витамините. Витамин Е, съдържащ се в A-Z 150 capsules, е един от основните антиоксиданти. Той притежава свойства, възпрепятстващи стареенето, и влияе благотворно на хидратацията и гладкостта на кожата. Спомага за поддържането на правилната пропускливост на клетъчните мембрани и намалява агрегацията (струпването) на кръвните тромбоцити и съответно предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Освен това участва в защитата на червените кръвни клетки, генната експресия и предаването на нервни сигнали в цялото тяло.

Витамин С е другият антиоксидант от капсулите A-Z, който, заедно с витамините А и Е, предотвратява появата на свободни радикали. Той е важен за съединителната тъкан и усвояването на желязото. Нивата му влияят на броя на лимфоцитите в кръвта, на което се основава действието на имунната система. Показва фотозащитен ефект и затова намалява симптомите на фотостаренето. Витамин А проявява силна антиоксидантна активност. Той е основен компонент от много процеси в нашето тяло. Без този витамин метаболизмът на протеини и стероидни хормони би бил невъзможен. Той е важен за зрението и нормалното състояние на кожата и косата. Свойствата му улесняват образуването на родопсин – вещество, което осигурява добро зрение. Участва в кератинизацията и е необходим за производството на меланин.

Витамин D, част от състава на Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули, е един от най-важните витамини в нашето тяло. Той контролира нашите клетки и органи. Витамин D-рецепторите са почти навсякъде: в панкреаса, черния дроб, мозъка и върху кожата. Косвено влияе върху метаболизма на фосфора, подобрява функциите на инсулина и помага при заболявания на белите дробове. Когато нивата на витамин D са оптимални, той намалява риска от образуване на кръвни съсиреци. Необходим е за диференциране на кератиноцитите и растежа на косата, има фотопротективен ефект и също така е критичен за нормалния имунен отговор в кожата. Нещо повече, той е отговорен за правилната минерализация на костите и ефективността на всички системи в тялото. Дефицитът на витамина е свързан с много неблагоприятни ефекти. Изследванията потвърждават, че дефицитът му увеличава резистентността на тъканите към инсулин, което води до диабет тип 2.

Витамините от групата B, допълващи състава на капсулите A-Z, са отговорни за здравата нервна система и участват в енергийния обмен. Те работят заедно, но всеки от тях има специфични ползи за тялото – от здравословната функция на нервната система и добрата памет до здравето на косата и кожата. Те насърчават благосъстоянието и имат благоприятно въздействие върху когнитивните функции. Дефицитът им може да причини лошо настроение, невроза или дори депресия. Витамин В1, В2, биотин и ниацин по различен начин присъстват в енергийното производство; фолиевата киселина и витамин В12 са изключително важни за синтеза на ДНК; витамин В6 е важен за разграждането на приетите протеини и за правилното използване на аминокиселините. Всички заедно осигуряват по-силна имунна система, увеличават растежа на клетките и тяхното делене в тялото, подобряват функционалността на нервната система.

Витамин К също присъства в състава на Витамини и Минерали A-Z капсули, които са със страхотна цена. Той е в състояние да се образува в малки количества в червата с помощта на микроорганизмите. Важен компонент е на коагулационната система, предпазвайки от кръвозагуба при нараняване. В организма (познат като витамин К1) спомага за синтеза на някои протеини, предпазва черния дроб и простатната жлеза от рак.

Комплексът от минерали, включен в A-Z 150 capsules, също има голямо значение за нормалното функциониране на организма. В него се съдържат такива елементи като:

 • Калций – критичен е за нормалния метаболизъм на костите и зъбите и регулира кръвното налягане.
 • Магнезий – от съществено значение е за здравословното функциониране на нервната система. Той помага да се поддържа нормална сърдечна дейност и сърдечно-съдова функция.
 • Желязо – необходимо е за производството на червени кръвни клетки. Този елемент трябва да бъде осигурен на организма в адекватни количества, особено при жените, за да компенсира загубата му по време на менструация.
 • Цинк – помага да се намали възпалението, подпомага възстановяването на оптимално pH на кожата и поддържа красиви косата и ноктите.
 • Мед – насърчава заздравяването на рани, подобрява синтеза на колаген и еластин. Тя е част от ензимната система супероксид дисмутаза, която има антиоксидантни свойства и възстановява щетите, нанесени от свободните радикали. Медта участва в освобождаването на някои невротрансмитери, като серотонин например.
 • Хром – има положителен ефект върху контрола на кръвната захар и поносимостта към въглехидратите.
 • Селен – освен антиоксидантна активност, има и противовъзпалителни и противоракови свойства.
 • Йод – насърчава производството на хормони на щитовидната жлеза, спомага за поддържането на нормален водно-електролитен баланс и поддържа здрава нервна система.
 • Молибден – основен минерал, който е изключително важен за производството на ензими като сулфит оксидазата, чрез която се разграждат белтъчини, или алдехид оксидазата – съединение, необходимо за разграждане на токсини вътре в тялото.
 • Калий – минералът на сърцето. Заедно с натрия регулират водното равновесие в тялото. Ускорява изхвърлянето на отпадъчни продукти от организма.
 • Хлор – заедно с натрия и калия участва в поддържането на водно-електролитния баланс в клетките. Той е част от солната киселина в стомаха, която започва подготовката на храната за смилането ѝ в червата. Участва в имунния отговор, като подпомага дейността на белите кръвни клетки, а също в предаването на нервните импулси.

В заключение, Multivitamin (Мултивитамини) A-Z 150 капсули на невероятна цена от Sanct Bernhard е хранителна добавка, създадена специално да обогатява Вашата диета. Тя осигурява висококачествени витамини и минерали, които определено ще бъдат полезни както за активни и заети хора, така и за тези, които просто искат да се грижат за общото си здраве.

Препоръчителен прием: Приемайте по една капсула на ден с голямо количество течност.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 150

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД Стойност в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Витамин А 800 мкг 100% Биотин 150 мкг 300%
Витамин В1 1,4 мг 127% Магнезий 75,0 мг 20%
Витамин В2 1,6 мг 114% Желязо 2,8 мг 20%
Витамин В6 2,0 мг 143% Калий 40,0 мг 2%*
Витамин В12 1,0 мкг 40% Йод 100 мкг 67%
Витамин С 60,0 мг 75% Хлор 36,3 мг 5%*
Витамин D3 5,0 мкг 100% Мед 1000 мкг 100%
Витамин Е (алфа-ТЕ) 10,0 мг 83% Хром 25,0 мкг 63%
Витамин К1 30,0 мкг 40% Молибден 25,0 мкг 50%
Фолиева киселина 200 мкг 100% Селен 25,0 мкг 45%
Пантотенова киселина 6,0 мг 100% Цинк 5,0 мг 50%
Ниацин 18,0 мг 113% Калций 41,0 мг 5%*

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

* За да се отговори на дневната нужда, се препоръчва допълнителен прием.

Състав: дикалциев фосфат, магнезиев оксид, желатин, витамин С, калиев хлорид, ниацин, магнезиев стеарат, витамин Е ацетат, калциев D-пантотенат, железен сулфат, цинков оксид, витамин В6 хидрохлорид, меден сулфат, витамин В2, витамин В1 мононитрат, витамин А ацетат, фолиева киселина, биотин, калиев йодид, хром-III хлорид, натриев молибдат, натриев селенит, витамин К1, витамин D3, витамин В12.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Поради съдържанието на витамин А в състава на този продукт той не трябва да се приема през първите три месеца от бременността! Не се препоръчва приемът на лица под 17-годишна възраст!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™