15% Propolis Extract 25 мл | Happy Valley

15% Propolis Extract 25 мл Happy Valley Действа като антиоксидант Помага при възпаление Намалява възпалението и болката при синини и възпалени мускули Стимулира имунната система Убива бактерии и ви 15% Propolis Extract 25 мл Happy Valley Действа като анти
15% Propolis Extract 25 мл | Happy Valley
15% Propolis Extract 25 мл на супер цена от Happy Valley стимулира имунната система, убива бактериите и вирусите и елиминира гъбичките. 15% Екстракт от Прополис без Алкохол действа като анестетик за локална болка и помага при възпаление. Научете повече

15% Propolis Extract 25 мл Happy Valley

 • Действа като антиоксидант
 • Помага при възпаление
 • Намалява възпалението и болката при синини и възпалени мускули
 • Стимулира имунната система
 • Убива бактерии и вируси
 • Елиминира гъбичките
 • Действа като анестетик за локална болка
 • Стимулира регенерацията на тъканите
 • 15% Екстракт от Прополис без Алкохол на страхотна цена от Happy Valley

Какво знаем за Прополис?

Природен антиоксидант, прополисът действа като най-добрата защита от природата за добро здраве. Пчелите използват прополис за защита и стерилизиране на кошера. Антиоксидантните свойства на прополиса идват от активните растителни съединения, които съдържа - биофлавоноиди и растителни феноли.

15% Екстракт от Прополис без Алкохол намалява възпалението и болката при синини и възпалени мускулиПчелният прополис е вещество, подобно на смола, произведено от медоносните пчели. Пчелите събират защитната смола от определени дървета и растения и я комбинират с пчелен восък и ензими. Използва се в природата за защита на кошера от външни и вирусни заплахи.

Екстракт от Прополис без Алкохол от Happy Valley съдържа висококачествен пчелен прополис от Нова Зеландия. Формулата без алкохол съдържа полезни флавоноиди, които притежават мощни антиоксидантни свойства. За флаваноидите се казва, че поддържат имунното здраве и общото благополучие.

15% Екстракт от Прополис без Алкохол на невероятна цена от Happy Valley осигурява мощните свойства на прополис в най-чистата му форма в лесен за използване течен формат за имунно здраве и грижи за устната кухина.

Как действа Екстракт от Прополис без алкохол?

Знаете ли, че медът не е единственото нещо, което произвеждат пчелите? Пчелите също произвеждат съединение, наречено прополис, от сока на иглолистните дървета или вечнозелените растения. Когато комбинират сока със собствените си ферменти и пчелен восък, те създават лепкав, зеленикаво-кафяв продукт, използван като покритие за изграждане на кошерите им. Това е прополисът. Прополисът е сложно вещество, съдържащо флавоноиди, аминокиселини, витамини А, В, С и Е, както и множество количества минерали като мед, желязо, манган и цинк.

Преди хиляди години още древните цивилизации са използвали прополис заради неговите лечебни свойства. Гърците го използвали за лечение на абсцеси. Асирийците го нанасяли върху рани и тумори, за да се борят с инфекцията и да подпомогнат лечебния процес. Египтяните го използвали за балсамиране на мумиите.

Съставът на прополиса може да варира в зависимост от местоположението на пчелите и до какви дървета и цветя имат достъп. Например прополисът от Европа няма да има същия химически състав като прополиса от Бразилия. Смята се, че прополисът има антибактериални, антивирусни, противогъбични и противовъзпалителни свойства.

15% Екстракт от Прополис без Алкохол осигурява мощните свойства на прополис в най-чистата му форма в лесен за използване течен формат за имунно здраве и грижи за устната кухина.

Химическият състав на прополиса е тясно свързан с неговия географски произход, флора и пчелен вид. Съставът може да варира в широки граници, с разлики дори от един кошер до друг. Органичният прополис обикновено е с тъмнокафяв или зелен цвят, има сладка миризма и се състои от:

 • Смоли (50-70%)
 • Пчелен восък (30-50%)
 • Прашец (5-10%)
 • Етерични масла (зависи от региона, обикновено босилек, мащерка и здравец) (5-10%)
 • Други съединения като киселини, захари и витамини (В, С и Е) (5% -7%)

Досега са идентифицирани над 300 биологично активни съставки в прополиса, включително ароматни химикали, киселини, въглехидрати, растителни масла и витамини (В1, В2, С и Е).

Прополисът има специално съединение, наречено пинокембрин, флавоноид, който действа противогъбично. Едно проучване установява, че прополисът може да помогне на хора, които са получили травматични изгаряния, като ускорява растежа на нови здрави клетки. Друго проучване доказва, че локалният екстракт от прополис е по-ефективен от стероиден крем за намаляване на мастоцитите при орални операционни рани. 

Прополисът може да убие вредни бактерии, вируси, гъбички и паразити, когато се използва орално или върху кожата. В едно проучване на 30 деца е доказано, че изплакването на устата с разреден екстракт от прополис е ефективно при убиване на орални бактерии. В проучване върху мишки е доказано, че прополисът засилва активността на антибиотични, противогъбични и антивирусни лекарства. Прополисът атакува микробите, като изключва способността им да се размножават и да растат.

Прополисът може да се бори с гъбични инфекции, като блокира способността им да образуват колонии в тялото. В проучване на 707 пациенти с гъбични инфекции на ноктите е доказано, че екстракт от прополис, приложен върху ноктите, влияе благотворно срещу инфекции при повече от половината участници след 6 месеца. Той може да проникне в нокътя и да унищожи гъбичните биофилми.

Въпреки че са ограничени, доказателствата сочат, че прополисът може да помогне при няколко вида инфекции. Може да обсъдите с Вашия лекар дали можете да приемате 15% Екстракт от Прополис без Алкохол на невероятна цена от Happy Valley като допълнителна терапия във Вашия случай. Не използвайте прополис вместо това, което Вашият лекар препоръчва или предписва при инфекции.

Прополисът може да помогне в поддържането на здравето на устната кухина, показва проучване на Biological & Pharmaceutical Bulletin. При лабораторни изследвания учените откриват, че съединенията, открити в прополиса, спомагат за инхибиране на растежа на Streptococcus mutans, орална бактерия, за която се знае, че допринася за развитието на кариеси. Проучванията са изследвали, че прополисът може да помогне за ограничаване на растежа на бактерии в устата.

Прополисът е най-известен със своята превъзходна сила срещу обикновената настинка и грип. Като антиоксидант и антивирусно средство подпомага имунната система на организма и го укрепва. 15% Екстракт от Прополис може да се използва за облекчаване на възпалено гърло. Може да облекчи подуването на устата и гърлото, когато страдате от обикновена настинка или грип.

15% Екстракт от Прополис без Алкохол може да се използва за облекчаване на възпалено гърло.

Прополисът може да бъде чудесен за подобряване на здравето на дихателните пътища. Той не само намалява възпалението, но също така е установено, че облекчава тежестта на пристъпите на астма. Можете да вдишвате парата от 15% Екстракт от Прополис, разтворен във вода, за облекчаване на неразположението.  

Предполага се, че прополисът има роля и при някои видове рак. Според едно проучване някои от антираковите ефекти на веществото включват:

 • Предпазване от размножаване на раковите клетки
 • Намаляването на вероятността клетките да станат ракови
 • Блокиране на пътищата, които предпазват раковите клетки да сигнализират една към друга.

Проучването също така предполага, че прополисът може да бъде допълнителна терапия - но не и единствено лечение! - за рак. Друго проучване установява, че приемането на прополис може да бъде полезна допълваща терапия при лечение на рак на гърдата поради антитуморните му ефекти върху клетките на рака на гърдата.

Невинаги трябва да имате конкретни оплаквания, за да използвате прополисов екстракт! Използвайте 15% Екстракт от Прополис без Алкохол на топ цена от Happy Valley за повишаване на имунитета и за подпомагане на общото благополучие.

Начин на употреба: С помощта на капкомер нанесете директно в гърлото, засегнатата област или разбъркайте във вода, за да си направите гаргара. Вдишвайте през пара или пийте ежедневно като антиоксидант и имунна здравна подкрепа.

ВНИМАНИЕ: Никога не разливайте прополис върху дрехите, почти невъзможно е да го премахнете, освен с чист алкохол, но бъдете бързи. Прополисът, използван върху кожата в чистата му форма, може да причини сърбеж и подуване, които могат да бъдат преодолени чрез разреждане на суровия прополис. Вътрешните реакции към прополис са редки. Хората с ниско кръвно налягане или ниски нива на кръвна захар обаче трябва да избягват приема на прополис. Хората с изключително висок брой на червените кръвни клетки трябва да се въздържат от вътрешно приемане на прополис.

ТЕСТ ЗА АЛЕРГИЯ: Ако никога досега не сте използвали прополис и просто искате да сте сигурни, поставете малко количество в края на пръста си. Моля, не приемайте вътрешно никакви продукти с прополис, преди да направите този прост тест. Ако не забележите нежелана реакция, можете да го използвате както външно, така и вътрешно. Симптомите, които трябва да знаете, когато опитвате някой от продуктите от прополис, са зачервяване или сърбеж на кожата, подуване на тъканите в приложената зона и/или разстройства на синусите. Всеки може да е алергичен към прополис, затова препоръчваме първо да направите теста.

Съставки: Чист новозеландски прополис и Етанол с хранителен клас 25%. Съдържа най-малко 30 мг/г биофлавоноиди .

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба! Този продукт не е лекарствено средство, а хранителна добавка. Не използвайте при чувствителност към някоя от съставките му!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над 15% Propolis Extract 25 мл | Happy Valley

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.