Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доставянето на висококачествено кафе. Програмата „Nespresso Ecolaboration” обединява неправителствени организации, учени, консултанти, технически специалисти и бизнес партньори, за да гарантира неизменно високото качество на продуктите от зърната до чашката кафе. От 2003 година Nespresso си сътрудничи с неправителствената организация Rainforest Alliance с цел развитие на „Nespresso AAA Sustainable Quality™”. Тази програма е предназначена за поддържането на високото качество на отглежданото кафе, като се грижи за околната среда и предлага изгодни условия за фермерите. Експертите на Неспрессо подбират само качествените кафени зърна, за да може да се удовлетворят предпочитанията и на най-прецизните ценители на кафе. Само 1-2% от световното производство отговаря на високите стандарти за качество, установени от Nespresso.
Сладният карамелен аромат на Caramel Creme Brulee от Nespresso на страхотна цена омекотява нотките на балансирано изпеченото Гран Крю Livanto. Това изискано съчетание разкрива нежен аромат на мек Ирис.
В състава на тази смес влизат отбрани сортове Арабика от Централна и Южна Америка, отглеждани и обработвани по традиционни методи, за да се съхранят техните плодови и малцови нюанси.
Благодарение на средната степен на изпичане, се създава сложен и деликатен букет с меки карамелени нотки. Те смекчават изпичането и разкриват нежен аромат на Ирис.
Балансиран профил, характерен за прясно изпечено кафе, в съчетание с житни, малцови и карамелени нюанси, а също и с тънки плодови нотки.