Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets | Source Naturals

Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets | Source Naturals
Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets | Source Naturals
Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets | Source Naturals
80.00 лв
Код на продукта : Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : 2 - 3 Дни

Цена на доза: 0.67 лв.

Продукта не е наличен

Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets | Source Naturals

  • Висококачествен комплекс от растителни стероли
  • Намалява риска от развитие на сърдечни заболявания
  • Насърчава правилното състояние на кръвоносната система
  • Помага за поддържане на оптимални нива на холестерол
  • Предпазва от патологична агрегация на тромбоцитите
  • Предотвратява развитието на атеросклеротични лезии
  • Показва противораков потенциал
  • Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets е на отлична цена от Source Naturals

Какво знаем за Mega Strength Beta Sitosterol?

Като хранителна добавка Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets от Source Naturals на уникална цена включва комплекс от растителни стероли. Тя съдържа всички ключови фитостероли с преобладаване на най-биологично активния от тях – бета-ситостерол. Формулата на продукта осигурява добра поддръжка на холестеролния баланс в състава на кръвта заради ефекта на комплекса от растителни стероли. Тези вещества помагат за поддържането на нормалната концентрация на холестерола.

В света около нас има съединения, които могат да дадат на тялото ни здраве и дълголетие. Едно от тези хранителни вещества е бета-ситостерол. Това вещество е сред най-разпространените растителни липиди или фитостероли. Представлява восъчен бял прах с характерен мирис и има химична структура, която е много подобна на холестерола. Бета-ситостеролът не е разтворим във вода, но е напълно разтворим в алкохол и е ефективен евакуатор на холестеролните отлагания. Във висока концентрация се намира в оризовите трици, пшеничните зародиши, царевичното масло и соята. Според диетолозите средно хората консумират около 200-300 мг бета-ситостерол на ден чрез храната, което очевидно не е достатъчно.

Първото химично описание на растителните стероли е направено през 1922 година. В продължение на 60 години учените продължават след това да изследват функциите и възможностите на това вещество. И едва през 80-те години на миналия век фитостеролите са въведени на пазара като хранителни добавки. Смята се, че ако използвате това вещество в храната, нивото на холестерола в кръвта намалява и по този начин се намалява рискът от сърдечен удар и развитие на рак на дебелото черво. Освен това се смята още, че използването на това вещество може да намали риска от увеличена простата.

Как действа Mega Strength Beta Sitosterol на таблетки?

Бета Ситостерол Супер Силен на таблетки насърчава здравето на сърцето и кръвоносната система и е ефективен елемент от превенцията на сърдечните заболявания. Подходящ е за употреба особено при хора, които поради своята генетична предразположеност, възраст или начин на живот попадат в групата с повишен риск от сърдечни заболявания. Много добре повлиява като профилактика на доброкачествена простатна хиперплазия, тъй като препятства превръщането на тестостерона в дихидротестостерон, който предизвиква прекомерен ръст на простатните клетки. Така предотвратява свръхрастеж на простатата.

Фитостеролите (растителни стероли) са органични съединения от растителен произход. Те присъстват в растителните клетъчни и цитоплазмени мембрани, където участват в различни процеси, протичащи в клетките. Учените са идентифицирали над 150 различни фитостерола, от които най-често се срещат бета-ситостерол, кампестерол, стигмастерол, брасикастерол и ситостерол. Фитостеролите обикновено се консумират като един от естествените елементи на хранителните продукти и постепенно придобиват популярност като хранителни добавки.

Тези полезни съединения, които може да Ви осигури приемът на Mega Strength Beta Sitosterol, са свързани с много биологични дейности, те имат научно доказани благоприятни ефекти върху човешкото тяло. В клинични проучвания е установено, че подходящо подбраните дози фитостероли могат да доведат до значително намаляване на нивата на холестерола в кръвта. В резултат на това те намаляват риска от сърдечен удар, предотвратяват атеросклерозата и предпазват от исхемична болест на сърцето.

Бета-ситостеролът, който влиза във формулата на Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets, е вещество, което се добива от растенията и много наподобява на холестерола. Неговата структура, както и на другите стероли, се различава от тази на холестерола само по допълнителната метил (или етил) група на страничната му верига, снабдена с допълнителна двойна връзка.

Бета-ситостеролът способства понижаване концентрацията на холестерол в кръвта чрез въздействието му върху организма. Учените смятат, че когато пътуват през храносмилателния тракт, фитостеролите могат да „заемат мястото” на холестерола, като се свързват с мицелите. Това може да попречи на истинския холестерол да проникне в кръвта. По този начин се предотвратява и запушване на артериите, а вредният липид се изхвърля по-лесно с отпадъците. Многобройни проучвания са доказали, че обогатяването на диетата с растителни стероли, дори без да се променя основната диета, спомага за оптимизиране на липограмата, насърчава намаляването нивата на холестерола и триглицеридите и желания коефициент на HDL към LDL.

Бета Ситостерол Супер Силен на таблетки със страхотна цена може също да инхибира агрегацията на тромбоцитите. Това е важно, защото залепването на тромбоцитите води до образуването на застрашаващи здравето съсиреци. Те блокират артериите, възпрепятствайки притока на кръв, и са в състояние в екстремни случаи да причинят инсулт или инфаркт.

Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets има противовъзпалително действие. Укрепва имунитета и намалява честотата на възпаленията. Особено полезно е действието на продукта за хора, които са подложени на големи физически натоварвания, след тежки болести или оперативни намеси. Установено е, че фитостеролите във високи концентрации могат да потиснат секрецията на противовъзпалителни цитокини, нивото на които се увеличава при заболявания като астма, ревматоиден артрит, автоимунни заболявания, както и физическо претоварване. Инхибирането на производството на противовъзпалителни ейкозаноиди (простагландини) е основният механизъм за намаляване на възпалението и алергията под действието на фитостеролите, сравнимо с действието на аспирин, индометацин и дори кортизон. Тези противовъзпалителни свойства на фитостеролите, укрепват кардиопротективния потенциал на таблетките Бета Ситостерол Супер Силен. Днес все повече се говори за ролята на хроничното възпаление в развитието на исхемичната болест на сърцето, която често води до сърдечен удар. Учените са доказали, че разрушаването на кръвоносните съдове и образуването на атеросклеротични плаки обикновено са придружени от силен възпалителен процес, който ускорява развитието на болестта.

Ето защо приемът на Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg може да е ефективен като превенция на исхемична болест на сърцето с потенциала си да потисне възпалението, което се случва в артериите. Растителните стероли могат да бъдат много полезни в този процес. Както показват изследванията, те значително намаляват производството на провъзпалителни цитокини и насърчават правилния възпалителен отговор на организма. Установено е също така, че бета-ситостерол спомага за забавяне растежа на туморите на простатата, дебелото черво и гърдата. Заедно с това е ефективен при лимфоцитна левкемия. Предполага се, че под влиянието на това съединение раковите клетки на простатата се самоунищожават.

Съдържащият се бета-ситостерол в продукта Бета Ситостерол Супер Силен на таблетки нормализира нивата на кръвната захар, като стимулира производството на инсулин. Други ползи от приема на добавката са борбата ѝ с вирусите, бактериите и гъбичките. Повишава сексуалните функции, активизира синтеза на женските полови хормони и намалява последиците от стреса. Облекчава характерните симптоми на менопаузата, подобрява метаболизма, възпрепятства образуването на жлъчни камъни и предотвратява загубата на коса.

В заключение може да кажем, че Mega Strength Beta Sitosterol 375 mg 120 Tablets от Source Naturals на чудесна цена е добавка, която се препоръчва като част от превенцията на сърдечно-съдовите заболявания. Тя е отличен избор за хора, които се борят с повишените нива на холестерол и кръвна захар, имат лоша диета и са изложени на риск от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка 3 пъти дневно точно преди или с всяко хранене, съдържащо мазнини.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 120

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Калций 60 мг 6%
Комплекс фитостероли 937 мг
Бета-ситастерол 375 мг
Кампестерол 187 мг
Стигмастерол 131 мг

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат, хидроксипропил целулоза, стеаринова киселина, модифицирана целулоза, магнезиев стеарат и силициев диоксид. Съдържа соя.

Не съдържа мая, млечни продукти, яйца, глутен, пшеница, нишесте, консерванти или изкуствени оцветители и аромати.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не приемайте този продукт, ако сте били диагностицирани със ситостеролемия! Ако сте бременна, планувате да забременеете или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате този продукт! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™