Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Lutein Max 30 капсули | Doctor Nature

Lutein Max 30 капсули | Doctor Nature
Lutein Max 30 капсули | Doctor Nature
19.90 лв
Код на продукта : Lutein Max 30 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.66 лв.

 
Бърза поръчка
Lutein Max 30 капсули | Doctor Nature

Lutein Max 30 капсули | Doctor Nature

  • Комплексна формула за здравето на очите
  • Доставя ефективна доза лутеин и антиоксиданти
  • Предпазва очите от слънчевата светлина
  • Намалява чувствителността към изкуствена светлина
  • Предотвратява дегенерация на макулата
  • Помага за по-добро зрение
  • Подхранва очите
  • Облекчава умората на очите
  • Lutein Max 30 капсули е на супер изгодна цена от Doctor Nature

Какво знаем за Лутеин Макс за Зрение и Здрави Очи?

Върху нашето здраве положително влияят най-различни вещества, а понякога дори и неочаквано. Например жълтият пигмент лутеин в растенията изглежда, че той просто оцветява плодовете и листата. Всъщност значението му за човешкото тяло е огромно.

Лутеинът и образуващият се от него в очните тъкани зеаксантин, са основните пигменти на макулата на окото, разположена в центъра на ретината. Именно тази област е отговорна за ясното и висококачествено зрение. Лутеинът и зеаксантинът поглъщат избирателно вредната синя част от спектъра на светлинния поток (екранираща функция) и неутрализират разрушителния ефект, ако част от лъчите все пак проникне в деликатните структури на ретината (антиоксидантна функция). Това откритие е направено едва през 1985 г. и е предизвикало истинска сензация. След няколко години започват многобройни клинични проучвания по целия свят. Оказва се, че недостигът на лутеин води до натрупване на разрушителни промени в тъканите на окото и до необратимо зрително увреждане. Това е особено актуално днес, когато количеството на UV лъчението се е увеличило поради намаляването на озоновия слой и когато компютрите активно навлязоха в живота ни.

Полезните храни, които съдържат лутеин и зеаксантин, за нашите очи са: царевица, авокадо, боровинки, зелен фасул, тиквички, спанак, зеле, карфиол, моркови, маруля, ряпа, градински грах, брюкселско зеле, броколи. От продуктите с животински произход лутеинът се намира в големи количества в яйцата. Заради забързаното ежедневие и постоянната липса на време в живота на съвременния човек е много важно в ежедневната диета да включва достатъчно количество зеленчуци и плодове. В някои случаи приемът на лутеин с храна може да не е достатъчен.

За съжаление, този пигмент не се произвежда в човешкото тяло и в нашата диета обикновено зелените зеленчуци невинаги присъстват. Затова Ви предлагаме да попълните липсата на лутеин в организма си с помощта на специалната добавка Lutein Max 30 капсули на страхотна цена от Doctor Nature.

Как действа Лутеин Макс за Зрение и Здрави Очи на капсули?

Лутеин Макс за Зрение и Здрави Очи с топ цена е хранителна добавка, която поддържа здрави очите и насърчава нормалното зрение. Състои се от ефективна доза лутеин, обогатена с хранителни вещества, защитаващи очите Ви. Добавката се препоръчва на лица, които прекарват много часове пред телевизора или компютъра и страдат от умора на очите или лошо зрение. Може да се използва за предотвратяване на очни заболявания като глаукома, дегенерация на макулата, катаракта и диабетна ретинопатия.

Основният фактор при множество дегенеративни болести и възпаления в човешкото тяло е оксидативният стрес, който се получава в резултат на активността на реактивните метаболити като реактивните видове кислород (ROS). Свободните радикали могат да пречат на структурата на клетъчните елементи: генетичен материал, протеин, захари и липиди, като по този начин водят до дисфункциите им и съответно до заболявания и нарушения във функционирането на очите.

Каротеноидите са естествени, силно антиоксидантни съединения, които неутрализират реактивните видове кислород и отрицателното им влияние върху организма. Те не се синтезират в човешкия организъм, така че трябва да се доставят редовно с диетата, за да се поддържа ендогенната антиоксидантна система. Каротеноидите, които са от значение за здравето на окото и са включени в състава на  Lutein Max 30 капсули, са лутеин и зеаксантин. Те се акумулират и в очната леща, като предпазват нейните структури от вредните ефекти на реактивните метаболити, особено изразени след 40 годишна възраст.

В тялото лутеин се намира предимно в очните структури – ретината и централната част на лещата, известна като макула. Той изпълнява различни функции – подхранва очите, реагира с протеини на ретината и действа като естествен филтър, който предпазва очите от опасни ефекти на UV лъчението. Сините светлинни лъчи, които увреждат фоторецепторите и оказват негативно влияние върху пигментния епител на ретината, са особено опасни за очите. Лутеинът поглъща лесно видимата синя светлина и затова дава толкова ефективна защита на очите Ви.

Подобно на другите каротеноиди, лутеинът е мощен антиоксидант. Учените смятат, че той може да предотврати производството на свободни радикали или да намали нивата им в пигментния епител на ретината и хороида. Зеаксантинът, също като лутеина, е ксантофилен каротеноид. Поддържа антиоксидантната активност на лутеин и абсорбира вредната синя светлина, предотвратявайки увреждането на фоторецепторите. Трябва да имаме предвид, че прекомерните количества от реактивни метаболити причиняват увреждане и апоптоза на клетките в очите. Това води до нарушено зрение и появата на очни болести.

Комбинацията от антиоксидантните витамини С и Е, бета-каротин, цинк и селен, които се съдържат в Lutein Max 30 капсули, също предпазва светлочувствителните клетки в ретината от увреждане. Витамин С е един от най-популярните и важни витамини в организма. Той поддържа здравата съединителна тъкан и е необходим за правилното производство на колаген, който присъства и в роговицата на окото. Витаминът поддържа и целостта на кръвоносните съдове, включително деликатните капиляри, локализирани в ретината. Адекватният прием на витамин С може да предпази от развитието на катаракта и дегенерация на макулата. Витамин С също има мощно антиоксидантно действие. Оксидативният стрес и прекомерните реактивни метаболити на кислорода представляват сериозна опасност за чувствителните структури на очите, а обогатяването на Вашата диета с естествени антиоксиданти е най-ефективната форма на защита.

Витамините С и Е допълват взаимно своето положително въздействие при клетъчната защита. Набавянето на правилните количества витамин С с приема на Lutein Max 30 капсули ще даде възможност на витамин Е да прояви в по-пълна степен антиоксидантните си свойства. Трябва да имаме предвид, че организмът изпитва по-голяма нужда от витамин С и Е при стрес, интензивно спортуване, вредни фактори на околната среда като замърсен въздух, цигарен дим и др. Селенът има мощна антиоксидантна активност и участва в защитата на клетките срещу увреждащото действие на реактивните метаболити на кислорода. Оказва положителен ефект и върху имунната система.

Бета-каротинът е важен провитамин, който се превръща във витамин А в човешкото тяло. Това вещество има изключително мощна антиоксидантна активност. Неутрализира реактивните метаболити на кислорода без проблем и така предотвратява увреждане на генетичния материал и липидите в клетъчните мембрани. Като източник на витамин А бета-каротинът допринася за поддържане на нормално зрение. Витамин А е ключов за зрението при ограничена светлина. Той позволява правилното функциониране на слъзните жлези, предотвратявайки изсъхването на роговицата и като следствие нейното омекване. От витамин А се синтезира родопсин – багрило, което се натрупва в светлочувствителните клетки на ретината – пръчиците, необходимо за нормални зрителни процеси.

Витамин А съвместно с витамин В2, присъстващ във формулата на Лутеин Макс за Зрение и Здрави Очи с чудесна цена, участват в поддържането на нормално зрение. Заедно с тях и цинкът има много жизненоважни функции в организма, включително такива, свързани с нормалното зрение и здравето на очите. Големи количества от този елемент се намират в ретината и хориоидеята. Наред с витамин А той помага за производството на меланин – пигмент на ириса, предпазвайки очите от UV лъчение. Специалистите предупреждават, че недостигът на цинк влошава зрението и увеличава риска от катаракта. Коригирането на дефицита му предпазва от макулна дегенерация и може да забави прогресията на болестта.

Приемът на всяка капсула Lutein Max Ви осигурява достатъчно количество ценни хранителни вещества за очите и може да Ви помогне, ако имате проблем със зрението през нощта и трудно виждате. Освен споменатите по-горе компоненти, в продукта се съдържа и екстракт от черна боровинка, която е един от плодовете с най-много ползи за зрителния орган. Тя е изключителен източник на мощни антиоксиданти – антоцианоциди и флавоноиди, които ефективно се борят с реактивните метаболити на кислорода, чието разрушително действие води до клетъчна деградация. Благодарение на нея се увеличава чувствителността на ретината към светлината и заедно с това ефективно подпомага нейните регенеративни способности. Улеснява кръвоснабдяването на окото, намалява умората и засилва остротата на зрението. Помага още за запазването на колагена в тъканите на зрителния орган, поради което те остават еластични.

Освен екстракта от черна боровинка, включената в Лутеин Макс за Зрение и Здрави Очи хиалуронова киселина също допринася за задържане на колагена в тъканите на окото, осигурява им еластичност, гъвкавост и увеличава влагата. Тя помага за намаляване на очния дискомфорт. Стъкловидното тяло в окото се състои почти изцяло от хиалуронова киселина. В организма това вещество постоянно претърпява процеси на дегенерация и повторно синтезиране. Синтезът ѝ обаче значително намалява след 40-годишна възраст и не е в състояние да покрие нуждите на тялото от хиалуронова киселина. Освен това нейното разграждане се повишава под въздействието на UV лъчението и различни възпалителни процеси. Приемът ѝ с добавката спомага за потискане на окислителните увреждания на роговицата на окото, причинени от UV лъчението, и ще попълни нейния недостиг.

В заключение, Lutein Max 30 капсули на невероятна цена от Doctor Nature Ви осигурява пълна поддръжка на очите. Противно на популярните капки за очи, които лекуват само симптоми, добавката е насочена към премахване на причините за очните проблеми. Тя насърчава здравословното зрение и може също да намали риска от развитие на много очни заболявания.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Лутеин 35 мг **
Зеаксантин 2 мг **
Черна боровинка 35 мг **
Бета каротин 2 мг **
Хиалуронова киселина 5 мг **
Рутин 25 мг **
Витамин С 75 мг **
Витамин Е 18 α-TE **
Витамин В2 3 мг **
Цинк 15 мг **
Мед 1 мг **
Селен 30 мкг **
Гинко билоба 5 мг **
Ленено масло 80 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™