Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули | Sanct Bernhard

Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули | Sanct Bernhard
Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули | Sanct Bernhard
Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули | Sanct Bernhard
79.90 лв
Код на продукта : Hawthorn 240 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.67 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 60 дни
* при минимален дневен прием


 
Бърза поръчка
Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули | Sanct Bernhard

Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули | Sanct Bernhard

 • Формула, обогатена с флавоноиди (вторични растителни съединения), най-важните вещества от листата и плодовете на глог
 • Съдържа желязо и фолиева киселина (фолат)
 • Може да предпазва от сърдечни заболявания
 • Има противовъзпалителни свойства
 • Използва се за подпомагане на храносмилането
 • Може да намали безпокойството
 • При проблеми със сърдечно-съдовата система, сърдечна невроза
 • Балансира нарушеното кръвообращение
 • При атеросклeроза, хипертония
 • Подпомага контрола на високото кръвно налягане и високия холестерол
 • Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули на супер цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Hawthorn (Глог Плюс)?

Глогът (Crataegus) е родом от северните райони на Европа. Покрай пътеки и живи плетове, той може да бъде разпознат от май до юни по буйния му бял разцвет на цъфтежа и по-късно по лъскавите си червени плодове. Заедно с венчелистчетата, острите тръни, разпространени по клоните, дават името на растението. Най-важното съдържание на листа от глог са флавоноидите, които принадлежат към вторичните растителни вещества. Sanct Bernhard разработват иновативна формула, базирана на глог, като добавят желязо и фолиева киселина (фолат)Hawthorn на топ цена.

Глогът е член на семейство рози (Crataegus monogyna). Представлява трънливо, цъфтящо дърво или храст, родом от умерените райони на Европа, Северна Америка и Северна Азия. Въпреки че мъничките сладки червени плодове ("ястреби") се използват в конфитюри, желета, бонбони и вина, всички части на растението - листата, цветята, плодовете, стъблата и дори кората - отдавна се използват в билколечението при храносмилателни, бъбречни и анти-тревожни средства. Глогът е известен от векове с това, че помага при сърдечни заболявания и за укрепване на застаряващото сърце. През Средновековието глогът е бил използван за лечение на водянка, състояние, което сега се нарича застойна сърдечна недостатъчност.

В днешни времена тази древна лечебна билка, която е широко достъпна под много форми като хранителна добавка, все още е популярна заради ефектите си върху здравето на сърцето, и не само:

 • Ангина, дискомфорт в гърдите или болка, която се получава, когато сърцето не получава достатъчно кислород
 • Атеросклероза, хронично, прогресиращо заболяване, причинява натрупване на плака в артериите
 • Застойна сърдечна недостатъчност, прогресиращо състояние, което влияе на помпената сила на сърдечния мускул
 • Високо кръвно налягане, когато силата на кръвта Ви, която се натиска към стените на кръвоносните Ви съдове постоянно, е твърде висока

В състава на цветята, листата и плодовете на глога се намира изобилие от фитонутриенти (антиоксиданти), наречени олигомерни проантоцианидини и флавоноиди, за които се смята, че са отговорни за фармакологичния му ефект. Глогът може да има противовъзпалителни свойства, които биха могли да подобрят здравето Ви.

Как действа Глог на капсули?

Екстрактът от глог е богат източник на полифеноли, които са мощни антиоксидантни съединения, намиращи се в растенията. Антиоксидантите помагат за неутрализиране на нестабилни молекули, наречени свободни радикали, които могат да навредят на тялото Ви, когато присъстват на високи нива. Тези молекули могат да произхождат от лоша диета, както и от токсините в околната среда като замърсяване на въздуха и цигарен дим (3 доверен източник).

Благодарение на антиоксидантната си активност полифенолите са свързани с многобройни ползи за здравето.

Екстрактът от глог под формата на капсули на супер цена може да укрепи и тонизира сърдечния мускул, разширява коронарните съдове, намалява нарушения в сърдечната дейност, забавя стареенето на сърцето и стимулира циркулацията на кръвта. Той е богат източник на химични съединения, които разширяват кръвоносните съдове на сърцето и мозъка и по този начин балансират кръвоносния поток. Това, от своя страна, осигурява повече кислород на сърдечния мускул и мозъка, подобрява се силата на сърдечните съкращения и сърцето изпомпва повече кръв. Hawthorn (Глог Плюс) 240 капсули на изгодна цена може да действа успокояващо на сърдечно-съдовата система и да регулира ритъма на сърцето и кръвното налягане. Глогът има положителен ефект върху нервната система, при хипертонична болест и прояви на сърдечна недостатъчност, атеросклероза.

Приемът на глог може да помогне при аритмии, атеросклероза, болест на Буергер, нарушения на кръвообращението, застойна сърдечна недостатъчност (ХСН), хиперлипидемия, високо кръвно налягане (хипертония), ниско кръвно налягане (хипотония), лошо храносмилане и инфекции с тения.

Според доклад на Memorial Sloan Kettering Cancer Center учените смятат, че глогът облагодетелства сърцето, като причинява разширяване на гладката мускулатура, която изгражда коронарните артерии, като по този начин увеличава притока на кръв към сърцето. Смята се също, че глогът увеличава свиването на сърдечния мускул, сърдечната честота, предаването на нерви и раздразнителността на сърдечния мускул.

Ползите от желязото и фолиевата киселина:

 • Желязото и фолатът действат, като елиминират умората и отпадналостта.
 • Желязото поддържа нормален енергиен метаболизъм и транспортирането на кислород в тялото.
 • Фолиевата киселина има важна функция в деленото на клетките и подпомага производството на кръв.

Глогът се използва при заболявания на сърцето и кръвоносните съдове като застойна сърдечна недостатъчност (болка в гърдите), болки в гърдите и нередовен сърдечен ритъм. Използва се и срещу ниско кръвно налягане и високо кръвно налягане, „втвърдяване на артериите“ (атеросклероза) и висок холестерол.

Някои хора използват глог при оплаквания на храносмилателната система като лошо храносмилане, диария и стомашни болки. Използва се и за намаляване на тревожността, като успокоително средство, за увеличаване на отделянето на урина и за менструални проблеми.

Глогът е полезен и при заболявания от рода на артрит, защото действа, като стабилизира колагеновите молекули и предпазва ставите от допълнителни увреждания вследствие на възпалителните процеси. Биофлавоноидите, съдържащи се в глога, също притежават силни антиоксидантни свойства. Ефектите от приема на глог настъпват 2-3 седмици след началния прием.

Полезна информация за глог:

Глогът може да помогне за подобряване на количеството кръв, изпомпвана от сърцето по време на контракции, разширяване на кръвоносните съдове и увеличаване на предаването на нервни сигнали.

Според ранните изследвания глогът също има активност за понижаване на кръвното налягане. Изглежда, че предизвиква отпускане на кръвоносните съдове по-далеч от сърцето. Изглежда, че този ефект се дължи на компонент в глог, наречен проантоцианидин.

Веществото проантоцианид може да подобри сърдечната дейност, като разширява коронарните съдове и засилва кръвооросяването. Благодарение на това се подобрява кръвообращението, което означава, че глогът е много полезна билка за хора със студени ръце и крака. Спомага за нормализирането нивата на холестерола в кръвта.

Изследванията показват, че глогът може да понижи холестерола, липопротеините с ниска плътност (LDL или "лош холестерол") и триглицеридите (мазнини в кръвта). Изглежда, че намалява натрупването на мазнини в черния дроб и аортата (най-голямата артерия в тялото, разположена близо до сърцето). Екстрактът от плод на глог може да понижи холестерола чрез увеличаване на екскрецията на жлъчката, намаляване на образуването на холестерол и засилване на рецепторите за LDL. Изглежда също има антиоксидантна активност.

Ползите от приема на глог:

 • Съдържащ изобилие от мощни антиоксиданти, Гроздовете от глог са известни като мощни вазодилататори, помагащи да се поддържа високото кръвно налягане (хипертония) под контрол. Поддържането на нормални нива на кръвно налягане може да играе основна роля в превенцията на сърдечно-съдови заболявания.
 • Поддържайки здравословен сърдечен ритъм, Глогът подобрява метаболизма на сърдечните клетки и засилва потока на електролити през сърдечните клетки. Флавоните, съдържащи се в това зрънце, подобряват функцията на сърдечните ензими, което може да подобри способността на сърцето да издържа на стрес.
 • Плодовете на глог са най-известни с приноса си за здравето на сърцето заради феноменалното количество мощни антиоксиданти, които съдържат. Те са особено богати на олигомерни процианидини (OPC) и именно този клас антиоксиданти изглежда е отговорен за многобройните ползи на глог. Те засилват антиоксидантната активност на витамини А, С и Е, подобряват циркулацията, укрепват капилярите, намаляват възпалението, засилват имунната система, предпазват от атеросклероза, са ефективни антиоксиданти за мозъка и нервната тъкан и подобряват здравето на съединителната тъкан. Показано е също, че намаляват производството на хистамин, което прави OPC полезни при алергии.
 • Плодовете на глог стимулират жлъчката и стомашните секрети, подпомагайки храносмилането на застояла храна в ГИ тракта, особено тази, която е богата на мазнини или протеини. Те съдържат и различни органични съединения, които взаимодействат с флората на червата, за да подобрят храносмилането на хранителни вещества.

Препоръчителен прием: Приемайте по 2 капсули 2 пъти на ден с достатъчно течност.

Дозировка: 2 капсули

Дози в опаковка: 120

Състав Стойност за
1 капсула
Стойност за ДД
(4 капсули)
%ПДД
Листа от глог с цвят на прах 250 мг 1000 мг **
Сух екстракт от листа от глог с цвят 65 мг 260 мг **
Сух екстракт от плодове глог 35 мг 140 мг **
Флавоноиди от глог 2,8 мг 11,2 мг **
Желязо 2,5 мг 10 мг 71%
Фолиева киселина 80 µg 320 µg 160%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Съставки: Листа от глог с цвят на прах (54%), желатин, сух екстракт от листа от глог с цъфтеж (14%), сух екстракт от плодове глог (8%), желязо (II) -глюконат, отделящ агент екстракт от ориз, оризова обвивка, силиций диоксид; пълнител дъвка арабика, слънчогледово масло, фолиева киселина.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Само за възрастни. Съхранявайте на хладно и сухо място след отваряне! Този продукт не е лекарствено средство, а хранителна добавка. Не превишавайте препоръчителната доза!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™