Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки | Doleran Pharma

Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки | Doleran Pharma
Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки | Doleran Pharma
19.20 лв.
Код на продукта : Ambrosia B12 1000 µg 50 ml Doleran Pharma
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.19 лв.


 
Бърза поръчка
Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки | Doleran Pharma

Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки | Doleran Pharma

  • Комплекс от витамин В12 в метилирана форма и фолиева киселина
  • Сингергичен ефект за комплексна подкрепа на метилирането
  • Помага за нормализиране на нивото на хомоцистеин
  • Подпомага метаболизма на клетъчно ниво
  • Осигурява ензими за много реакции в организма
  • Предотвратява образуването на атеросклеротична плака
  • Подобрява енергийните механизми на тялото
  • Поддържа мозъка и нервната система здрави
  • Намалява умората и отпадналостта
  • Амброзия B12 1000 мкг 50 мл капки е на топ цена от Doleran Pharma

Какво знаем за Ambrosia B12?

Витамин В12 е уникален, защото е единственият витамин, който съдържа минералното вещество – кобалт. Затова се нарича още цианокобаламин и кобаламин. Витаминът добре се разтваря във вода. Откриването на В12, или „червения витамин“, е свързано с търсенето на лекарство за „злокачествена анемия“ – особена форма на анемия с фатален край. През 1934 г. лекарите Джордж Мейкот и Уилям Пари Мърфи отделили веществото кобаламин от червеното месо, което вдигало пациентите „на крака”. По-късно за това откритие лекарите получили Нобелова награда.

Преди всичко, витамин В12 се съдържа в продуктите от животински произход – в черния дроб, говеждото, свинското, агнешкото месо, яйцата и пуешките гърди. Също така, за да се набави витаминът, е добре да се консумира мляко, сирене, телешки бъбреци, риба треска, чам, скумрия, скариди и миди.

Витамин В12 е от съществено значение за много важни хормонални и метаболитни функции на организма. Основната особеност на B12 е, че участва в образуването на еритроцитите – червените кръвни клетки, които пренасят кислорода в цялото тяло. Той е отговорен и за деленето на кръвните клетки и образуването на ДНК. Регулира работата на имунната система, кожата и стомашната лигавица. Участва в изграждането на нервните влакна и влияе върху метаболизма. По-специално, витаминът регулира метаболизма на липидите и въглехидратите. Витамин В12 предпазва организма от възникване на анемия. Той е особено полезен за децата, тъй като едновременно е отговорен за техния растеж и развитие. Кобаламин влияе на психоемоционалното състояние. Облекчава тревожността, раздразнителността. Помага за концентрацията и запаметяването на големи потоци от информация. Този витамин насърчава синтеза на много съединения в нашето тяло. Затова е необходим за повече от 100 функции на тялото ежедневно.

Първите признаци за дефицит на B12 са поява на нервност и бледа кожа. Човек бързо се изморява и постоянно му се спи. Губи апетита си. Появяват се болки в гърба, задух по време на нормално ходене. Усеща се изтръпване в ръцете и краката. Работата на стомаха също е нарушена. Просто казано, човек се топи пред очите и губи жизнеността си. В напреднали случаи започва „злокачествена анемия". Дефицитът на B12 често се случва при вегетарианци и вегани, които не консумират месо, риба и мляко. А заедно с това пренебрегват използването на хранителни добавки с витамина.

Като хранителна добавка Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки на отлична цена от Doleran Pharma ще Ви помогне да поддържате в норма минералния си баланс, за да си осигурите тонус на организма и естествено здраве. Благодарение на този продукт Вие ще сте сигурни, че си осигурявате необходимото количество от това важно вещество, което трудно може да си набавяте с все по-некачествената храна в днешно време.

Как действа Ambrosia B12 течен?

Амброзия B12 1000 мкг 50 мл с топ цена е добавка с две съединения, които действат синергично в регулиране на метилирането: витамин В12 под формата на метилкобаламин и фолиева киселина. Те подпомагат енергийния метаболизъм на всеки човек с повишено физическо натоварване и поддържат също ефективно функционирането на сърдечно-съдовата система.

Витамин В12 се съдържа в Ambrosia B12 1000 µg 50 ml като метилкобаламин – най-биологичната и усвояема форма на витамина. Освен това тази форма е напълно активна, благодарение на което след абсорбцията в червата веднага ще повлияе положителното действие на добавката. Също така витаминът в тази форма има способността да преминава кръвно-мозъчната бариера, благодарение на което оказва положително влияние върху организма и нервната система. Той поддържа психическия баланс и устойчивостта на стрес. Витамин В12 е основна добавка за вегани и вегетарианци. Единственият хранителен източник на този витамин са продукти от животински произход, така че, за да се избегнат опасни дефицити, растителната диета трябва да бъде обогатена с добавки, съдържащи този витамин. В12 демонстрира много про-здравни свойства. Едно от по-важните е понижаването на нивото на хомоцистеин, благодарение на превръщането му в безобиден метионин. Хомоцистеин е аминокиселина, съдържаща серни съединения. Тя се счита за един от опасните фактори, причиняващи атеросклероза, която има разрушителен ефект върху кръвоносните съдове в човешкия организъм. Полезното въздействие на витамин В12 също се забелязва благодарение на положителното му влияние върху производството на еритроцитите.

Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки повлиява положителното функционирането на нервната система. В12 от състава на продукта противодейства на развиващия се с възрастта процес на деминерализация, който е отговорен за редица заболявания, свързани с нервната система. Миелиновата обвивка представлява форма на изолация за невроните. Витамин В12 инициира процеса на метилиране, при който метилови групи (-CH3) се добавят към миелиновата обвивка и регенерират невроните. Такъв ефект на витамина е възможен благодарение на активирането на метионин-синтазата. Освен това този ензим се използва за синтезиране на азотни основи, които са важни компоненти на нуклеиновите киселини. Глутаматът е невротрансмитер, изпълняващ важна функция в нервната система, но в определени ситуации неговите високи количества могат да престимулират мозъка и да причинят клетъчна смърт. Метилкобаламинът показва антагонистичен ефект към прекомерно силна стимулация от глутамат.

Фолиевата киселина, включена в Амброзия B12 1000 мкг 50 мл на чудесна цена, също принадлежи към витамините от група В, намира се под номер 9. Жизненоважна е за правилната генна експресия, регулира развитието на невралната тръба при плода и невроните при възрастни. Показано е, че влияе значително на настроението и активността на невротрансмитерите. Все по-често високите дози фолиева киселина се предлагат като алтернатива на силните психиатрични лекарства.

Ambrosia B12 1000 µg 50 ml оказва комплексна подкрепа за процеса на метилиране, което влияе върху метаболитната хомеостаза. Това е процес, включващ редица реакции, определящи бионаличността на хранителните вещества. Нарушенията му водят до нарушаване на всички метаболитни функции на организма, особено засягащи енергийните механизми. Витамин В12 и фолиевата киселина действат синергично за подобряване на метилирането. Превръщането на хомоцистеин има значителна роля в клетъчния метаболизъм. Нарушенията му водят до нарушаване на целия процес на метилиране, което води до нарушения в други регулаторни механизми на организма. Засяга особено енергийния баланс на тялото, тъй като продуктите на метилиране са междинни субстрати в цикъла на Кребс – основният енергиен механизъм на човешкото тяло. Нарушенията на метилирането на хомоцистеин също ще причинят повишената му концентрация в кръвта, която поразява стените на кръвоносните съдове. Хиперхомоцистеинемията е свързана с увреждане на ендотелните клетки на кръвоносните съдове. Поради това той е идентифициран като основна причина за развитие на атеросклеротична плака.

В заключение, Ambrosia B12 1000 мкг 50 мл капки на отлична цена от Doleran Pharma гарантира ефективно функциониране на енергийния баланс на тялото и здравата сърдечно-съдова система. Продуктът подкрепя нормалното функциониране на имунната и нервната система. Освен това е подходящ за вегани и диабетици. Допълването с тази формула трябва да се има предвид от активно спортуващите, както и от хора, подложени на стресови натоварвания – проучванията показват, че психичните стресори показват същата способност да нарушават метилирането като физическите усилия.

Начин на употреба: Разклатете преди употреба! Накапете в мерителната лъжичка дневната доза от 10 капки и приемете под езика, за по-добро усвояване.

Дозировка: 10 капки

Дози в опаковка: 100

Съставки в препоръчителната дневна доза: 

Mетилкобаламин – 1% (витамин B12) – 1000 мкг – еквивалент на метилкобаламин – 99% (витамин В12) – 10 мкг;

Фолиева киселина (витамин B9) – 400 мкг.

Други съставки: вода, консервант калиев сорбат, подсладител – стевиол гликозиди 200 mg/литър, емулгатор – гума ксантан, регулатор на киселинноста (лимонена киселина).

Не съдържа пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, ядки.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не се препоръчва за деца под 12 години! Не съдържа алкохол! Да се съхранява на хладно и проветриво място. при температура под 25°С! Не превишавайте препоръчаната дневна доза! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™