Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 20 мг 60 капсули | Swanson

P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 20 мг 60 капсули | Swanson
P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 20 мг 60 капсули | Swanson
P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 20 мг 60 капсули | Swanson
Разпродажба! -15%
19.90 лв.   16.92 лв.
Код на продукта : P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) 20 mg 60 Capsules
Тегло: 0.27 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.28 лв.

 
Бърза поръчка
P-5-P (Пиридоксал-5-фосфат) 20 мг 60 капсули | Swanson

P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate/Пиридоксал-5-фосфат) 20 мг 60 капсули | Swanson

 • Активна форма на Коензим B6
 • Поддържа здрава нервна система
 • Помага при сърдечно-съдови проблеми
 • Намалява стреса, нервността и напрежението
 • Повишава енергията
 • Подобрява вида на кожата
 • Укрепва цялостното здраве
 • Хранителна Добавка P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) капсули на топ цена

Какво е P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate)?

Пиридоксал-5-фосфат е коензимна форма на витамин В6Swanson разработват P-5-P на капсули с устойчиво на стомашни киселини покритие и то на невероятна цена. Този продукт е подходящ за вегетарианци. Като активна форма на витамин В6 Пиридоксал-5-фосфат (Р-5-P) се различава от традиционния витамин В6 (пиридоксин) с  това, че P-5-Р не трябва, както конвенционалния витамин В6, да се абсорбира едва в черния дроб като P-5-P. Клетките на тялото имат директен достъп до биологично активния витамин В6, P-5-P, чрез кръвта.

Когато в тялото има дефицит на това вещество, може да се стигне до анемия и също така до различни кожни и лигавични прояви като атрофично възпаление на езика, разязвявания, образуване на незарастващи рани в ъглите на устните, конюнктивит и др. Други симптоми при липсата на пиридоксин се изразяват в някои неврологични проявления като сънливост, объркване, раздразнителност и невропатия.

Тялото превръща P-5-P във Витамин В6, преди да може да се използва. Биологично активната коензим форма на В6 забързва метаболизма на въглехидрати, протеини и аминокиселини. P-5-P е един от многото качествени продукти на Swanson, който се предлага на достъпна за всеки цена.

За какво е необходим  P-5-Р (Пиридоксал-5-фосфат)?

Като активна форма на витамин В6 P-5-P допринася много за нормалното функциониране на невронния метаболизъм. P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) на супер цена играе важна роля за нормалния метаболизъм на протеини и на гликоген, т.е. извлича се енергия от протеини. Друго не по-малко важно действие е, че подобрява образуването на червените кръвни клетки и имунната система. Човешкото тяло не може само да усвоява напълно pyridoxal-фосфат и затова зависи много от приеманата храна.

С напредване на възрастта метаболитната активност рязко спада и дова се дължи на невъзможността активните ензими да преработват достатъчно добре хранителните вещества. Това спада към процеса на естествено стареене и резултатът е, че по-възрастните хора често страдат от дефицит на витамин В6. Други фактори, които могат да окажат влияние върху метаболизма на витамин В6, са прекомерната употреба на някои лекарства, алкохол и замърсителите от въздуха, като последните пряко въздействат на витаминния метаболизъм на черния дроб.

При недостиг на достатъчно количество P-5-Р в черния дроб от аминокиселината метионин се образува т.нар. хомоцистеин. Този недобър резултат вследствие на метаболизма на аминокиселините привлича свободните радикали и може да доведе до увреждане на стените на кръвоносните съдове. С приема на P-5-Р от Swanson на капсули на топ цена ще решите проблемите при аминокиселинния метаболизъм, като ще елиминирате до минимум натрупването на отпадъчния продукт хомоцистеин. Повишена нужда от P-5-Р (Пиридоксал-5-фосфат) имат и силовите атлети, бременни и кърмещи жени и най-вече по-възрастните хора, които се хранят едностранно и небалансирано.

С какво е полезен пиридоксал-5-фосфатът (P-5-Р) на капсули:

 • Необходим е за трансфера на аминокиселини заради действието си на кофактор върху трансаминазите, които могат да разграждат аминокиселините в тялото;
 • Въздейства върху ензимите, които контролират реакциите между аминокиселините, като конвертирането на аминокиселината L-метионин в аминокиселината L-цистеин. Недостигът на P-5-P в тялото води до отрицателен резултат върху този процес. Витаминът оказва въздействие и при конверсията на селенометионин в селенохомоцистеин;
 • Подпомага процеса на превръщане на L-триптофан в ниацин (Витамин B3);
 • Пиридоксал фосфатът P-5-Р подобрява процеса на декарбоксилиране на аминокиселините, при който те се превръщат във физиологично активни амини. Такива процеси са превръщането на хистидин в хистамин, триптофан в серотонин, глутамат и ГАБА и дехидроксифенилаланин в допамин;
 • Подобрява усвояването на магнезий и оказва благоприятен ефект при дефицит на магнезий;
 • Действа профилакично при артеросклероза и намалява драстично нивата на хомоцистеин;
 • Косвено оказва ефект върху глюконеогенезата, метаболитен процес, при който се произвежда глюкоза от невъглехидратни източници;
 • Показва положителни резултати при възпрепятстването на прогреса на невропатия, предизвикана от диабет;
 • Има много добър ефект, ако се комбинира с магнезий, при аутизъм и други отклонения при деца. При деца аутисти се наблюдават функционално подобряване и регресия при прием на високи дози от порядъка на 250-500 мг дневно.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Като хранителна добавка за възрастни, приемайте по 1 капсула дневно с вода.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 60

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД

Витамин В6 (от Пиридоксал-5-фосфат) (коензимиран витамин В6)

20 мг 1176%

** Daily Value, неустановено

Други съставки: оризово брашно, желатин, калциев палминат.

Важно: Само за възрастни! Ако сте бременна или кърмите, не приемайте този продукт! Ако приемате някакви лекарства или страдате от заболяване, се консултирайте с Вашия лекар, преди да приемате тази хранителна добавка! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на хладно и сухо място! Не използвайте, ако уплътнението на външната бутилка липсва, скъсано е или е повредено по някакъв начин! Хранителните добавки не заместват балансирания режим на хранене!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™