Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доставянето на висококачествено кафе. Програмата „Nespresso Ecolaboration” обединява неправителствени организации, учени, консултанти, технически специалисти и бизнес партньори, за да гарантира неизменно високото качество на продуктите от зърната до чашката кафе. От 2003 година Nespresso си сътрудничи с неправителствената организация Rainforest Alliance с цел развитие на „Nespresso AAA Sustainable Quality™”. Тази програма е предназначена за поддържането на високото качество на отглежданото кафе, като се грижи за околната среда и предлага изгодни условия за фермерите.
Експертите на Неспрессо подбират само качествените кафени зърна, за да може да се удовлетворят предпочитанията и на най-прецизните ценители на кафе. Само 1-2% от световното производство отговаря на високите стандарти за качество, установени от Nespresso.
Арабиката и Робустата, които влизат в състава на тази смес, растат в южната част на Индия, в сенките на дърветата, които също така служат за защита на отглежданите ароматни култури. Робустата от високопланинските плантации притежава плътен вкус и лека горчивина. За бленда Indriya from India от Nespresso на супер цена 10 бр. Кафе капсули се използват кафени зърна с най-високо качество, преминали през строг подбор.
Произход:
Кафените зърна са отгледани в дървесните сенки на Южна Индия и са преминали през прецизно подбиране, за да се отберат най-качествените зърна за приготвянето на тази кафена смес.
Изпичане:
Лекото изпичане на Арабиката позволява да се съхранят дори най-неуловимите аромати. От друга страна, интензивността и вкусът придават интензитет на Робустата. Много ситното мелене също способства за формирането на плътност и усилва аромата.
Ароматен профил:
Нотки на какао и тревни нотки съчетани с пикантен аромат на карамфили, червен пипер и индийско орехче.