Еритритол 1000 гр | Sanct Bernhard

Еритритол 1000 гр Sanct Bernhard Има антиоксидантни свойства Напълно натурален заместител на захарта Без калории Подходящ за редуциране на теглото Подходящ за диабетици Предотвратява появата на зъ Еритритол 1000 гр Sanct Bernhard Има антиоксидантни свойст
Еритритол 1000 гр | Sanct Bernhard
Еритритол 1000 гр от Sanct Bernhard на топ цена има антиоксидантни свойства и е натурален заместител на захарта. Erythritol няма калории, подходящ е за диабетици и за редуциране на теглото. Предотвратява появата на кариеси и зъбен камък. Научете повече
46.00 лв.
Без данък: 46.00 лв.
 • Статус: В наличност
 • Марка: Sanct Bernhard
 • Модел: Sweet Nature Erythrit 1 kg
 • КОД: STB-207238

Еритритол 1000 гр Sanct Bernhard

 • Има антиоксидантни свойства
 • Напълно натурален заместител на захарта
 • Без калории
 • Подходящ за редуциране на теглото
 • Подходящ за диабетици
 • Предотвратява появата на зъбен камък и кариеси
 • Лесноразтворим
 • Еритритол 1000 гр е на топ цена от Sanct Bernhard 

Еритритол на прах предотвратява появата на зъбен камък и кариеси.

Какво знаем за Erythritol?

Еритритол (еритрит) е многоатомен полиол, който притежава сладък вкус. В неголеми количества веществото присъства в динята, крушата, гроздето. Готовият продукт е представен във вид на кристален бял прах, напомнящ по вкус на обикновената захар, но е по-малко сладък. Еритритолът няма енергийна стойност, т.е. е с нулева калоричност. Отсъствието на калории се постига, благодарение на малкия размер на молекулите, които бързо се всмукват в тънките черва и не успяват да се метаболизират. Попадайки в кръвта, той веднага бива филтриран от бъбреците и се извежда с урината. Еритритол не се поддава на ферментация, поради което в организма не постъпват продукти от неговия разпад, които биха могли да имат калоричност (летливи мастни киселини). Той има енергийна стойност равна на 0 кал/г.

Като хранителна добавка Еритритол 1000 гр от Sanct Bernhard на изгодна цена има полза за здравето, която се заключава в това, че той става заменител на сладкото. Ако се употребява дълго време вместо захар, теглото на тялото или се редуцира, или остава същото. Erythritol значително намалява риска от затлъстяване, което е рисков фактор за много заболявания: захарен диабет; сърдечни патологии (исхемична болест, инфаркт на миокарда); съдови патологии (варикоза, атеросклероза); жлъчно-каменни болести, холецистит, артрит. Пълните хора живеят по-кратко от слабите. При грамотно използване Еритритол е способен да подари повече години живот, а главното е, че съществено увеличава и качеството. При диабет ползата от него се заключава в облекчаване на процеса на контрол на равнището на захар в кръвта при болния. Използването на подсладители в течение на няколко години позволява на пациента да понижи риска от късни диабетни усложнения. Erythritol помага за намаляване на равнището на гликемията за сметка на ограничаване на въглехидратите, а това също води до увеличаване на жизнената продължителност.

Високо интензивните синтетични подсладители могат да провокират отделянето на инсулин от панкреаса, като не повишават равнището на захар в кръвта. В това отношение Еритритол се отличава, неговият инсулинов индекс е 2, т.е. 21,5 пъти по-нисък, отколкото при захарта (43). На практика той не оказва никакво забележимо въздействие върху изработката на инсулин. Освен това, Erythritol по никакъв начин не влияе върху нивото на холестерол, триглециридите и другите биомаркери.

Еритритол от Sanct Bernhard е лесно разтворим и безвреден продукт.

Проблемът на болшинството полиоли се състои в това, че не взаимодействат много добре с нашата микро-флора, тоест с полезните бактерии от червата. Предизвикват се стомашно подуване, газове и диария. 90% от Erythritol се всмуква в кръвта през стените на тънкото черво и след известно време се извежда от организма заедно с урината. Само 10% от него достига до тази част на червата, която е обитавана от бактерии, но не се ферментира от тях и не се смила. Еритритол не може да служи за храна на бактериите, обитаващи устната кухина.

Как действа Еритритол от Sanct Bernhard? 

Благодарение на отсъствието в молекулата на Erythritol 1000 гр на Sanct Bernhard на функционални групи с висока реакционна способност, той притежава значителна термична стабилност при нагряване до температура, превишаваща 180 °С. Това благоприятства за използването му при производството на много видове хлебни и сладкарски изделия. Еритритол се отличава с висока химична издръжливост в широк диапазон на рН от 2 до 12), а също и с биохимична устойчивост по отношение на действието на много видове микроорганизми и гъбички. Към числото на специфичните особенности на органолептичните характеристики на Erythritol се отнася и възникването на ефект на „прохлада“ при употребата му. Той е свързан с достатъчно високото поглъщане на топлина при разтварянето на съединението във вода. Това позволява разработването на хранителни композиции с нов набор от вкусови усещания. Установено е, че Еритритол може да се разглежда като продукт, отнасящ се към класа вещества, наричани „приятели на зъбите“. Това е така , тъй като притежава изразени антикариесни свойства. След употребата на храна със съдържание на Erythritol рН- то в устата остава неизменено в пределите на 6,8-7,2 в продължение на много часове. При захарозата обаче след 70-80 минути то може да падне до 5,0, което обикновено се разглежда като една от основните причини за постепенното разрушаване на структурата на зъбите
Съгласно международни документи Еритритол притежава най-високия възможен статус на безопасност, според който възможната дневна норма на употреба на продукта „няма ограничения“. Благодарение на природния си произход, удачния набор от физико-химични свойства и характеристики, Erythritol има все по-разширяваща се област на приложение. Той е един от най-перспективните заменители на захар в днешно време.

Начин на употреба: Използвайте навсякъде, където обикновено ползвате захар. 

СъставСтойност на 100 гр
Калорийно съдържание0 кдж/ 0 ккал
Мазнини0 г
-от които наситени мастни киселини0 г
Въглехидрати 100 г
-от които захари0 г
-от които захарен спирт (Еритритол)100 г
Протеини0 г
Сол0 г


 

 

 

 

 

 


 

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте продукта плътно затворен, на сухо и хладно място!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Еритритол 1000 гр | Sanct Bernhard

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.Можете да поръчате от нашия магазин по няколко начина:

 1. Чрез бутон КУПИ, като следвате стъпките.
 2. Чрез бутон БЪРЗА ПОРЪЧКА, като оставите телефон за връзка и очавате нашето обаждане.
 3. Като ни позвъните на телефон 0887/077-988.
 4. Като ни пишете на имейл: [email protected].

Който и начин за поръчка да изберете, ние Ви очакваме!

Цени за доставка на територията на Р България:

 • До автомат на куриер (Speedy) - 3.90 лв.;
 • До офис на куриер (Speedy) - 4.90 лв.;
 • До точен адрес: - 5.90 лв.

Доставяме до всички страни в Европейския съюз на НИСКИ ЦЕНИ. За повече информация се свържете с нас!

Условия за доставка:

Стоките, поръчани от нашия електронен магазин, се доставят с куриер до адреса, указан при заявката. След телефонен разговор за потвърждaване на Вашата поръчка продуктите биват предадени на куриер. Плащането се извършва при доставката с наложен платеж.

 • Продуктите, поръчани от BioMall.bg, се доставят с куриер до адреса, който сте посочили в поръчката си.
 • Заплащането на продуктите се извършва при доставката им.
 • За поръчки над 99 лв. доставката е безплатна за България.
 • Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.30 часа. В събота до 14.00 часа.
 • Доставки не се извършват в неделя и на официални празници.
 • Продуктите се изпращат само след потвърждение от клиента.
 • Потвърждение на поръчки се извършва от 10:00 до 17:00 часа в работни дни

Срок на доставка