Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson

Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson
Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson
Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson
19.50 лв
Код на продукта : Eggplant Extract 20:1 450 mg 30 Veggie Capsules
Тегло: 0.50 kg
Наличност : По заявка

Цена на доза: 0.65 лв.

Продукта не е наличен

Категории



Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson

  • Доставя естествени фитонутриенти и полифеноли
  • Популяризира антиоксидантната активност, бореща се срещу свободните радикали
  • Подкрепа за мозъчната функция, здравето на костите, храносмилането и загубата на тегло
  • Източник на мед, витамин В1, витамин В6, калий, фибри и др.
  • Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на топ цена от Swanson

Какво знаем за Екстракт от патладжан?

Обикновено известен като син домат, патладжанът (Solanum melongena)е растение, принадлежащо към семейството на картофа. Патладжанът се среща в редица страни, простиращи се от Индия до Бирма и чак до Китай. Патладжанът се приема като зеленчук, той всъщност е плод, който се приготвя като зеленчук. Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на уникална цена от Swanson е пълен с витамини като витамин С, К и В6 и достатъчно количество калий, манган и фибри, които помагат за насърчаване на здравето на сърцето, контрол на нивата на кръвната захар, намаляват риска от рак, подобряват когнитивните функции и подпомагат загубата на тегло. Дори листата и корените на растението се използват широко за лечение на различни инфекции и за заздравяване на рани.

Как действа Екстракт от патладжан на капсули?

Древните предци на патладжана са се срещали в Индия и за първи път са култивирани в Китай през V в. пр.н.е. Патладжанът е въведен в Африка преди Средновековието, а след това в Италия, страната, с която отдавна е свързан, през XIV век. Впоследствие се разпространява в цяла Европа и Близкия изток и векове по-късно достига Западното полукълбо. Днес Италия, Турция, Египет, Китай и Япония са водещите производители на патладжан. Въпреки че има дълга и богата история, патладжанът не винаги е заемал почитаното място в хранителната култура, особено в европейските кухни. В резултат на прекалено горчивия вкус на някои сортове, патладжанът притежавал незаслужената и неудачна репутация, че може да предизвика безумие, проказа и рак. От векове след въвеждането му в Европа, патладжанът се използва повече като декоративно градинско растение, отколкото като храна. Чак през 18 век са били разработени нови сортове, патладжанът е загубил горчивия си вкус и горчива репутация и е заел своето почитано сега място в кухните на много европейски страни, включително Италия, Гърция, Турция и Франция.

Освен че съдържа множество витамини и минерали, патладжанът съдържа и важни фитонутриенти, много от които имат антиоксидантна активност. Фитонутриентите, съдържащи се в Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на невероятна цена от Swanson, включват фенолни съединения, като кафеена и хлорогенна киселина и флавоноиди, като насунин. Изследванията върху патладжана са се съсредоточили върху фитонутриента насунин. Насунин е мощен антиоксидант, който предпазва клетъчните мембрани от увреждане. При проучвания върху животни е установено, че насунинът защитава липидите (мазнините) в мембраните на мозъчните клетки. Клетъчните мембрани са почти изцяло съставени от липиди и са отговорни за защитата на клетката от свободните радикали, пускането на хранителни вещества и отпадъци и получаването на инструкции от молекули на пратеника, които казват на клетката кои дейности тя трябва да изпълнява.

Изследователи от американската служба за селско стопанство в Белтсвил, Мериленд, са открили, че патладжаните са богати източници на фенолни съединения, които функционират като антиоксиданти. Растенията образуват такива съединения, за да се предпазят от оксидативен стрес от излагане на елементи, както и от инфекция от бактерии и гъбички. Добрата новина по отношение на патладжана е, че преобладаващото фенолно съединение, което се намира във всички тествани сортове, е хлорогенна киселина, която е един от най-мощните препарати за почистване на свободни радикали, открити в растителните тъкани. Ползите, приписвани на хлорогенната киселина, включват антимутагенна (антиракова), антимикробна, анти-LDL (лош холестерол) и антивирусни активности.

Изследователите на ARS са проучвали седем сорта патладжани, отглеждани в търговската мрежа в САЩ, и разнообразна колекция от екзотични и диви патладжани от други страни. В допълнение към хлорогенната киселина те са открили 13 други фенолни киселини, които присъстват в значително различни нива, въпреки че хлорогенната киселина е преобладаващото фенолно съединение във всички тях. В допълнение към хранителния си потенциал, фенолните киселини в патладжана са отговорни за горчивия вкус на някои патладжани и покафеняването, което се получава при нарязването му. Ензим, наречен полифенолоксидаза, предизвиква фенолна реакция, която произвежда кафяви пигменти.

Когато лабораторни животни с висок холестерол са получавали екстракт от патладжан, холестеролът в кръвта им, холестеролът в стените на артериите им и холестеролът в аортите им (аортата е артерията, която връща кръвта от сърцето обратно в циркулация в тялото), е значително намалена, докато стените на кръвоносните им съдове се отпускат, подобрявайки кръвния поток. Тези положителни ефекти вероятно се дължат не само на насунин, но и на няколко други терпени фитонутриенти в Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули от Swanson.

Насунинът е не само мощен чистач на свободни радикали, но е и железен хелатор. Въпреки че желязото е основно хранително вещество и е необходимо за транспортиране на кислород, нормална имунна функция и синтез на колаген, твърде много желязо в организма не е препоръчително. Излишното желязо увеличава производството на свободни радикали и е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания и рак. Чрез хелатното желязо, насунинът намалява образуването на свободни радикали с множество полезни резултати, включително защита на холестерола в кръвта (който също е вид липиди или мазнини) от прекисление; предотвратяване на клетъчни увреждания, които могат да насърчат рак; и намаляване на увреждането на свободните радикали в ставите, което е основен фактор при ревматоиден артрит.

Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на супер цена от Swanson има съотношение 20:1, за да увеличи максимално много ползите от патладжан, които включват подкрепа за мозъчната функция, здравето на костите, храносмилането и загубата на тегло. Патладжанът има важни фитонутриенти като флавоноиди, много от които имат мощна антиоксидантна активност.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно преди хранене.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Екстракт от патладжан 20:1 (Solanum melongena) (плод) 450 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: хипромелоза (вегетарианска капсула), оризово брашно, магнезиев стеарат и/или силиций.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™