Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson

Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson
Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson
Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson
19.50 лв
Код на продукта : Eggplant Extract 20:1 450 mg 30 Veggie Capsules
Тегло: 0.50 kg
Наличност : По заявка
Дози за 1 опаковка: 30
Цена на доза: 0.65 лв.

Продукта не е наличен

Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули | Swanson

  • Доставя естествени фитонутриенти и полифеноли
  • Популяризира антиоксидантната активност, бореща се срещу свободните радикали
  • Подкрепа за мозъчната функция, здравето на костите, храносмилането и загубата на тегло
  • Източник на мед, витамин В1, витамин В6, калий, фибри и др.
  • Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на топ цена от Swanson

Какво знаем за Екстракт от патладжан?

Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули от Swanson на топ цена е антиоксидантна добавка, която укрепва здравето. Обикновено известен като син домат, патладжанът (Solanum melongena)е растение, принадлежащо към семейството на картофа. Патладжанът се среща в редица страни, простиращи се от Индия до Бирма и чак до Китай. Патладжанът се приема като зеленчук, той всъщност е плод, който се приготвя като зеленчук. Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на уникална цена от Swanson е пълен с витамини като витамин С, К и В6 и достатъчно количество калий, манган и фибри, които помагат за насърчаване на здравето на сърцето, контрол на нивата на кръвната захар, намаляват риска от рак, подобряват когнитивните функции и подпомагат загубата на тегло. Дори листата и корените на растението се използват широко за лечение на различни инфекции и за заздравяване на рани.

Как действа Екстракт от патладжан на капсули?

Древните предци на патладжана са се срещали в Индия и за първи път са култивирани в Китай през V в. пр.н.е. Патладжанът е въведен в Африка преди Средновековието, а след това в Италия, страната, с която отдавна е свързан, през XIV век. Впоследствие се разпространява в цяла Европа и Близкия изток и векове по-късно достига Западното полукълбо. Днес Италия, Турция, Египет, Китай и Япония са водещите производители на патладжан. Въпреки че има дълга и богата история, патладжанът не винаги е заемал почитаното място в хранителната култура, особено в европейските кухни. В резултат на прекалено горчивия вкус на някои сортове, патладжанът притежавал незаслужената и неудачна репутация, че може да предизвика безумие, проказа и рак. От векове след въвеждането му в Европа, патладжанът се използва повече като декоративно градинско растение, отколкото като храна. Чак през 18 век са били разработени нови сортове, патладжанът е загубил горчивия си вкус и горчива репутация и е заел своето почитано сега място в кухните на много европейски страни, включително Италия, Гърция, Турция и Франция.

Освен че съдържа множество витамини и минерали, патладжанът съдържа и важни фитонутриенти, много от които имат антиоксидантна активност. Фитонутриентите, съдържащи се в Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на невероятна цена от Swanson, включват фенолни съединения, като кафеена и хлорогенна киселина и флавоноиди, като насунин. Изследванията върху патладжана са се съсредоточили върху фитонутриента насунин. Насунин е мощен антиоксидант, който предпазва клетъчните мембрани от увреждане. При проучвания върху животни е установено, че насунинът защитава липидите (мазнините) в мембраните на мозъчните клетки. Клетъчните мембрани са почти изцяло съставени от липиди и са отговорни за защитата на клетката от свободните радикали, пускането на хранителни вещества и отпадъци и получаването на инструкции от молекули на пратеника, които казват на клетката кои дейности тя трябва да изпълнява.

Изследователи от американската служба за селско стопанство в Белтсвил, Мериленд, са открили, че патладжаните са богати източници на фенолни съединения, които функционират като антиоксиданти. Растенията образуват такива съединения, за да се предпазят от оксидативен стрес от излагане на елементи, както и от инфекция от бактерии и гъбички. Добрата новина по отношение на патладжана е, че преобладаващото фенолно съединение, което се намира във всички тествани сортове, е хлорогенна киселина, която е един от най-мощните препарати за почистване на свободни радикали, открити в растителните тъкани. Ползите, приписвани на хлорогенната киселина, включват антимутагенна (антиракова), антимикробна, анти-LDL (лош холестерол) и антивирусни активности.

 Екстракт от Патладжан се бори с вредното влияние на свободните радикали и с оксидативния стрес, който причинява преждевременно стареене.Изследователите на ARS са проучвали седем сорта патладжани, отглеждани в търговската мрежа в САЩ, и разнообразна колекция от екзотични и диви патладжани от други страни. В допълнение към хлорогенната киселина те са открили 13 други фенолни киселини, които присъстват в значително различни нива, въпреки че хлорогенната киселина е преобладаващото фенолно съединение във всички тях. В допълнение към хранителния си потенциал, фенолните киселини в патладжана са отговорни за горчивия вкус на някои патладжани и покафеняването, което се получава при нарязването му. Ензим, наречен полифенолоксидаза, предизвиква фенолна реакция, която произвежда кафяви пигменти.

Когато лабораторни животни с висок холестерол са получавали екстракт от патладжан, холестеролът в кръвта им, холестеролът в стените на артериите им и холестеролът в аортите им (аортата е артерията, която връща кръвта от сърцето обратно в циркулация в тялото), е значително намалена, докато стените на кръвоносните им съдове се отпускат, подобрявайки кръвния поток. Тези положителни ефекти вероятно се дължат не само на насунин, но и на няколко други терпени фитонутриенти в Eggplant Extract 20:1 450 мг 30 веге капсули от Swanson.

Насунинът е не само мощен чистач на свободни радикали, но е и железен хелатор. Въпреки че желязото е основно хранително вещество и е необходимо за транспортиране на кислород, нормална имунна функция и синтез на колаген, твърде много желязо в организма не е препоръчително. Излишното желязо увеличава производството на свободни радикали и е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания и рак. Чрез хелатното желязо, насунинът намалява образуването на свободни радикали с множество полезни резултати, включително защита на холестерола в кръвта (който също е вид липиди или мазнини) от прекисление; предотвратяване на клетъчни увреждания, които могат да насърчат рак; и намаляване на увреждането на свободните радикали в ставите, което е основен фактор при ревматоиден артрит.

Екстракт от патладжан 450 мг 30 веге капсули на супер цена от Swanson има съотношение 20:1, за да увеличи максимално много ползите от патладжан, които включват подкрепа за мозъчната функция, здравето на костите, храносмилането и загубата на тегло. Патладжанът има важни фитонутриенти като флавоноиди, много от които имат мощна антиоксидантна активност.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно преди хранене.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Екстракт от патладжан 20:1 (Solanum melongena) (плод) 450 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: хипромелоза (вегетарианска капсула), оризово брашно, магнезиев стеарат и/или силиций.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™