Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Еритритол 1000 гр | Sanct Bernhard
Еритритол 1000 гр | Sanct Bernhard
46.00 лв.
Код на продукта : Sweet Nature Erythrit 1 kg
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.18 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за INF дни
* при минимален дневен прием


 
Бърза поръчка
Еритритол 1000 гр | Sanct Bernhard

Еритритол 1000 гр Sanct Bernhard

  • Има антиоксидантни свойства
  • Напълно натурален заместител на захарта
  • Без калории
  • Подходящ за редуциране на теглото
  • Подходящ за диабетици
  • Предотвратява появата на зъбен камък и кариеси
  • Лесноразтворим
  • Еритритол 1000 гр е на топ цена от Sanct Bernhard 

Какво знаем за Erythritol?

Еритритол (еритрит) е многоатомен полиол, който притежава сладък вкус. В неголеми количества веществото присъства в динята, крушата, гроздето. Готовият продукт е представен във вид на кристален бял прах, напомнящ по вкус на обикновената захар, но е по-малко сладък. Еритритолът няма енергийна стойност, т.е. е с нулева калоричност. Отсъствието на калории се постига, благодарение на малкия размер на молекулите, които бързо се всмукват в тънките черва и не успяват да се метаболизират. Попадайки в кръвта, той веднага бива филтриран от бъбреците и се извежда с урината. Еритритол не се поддава на ферментация, поради което в организма не постъпват продукти от неговия разпад, които биха могли да имат калоричност (летливи мастни киселини). Той има енергийна стойност равна на 0 кал/г.

Като хранителна добавка Еритритол 1000 гр от Sanct Bernhard на изгодна цена има полза за здравето, която се заключава в това, че той става заменител на сладкото. Ако се употребява дълго време вместо захар, теглото на тялото или се редуцира, или остава същото. Erythritol значително намалява риска от затлъстяване, което е рисков фактор за много заболявания: захарен диабет; сърдечни патологии (исхемична болест, инфаркт на миокарда); съдови патологии (варикоза, атеросклероза); жлъчно-каменни болести, холецистит, артрит. Пълните хора живеят по-кратко от слабите. При грамотно използване Еритритол е способен да подари повече години живот, а главното е, че съществено увеличава и качеството. При диабет ползата от него се заключава в облекчаване на процеса на контрол на равнището на захар в кръвта при болния. Използването на подсладители в течение на няколко години позволява на пациента да понижи риска от късни диабетни усложнения. Erythritol помага за намаляване на равнището на гликемията за сметка на ограничаване на въглехидратите, а това също води до увеличаване на жизнената продължителност.

Високо интензивните синтетични подсладители могат да провокират отделянето на инсулин от панкреаса, като не повишават равнището на захар в кръвта. В това отношение Еритритол се отличава, неговият инсулинов индекс е 2, т.е. 21,5 пъти по-нисък, отколкото при захарта (43). На практика той не оказва никакво забележимо въздействие върху изработката на инсулин. Освен това, Erythritol по никакъв начин не влияе върху нивото на холестерол, триглециридите и другите биомаркери.

Проблемът на болшинството полиоли се състои в това, че не взаимодействат много добре с нашата микро-флора, тоест с полезните бактерии от червата. Предизвикват се стомашно подуване, газове и диария. 90% от Erythritol се всмуква в кръвта през стените на тънкото черво и след известно време се извежда от организма заедно с урината. Само 10% от него достига до тази част на червата, която е обитавана от бактерии, но не се ферментира от тях и не се смила. Еритритол не може да служи за храна на бактериите, обитаващи устната кухина.

Как действа Еритритол от Sanct Bernhard? 

Благодарение на отсъствието в молекулата на Erythritol 1000 гр на Sanct Bernhard на функционални групи с висока реакционна способност, той притежава значителна термична стабилност при нагряване до температура, превишаваща 180 °С. Това благоприятства за използването му при производството на много видове хлебни и сладкарски изделия. Еритритол се отличава с висока химична издръжливост в широк диапазон на рН от 2 до 12), а също и с биохимична устойчивост по отношение на действието на много видове микроорганизми и гъбички. Към числото на специфичните особенности на органолептичните характеристики на Erythritol се отнася и възникването на ефект на „прохлада“ при употребата му. Той е свързан с достатъчно високото поглъщане на топлина при разтварянето на съединението във вода. Това позволява разработването на хранителни композиции с нов набор от вкусови усещания. Установено е, че Еритритол може да се разглежда като продукт, отнасящ се към класа вещества, наричани „приятели на зъбите“. Това е така , тъй като притежава изразени антикариесни свойства. След употребата на храна със съдържание на Erythritol рН- то в устата остава неизменено в пределите на 6,8-7,2 в продължение на много часове. При захарозата обаче след 70-80 минути то може да падне до 5,0, което обикновено се разглежда като една от основните причини за постепенното разрушаване на структурата на зъбите
Съгласно международни документи Еритритол притежава най-високия възможен статус на безопасност, според който възможната дневна норма на употреба на продукта „няма ограничения“. Благодарение на природния си произход, удачния набор от физико-химични свойства и характеристики, Erythritol има все по-разширяваща се област на приложение. Той е един от най-перспективните заменители на захар в днешно време.

Начин на употреба: Използвайте навсякъде, където обикновено ползвате захар. 

Състав Стойност на 100 гр
Калорийно съдържание 0 кдж/ 0 ккал
Мазнини 0 г
-от които наситени мастни киселини 0 г
Въглехидрати  100 г
-от които захари 0 г
-от които захарен спирт (Еритритол) 100 г
Протеини 0 г
Сол 0 г


 

 

 

 

 

 


 

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте продукта плътно затворен, на сухо и хладно място!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™