Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Сухота в Устата

Производители
Категории
Пълен каталог

Устата пресъхва, езикът залепва за небцето и затруднява говоренето, дъвченето и преглъщането. В медицината това състояние се нарича ксеростомия (орална сухота). Липсата на слюнка причинява сухота на кожата отвътре и извън устата. Устните може да се напукат, а в крайчетата на устата да се появяват рани. Езикът също може да се усеща сух и груб, което води до проблеми при преглъщане и говорене. Най-тривиалната причина е дехидратиране на организма. По принцип изпитваме ли жажда, значи в организма е настъпил воден дисбаланс. Повече от препоръчително е да се научим редовно да приемаме вода, дори когато не ни се пие. Така се застраховаме и от неприятното явление сухота в устата.

Тютюнопушенето и алкохолът, въпреки че не могат да бъдат причина за появата на състоянието, много успешно успяват да го влошат. Така че консумацията им не е препоръчителна при страдащите от сухота в устата. Пийте повече вода или използвайте продукти за зъби, в чието съдържание няма алкохол. Консултирайте се с лекар, който да определи точно на какво се дължи сухотата в устата във Вашия случай и да Ви посъветва как да се справите с проблема.
 

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
79.70 лв.
Famil E 60 гел-капсули | Jarrow Formulas Понижава холестерола в кръвта При мускулна слабост При полови проблеми както при мъжете, така и при жените Подпомага насищането на клетките с кисло..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™