Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули | Haya Labs
Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули | Haya Labs
Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули | Haya Labs
40.00 лв
Код на продукта : Acetyl L-Carnitine 1000 mg 100 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.8 лв.


 
Бърза поръчка
Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули | Haya Labs

Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули | Haya Labs

 • Понижава апетита
 • Подобрява издръжливостта
 • За повишаване на спортните показатели
 • Снема умората
 • Има функция на имуностимулатор
 • При емоционално натоварване и депресия
 • Срешу ОРЗ и туберкулоза
 • Подобрява паметта и концентрацията
 • Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули е на топ цена от Haya Labs

Какво знаем за Acetyl L-Carnitine? 

Ацетилкарнитин или ацетил-L-карнитин е относително нова форма на L-карнитина, към който е добавена ацетилна група. Той е по-ефективен и има голяма биодостъпност. 
Като хранителна добавка Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули от Haya Labs на изгодна цена ускорява метаболизма на глюкоза. С напредване на възрастта, особено след 40-та година, изработката на Ацетил-L-Карнитин постепенно се понижава, което значително ускорява стареенето на организма, и, преди всичко, на главния мозък.

Употребата на Ацетил-L-Карнитин повишава енергията на мозъка, защитава го от вредите, които му нанасят стресът и свободните радикали, от свързаната със старостта деградация, подобрява паметта, познавателните способности и настроението. Също така предпазва от натрупване в мозъка на „пигмента на стареенето“ липофусцин, който се отлага в нервните клетки и значително отслабва познавателните способности.

Ацетил-L-Карнитин е едно от малкото хранителни вещества, които притежават изразена способност да помагат при инсулт, болест на Алцхаймер и Паркинсон, а също и при старческа умствена деградация. Той стимулира активността на имунната система и помага при синдром на хронична умора и туберкулоза на белите дробове. Ацетил-L-Карнитин играе важна роля в преноса в клетките и утилизацията на дълго-верижни мастни киселини, което е особено важно сърдечната дейност и скелетната мускулатура. 

Как действа Acetyl L-Carnitine на капсули? 

В последно време е очевидно, че освен основната се функция, митохондриите изпълняват и редица други-такива, като започването на програмираната клетъчна смърт (апоптоза). Нарушението на техните функции, което е свързано с по-неефективното производство на енергия, е основен етап на увреждане на клетките. Тези увреждания водят до понижаване на изработването на енергия от хранителните продукти, което, от своя страна, води до нарушаване на важни метаболични процеси и по-нататъшно развитие на клетъчни увреждания, а съответно-до умиране на клетките.

Процесът на разрушението на митохондриите се осъществява от активните форми на кислорода, генератори на които са самите митохондрии. Част от образуващите се АФК не успяват да бъдат погълнати от клетъчната антиокислителна система и реагират с околните митохондриални мембрани и митохондриалнатаДНК (мДНК). С течение на времето, уврежданията се събират в митохондриите и, в крайна сметка, това води до тяхното унищожение.

Съществува цяла теория за стареенето, основана върху увеличаването на митохондриалните увреждания заради кислородните радикали, водещи до натрупването на мутации на мДНК. Митохондриалният окислителен стрес също допринася за появяването на невродегенеративни заболявания.

Тъй като Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули на Haya Labs има съществена заслуга в митохондриалния синтез на ATФ, и като кофактор на ключовите митохондриални белтъци, той защитава митохондриите от окислителен стрес. Ацетил-L-Карнитин може да се използва при деменция, старческа депресия и възрастови нарушения на паметта. Това се обуславя от свойството на продукта да регулира не само процесите на енергообразуване в клетката, което е необходимо за нормалната жизнеспособност на организма, но и модулира и различни физиологични процеси-неврометаболизма, процесите на окисление, отговорите на стреса, имащи отношение към познавателните функции.

Acetyl L-Carnitine има невропротекторен ефект и има висока биодостъпност за мозъчните тъкани, той действа и в следните случай: 

Деменции

Ацетил-L-Карнитин е подходящ при деменции то различен генезис, тъй като подобрява когнитивните функции при здравите възрастни хора и при такива с проблеми както от първично-дегенеративен, така и от съдов тип. Продуктът забавя степента на прогресиране на заболяването, подобрява паметта, някои параметри на дейността на мислителните функции и поведението при болните от болест на Алцхаймер (БА) и различни деменции.

В етиопатогенезата на БА, в развитието на невродегенеративните процеси, ключова роля играе бета-амилоидният пептид. Болестта на Алцхаймер възниква заради появата на неразтворими отлагания на специфични пептиди в мозъчните тъкани, които са и главна морфологична особеност и при синдрома на Даун и старческото слабоумие.

Тези вещества, които се натрупват на повърхността на невроните на хипокампуса (отдела на главния мозък, съдържащ ключови центрове за обработка и закрепяне на спомените), стават причина за тяхната гибел. Такива отлагания, които основно се състоят от бета-амилоиди, не само сами по себе се нарушават работата на клетките, но и дават началото на редица други патологични процеси, така наречената амилоидна каскада.

Acetyl L-Carnitine има специфичен биологичен механизам на действие върху метаболизма на бета-амилоидния пептид. Той оказва непосредствено влияние върху първичната причина за патогенезата на болест на Алцхаймер, тоест върху бета-амилоидната каскада, способствайки за усилването на алфа-секретазната активност и непосредствено действайки на освобождаването на неамилоидогения метаболит, което води до понижаване на нивото на бета-амилоидния пептид. Ацетил-L-Карнитин има енерготропни свойства и има добра поносимост в напреднала възраст, което го прави много перспективно средство срещу деменция. 

Депресия 

Acetyl L-Carnitine намалява симптомите на дистимия и депресия при възрастни хора и депресивните състояния при деменция. Когнитивните симптоми в напреднала възраст са доста характерни и за емоционалните разстройства във вид на депресия, чиято разпространеност сред възрастните хора е много голяма. Ацетил-L-Карнитин няма странични ефекти и не предизвиква маниакални синдроми, може да се приема дълго време, в частност, от лица в напреднала възраст, при които симптомите на депресия и деменция (от всякаква етимология) нерядко се съчетават. 

Cиндром на Даун 

Синдромът на Даун се характеризира с недостатъчност на холинергичната трансмисия. Acetyl L-Carnitine значително подобрява показателите на зрителната памет и вниманието, което се дължи на пряката и косвената му холиномиметична активност. Когнитивни нарушения, предизвикани от стареенето.  Ацетил-L-Карнитин забавя процесите на стареене, подобрява мислителната активност и паметта при възрастните хора. 

Неврогенни (невропатични) болки 

Acetyl L-Carnitine има аналгетичен ефект при невропатична болка, включително химиотерапия и свиване на седалищния нерв. Той притежава антиноцицептивно действие, подобрява функцията на периферните нерви, увеличава скоростта на проводимост на нерва, намалява загубата на сензорни неврони, и подобрява регенерацията на нерва. Благодарение на антиоксидантните си свойства, невропротекторното и невротрофично действие, а също така значителната роля, която изпълнява във функционирането на митохондриите и в стабилизирането на вътреклетъчните мембрани, Ацетил-L-Карнитин е ефикасен при неврогенни болки. 

Периферни невропатии, предизвикани от химиотерапия 

Периферната невротоксичност е едно от главните усложнения, свързани с използването на химиотерапевтични агенти. Противотуморните препарати предизвикват периферни невропатии с различни клинични симптоми и оказват значително влияние върху качеството на живот на болните от рак. Освен това, рискът от съвкупна токсичност може да ограничи използването на много ефективни химиотерапевтични агенти. Съвместното използване на Acetyl L-Carnitine и противораковите препарати намалява невротоксичността на последните, като не понижава противотуморното им действие. 

Диабетични полиневропатии

Тежко усложнение от захарния диабет е диабетната полиневропатия, от която страдат около 25% от пациентите с диабет както I, така и II тип на различни етапи от болестта. Диабетичната полиневропатия се формира в резултат на влиянието на излишното съдържание на глюкоза в кръвта върху метаболичните процеси в нервните влакна и вследствие на влошаване на ендоневралното кръвотечение. Устойчивостта към инсулина, която играе важна роля в развитието на диабет тип 2 може да е свързана с дефект в мастно-киселинното окисление в мускулите, а Ацетил-L-Карнитин увеличава чувствителността на клетките към инсулин и е необходим кофактор за метаболизма не само на липидите, но и на въглехидратите, който при болните от диабет е нарушен.

Абстиненция и алкохолна зависимост 

Алкохолната интоксикация е съпътствана от нарушаване на обмяната на L-карнитин, което обосновава необходимостта от приема на Acetyl L-Carnitine за отстраняване на функционални нарушения на нервната система при болните от хроничен алкохолизъм. Той значително намалява тремора при абстиненции, а също така употребата на алкохол. Тези свойства правят Ацетил-L-Карнитин подходящо средство при алкохолна зависимост.

Още ползи при прием на Acetyl L-Carnitine:

 • Подобрява работоспособността
 • Преобразува натрупаната мазнина в енергия
 • Благоприятства при Паркинсон и болест на Алцхаймер
 • Препоръчва се за бърза и ефективна рехабилитация след прекаран инсулт
 • Подмладяващо средство
 • Подпомага обмяната на веществата
 • Подобрява мозъчната дейност
 • Acetyl L-Carnitine 1000 мг 100 капсули от Haya Labs на топ цена укрепва скелетната мускулатура
 • Подобрява сърдечната дейност
 • Подходящо средство за отслабване

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 2 капсули дневно, преди тренировка.

Дозировка: 2 капсули 

Дози в опаковка: 50

Състав в 1 доза (2 капсули) Стойност %ПДД
Ацетил Л-Карнитин (от Ацетил Л-Карнитин хидрохлорид) 1000 мг **

 

 

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено. 

Други съставки: желатин, магнезиев стеарат. 

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™