Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Трихофития

Производители
Категории
Пълен каталог

Трихофития е гъбично заболяване по кожата на тялото или главата. Гъбичните инфекции се причиняват от гъби, наречени дерматофити. Дерматофитите са склонни да инфектират влажните части от тялото. Поразената област обикновено е възпалена и сърби. Това се дължи на чувствителността към гъбичките или вторичните инфекции, предизвикани от бактерии. В по-сериозните случаи трихофитията предизвиква остра инфекция с тежки възпаления по кожата на главата или болезнени мехури по краката.

Симптомите на трихофитията са сърбеж и люспести, кръгли по форма обриви. Самата кожа става суха и люспеста. Колкото до трихофитията по главата – тя започва с малки пъпчици, които увеличават размера си. Най-често се предава чрез контакт със заразени животни (кучета и котки), ползването на замърсен гребен или облекло или допир до повърхности, които са били замърсени с гъбичките. Ако не се лекуват тези кожни заболявания, те се разпространяват и стават хронични. При контакт може да се предаде на други хора и да ги инфектира. 

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™