Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доставянето на висококачествено кафе. Програмата „Nespresso Ecolaboration” обединява неправителствени организации, учени, консултанти, технически специалисти и бизнес партньори, за да гарантира неизменно високото качество на продуктите от зърната до чашката кафе. От 2003 година Nespresso си сътрудничи с неправителствената организация Rainforest Alliance с цел развитие на „Nespresso AAA Sustainable Quality™”. Тази програма е предназначена за поддържането на високото качество на отглежданото кафе, като се грижи за околната среда и предлага изгодни условия за фермерите. Експертите на Неспрессо подбират само качествените кафени зърна, за да може да се удовлетворят предпочитанията и на най-прецизните ценители на кафе. Само 1-2% от световното производство отговаря на високите стандарти за качество, установени от Nespresso.
Сортовете кафе, които влизат в Rosabaya de Columbia 10 бр. Кафе капсули от Nespresso на превъзходна цена се отглеждат в малки плантации във високопланинските райони на Колумбия. Кафените зърна, съдрани ръчно и преминали през влажна обработка, се изсушават и транспортират в региона Парамо де Летрас, чийто студен и сух климат съхранява безупречното качество на кафето.
Произходът на кафените зърна в тази смес са високите планини на Колумбия, откъдето се преместват на място, с подходящ климат за запазване високото качество на продукта.
Разделното изпичане на различните сортове Арабика придава на тази бленда приятна киселинност и плътен, наситен вкус, като са подчертани плодовите нотки.
Нотки на червени плодове и вино: черна боровинка, червена боровинка, касис.