Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Зеолит (клиноптионолит) - чудото на природата!

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Зеолит (клиноптионолит) - чудото на природата!


Какво е зеолит?

Зеолитът е вулканичен минерал, който може дълбоко да промени Вашето здраве. Зеолитът може да има много ползи за здравето Ви – от детоксикация до укрепване на имунната Ви система. Зеолитът действа като противовъзпалително, антиоксидант и е полезен за изчистване на порите. За първи път се е образувал преди повече от 300 милиона години, минералът зеолит, съставен предимно от силициев диоксид (третият най-разпространен микроелемент в човешкото тяло) и тетраедри от алуминиев триоксид. Има много вариации на зеолит, като всяка една е уникална за своята среда. Някои се образуват, когато вулканичните скали и пепел реагират с морска вода; други са вариации на сладководни води. В Австралия например зеолитът е известен още като клиноптилолит и се смята, че е едно от най-старите находища от този вид в света.

Защо да използвамe Zeolite?

Зеолитът има изключителна способност да абсорбира, задържа, освобождава и обменя различни химикали, хранителни вещества и йони според нуждите в тялото ВиВъпреки нашите най-добри усилия да запазим кожата си защитена от външни агресори, като замърсяване, мръсотия и други частици, кожата и тялото ни все още са атакувани с множество неща, които причиняват хаос и щети. Тук идва зеолитът: Той има изключителна способност да абсорбира, задържа, освобождава и обменя различни химикали, хранителни вещества и йони според нуждите в тялото Ви. Помислете за нещо подобно на модерния активен въглен, тъй като той също така помага за извличането на примеси от кожата Ви.

Зеолитът е уникален с това, че неговата пчелна пита, микропореста клетъчна структура е един от малкото отрицателно заредени минерали в природата, което означава, че е в състояние да привлича положително заредени замърсители. Вътре в тези клетки с отрицателно заредена пчелна пита, могат да се намерят полезни минерали като калий. Зеолитът разменя своите здравословни, отрицателно заредени минерали за всякакви положително заредени замърсители в тялото Ви. По принцип той отнема лошите неща, като ги замества с добри неща.

Тъй като тялото Ви не абсорбира зеолита, замърсителите, които изсмуква, се отстраняват безопасно, когато го измиете от кожата си.

Ползите от приема на Зеолит:

Зеолитът е и единственото вещество в света, което може ефективно да прочисти широк спектър от токсини от тялото Ви.

За да Ви дадем по-добра представа колко силен е зеолитът, ето шестте най-добри ползи за здравето от приема на висококачествена зеолитна добавка, всички подкрепени от науката.

1. Главен детоксикатор

Токсините се срещат навсякъде. Във въздуха, който дишате, в храната, която ядете (пестициди, хербициди, химически добавки); домакински предмети (дивани, столове, легла, боя, ключове) и във водата (често срещан източник на тежки метали). С течение на времето тези токсини се натрупват в тялото Ви и вредят на здравето Ви. Дори и в малки количества, тези токсини могат да увредят паметта, да повлияят негативно на здравето на червата, да намалят енергийните нива и да затруднят отслабването.

Ето защо изчистването на тези токсини от тялото Ви е от съществено значение. Зеолитова добавка ще Ви помогне да почистите с лекота.

Безкрайната умора, мигрената, слабата имунна система и безброй здравословни проблеми са често срещани странични ефекти, когато тези токсини се натрупват. Ето защо е от съществено значение да почистите тялото си от токсини.

За щастие зеолитът е майсторът на детоксикацията. Всичко това благодарение на уникалната си като пчелна пита кристална структура.

Знаете ли, че всяка камера в структурата, подобна на зеолитовата пчелна пита, има отрицателен заряд. Този отрицателен заряд привлича положително заредени токсини като олово, живак или нитрозамини.

В много отношения Зеолитът е като магнит за токсини. Така че, когато приемате Зеолит под формата на хранителна добавка, тя пътува през тялото Ви, улавяйки токсини в своята „магнетизирана“ клетка от пчелна пита.

И тъй като тялото Ви не съхранява зеолит, тялото Ви просто го екскретира, след като се свърже с токсин. Ето защо зеолитът е изключително ефективен за премахване на натрупаните токсини в тялото Ви.

2. Алкализира тялото

Зеолитът може да помага на тялото да балансира pH чрез осигуряване на алкализиращи минерали и подпомагане на бъбречната функция.Друго добре познато предимство на зеолита е способността му да помага на тялото да балансира pH чрез осигуряване на алкализиращи минерали и подпомагане на бъбречната функция.

Много храни (от рода на бобови и всякакви преработени храни) образуват киселина в тялото, докато повечето зелени зеленчуци се алкализират в тялото. Алкохолът, пестицидите, замърсяването и дори хроничният стрес също добавят към киселинността.

Прекалено киселинното тяло показва признаци на натоварване като главоболие, хронично възпаление, разстройства на настроението, постоянна умора и много други.

Алкализиращите минерали помагат за буфериране на киселината в организма. В състава на хранителната добавка със зеолит, алкализиращите минерали калций, калий и магнезий са вътре в клетките на пчелната пита. Клетката със зеолит дава на организма полезния минерал и поема лошия токсин в замяна.

Най-голямата роля, която зеолитът играе при алкализирането на тялото, е свързана с това как помага на бъбреците. Бъбреците Ви поддържат Вашето вътрешно рН. И все пак много тежки метали нарушават бъбречната функция.

Тъй като зеолитът може да помогне на тялото Ви да се отърве от тежките метали, той поддържа оптимално здраве на бъбреците, така че бъбреците Ви могат ефективно да балансират pH на тялото Ви.

3. Укрепва имунната система

Доказателствата сочат, че зеолитът клиноптилолит може също да укрепи и регулира имунната Ви система.

Специално е доказано, че зеолитът увеличава активността на Т-клетките и увеличава броя на макрофагите в тялото - две клетки, необходими за здравословната имунна функция.

Но имунните ползи не свършват дотук. Тежките метали могат да потиснат имунната Ви система, правейки тялото Ви уязвимо към патогени и податливо на автоимунни проблеми.

Това означава, че зеолитът може едновременно да повиши ефективността на Вашата имунна система, като същевременно я предпазва от тежки метали.

4. Поддържа здравословна функция на червата

Пропускливото черво се получава, когато лигавицата на чревната стена има повишена пропускливост. Това позволява на нежеланите токсини и микроби да изтекат от червата в кръвта.

Резултатът е отслабена имунна система, прекомерна умора, автоимунни проблеми, кожни обриви, депресия и интензивен глад за захар или въглехидрати.

И тези симптоми се влошават само с течение на времето, ако функцията на червата не се подобри. Положителната новина е, че доказателствата сочат, че зеолитът може да поддържа здрави черва.

5. Може да подобри настроението

Като помагат за намаляване на натрупването на тежки метали, зеолитите могат да поддържат позитивно настроение.Когато тежки метали като олово и живак се натрупват в тялото Ви, те също могат да повлияят негативно на настроението Ви.

Едно проучване, например, установи, че живакът от амалгамни пломби може да доведе до депресия, прекомерен гняв и проблеми с безпокойството.

Много пъти тези въпроси се отхвърлят като резултат от „стресиращ живот“ или химически дисбаланс вместо тежки метали. Това е така, защото много признаци на натрупване на тежки метали са неясни и могат да бъдат объркани с нещо друго.

Животът може да бъде достатъчно стресиращ. Като помагат за намаляване на натрупването на тежки метали, зеолитите могат да поддържат позитивно настроение.

6. Предпазва тялото от вредните микроби

Заедно с подобряването на Вашето имунно здраве, зеолитът е мощно антимикробно средство. Това означава, че може да се бори с потенциално вредни бактерии, вируси и гъбички.

Всъщност зеолитите са толкова ефективни, че са били използвани за лечение на инфекции на пикочните пътища (ИПП) и образувания на зъбни плаки. И двете са причинени от патогенни микроби.

Друго проучване установява, че зеолитът има антивирусни свойства поради потенциалната си способност да абсорбира вирусни частици в клетките на зеолита.

Проучванията дори предполагат, че зеолитът може да намали патогенните бактерии. Това, което прави зеолита още по-добър, е, че няма отрицателен ефект върху полезните микроби в червата.

Ето основните предимства на Зеолита:

 • Отстраняване на тежки метали чрез отделяне на урина без отстраняване на жизненоважни електролити.
 • Алкализира тялото: Алкализиращите минерали помагат за буфериране на киселината в тялото.
 • В правилно почистения зеолит алкализиращите минерали калций, калий и магнезий са вътре в клетките с пчелна пита.
 • Клетката със зеолит дава на организма полезния минерал и поема лошия токсин в замяна.
 • Най-голямата роля, която зеолитът играе при алкализирането на тялото, е свързана с това как помага на бъбреците. Бъбреците Ви поддържат Вашето вътрешно рН. И все пак много тежки метали нарушават бъбречната функция. Тъй като зеолитът може да помогне на тялото Ви да се отърве от тежките метали, той поддържа оптимално здраве на бъбреците, така че бъбреците Ви могат ефективно да балансират pH на тялото Ви.
 • Добавката със зеолит увеличава активността на Т-клетките и увеличава броя на макрофагите в тялото - две клетки, които са от съществено значение за здравословната имунна функция. Тежките метали могат да потиснат имунната Ви система, правейки тялото Ви уязвимо към патогени и склонно към автоимунни проблеми.
 • Подобрява пропускливите черва: Едно проучване установи, че само 12 седмици добавка на зеолит може значително да увеличи целостта на чревната стена.
 • Подобрява разстройствата на настроението, свързани с алумните пломби с живак.
 • Извлича радиоактивни материали и замърсявания от цялата система.
 • Премахване на изкуствени химикали и токсини, често срещани в търговските продукти (мебели и замърсители на въздуха).
 • Помага за премахването на пестициди, хербициди и фунгициди, открити в храните, ГМО и околната среда.
 • Лекува повтарящи се инфекции на пикочните пътища, свързани с патогени на Enterobacteriaceae.
 • Помага за отстраняването на пластмасовите остатъци от тялото.
 • Повишава нивата на протеини, за които е известно, че потискат растежа на тумора, спира раковите клетки да се делят и може да увеличи ефекта на химиотерапевтичните лекарства.
 • Облекчава алергиите и симптомите на астма.
 • Подобрява всички храносмилателни функции, като увеличава целостта на чревната стена в рамките на 12 седмици от редовната употреба.
 • Помага за процеса на кръвосъсирване на тялото, което може да забави или спре кървенето.
 • Облекчава мозъчната мъгла и симптомите на хронична умора.
 • Заздравява рани и хирургически разрези по-бързо, когато се използва в локална форма.
 • Подобрява оралните заболявания като зъбната плака.
 • Подобрява повечето симптоми на диабет в организма.
 • Подобрява автоимунните симптоми.
 • Облекчава силния глад за преработени храни, захари и въглехидрати, като извлича бактериите, които често се хранят с тях.
 • Съдържа мощни антимикробни, гъбични, вирусни и бактериални свойства, които помагат при симптоми на настинка, грип и пневмония.
Зеолит (клиноптионолит) - чудото на природата! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™