Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Защо да караме ски е полезно?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Забавни | Все още няма коментари. | 1046 прегледа на този пост

Недейте да прекарвате зимата в зимен сън. Излезте навън и се възползвайте от времето, за да карате ски. Кои са ползите за здравето от карането на ски?Не само че спускането е забавно, но то също може да ви накара да се чувствате млади.

1.Този спорт ни поддържа млади

Не само че спускането е забавно, но то също може да Ви накара да се чувствате млади, благодарение на фитнес ползите от карането на ски.
Според проучване 12 седмици каране на ски имат огромно влияние върху здравето на 60-76-годишните. При по-възрастните индивиди ските водят до значително увеличаване на аеробния капацитет и силата на мускулите на краката. Всички тези неща обикновено се влошават с възрастта. Това е достатъчно, за да нахлузите ските и да се отправите към пистата!

2. Ските подобряват здравето на сърдечно-съдовата и мускулната система

Изследователи са сравнили нивата на физическа подготовка на заклети спортисти с група хора на същата възраст (над 80 години), които никога не са тренирали редовно. Спортистите показват много по добри резултати и физическа подготовка.

3. Ските ни правят по-щастливи

Искате да си оправите настроението? Грабнете ските и се позабавлявайте. Според проучванията посетителите на ски курортите – скиори и сноубордисти, изпитват истинско удовлетворение от участието в тези снежни спортове. Спортната дейност, като например ските, има положителен психологически резултат и допринася за общото добро настроение.

Ските са полезни за психическото здраве.4. Този спорт подобрява психическото здраве

Може ли едно просто каране на ски да подобри психическото здраве? Как да стане, като навън е толкова студено? Ските са полезни за психическото здраве според скорошно проучване. Изследователите възлагат на две групи участници да отидат на разходка сред природата и в натоварена градска среда. Ползите за тези, които били сред природата, се оказват многобройни в сравнение с другата група. Хората от първата група се представили много по-добре на тестовете за памет след това. Може да е изкушаващо да останете вкъщи, но ските Ви очакват и гарантирано ще Ви дадат тласък на психичното здраве.

5. Помага да се изгорят калории

Ако търсите зимна тренировка, която ще Ви помогне да изразходите калории, обърнете се към ските. Карането на ски не само изгаря много калории, но е и много забавно. 70-килограмов човек може да изгори 223 калории за 30 минути спускане със ски. Като се има предвид, че на пистите се прекарват средно най-малко три часа, ще изгорите безброй калории.

6. Ските помагат за мускулите в горната част на тялото

Следващият път, когато карате ски, не се страхувайте да използвате ръцете си. Ските ще Ви помогнат да развиете мускулите в тази част на тялото.

7. Помагат за справянето със зимната депресияСезонните афективни разстройства могат да натъжат дори най-щастливите хора през зимните месеци.

Сезонните ефективни разстройства могат да натъжат дори най-щастливите хора през зимните месеци. Според проучвания един час аеробна дейност на открито (дори когато не е слънчево) има същите ползи като 2 часа и половина леки тренировки на закрито. Това е достатъчно основание да се отправите към ските, дори и в по-мрачните зимни дни.

8. Подобни тренировки стимулират имунната Ви система

Зимата е сезонът на грипа и тренировките могат да Ви помогнат. Проучвания установяват, че хората, които тренират редовно, се разболяват по-малко, отколкото тези, които не тренират. Когато става дума за предотвратяването на настинки, важно е да се придържаме към тренировките в дългосрочен план.

9. Ските са социален спорт

Всеки спорт, включително карането на ски и сноуборд, насърчава социалното взаимодействие. Това е добра новина, имайки предвид, че социалните отношения са важен показател за щастие. Дали ще вземете група приятели или семейството си, за да карате ски, или просто ще си намерите нови приятели, това зависи от Вас.

10. Помагат да се отпуснете

Нуждаете се от почивка и релаксация? Ако не разполагате с любим зимен спорт още, помислете за ски. Не само, че е забавен, но е и релаксиращ спорт.

 

Защо да караме ски е полезно? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™