Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

SAMe съчетава предимствата на множество хранителни вещества в едно!

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на SAMe съчетава предимствата на множество хранителни вещества в едно!


Какво е SAMe?

 SAMe не само облекчава болката, но и помага за заздравяване на ставите.SAMe (S-аденозилметионин или S-аденозил-L-метионин) е естествено срещащо се съединение, което се намира във всички тъкани и органи на хората. Това е градивен елемент, необходим за производството на много от съединенията, които тялото Ви произвежда, и се използва в над 35 различни биохимични реакции. SAMe всъщност жертва част от себе си, за да образува тези нови съединения чрез процес, наречен метилиране или трансметилиране. SAMe е една от малкото хранителни добавки на пазара днес, която съчетава предимствата на множество хранителни вещества в едно, защото тялото използва вещества, получени от SAMe, за множество телесни процеси, включително детоксикация.

S-аденозил-L-метионинът (CAMe) е активен метаболит на аминокиселината метионин, т.е. напълно естествен продукт, който се включва в повечето биохимични реакции на човешкото тяло и също стимулира производството на ендогенни SAMe съгласно принципа на положителната обратна връзка. Неговата молекула участва в биохимични реакции:

 • като донор на метилова група - метилиране на фосфолипиди в липидния слой на клетъчните мембрани (трансметилиране);
 • като директен предшественик на физиологични тиолови съединения - цистеин, таурин, глутатион (един от най-важните вътреклетъчни антиоксиданти), коензим А (транссулфуризация);
 • като предшественик на полиамини - путресцин, който стимулира клетъчната регенерация, пролиферацията на хепатоцитите;
 • спермидин и спермин, включени в структурата на рибозомите (аминопролиране).

Защо се предлага комбинация от САМе и витамините от група В?

Междинен продукт на метаболизма на SAMe е аминокиселината хомоцистеин.

Приемът на тази добавка е ефективен срещу развитието на хомоцистеинемия и последващи съдови инциденти. Витамините В6, В12 и фолиевата киселина предотвратяват натрупването на хомоцистеин, молекула, която уврежда кръвоносните съдове и води до развитие на атеросклероза. В допълнение, тези витамини от група В подобряват много от свойствата на SAMe, особено неговия регенеративен ефект върху нервната система и висшата нервна дейност.

Как действа CAMe?

 • Мощен хепатопротектор с подчертана антидепресантна активност. Показва детоксикиращи, регенериращи, антиоксидантни и невропротективни ефекти.
 • Повишава активността на някои невротрансмитери. SAMe се използва предимно за лечение на депресия.
 • Възстановява миелиновата обвивка на нервите, която се разрушава при нервни заболявания, подпомага производството на допамин, невротрансмитер, който липсва на страдащите от паркинсонизъм.
 • При продължителна употреба се наблюдава подобряване на показателите за чернодробната функция. По този начин при пациенти с алкохолна цироза се наблюдава повишаване на нивото на глутатион в черния дроб, повишаване на цистеин и таурин с едновременно намаляване на метионин в кръвната плазма, което показва нормализиране на метаболитните реакции в черния дроб .
 • Използва се за подобряване на обмена на естроген в черния дроб при жените. След 35 години при много жени ензимното превръщане в черния дроб на по-канцерогенния естрадиол в по-малко опасната форма на женския хормон естриол отслабва. Същото се случва при жени, които използват орални контрацептиви или се подлагат на заместителна терапия с естроген.
 • Насърчава възстановяването на структурата на чернодробните клетки и нервната тъкан, предпазва от вредното въздействие на токсичните вещества, образувани по време на метаболизма на етанола. SAMe подобрява настроението при хора, които редовно приемат добавката; нормализира съня и възстановява работоспособността. Когато се приема по време на или след празник, CAMe предотвратява развитието на синдром на махмурлука.
 • Чрез увеличаване на производството на глутатион, SAMe значително увеличава способността на организма да се противопоставя на интоксикация с различни токсини и увреждания от реактивни кислородни видове. Поради изразените си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, той предотвратява разрушаването на ставните тъкани, засилвайки синтеза на глюкозамин и хондроитин сулфат, и насърчава тяхното възстановяване. Без странични ефекти, SAMe не само облекчава болката, но и помага за заздравяване на ставите.
 • Притежава изразен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект.

Ползи от приема на CAM-e:

Сам-е помага при честа злоупотреба с алкохолни напитки, както и за предотвратяване на махмурлук.SAMe биологично активен продукт се използва при следните условия:

 • Честа злоупотреба с алкохолни напитки, както и за предотвратяване на махмурлук.
 • Фибромиалгия и синдром на хронична умора.
 • Артроза и артрит.
 • Чернодробни лезии: токсични, алкохолни, вирусни, лекарствени, цироза и енцефалопатия.
 • Нервни заболявания, множествена склероза, паркинсонизъм.
 • ендогенна и реактивна депресия поради факта, че увеличава активността на определени невротрансмитери.

Многобройни клинични проучвания показват, че SAMe насърчава комфорта, производителността и мобилността в гръбначния стълб, бедрата и коленете. Важно е за ставите, тъй като играе решаваща роля за образуването на хрущялна тъкан. SAMe подпомага образуването на протеогликани, които се използват за обновяване на гръбначния стълб на хрущяла.

Изследванията също така показват, че SAMe помага да се поддържа позитивна представа за живота. Той е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера и да повлияе на синтеза и активирането на различни протеини, по-специално невротрансмитери. SAMe също участва в трансметилирането. Реакциите на трансметилиране влияят върху синтеза, активирането и метаболизма на различни биологични молекули. Някои от съединенията, които SAMe метилират, са фосфолипиди. Това е един от най-важните етапи в осъществяването на междуклетъчното взаимодействие.

SAMe се намира във всяка жива клетка в човешкото тяло и играе важна роля в много жизненоважни клетъчни функции. Съществува обаче тенденция нивата на SAMe да намаляват с възрастта.

AMe улеснява здравословното ензимно метилиране и повишава чернодробните нива на глутатион, за да пречисти черния дроб и да детоксикира тялото. CAMe подпомага функцията на мозъка и подобрява настроението

SAMe увеличава метилирането на мозъчните клетки и насърчава младежки ДНК ензимни действия. Тези ензимни действия са необходими за здравословното преобразуване на невротрансмитери като норадреналин, допамин и серотонин и могат да обяснят свойствата на SAMe за повишаване на настроението. SAMe също така помага да се поддържат нивата на ацетилхолин, които са от съществено значение за когнитивната функция.

CAMe за черния дроб и детокс

За да изпълни своята детоксикираща роля, черният дроб постоянно извършва голям брой сложни ензимни реакции. SAMe улеснява здравословното ензимно метилиране и повишава чернодробните нива на глутатион, критичен антиоксидант.

CAMe за здрави стави

SAMe може да помогне за облекчаване на възпалението и може да поддържа здрави стави, подвижност и функциониране без странични ефекти. Добавката е много ефективна при ставни заболявания, като артроза и артрит. Поради изразените си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, той предотвратява разрушаването на ставните тъкани и поради повишения синтез на глюкозамин и хондроитин сулфат, насърчава тяхното възстановяване. Без странични ефекти, SAMe не само намалява болката, но и подпомага заздравяването на ставните връзки.

Защо информацията за дозировката с добавки SAMe е толкова объркваща?

SAMe в чист вид, намиращ се в човешките клетки, има много кратък живот и бързо се метаболизира в други основни съединения, които са необходими! Тази естествена форма обаче не позволява стабилна, ефективна хранителна добавка. Години отнеха на учените да измислят начин за стабилизиране на SAMe, така че да може да бъде произведен като хранителна добавка. И накрая, беше установено, че SAMe (S-Adenosyl-L-метионин) трябва да бъде формулиран в стабилна сол форма (например като S-adenosyl-L-метионин дисулфат тозилат), за да се предотврати бързото разграждане. Имайте предвид, че тази сол не е важен източник на натрий.

SAMe съчетава предимствата на множество хранителни вещества в едно! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™