Как да спрем хода на времето чрез диета?

Представяме Ви едни от най-мощните антиейджинг храни, които ще Ви помогнат да забавите процесите на стареене и да съхраните красотата и здравето си за по-дълго. Ако ги консумирате редовно, положителните ефекти няма да закъснеят и бързо ще се почувствате по-свежи, тонизирани, изпълнени с желание за живот и позитивни мисли. Вярно е, че ние сме това, което ядем, затова се погрижете за себе си още сега.

Антиоксидантите са ключът към дългия живот, а зехтинът изобилства от тях.

Зехтин

Антиоксидантите са ключът към дългия живот, а зехтинът изобилства от тях. Маслиновото масло е най-качествено и здравословно, когато е студенопресовано. Това се отнася за всички растителни масла – те са най-полезни, когато са студенопресовани. За здраве приемайте и Био ленено масло. Мононенаситените мазнини в зехтина доказано намаляват риска от сърдечни болести. Той е и антироков лек. Доказано е, че в една от страните, където в най-големи количества се консумира зехтин – Гърция, рискът от инфаркти и образуване на ракови клетки е много понижен. Зехтинът съдържа полифеноли – мощни антиоксиданти, които подмладяват организма и разкрасяват кожата.

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на калций.Киселото мляко е богато на калций. Редовната му консумация понижава значително риска от развитие на остеопороза и гарантира здрава и стабилна костна система. Калцият е важен и за здравето на зъбите. Освен това киселото мляко съдържа уникални бактерии, които подобряват храносмилането и регулират баланса на чревната флора. Два са основните микроорганизми, които участват в процеса на ферментацията на кисело мляко – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Киселото мляко благоприятства нервната система. Стимулира действието на жлезите с вътрешна секреция и ускорява съсирването на кръвта. Повишава имунната защита, понижава нивата на вредния холестерол и разкрасява кожата.

Риба

Риба е един от най-качествените и богати източници на Омега-3 мастни киселиниПреди години различни учени започнали да правят проучване защо сред местните жители на Аляска инфарктите почти не се срещат и рискът от тях е в пъти по-малък, отколкото на други места по света. Причината е открита в голямото количество риба, което те консумират. Тя е един от най-качествените и богати източници на Омега-3 мастни киселини, които са най-доброто естествено средство за защита на сърцето. Омега-3 помагат да се намали отлагането на вреден холестерол в артериите. Заздравява сърдечно-съдовата система. Освен това рибата е мощна храна за мозъка и подобрява дейността му. Ако често хапвате риба – 2-3 пъти седмично, а защо не и по-често, на старини ще се радвате на силна памет и добра концентрация. Опитайте Масло от крил или Хрущял от акула.

Черен шоколад

Черният шоколад, подобно на рибата, намалява много риска от сърдечни болести.Черният шоколад, подобно на рибата, намалява много риска от сърдечни болести. Натуралният черен шоколад е много полезен, защото съдържа силни антиоксиданти. Едни от тях са флавоноидите. Те подобряват кръвообращението и така клетките са по-добре снабдени с хранителни вещества и кислород. Понижава кръвното налягане и риска от рак, особено на дебелото черво. Съдържа олеинова киселина – киселина, която се среща и в зехтина. Полезен е за мозъка и има мощно антиоксидантно действие. Съдържа серотонин и стимулира производството на ендорфин – естествен антидепресант, повишаващ настроението.

Ядки

Ядките са много богати на ненаситени мазниниЯдките са много богати на ненаситени мазнини и предлагат на организма ползи, подобни на тези от приема на зехтин. Много са полезни за сърцето и сърдечно-съдовата система. Истина е, че са мазни, но мазнините в ядките са здравословни и намаляват нивата на лошия холестерол. Доказано е, че хора, консумиращи редовно ядки дълги години, живеят 2-3 години повече от такива, водещи подобен начин на живот, но без да похапват ядки. Богати са на витамини и минерали, както и на антиоксиданти. Всички видове ядки съдържат много витамини А, Е и група В, а също така много микроелементи: калий, калций, фосфор, желязо, мед, йод, селен и др. Стимулират дейността на мозъка и повишават концентрацията. Действат разкрасяващо върху кожата и косата. Заздравяват ноктите. Научете повече за различните видове ядки и специфичните им полезни качества ТУК.

Вино

Вино за здраво сърцеПиенето на вино, и то най-вече червено, предпазва сърцето, подобрява мозъчната дейност и детоксикира организма. Виното е един от най-богатите на антиоксиданти продукти, който подмладява организма и предпазва от диабет. Съдържа антиоксидантните багрилни вещества антоцианини. Червеното вино съдържа съставката ресвератрол – антиоксидант, който доказано забавя стареенето на клетките. Червеното вино съдържа желязо, калий, цинк, мед и други минерали. Витамините в състава му са предимно от група Б – Б1, Б2, Б6. При процеса на ферментация във виното се образуват органичните киселини винена и ябълчна киселина. Те са много полезни. Повече за ползите от консумацията на вино научете ТУК.

Боровинки

Черни боровинки също съдържат мощни антиоксиданти и затова забавят стареенето.

Боровинките също съдържат мощни антиоксиданти и затова забавят стареенето. За най-полезни се сочат черните боровинки. Те съдържат много голямо количество манган. А манганът играе важна роля в правилното развитие на костите и ги поддържа здрави, като е съществена част и от множество биохимични процеси, които протичат в организма ни. И боровинките съдържат полифенолите антоцианини, на които се дължи червено-лилавият им наситен цвят. Антоцианините предпазват от диабет, подобряват сърдечното здраве и предпазват от атеросклероза. Боровинката има съдоукрепващо действие. Детоксикира организма и избистря тена. Прочиства кожата и забавя процесите на стареене на клетките. Има антибактериално действие и е полезна за черния дроб и зрението.