Нещо повече за неустоимите бисквитки...

Всеки любител на сладкото безспорно ще признае, че бисквитките са едно неустоимо изкушение, с което може да спасиш настроението си и да подариш усмивка на близък човек.

Бисквитите са така обичани, защото предлагат невъобразимо разнообразие от вкусове.Бисквитите са така обичани, защото предлагат невъобразимо разнообразие от вкусове, което може да отговори на желанията на всеки. Плодови, здравословни, шоколадови или дори нагарчащо сладки – независимо какъв вкус предпочитате, бисквитките си извоюват приза "любимо лакомство в ежедневието ни".

История на бисквитите

Някога, докато похапвате кръглото изкушение пред компютъра или у дома на дивана, замисляли ли сте се откъде тръгва историята на бисквитата?

Първоначално сладкото изкушение набира популярност сред моряците, благодарение на енергийната си хранителна стойност и факта, че не заема много място. При продължителни пътувания обаче се появил проблемът със съхранението, който се решил чрез двойно изпичане – първо на фурна, а след това леко изсушаване на огън.

През годините се появили много разновидности на бисквитката. Различните народи създали свои интерпретации на малките и вкусни кръгчета. За гърците било много типично да подправят бисквитата със сушени плодове, персийците добавяли подправки, китайците използвали брашно от сусам, а египтяните – такова от просо. За да се стигне до познатия за съвременния човек вкус – бисквити с масло, захар, шоколад, сметана и плодове.

Ммм... дояжда ми се само при мисълта!

Нещо повече за бисквитите

Cъхранявате бисквити w херметически затворени буркани.Ако искате да съхранявате домашно приготвени бисквити за по-дълъг период, използвайте херметически затворени буркани.

Ако бисквитите, които сте съхранявали в буркан, са омекнали, можете да ги запечете отново във фурната за няколко минутки, колкото да върнат неустоимата си хрупкавост.

Ако пък предпочитате меки бисквити, в буркана за съхранение сложете едно парче ябълка.

Печените бисквити може да съхранявате във фризер за около 3-4 седмици. Когато ги извадите от него обаче, оставете ги да престоят на стайна температура преди консумация.

Добра идея е да съхранявате във фризер по няколко бисквити от всяка партида, която изпичате. По този начин, когато Ви дойдат гости ще имате разнообразие от вкусове, което да предложите.

За най-добри резултати при приготвяне на бисквити трябва много добре да се постараете при разбиването на маслото със захарта. Разбийте до получаване на хубава и пухкава смес.

Съвети за приготвяне на бисквити

За пухкави бисквити оставете тестото за малко в хладилника преди печене.Сигурни сме, че сте попадали на многобройни рецепти за приготвяне на бисквити с различни вкусове. Всеки обаче има собствени предпочитания що се отнася до желана текстура, твърдост и вкус. Ето защо ще Ви дадем основните насоки, с които да постигнете своя любим вкус и да се насладите на апетитните сладки изкушения максимално.

Ако обичате пухкави бисквити:

  • Заменете маслото с маргарин.
  • Вместо сода бикарбонат, използвайте бакпулвер.
  • Преди да печете оставете тестото за малко в хладилника.

Ако обичате меки бисквити:

  • Заменете бялата кристална захар с мед или кафява захар.
  • Използвайте само жълтъка на яйцето.
  • Прекратете печенето малко по-рано от зададеното в рецептата време.

Ако обичате гладки бисквити:

  • Винаги използвайте масло.
  • Прибавете повече захар от количеството, зададено в рецептата.
  • Печете тестото, когато то е на стайна температура.

Ако обичате хрупкави бисквити:

  • Всеки път е важно брашното да бъде пресято.
  • Винаги използвайте масло и кристална захар.
  • Изпичайте бисквитите за малко повече време от препоръчаното в рецептата.

Споделете ни любимата си рецепта за бисквити! Обещаваме да я пробваме и да публикуваме резултата.