Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Солна стая – за да сме здрави!

Търсене в блога
Горещо от Блога

Защо солната стая стана толкова популярна?

Солта винаги е била за човека един от основните продукти, които употребява. Солните мини са се охранявали по-добре и от златните, което е разбираемо, все пак солта се е използвала не само за обогатяване на вкусовите качества на храната, но и за лечение на организма. Халотерапията е изцеление на човека чрез вдишване на солни пари, познати от стотици години на човечеството. Днес този способ се практикува много често, затова е важно да знаем за кого е полезна солната стая, какви са показанията и противопоказанията за този метод на лечение.

Солена стая: за кого е полезна?

Изобщо не е задължително да ходим в санаториум и да търсим солни пещери в планините, за да получим всички необходими процедури. Стаите, облицовани със солни блокове, са много разпространени днес и можем да получим оздравяващ ефект, като се запишем за процедурите. Но първо, нека разгледаме темата по-обстойно.

Солна стая – показания и противопоказания

Солната стая е много полезна при бронхит и астма, ринит и други заболявания на дихателната системаИ така, за кого е полезен микроклиматът на солните стаи?

 • Разглеждайки показанията за халотерапията и нейните противопоказания, трябва да кажем, че много професионалисти казват, че процедурите са като алтернатива на медикаментите при възникване на патологични процеси, леки астматични прояви, особено на началния стадий на болестта.
 • Бронхитите от хроничен тип, ремисиите, недостатъчният обмен на въздух в белите дробове – всички тези болести могат да се овладеят. Но стадият на белодробна недостатъчност не трябва да е повече от втори.
 • Бронхиална астма – тук няма противопоказания за солната стая, а показанията са много положителни. Болестите в периода на непълна ремисия или след обостряне могат да се лекуват със солната стая.
 • Кожни болести като фурункулоза, различни екземи, лишеи също се лекуват много успешно с този метод.
 • Солната стая, чиито ползи и противопоказания се разглеждат особено внимателно при нарушения на артериалното налягане, може да подобри много кръвообращението. Особено полезни са процедурите за хора с хипертонични показатели.

Интересно! Солната стая помага за отслабване и това е потвърден известен факт. Благодарение на подобряването на обмяната на веществата, на общото здраве на организма и на подобряване на храносмилателните процеси микроклиматът на стаята оказва благотворно влияние и „стартира“ процесите за горене на мазнините.

Ползата и вредата на солните пещери се изучава много подробно, при това народното лечение отдавна препоръчва да се посещават такива стаи, ако човек го мъчат неврози, нарушено кръвообращение, депресии и се наблюдава нарушение на щитовидните функции.

Вредата на солната стая!

Солните стаи имат противопоказания - при остри респираторни заболявания с висока температура, туберкулоза, интоксикацияПри всичките си ползи солената стая има и някои особености. Дали солната стая е полезна, или е вредна, решавате Вие, но Ви съветваме да се въздържате, ако имате заболяване като:

 • Белодробно заболяване в периода на обостряне;
 • Висока температура;
 • Обща интоксикация на организма;
 • Туберкулоза (в която и да е степен). Дори остатъчните изменения на тъканта на белите дробове е противопоказание за посещение на солна стая;
 • Диагностицирани емфиземи на ранни и всякакви други стадии;
 • Хипертония 2-3 степен;
 • Коронарна недостатъчност;
 • Заболяване на бъбреците.

Процедурите се забраняват категорично при кръвоизливи, неопределени форми на образувания. Между другото, зависимите от наркотици и алкохол хора също не се препоръчва да посещават солни стаи, както и хората, които страдат от страх от затворени пространства (клаустрофобия).

Солни стаи – какво казват лекарите?

Солната стая възстановява имунните силиДали са лоши, или добри солните стаи, мнението на лекарите е еднозначно – това е нещо полезно. На всеки е познат изразът „Всичките болести са от нерви“, което може да забравим завинаги, ако около нас има солна стая. Уникалната атмосфера е като истинска солна пещера, която помага да забравим за главоболията и да възстановим дихателните функции на организма си.

Ако искате да знаете дали солната стая ще е полезна за Вас и Вашите деца, отзивите на лекарите не оставят съмнения – полезна е за всички! Кога и как помага халотерапията на децата и на възрастните?

 • В постоперативния период;
 • За възстановяване на имунитета;
 • За ускоряване оздравяването в периода на сериозни заболявания;
 • За укрепване на костната система.

Освен това солните стаи са уникално обеззаразяващо средство, сравнимо с кварцовото облъчване. Но докато сините лампи убиват всички микроби, солите пълнят въздуха с йони на натрий, хлор и други полезни елементи.

Солна стая за бъдещи майки

Процедурите в солната стая са полезни за бременните жениСолната стая при бременност е истинска панацея срещу всички беди. Да, първо трябва да се консултирате с лекар за това дали е противопоказна за Вас. Ако не е, давайте смело. От какво може да Ви избави солната стая в периода на бременността Ви?

 • Токсикоза (особено в ранната бременност);
 • Отоци, причина за които не са бъбречни заболявания;
 • Спад в настроението;
 • Болки в гърба;
 • Проблеми с гръбнака (ако не са провокирани от заболяване на костите);
 • Периодични болки в корема;
 • Прекалено гадене и световъртеж.

Ако нямате възможност да посещавате солна стая, може да си пригодите нещо подобно и вкъщи без проблем, като си сложите в стаята солна лампа. Най-важното е задължително да попитате наблюдаващия бременността Ви лекар за противопоказания.

Солна пещера/стая – полезна за всички!

Отговорът на въпроса с какво е полезна солната стая за здравето е следният: стимулира метаболизма и обменните процеси в организма, благодарение на което се активира процесът на изхвърляне на токсичните елементи, които се заменят с природни йони с натурален произход.

Почасовата терапия помага да се избавим от много дребни и не толкова дребни проблеми. Солта е природен източник на огромно количество необходими за живота на човека компоненти: от натрий до йони на сребро. А това значи, че терапията е полезна дори и при такива „неизлечими“ болести като синдрома на хроничната умора.

Нямате време да идете до някой морски бряг през почивните дни? Няма страшно. Три сеанса в солна стая ще вдигнат на крака дори и най-измъчените от града мениджъри. Защо точно три? Защото подобряването на здравето настъпва още след третото провеждане на процедурите. И между другото, терапията за деца въздейства много различно от тази за възрастни!

Децата и солта!

Искате ли да си направите експеримент? Запишете се заедно с детето си на такава процедура. Солните стаи са много полезни за децата, ако няма противопоказания и лекарите позволяват. Но помнете, че няма да можете да се отпуснете и да се погрижите за самите себе си, а ще трябва да наглеждате детето си. Работата е там, че солта е природен енергетик за децата. Настроението им се повишава, започват да се чувстват много добре и буквално заразяват всички около себе си с оптимизма си.

Солните стаи са много полезни за деца с алергични екземи, ринити, спадове в настроението, проблеми с дихателната системаОсвен настроение, солната пещера е най-добрата алтернатива на лекарствата при такива болести при децата като:

 • Проблеми с дихателната система;
 • Повишена емоционална възбудимост, агресия;
 • Често лошо настроение;
 • Болести на опорно-двигателния апарат (халотерапията заменя солните вани за ускоряване срастването на счупвания и други проблеми);
 • Сезонни простудни заболявания;
 • Ринити;
 • Алергични екземи.

Ако детето Ви е започнало да се изморява бързо в периода на растеж, дъщеря Ви често променя настроенията си и просто в дома Ви има напрежение, солната стая за деца е изходът от тази ситуация. Не бързайте да купувате антидепресанти и други лекарства, пробвайте първо народните средства – солта.

Солната стая е лечение в естествена солна пещера. Но такава пещера, за съжаление, не може да се намери, така че се поинтересувайте къде и как може да преминете през процедурите.

Най-важното за солта: на какво действа солната стая?

 • Тя въздейства положително при хипертония, намалява главоболието, шума в главата. При десет дневен курс на лечение по 1 час на ден се понижава диастоличното и систоличното налягане;
 • Солната стая е полезна при хипертония и помага за подобряване на метаболизма и за отслабванеПри лека форма на астма. Но само ако лечението се започне на началните етапи и не е в период на обостряне. Солната стая при астма е много полезна, парите прочистват дихателните пътища, като убиват болестотворните бактерии, а освен това оздравяват целия организъм.
 • При аденоиди – използва се като спомагателно, а не като основно лечение. В случай че процесът на възпалението е напреднал, не може да се мине без операция, но възстановителният период след нея протича много по-бързо. И ако солната стая при аденоиди се използва регулярно, няма да има нужда от инжекции за в бъдеще.
 • Искате да свалите някой и друг килограм? Не губете време с таблетки и диети! Най-добрият изход е солната стая. За отслабване това е идеалният вариант. Да подобрите здравето си, да се избавите от излишните килограми и отоците и просто да успокоите нервите си приятно и полезно. Стартирайки и ускорявайки процесите на метаболизма, солната стая помага да се избавите не само от мазнините, но и от много други вредни вещества.
 • Помага ли при алергия? Да! Но ако алергията е провокирана от хронични заболявания, посещението на солни стаи е категорично забранено.
 • Ако посещавате солна стая при артериална хипертензия и паралелно с това приемате медикаменти, състоянието може да се влоши, така че се посъветвайте първо с лекаря си!
 • Цитомегаловирусът и солната стая са заклети врагове. Херпесът не може да бъде излекуват с медикаменти, но солта го прави. Разбира се, ако не е в напреднал стадий. Това става благодарение на свойството на солта да убива повечето вируси в организма.
 • Саркоидозата е нещо страшно. Но не се отчайвайте, ако около Вас има солна стая. Халотерапията при саркоидоза има много положително въздействие, дори и да е в много напреднал стадий. Изследванията потвърждават, че при системно вдишване на солните пари състоянието на болния се подобрява.
Солна стая – за да сме здрави! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™