Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Съвети за грижа за себе си, за да обикнете тялото, в което се намирате

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Отслабване, Полезни съвети за здраве | Все още няма коментари. | 212 прегледа на този пост

Съдържание на Съвети за грижа за себе си, за да обикнете тялото, в което се намирате


Бъдете непредубедени, когато четете тези съвети за грижа за себе си, за да обикнете тялото, в което се намирате.

Случвало ли Ви се е да се взирате в огледалото, разочаровани от това, което виждате и желаете да се чувствате по-добре в тялото си? Не се единствените в тази ситуация.

Според едно скорошно проучване, „61% от възрастните се чувстват негативно или много тъжни относно образа на тялото си през повечето време“. Има различни причини за това. Първо, непрекъснато сме бомбардирани с изображения на „перфектното“ тяло на нашите телевизионни екрани или чрез социалните медии, което прави сравняването ни с тези фигури неизбежно.

Освен това телата ни се променят с напредване на възрастта, което затруднява разпознаването на човека в огледалото, което води до липса на увереност, безпокойство, дори депресия.

Тук съм, за да Ви кажа, че е нормално да се чувствате така! По-важното е, че също е добре да искате да направите нещо по въпроса, каквото и да е то.

А за Вас, скептиците, е също толкова погрешно да съдите някой, който иска да направи промяна, колкото и да съдите някого, че не отговаря на стандартите на обществото. Що се отнася до мен, първото е най-обидно!

Имайки това предвид, ето няколко съвета, които да Ви помогнат да обикнете тялото, в което се намирате.

Обичайте тялото си, като го подхранвате

Ако не сте доволни от теглото си, може би е време да помислите какво ядете и как то влияе на Вашето физическо здраве, психическо здраве и имунна система. И не казвам, че трябва да се подложите на някаква луда диета, тъй като честно казано, те не работят или правят обратното, което води до хранително разстройство.

Трябва да коригирате хранителните си навици, като ядете здравословни храни в естественото им състояние. Този подход на хранене има много ползи за здравето, тъй като изразът Вие сте това, което ядете, е много верен.

Контрол на порциите за подпомагане на теглото Ви

Почти във всяка статия ще прочетете, че трябва да коригирате хранителния си режим чрез добавяне на повече здравословни непреработени храни, но истината е, че много хора, по една или друга причина, не могат да направят това. Тогава опитайте се да контролирате колко храна изяждате наведнъж. А ресторантите са най-лошите за прекомерно сервиране…

Съвети за контрол на порциите:

  • Използвайте по-малка чиния
  • Не удвоявайте въглехидратите си. Ако имате картофи, не яжте хляб и т.н.
  • Четете етикетите на храните
  • Незабавно поставете половината храна в кутия за вкъщи, когато сте на ресторант.

Наградете себе си - не е суета, а разум

Един от начините да повишите самочувствието си е като се грижите за себе си и се научите да се грижите по-добре за себе си. Не само може да помогне за намаляване на нивата на стрес, но също така Ви кара да се чувствате добре навсякъде. Това е нещо като умствена и физическа тренировка за Вас самите.

Например, можете да разработите рутина за грижа за кожата, която, макар и опростена, Ви позволява да се борите с всякакви проблеми с грижата за кожата, с които може да се сблъскате, като сухота или акне.

По-добрата грижа за кожата Ви ще Ви позволи да прегърнете естествената си красота и може да се окаже, че по-рядко посягате към чантата си с гримове.

Да се ​​научите да обичате тялото си означава да се прегърнете такива, каквито сте – „недостатъци“ и всичко останало. Докато идеята за приемане и прегръщане на тялото Ви може да звучи малко странно. Има много стъпки, които можете да предприемете, за да препрограмирате ума си, така че мислите Ви да са по-оптимистични.

Например, можете да практикувате благодарност чрез положителни утвърждения. Например, вдигнете палец сутрин, след като сте измили лицето си. Или, след физическа активност като тренировка, по танцувайте щастливо или изпейте песен, допълваща външния Ви вид. Това може да направи чудеса за Вашето емоционално здраве.

Изследванията показват, че възнаграждаването носи чувство за постижение, което Ви улеснява да обичате тялото, в което се намирате, и да започнете да вярвате в себе си в дългосрочен план.

Спрете да се сравнявате с другите в социалните медии

Има много ползи от социалните медии. Например, те могат да бъдат отличен инструмент за маркетинг на Вашия бизнес или за повторно свързване със стари приятели. Това обаче може също да разруши увереността Ви, карайки Ви да се чувствате по-малко обичани и приети, особено ако прекарвате времето си пред екрана, сравнявайки се с другите.

Важно е да запомните, че социалните медии не отразяват непременно реалния живот. Нека бъдем честни. Повечето от нас качват само снимките, на които изглеждат добре - а не моментите между кадрите, в които не се харесваме или нещо е заседнало между зъбите ни. Запомнянето на това ще Ви улесни да пресечете самосравнението в зародиш.

Обновете гардероба си, за да се чувствате по-уверени

Често обществото представя негативно зрелите жени, като побелялата коса, наддаването на тегло, появата на бръчки, не могат да останат модерни. Поради това мнозина се чувстват безнадеждни да изглеждат стилно в средните си години.

Но спрете с това мислене, тъй като можете да изглеждате прекрасно във всяко облекло, което носите, като се обличате според стила на тялото си!

Когато едно облекло Ви ласкае, ще намерите тласък на увереността и ще промените връзката си с тялото си.

Уважавайте тялото си: 8 упражнения, които ще ви помогнат да обичате себе си

Ако често изразявате недоволство от тялото си: не е достатъчно стройно, опънато, носът е твърде голям, кожата е скучна... Списъкът със собствените ни несъвършенства винаги е готов. Но замислете се, благодарим ли му за пътя, който извървява?

Разбира се, ако сте болни и не се чувствате добре, е по-трудно да направите това. Но дори и в тези моменти можете да осъзнаете, че тялото прави всичко възможно, за да се справи с неприятностите, и да почувствате уважение и благодарност за това.

Ние сме, освен всичко друго, нашата телесност, с всичките й форми, черти, усещания. Затова сме свободни да критикуваме тялото си, стремейки се към идеали, или с благодарност да приемем факта, че няма да имаме друго тяло и да започнем да се грижим за него. И още – да му се насладите и да направите крачка към това да обичате истински себе си.

Първо, преценете как Вашето мнение за собственото Ви тяло влияе на Вашето щастие, самочувствие, сексуалност и идентичност. Уважавате ли тялото си или се ядосвате, че не отговаря на Вашите фантазии за размер 38/40? Може би е време да сключите мир с физическото си аз.

1. Изговорете чувствата си. Намерете време, когато никой няма да Ви безпокои. Останете сами със себе си, съблечете се и застанете пред огледалото (желателно е да е в цял ръст). Гледайки се внимателно, говорете на глас за всичко, което виждате. Изговорете всички чувства и мисли, които Ви идват наум, както положителни, така и отрицателни, за всяка част от тялото Ви. Например: "Гордея се с косата си, но ушите ми изглеждат малко стърчащи и наистина не харесвам носа си."

Забележете степента на отрицателни и положителни чувства за всеки един аспект на Вашето тяло: форма, текстура, цвят. Това ще Ви помогне да проследите динамиката в бъдеще.

2. Напишете писмо до тялото си. Изразявайте благодарност, отвращение, възхищение или недоволство – каквото и да чувствате по отношение на тялото си. Вижте дали тялото Ви Ви служи добре. Това упражнение е особено полезно за тези, които живеят със сериозно заболяване или увреждане.

3. Помирете се с тялото си. Повторете първото упражнение последователно в продължение на 10 дни, опитвайки се да приемете тялото си все повече и повече. След това напишете ново, по-позитивно писмо, обещавайки на тялото си да го уважавате и оценявате.

4. Отразете и запишете всичко, което знаете за Вашето тяло и как то влияе на Вашето поведение, сексуалност, самочувствие и цялостно самовъзприятие. Откъде идват тези мисли и вярвания? Може би е време да ги прегледате отново.

5. Спрете се, когато имате негативни мисли за тялото си. За да направите това, е важно да се научите да забелязвате моментите, когато тези мисли едва започват да се прокрадват, и да промените собствените си оценки.

Смятате ли, че бедрата Ви са твърде големи? Може би те са женствени и по-скоро говорят за Вашата сила и здраве. Бледността на кожата Ви е просто признак на аристократични корени, а формата на носа Ви е това, заради което съпругът Ви Ви е обикнал.

Научете се да се отнасяте към себе си с хумор - ще видите, че тялото Ви ще Ви благодари.

6. Уважението към Вашето тяло означава, наред с други неща, да се грижите за него. Най-вероятно внимателно избирате с какво ще нахраните ума си: книги, изложби, филми. Изберете това, което ще засити тялото Ви.

Докато правите всичко това, не оставяйте тялото си настрана - намерете занимание по Ваш вкус, което ще Ви позволи да го поддържате в добра физическа форма.

7. Фокусирайте се върху усещанията. Тялото е източник на приятни усещания и удоволствие, то ни позволява да открием своята сексуалност и да й се насладим. Само когато се научите да приемате тялото си с всичките му несъвършенства, можете да му се наслаждавате по-пълно. Изхвърляйки мислите за недостатъци, научете се да се концентрирате върху усещанията.

8. Научете се да слушате тялото си и никога не го сравнявайте с идеалите си, или с приятелите си, или със себе си в миналото. Никой никога повече няма да има такова тяло. Позволете си да разпознаете тази уникалност и започнете да живеете в хармония с нея.

Накратко

Казано направо, Вие сте това, което сте, така че можете просто да се научите да обичате себе си. Постоянните негативни мисли и фокусирането върху това, което „МИСЛИТЕ“, че Ви липсва, са отровни за ума.

Вместо това опитайте да приложите някои от съветите за грижа за себе си, за да обичате тялото, в което се намирате, всеки ден повече!

Съвети за грижа за себе си, за да обикнете тялото, в което се намирате Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™