Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Психическата подготовка действа по-добре от диетата

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Диети, Новини, Здравословно хранене, Отслабване, Детоксикация, Полезни съвети за здраве | Все още няма коментари. | 137 прегледа на този пост

Съдържание на Психическата подготовка действа по-добре от диетата


Ако просто не можете да отслабнете, имате нужда от нещо повече от фитнес треньор. Вашият мозък е много изобретателен и няма да спре да се отказва да Ви съблазнява отново и отново. Можете да му устоите благодарение на тези методи!

Работете психически върху отслабването!

Първо: няма магическа формула за отслабване. Всеки може да следва различен тип диета и не всеки следва едни и същи правила.

Отслабването обаче е по-лесно с тренировки на ума.

Отслабването започва в ума

Това може да изглежда малко странно, но е истина! Само с правилното отношение и правилната мотивация за отслабване проектът ще успее. Всеки, който се е опитвал да отслабне знае, че не е лесно да се спазва диета. В крайна сметка изкушенията на калориите, мазнините и захарите са навсякъде.

Но как точно работи умственото обучение? Вероятно не е достатъчно просто да си помислите „Мога да направя това“, нали?

Отслабването обаче е по-лесно с тренировки на ума.Психически се насилете да отслабнете - възможно ли е?

Няма значение дали мислите, че можете да го направите или мислите, че не можете. Винаги ще сте прави!

Много хора, които искат да отслабнат, се провалят поради грешни мисли, защото вече са преминали през всички диети. Ще работи ли непрекъснато при промяна на мощността?

Просто не вярвате, че има нещо, което наистина работи. И тъй като не можете да повярвате, е невероятно трудно да промените диетата си или намирате много извинения защо тя няма да работи за МЕН (или: за Вас): щитовидната жлеза е виновна, семейните гени, не мога да спортувам, счупих си коляното...

Докато умът е силен, всичко ще бъде наред. Както казват психолозите: „Където има фокус, има и енергия“. И докато фокусът е върху отслабването, всичко върви добре. Но в един момент фокусът се измества: проблеми в работата, разочарование от партньора, здравословни проблеми, .... Фокусът вече не е върху отслабването, подсъзнанието вижда своя шанс и тихо, но проницателно крещи: „А сега един малък шоколад за утеха“ ... За съжаление, това се случва с много, които наистина искат да отслабнат, те отслабват емоционално или се отказват.

И така, проблемът е, че фокусът се измества към „по-важните неща“. Другият проблем - както беше описано в началото - е, че не вярвате наистина. Защо това да работи, ако другите методи не са проработили до сега?

Нашето подсъзнание е обучено от ранна възраст да вижда граници там, където ги няма или където ги поставят другите. Ако майката каже на малко дете: „Не излизай без яке, иначе ще се разболееш!“ И детето ще се разболее. Мама ще каже: "Казах ти!" Подсъзнанието научава и преживява по този начин, че мама (и татко, и други големи хора) са прави в своите вярвания, много от които работят и продължават да Ви изгарят. Често проблемите на родителите се прехвърлят на децата: ако майката се страхува от кучета, тя вика детето си при себе си, посочвайки всяко куче, което вижда, заявявайки, че всички кучета хапят и са опасни. Подсъзнанието вярва в това, а страхът на майката от кучета вече е "по наследство". Или когато татко е на детската площадка със сина си. Страхът на татко от високо означава, че той постоянно предупреждава сина си за опасността, защото пързалката е твърде висока и опасна: „Отстъпете от ръба!“, „Опасно е!“, „По-добре слезте, за да не паднеш!“ По този начин, бащата вече е прехвърлил страхът си от високо на детето.

Тъй като е важно да разберем как да си поставяме граници, ето още няколко примера за това как можете сами да програмирате подсъзнанието на животните:

В плен малките слончета са вързани за дървен прът с верига на единия крак. Малкото слонче, разбира се, има ограничен обхват на движение, но отново и отново се опитва да издърпа веригата, за да се измъкне. Разбира се, не става и го боли, защото има верига на крака. Ами ако слонът е голям и може да изкоренява дървета? Въпреки това е достатъчно да го вържете за стълба с верига, тъй като то е свикнало с тези ограничения от ранна възраст и вече знае, че не може да издърпа стълба.

Жабите например, които са били държани в терариуми. Удивителното нещо тук: терариумите нямали капак. Така те били отворени отгоре и жабата наистина може да изскочи. Но тя не го направи. Тя просто се качва или слиза по стълбите. Защо? Е, когато жабата влезе в терариума като малка жабка, отгоре имало прозорец, който да служи като капак. Когато жабата станала по-голяма, тя започнала да скача и накрая скочила достатъчно високо, за да се измъкне, но се ударила в стъклена плоча. Тя бързо научила, че колкото по-високо и по-силно скачаш, толкова по-голямо е ВЪЗДЕЙСТВИЕТО. Докато в един момент тя спряла да скача, просто се изкачила по стълбите.

Бил е проведен и научен експеримент с маймуни: в средата на заграждението бил поставен стълб, а отгоре били окачени банани. Маймуните в заграждението се борели кой да се изкачи пръв. Първата маймуна буквално изтичала на стълба. Но точно преди да стигне до бананите, я ударила водна струя. Няколко смели маймуни опитали отново и всички били залети с вода. След сравнително кратко време всички се отказали да се опитват да достигнат бананите. След това една стара маймуна била извадена от клетката и пуснали нова. Новата маймуна, видяла бананите и искала да се качи на стълба, но всички други маймуни я спряли. Маймуната била бясна и след няколко опита се отказала и повече не се опитала да вземе бананите. В този експеримент все повече и повече маймуни бивали заменени с нови маймуни и маймуните всеки път не позволявали на новите маймуни да се катерят по стълба в заграждението. Дори маймуните в заграждението, които никога не са виждали струя вода, защото влезли в заграждението по-късно, попречили на новодошлите да се изкачат на стълба. В даден момент от този експеримент всички маймуни били заменени и първите, които са виждали струята вода, вече ги нямало. И все пак нито една от следващите маймуните не се опитала да се качи на стълба, за да бере бананите.

Толкова е лесно да програмираме подсъзнанието си за негативни неща и ограничения, които другите ни поставят.

Без ограничения – разширете собствената си вяра в себе си

Добрата новина е, че можете да се програмирате не само негативно, но и позитивно. Децата в ранна възраст се подпомагат от честите похвали, а не от критики. Когато насърчавате младите изследователи да продължат да изследват, дори ако Вие самият се страхувате, например, да вземете земен червей или паяк.

И, разбира се, можете също да програмирате положително себе си и да разширите границите си.

Най-лесният начин да разберете е да направите малко упражнение, показващо как можете да надхвърлите границите си. И ето как става: застанете в средата на стаята. Поставете краката си заедно и протегнете едната си ръка напред. Сега завъртете ръката и горната част на тялото колкото можете назад, без да изкълчите гръбнака си. Сега маркирайте точка на стената, за да видите докъде сте стигнали. Сега обърнете ръката си назад и я спуснете. Това беше първата част от това упражнение. Сега за умствената част: Разбира се, първо трябва да прочетете това, защото трябва да затворите очи по време на упражнението. Разбира се, можете също да помолите някой да Ви прочете тази част. И така: заставате отново в стаята и затваряте очи. В ума си (и само в ума си) визуализирайте ръката си, протегната пред Вас. Сега си представете как връщате ръката си в позицията, в която сте били преди. Оставате там за няколко секунди. След това си представяте, че можете да завъртите ръката си с още половин метър. Представете си, че е много просто и задръжте ръката си в новата позиция в ума си. Сега си представете как извивате ръката си назад и след това отново я дръпвате надолу. След това отново отваряте очите си. И така, Вие сте направили само част от упражнението наум. И така, сега опитайте отново, както в първата част: протегнете ръката си напред и след това се обърнете назад. Колкото се може повече. Ако сте напреднали по-далеч от първия си опит, значи ясно сте променили границите си и сте препрограмирали подсъзнанието си само с тази малка визуализация.

И кое е хубавото: наистина е толкова просто!

Как Ви помага да отслабнете?

Можем също така да програмираме нашето подсъзнание съответно. Разбира се, това не означава, че автоматично ще отслабнете. Трябва да промените нещо в диетата си. Но подсъзнанието и умът се движат в една посока и не работят един срещу друг. Това Ви опростява и релаксира. И резултатите стават все по-добри.

Как работи?

Много хора, които искат да отслабнат, се провалят поради грешни мисли, защото вече са преминали през всички диети.*Визуализирайте* е ключова дума. Както в случая с упражнението за ръце, просто си представяме как ще изглеждаме, когато достигнем желаната фигура. Подсъзнанието не прави разлика между "въобразяване" и "битие".

Най-доброто време за извършване на това ежедневно упражнение е сутрин веднага след събуждане, ако все още не сте напълно будни. Или вечер преди лягане. Ако заспите, докато тренирате, няма значение. Но на тези етапи подсъзнанието е най-достъпно.

Ако по време на упражнението Ви хрумнат други образи, това не е проблем. Обмислете ги, леко ги бутнете настрани и просто продължете от мястото, където сте били.

ЧАСТ 1

Сега си представете, че се гледате по бельо пред голямо огледало. Имате точно формата, която искате в главата си. Затова си представете, че вече сте толкова слаби, колкото искате. Погледнете се в огледалото отпред, обърнете се и се погледнете отстрани. Представете си колко сте щастливи, че имате такава фигура. Само си представете, че изпитвате радост и тези емоции.

ЧАСТ 2

Застанете неподвижно в тази стая, но си представете, че излизате от тялото си и се гледате отвън. Вървиш като оператор и се оглеждаш от всички ъгли. Почувствайте ентусиазма в себе си, когато се видите в тази великолепна фигура.

ЧАСТ 3

Сега се плъзнете обратно в тялото си и си представете как се чувствате, когато облечете желания размер. Представете си какво е, когато панталоните прилягат плътно по тялото. Седнете в мислите си и почувствайте какво е чувството, когато нищо не е напрегнато. Докоснете тялото си наум и си представете какво е усещането от това докосване.

Кажете наум следната фраза: „Всеки ден ставам по-добър и по-слаб! Добре съм!"

Техниките за визуализация подпомагат отслабването, особено когато целта е ясно поставена пред подсъзнанието.Това е всичко. Можете да правите това упражнение толкова пъти, колкото искате. Възможно е и през деня без проблем. Повтаряйте упражнението толкова често, колкото Ви е удобно и приятно, но оставайте на линия!

Преди да направите това, просто вдишайте и издишайте дълбоко три пъти, напълно се концентрирайте върху дишането си и след това започнете упражнението.

Това просто упражнение е добра основа за това да накарате ума и тялото си да работят в унисон към една и съща цел.

Намираме за почти невероятно колко лесно могат да бъдат премахнати блокажите, например с техники за визуализация, и колко по-лесно е да отслабнете, например, когато целта е ясно поставена пред подсъзнанието. Просто опитайте. Тук е невъзможно да се направи грешка. А ефектът е невероятен!

И ето още няколко съвета за здравословно хранене, които ще Ви помогнат да се наслаждавате внимателно и по този начин да направите храната много по-ценна като такава:

Поставяне на цели!

Това също е част от умствената тренировка: преди да се подложите на диета, помислете какво конкретно искате да постигнете. Най-добре е да поставите целите си в писмен вид веднага. Ако например целта е плосък корем, това може да се постигне, като ядете по-малко и в същото време правите специални упражнения. Затова помислете добре каква е целта и как точно можете да я постигнете. И Вие трябва да научите тези причини и да ги помните постоянно. Затова направете целите си възможно най-конкретни, за да не може подсъзнанието Ви да намира „оправдания“.

Яжте мислено

Преди да започнете да ядете, представете си как ще ядете тази храна. Настройте се вътрешно към това и например затворете очи. Можете да отделите малко време за това - лъжица по лъжица, вилица по вилица, докато всичко се изяде мислено. Това, от една страна, помага за преодоляване на първоначалната „алчност“, а от друга – поне малко за засищане на първоначалния глад.

Разберете какво ядете

"Вие сте това, което ядете!" "Вие сте това, което ядете!" Разбира се, това важи винаги – дори и извън диетата. Ако искате да отслабнете, обикновено не можете да избягвате да променяте диетата си през цялото време. Ако обичате мазничко, представете си как точно мазнината изтича от него, как запушва артериите и се отлага по бедрата. Захарта уврежда Вашите зъби, тя е изключително нездравословна, води до наднормено тегло и най-вече Ви кара да се чувствате гладни след много кратко време. Представете си как захарта блокира разграждането на мазнините и забавя процеса на отслабване - енергията в тялото Ви вече не може да тече, сякаш се справяте без нея! Звучи досадно, но работи. На свой ред си представете цветни зеленчуци - истинска енергийна храна, която е богата на витамини и хранителни вещества и гарантира, че се чувствате здрави. Дава Ви сила - ето защо зеленчуците и плодовете винаги са основна част от диетата. И в същото време си представете конкретно колко зле ще се почувствате, ако сега (отново) изядете цял шоколад ... ОК? Не съвсем, нали?

И така, виждате: можете да постигнете много само със силата на Вашите мисли.

Ако наистина научите тези правила, ще можете да отслабвате по-лесно и да подобрите хранителните си навици.

Психическата подготовка действа по-добре от диетата Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™