Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Nespresso

Nespresso капсулите съдържат изключително фино кафе, което притежава неповторим аромат. Освен това свое предимство притежава още страхотен дизайн. Разнообразието от цветове са още едно страхотно предимство на Неспресо кафе. Самите капсули са изцяло защитени от въздуха. Това гарантира за качество. Страхотно бижу за всеки един от нас, ценител на кафето.

Какво знаем за кафеените черешки?

Nespresso кафе е с уникален аромат и вкус.Кафето има способността да извлича своите характеристики от слънцето, почвата и водата. С напредване на времето червените плодчета пониква, а ние от своя страна ги наричаме кафеени черешки. Те съдържат кафе зърна, които имат страхотен аромат. Кафеените дървета имат бели цветове, които притежават много фин аромат на жасмин. Плодовете на дървото пък се оформят от 6 до 8 месеца за Арабиката и около 9 – 11 за Робуста. Самото име „черешка“ идва от факта, че цвета и формата много наподобяват на този страхотен плод. 

Специалистите на Nespresso започват да обикалят света и търсят най-качествените кафе зърна. Производителя обръща специално внимание на подбора на доставчици, снабдяващи ги с кафе. След известно време те намират невероятни кафе зърна, които използват за Лимитирани серии и Специалния клуб. Неспресо Кафе започват да използват своите кафе зърна от сортовете Робуста и Арабика. Робустата се отглежда много внимателно на по-ниска надморска височина, на по-влажен и горещ климат, а Арабиката се отглежда близо до Екватора.

Сортовете се подбират от Nespresso съгласно строги изисквания.

Методите, които са свързани с беритбата на плодчетата от кафееното дърво е тясно свързано с физиологията му. Много често плодовете, растящи едни срещу други, зреят по различно време. Затова е необходимо те да се събират по различно време. Производителите имат за цел да съберат и изберат само узрелите плодчета, като оставят другите на дървото. Методът е доста предпочитан, но е и доста по-скъп. Изисква повече средства и време.

Наблюдават се 3 метода, чрез които кафеената череша се превръща в кафе на зърна. Те имат и пряко влияние върху качеството и цената. Някои методи включват отстраняването на отпадъците, за да бъде разкрито самото зърно. По този начин се получава и зеленото кафе. Това име се дава на кафето, обработено, преди неговото изпичане. Nespresso предпочитат мокрият метод. Той изисква повече грижи, инвестиции, но това прави кафето по-ароматно и невероятно по рода си.

Мокрият метод засилва аромата на кафето и понижава горчивината. Повечето кафета, които са обработени по този начин и подход се описват като „измити кафета“. Много често обаче те са измита Робуста и ръчно събрана Арабика. Самата обработка на кафето се дели на няколко етапа. Първият етап е когато зърната се потопят във вода от 16 до 36 часа. Ферментационният процес елиминира всички вискозни вещества от обвивката на кафето. Има машина пък, която премахва целулозата. След тези процеси идва и пресяването на зърната, за да може да се елиминират и най-тежките, и те остават на дъното. Този етап на кафето се нарича още „пергаментно кафе“. Суши се на слънце около 3 седмици. След като окончателно бъде изчистено кафе Неспресо се сдобива с наистина истинско зелено кафе.

Още за Nespresso:

Зеленото кафе е суровина, от която Неспресо приготвят своите блендове. Компанията много внимателно подбира кафе с определен произход, спрямо неговите качества, аромат, каймак, финес и не на последно място послевкус.Има и трудности, които произлизат по-време на приготвянето. Това е така, тъй като всяка година и всяка една реколта може да се промени, поради разлика в почвата или климата. Nespresso държи на своята точност, на аромата и вкуса на кафето си. Смесицата от различните сортове изисква изключителна точност на порциите кафеени зърна. Качеството на самото кафе зависи не само от произхода, но и от реколтата.

Изпичането на зърната е много важен етап от създаването на кафето.

Изпичането на зърната е много важен етап от създаването на кафето. Това е така, защото е необходимо да се покаже най-доброто, аромат, вкус и др. Nespresso създава и разработва една специална система за изпичане на зърната. Тя е различна за всеки един бленд. Правилното изпичане зависи от температурата и от времето. Лошото печене обаче може да доведе до разваляне дори и на най-добрите зърна кафе.

По време на изпичането  зелено кафе се дехидратират напълно. Цветът им се променя от зелено до охра, след това кафяво или до почти черно, в зависимост от степента на изпичане. Благодарение на топлината зърната се разширяват и в тях съдържанието на кофеин се повишава. В някой от блендове производителите изпичат зърната по различни начини.

Смилане – Процесът включва смилане на прясно изпечените зърна на прах. След като се изпече кафето се прехвърля в силоз, който е херметически затворен. Самото смилане дава възможност на кафето да има досег до кислород и така то е заплашено да загуби аромата си. Степента на смилане зависи от определения бленд кафе и произхода му. Точното и съгласувано смилане е от ключово значение за перфектното качество. Въпрос на откриване на точния баланс за различните характеристики, на които искаме да наблегнем във всеки вид капсули Nespresso: горчивина, киселинност, плътност на еспресото и ароматни нотки. Колкото по- фино и ситно смляно е кафето, толкова по-бавно водата минава през него, и съответно по-плътно и горчиво става то. Ако кафето не е смляно ситно, то няма да има този неповторим аромат.  

Caffe Nespresso разработва метод, който е свързан със затварянето на капсулите. Те са херметически затворени! Капсулата запазва аромата на кафето и неговата свежест. Опаковането включва точно определено количество кафе. От вътрешната страна на капсулата се поставя защитно фолио. Алуминият е от 100% рециклируем материал.

Какъв е контролът за качество?

Nespresso кафе дават пълен контрол върху етапите по време на транспорта на кафето. Специалистите, които се грижат за това имат за цел да проверят и да поддържат опаковките. Кафе Неспресо се транспортира в кораби в чували по 60 кг. Докато пристигне в Европа, зеленото кафе е под постоянен контрол. Това е така, за да може да бъде осигурена защитата на зърната. Кафето, което е изпратено от Швейцария, отново претърпява проверка.

Декофеинизиране - 100% естествен процес

Това е процес, случващ се преди  да се изпече зеленото кафе. Процесът се състои в премахване на кофеина от зеленото кафе, без значение дали в разтворител или вода. Кофеинът се открива в много растения, включително в кафе на зърна, чайове и някои видове ядки.

Капсулите безкофеиново кафе се декофеинизират, когато се използва процес с чиста вода. Водата навлизайки в контакт с кафето, кофеинът, съдържащ се в зърната, започва да се разгражда. Това е процесът, който елиминира кофеина. Но най-важното е, че вкусът не се променя и не губи качеството си.

В сравнение с Nespresso, някой компания използват химическо декофеинизиране. 

Производители
Категории
Покажи :
Сортиране по :
14.19 лв.
Nespresso Arpeggio 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доставянето на..
14.19 лв.
Nespresso Arpeggio Decaffeinato 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култиви..
14.19 лв.
Nespresso Cape Town Envivo Lungo 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култив..
14.19 лв.
Nespresso Capriccio 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и дос..
14.19 лв.
Nespresso Caramel Creme Brulee 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява кул..
14.19 лв.
Nespresso Cocoa Truffle 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и..
14.19 лв.
Nespresso Cosi 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доставян..
14.84 лв.
Nespresso Dharkan 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доста..
14.19 лв.
Nespresso Kazaar 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и достав..
14.19 лв.
Nespresso Livanto 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доста..
14.19 лв.
Nespresso Ristretto 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и дос..
14.19 лв.
Nespresso Roma 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доставян..
13.09 лв.
Nespresso Stockholm Fortisio Lungo 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява..
13.09 лв.
Nespresso Tokyo Vivalto Lungo 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култ..
14.19 лв.
Nespresso Vanilla Eclair 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането ..
13.09 лв.
Nespresso Vienna Linizio Lungo 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява кул..
14.19 лв.
Nespresso Volluto 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивирането и доста..
14.19 лв.
Nespresso Volluto Decaffeinato 10 бр. Кафе капсули Какво знаем за Неспрессо? Компанията Неспрессо способства за опазването на околната среда поддържа на фермите като осигурява култивир..
139.90 лв.
Джобна кафемашина Wacaco MiniPresso NS с Nespresso капсули Джобната кафемашина Wacaco е един страхотен подарък за Вас и Вашите близки. Лесна за употреба и много практична. Кафемашина Wacaco за..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™