Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Гъби

Производители
Категории
Пълен каталог

В категорията Гъби Вие може да откриете най-качествените лечебни гъби, както и екстракти от гъби, които са изключително безвредни и ефективни. Гъбите са едни от рядко срещаните източници на храна, които защитават цялостно организма на човека. Ние Ви препоръчваме някои от невероятните ни продукти - Шийтаке, Чага Органична, Ултра Кордицепс, Майтаке, Шийтаке и Рейши, както и други гъби на касули, грижещи се за Вашето здраве.

Лечебните гъби като рейши, чага, кордицепс, лъвска грива и пуешка опашка в момента привличат сериозно внимание и има основателна причина. Тези гъби са били част от традиционната китайска медицина и лечебните практики на световните култури от хиляди години. В Древна Гърция гъбите са били използвани заради техните противовъзпалителни свойства. Днес западните изследвания наваксват, потвърждавайки специфичните химични пътища, които определят полезните ефекти на гъбите.

Мислите ли да добавите добавки от гъби към ежедневната си уелнес рутина? Ето 10 предимства на добавките от гъби, които да Ви вдъхновят.

Подобряват реакцията на имунната система

Гъбите Рейши, Чага и Пуешка опашка са сред едни от най-добрите функционални гъби за повишаване на имунитета. И трите имат благоприятен ефект върху имунната система, до голяма степен благодарение на дългите вериги от въглехидрати, известни като полизахаропептиди, които са свързани в протеините на гъбите. Тези частици имат ясен имуномодулиращ ефект:

Доказано е, че гъбата Рейши повишава броя на белите кръвни клетки. Белите кръвни клетки са централна част от имунната система - те участват в клетъчното сигнализиране и унищожаването на чужди нашественици и увредени клетки.

Екстрактът от гъбата чага е мощно противовъзпалително средство. Докато възпалението е част от здравия отговор на имунната система, лошото клетъчно сигнализиране може да доведе до хронично възпаление. Оттам следват състояния от стрес през лош сън до заболяване. За да се борите със стреса и въздействието върху имунната система, ще искате да намалите възпалението. Като се борят с възпалението, гъбите помагат на имунната система да се върне към правилното функциониране.

Установено е, че ползите от гъбите Пуешка опашка варират от повишаване на имунитета до намаляване на възпалението. В Япония и Китай екстрактът от гъби от пуешка опашка редовно се използва като терапевтична помощ при лечение на рак при имунокомпрометирани пациенти. В САЩ се провеждат клинични изпитвания за изследване на потенциала на гъбата за подобни цели.

Междувременно можете сами да изпитате ползите от капсулите с гъби.

Имат антиоксидантни свойства

Всички знаем, че антиоксидантите са полезни за нас, но знаете ли защо? Окисляването е процесът, чрез който вредни вещества – от замърсители на околната среда до UV лъчи – премахват електрони от кислородните и водните молекули в нашите тела. Окисляването създава свободни радикали, или по своята същност нестабилни клетки, които се стремят да се свържат с други. Антиоксидантите са важен начин за борба с оксидативния стрес, а гъбите са пълни с тях. Гъбата Майтаке и гъбите Пуешка опашка имат добре проучени антиоксидантни свойства.

За още по-добри резултати потърсете добавка от гъби, която съдържа витамин С (аскорбинова киселина), друго мощно антиоксидантно съединение.

За сияйна кожа

Друг ефект от полезните антиоксидантни съединения на гъбите? Като предотвратяват увреждането на свободните радикали, антиоксидантите могат също така да намалят фините линии, бръчките и възрастовите петна. Поради това витамините и растителните екстракти, които имат антиоксидантни свойства, обикновено се използват в локални лечения или орални добавки за постигане на здрава кожа. Точно така – гъбите могат да Ви оставят с по-ярка и по-млада кожа.

В допълнение, предварителните проучвания показват, че гъбите рейши могат да помогнат за излекуване на кожни наранявания и раздразнения. Ако страдате от червени петна, дразнене или белези от петна, лечебните свойства на гъбите могат да помогнат за подобряване на цялостния вид на кожата Ви.

Успокояват червата

Здравето на червата е тясно свързано с имунитета. Всъщност учените казват, че червата съставляват до 70% от имунната система. Червата играят няколко роли във вродения и адаптивен имунитет: Червата съдържат лимфна тъкан. Лимфната система е важна за клетъчната сигнализация и реакцията на имунната система. Вирусите, бактериите и гъбичките, които живеят в нашите черва, също играят централна роля в модулирането на нашия имунен отговор.

Освен имунитета, доброто здраве на червата е от съществено значение за балансиран, здравословен начин на живот. Когато можете удобно да смилате широка гама от храни, това Ви улеснява да се храните навън, да се наслаждавате на ястия в домовете на приятели и да тествате нови рецепти без притеснение.

Гъбите могат да поддържат както имунитета, така и здравословното храносмилане. Те го правят по поне два начина:

 • Повечето гъби съдържат полезни фибри, които могат да служат като пребиотици за чревните бактерии. Гъбите са чудесен източник на храна за здрави чревни бактерии, като помагат на тези бактерии да процъфтяват;
 • Някои гъби могат да повишат активността на белите кръвни клетки в червата, като помагат на имунната Ви система да се справи с чужди нашественици, които влизат чрез храната.

Поддържат здравословна кръвна захар и холестерол

Здравословните нива на кръвната захар и холестерола подобряват здравето Ви в дългосрочен план. Важно е да поддържате здравословна диета с ниско съдържание на изкуствена захар и „лош“ холестерол. Въпреки това можете да направите толкова много, за да подобрите нивата на кръвната си захар и холестерола, тъй като генетиката играе важна роля в това как тялото Ви преработва захарта и мазнините.

Добавките с гъби са един потенциален начин за управление на нивата на глюкозата и холестерола без драстични промени в диетата.

Увеличават енергийните нива

В традиционната китайска медицина адаптогенните гъби Рейши се използват за увеличаване на Qi или жизнената сила. По-просто казано, може да се почувствате по-енергични и одухотворени, след като приемате гъби Рейши. Освен това предварителните проучвания показват, че гъбите Рейши могат да намалят умората, както и да подобрят настроението.

Тъй като възпалението е свързано с ниски нива на енергия и умора, е възможно гъбите рейши да повишат енергийните нива чрез намаляване на възпалението. Това от своя страна може да помогне за подобряване на циклите на съня, така че да можете да си починете по-добре и да започвате всеки ден с повече енергия.

Изострят паметта 

Гъбите Пуешка опашка са изследвани като възможно лечение на заболявания, които засягат дългосрочната памет. В допълнение към ползите за паметта, които предлага гъбата Пуешка опашка, има няколко ядливи гъби, включително гъбата майтаке, които са свързани с подобрен растеж на нервите. 

Някои дегенеративни заболявания на паметта са причинени от увреждане на свободните радикали, което прави антиоксидантните гъби възможна естествена помощ.

Управляват дискомфорта

В Русия гъбите чага отдавна се използват в културата за управление на физически болки и дискомфорт от всякакъв вид. Въпреки че тази практика може да не е позната навсякъде, науката сега потвърждава, че много гъби имат аналгетичен ефект. Това може да е свързано с техните противовъзпалителни свойства.

Гъбите имат широк спектър от мощни ползи. Най-основната им функция обаче е, че поддържат цялостно здраве.

Тъй като гъбите функционират на толкова много нива – намаляват възпалението, поддържат здравето на червата, намаляват умората – те имат силен кумулативен ефект. Дори и да нямате конкретно оплакване, може да търсите липсващата съставка, която Ви кара да се чувствате по-добре.

Гъбите са добре проучени и рядко предизвикват странични ефекти. Това прави лесно и безопасно да експериментирате с един или няколко разновидности и да намерите идеалното съвпадение или смес от гъби.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
52.40 лв.
Agaricus Blazei 500 мг 90 веге капсули | Swanson Има противоракови свойства Заздравява имунната система Облекчава симптомите при автоимунни състояния При чернодробни проблеми Подпомага п..
79.90 лв.
AHCC & Beta Glucan & Fucoidan & Vitamin D3 60 капсули | Vitablossom Срещу доброкачествени и злокачествени образувания При имунодефицит Против хепатит C и B При диабет Елимини..
199.00 лв.
Активен хемицелулозен компонент (AHCC) 500 мг 60 капсули | Quality of Life Mощнa имуностимулираща добавка, която се бори с рака Увеличава устойчивостта към инфекции Увеличава активностт..
На база ( 1) Коментара
222.99 лв.
Активен хемицелулозен компонент (AHCC) 500 мг 60 капсули | Biovea Mощнa имуностимулираща добавка, която се бори с рака Увеличава устойчивостта към инфекции Увеличава активността на бели..
53.03 лв.
Reishi Powder 150 g | BioTona Срещу всевъзможни алергии При нарушения в структурата на черния дроб С имуномодулиращ ефект Без нежелани ефекти от употребата При заболявания с автоимунен х..
На база ( 1) Коментара
70.00 лв.
Кордицепс 750мг 90 веге капсули | Now foods Кордицепс (Cordyceps Sinensis) е лечебна гъба за укрепване на имунната система и цялостна защита на организма. Кордицепс на капсули от ..
На база ( 1) Коментара
38.99 лв.
Ултра Кордицепс 750 мг 60 веге капсули | Doctor's Best Увеличава енергията и издръжливостта Поддържа здравето на белия дроб Поддържа функцията на черния дроб Стимулиране на имунната си..
На база ( 4) Коментара
74.90 лв.
Шийтаке (Shii Take) 180 капсули Sanct Bernhard Името на тази  медицинска гъба идва от „ший” – кестен и „таке” – дърво, което означава „гъба, която рас..
На база ( 2) Коментара
39.00 лв.
Шийтаке и Рейши 270 мг 100 веге капсули от Now Foods Тази уникална хранителна добавка Rei-Shi Mushrooms, разработена от Now Foods, съвместява полезните качества на две азиатски гъби с доказано въ..
52.40 лв.
Agaricus Blazei (Himematsutake) 90 веге капсули | Swanson Бори се с онкологичните патологии Подпомага здравето на черния дроб Помага за детоксикация Усилва в пъти имунната систем..
180.00 лв.
AHCC 500 мг 60 капсули I Planetary Herbals Мощен антиоксидант Има хепатопротекторни свойства Срещу вирусни и инфекциозни заболявания При артрит Има функция на имуностимулатор Понижава..
64.00 лв.
Cordyceps 60 веган капсули | Dr. Biomaster Усилва имунитета Потиска размножаването на бактерии, възпаления, тумори Помага за регенерация на тъканите Увеличава отвора на кръвоносните съдове..
64.00 лв.
Maitake Mushroom 60 капсули | Dr. Biomaster Изключително мощно противораково средство Подсилва ефективно имунната система Активира и увеличава влиянието на клетките на имунитета ..
64.00 лв.
Reishi (Ganoderma Lucidum) 60 веге капсули | Dr. Biomaster Предотвратява и помага при ракова патология Има имуномодулиращо и имуностимулиращо действие Оптимизира хормоналния баланс Предпаз..
64.00 лв.
Shiitake 60 капсули | Dr. Biomaster Мощен противораков ефект Усилва имунната система Бори се различни вируси, гъбични болести и бактерии Помага срещу патологии на сърцето и съдовете Добр..
47.88 лв.
Кордицепс 500 мг 60 веган капсули | Nature's Way Помага при заболявания на черния и белия дроб Използва се като противораково средство Има добри антиоксидантни свойства Богато е н..
На база ( 6) Коментара
45.91 лв.
Рейши 188 мг 100 веган капсули | Nature's Way 10% полизахариди Засилва имунната система и повишава защитните функции на организма Има имуностимулиращо, противовъзпалително, противовирусн..
19.90 лв.
Чага Течен екстракт 50 мл | Planetary Herbals Билкова добавка Натурален имуностимулатор Има антираково действие 100% натурален продукт Чага Течен екстракт на супер цена от Супер ..
На база ( 1) Коментара
64.00 лв.
Херициум (Лъвска грива) 300 мг 60 капсули | Dr. Biomaster Поддържа доброто състояние на сърдечно-съдовата система Подпомага здравето на нервите и помага при Алцхаймер и Паркинсон Бори се с в..
На база ( 6) Коментара
49.90 лв.
Чага Органична 560 мг 90 капсули | Супер Храни 2014 стимулира имунната система успешно се бори с раковите клетки богата на полизахариди облекчава отоците при бременни жени понижава ..
На база ( 1) Коментара
46.90 лв.
Шийтаке и Майтаке 250 мг 60 веган капсули | Nature's Way Съдържа 10% полизахариди от Шиитаке 30% полизахариди от Майтаке Притежава противотуморни свойства Възстановява организма ..
93.88 лв.
Beta Glucan 250 мг 60 капсули | Jarrow Formulas Мощен антиканцероген Против вирусни инфекции Спомага обмяната на веществата Стимулира имунната защита Има радиопротекторно действие Бета..
17.15 лв.
Майтаке гъби на прах 60 гр | ZOYA Укрепва имунната система Мощно антиканцерогенно средство Снема умората Спомага обмяната на веществата Действа срещу сърдечно-съдови проблеми Пон..
12.65 лв.
Рейши на прах 60 гр | ZOYA Понижава вискозитета на кръвта Предотвратява инфаркт и инсулт Потиска разширени вени Има функция на имуностимулатор Намалява нивото на холестерол в кръвта Вл..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™