Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Какво е смехотерапия?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Забавни | Все още няма коментари. | 1418 прегледа на този пост

Съдържание на Какво е смехотерапия?


Смехотерапията въздейства върху целия организъм.Чували ли сте за смехотерапия? Напоследък тази дума често се върти из медийното пространство, но много малко хора знаят какво е това, тъй като в България рядко се практикува. Ако сте от хората, които искат да знаят много неща и да опитват нови неща, можете да разберете какво е смехотерапия в тази статия.

Какво представлява този вид терапия?

Смехотерапията е нов метод за подобряване на здравословното състояние на хората, като това става с помощта на смеха. Много хора се настройват скептично, понеже си мислят, че това са глупости: някой се прави на клоун, а останалите се смеят. Това далеч не е така. Чрез смехотерапията хората се учат как да въздействат на здравословното си състояние. Когато човек се смее, той въздейства на мозъка, в тялото се отделя по-голямо количество от хормона на щастието и така в нас се създава чувство на сигурност и спокойствие.

Какво толкова лекува смехотерапията?

Нека да разгледаме нещата по-подробно. Защо казват, че смехотерапията е универсален лек? Защото чрез нея се въздейства върху всички органи. За да не изглежда сякаш просто редим празни приказки, ще навлезем по-подробно в тази смехотерапия. Върху какво толкова въздейства този вид терапия?

  • След редица проучвания на швейцарски учен той установил, че неудържимият смях, продължаващ около 5 минути, лекува депресия и повлиява благоприятно върху някои от органите като белия дроб и сърцето.
  • Когато се смеем повече, нашата имунна система става „по-добра“. Тоест в тялото започват да се произвеждат повече антитела, които да противодействат на вирусите и гриповете.
  • Колкото и странно да Ви се струва, истеричният смях също се смята за полезен, макар и да е много досаден, ако го слушате. Защо е полезен ли? Понеже след това тялото се отпуска изцяло и прогонва стреса.Смехотерапията влияе на хормоналния баланс.
  • Може би ще Ви се стори много интересен фактът, че благодарение на смехотерапията кръвообращението се увеличава, а според специалистите това води до по-добро възприемане на информация. Освен това благодарение на този вид лечение можете да си нормализирате кръвното налягане.
  • Трябва да отбележим, че смехът въздейства върху нервната система, като кара организма да се отпусне и да се почувства спокоен. Интересен факт е, че хората, които практикуват смехотерапия, не страдат от нервни и депресивни състояния.
  • Учени, провели експерименти с този вид терапия, твърдят, че тя влияе благоприятно върху хормоналният баланс и дори действа подмладяващо на организма. Нещо повече – подобрява функцията на щитовидната жлеза.

В интернет пространството хора споделят, че смехотерапията им е помогнала при различни болестни състояния, язва, гастрит, дори при безплодие. Няма данни тези твърдения да са потвърдени с научни експерименти. Без значение дали последната информация ще се окаже вярна, смехотерапията е уникален лечебен метод, въздействащ на много органи и болестни състояния.

Какво е смехотерапия? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™