Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Как да се отървем от мухъла?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини | Все още няма коментари. | 1365 прегледа на този пост

Преди препаратите, трябва да отстраним влагатаЕдин много голям проблем напоследък е мухълът. Той се появява в домовете на хората, а голяма част от населението не знаят как да го премахнат. Преди да прибегнете към препаратите, трябва да знаете, че има други неща, които първо трябва да направите. Друго, което трябва да знаете, е, че има препарати, които не са вредни за Вас.

Защо е опасен мухълът?

Нека да започнем с малко информация за мухъла. Това са разнородна група гъби, които могат да се намерят под различна форма и цвят – нишковидни, меки, бели, сиви, синьо-зелени или черни. Мухълът, освен по стени и тавани, може да се разпространи и върху храните и влажните дървета. Трябва да знаете, че ако в дома Ви има мухъл, трябва да го премахнете възможно най-бързо, защото предизвиква различни здравословни проблеми – алергии, респираторни заболявания, главоболие , мигрена и дори дразнене на очите и носната кухина.

Първи стъпки към премахването на мухъла!

Можете да използвате домашно приготвени препарати против мухъл

Преди да се разтичате към магазина за препарати против мухъл, трябва да знаете, че има нещо, което трябва да направите преди това. Ако напръскате мухъла с препарат, той ще се махне, но ако не отстраните предпоставките за него, той скоро пак ще се появи. А кои са предпоставките за него? Влажността, разбира се, трябва да я намалите на минимум в помещението, а как да стане това?

  1. Не сушете много мокри дрехи в помещението, освен ако не е пригодено за това. За да сушите дрехи в едно помещение, то трябва в него да е топло, но и да се проветрява.
  2. Другото важно нещо, което споменават специалистите, е да няма голям брой растения в стаята, особено ако се използва за спалня.
  3. Така, продължаваме с още неща за премахване на влагата. Ако се отоплявате на ток, то сложете печката под прозорците, освен това трябва да проветрявате често, 3-4 пъти на ден по 10 минути, и да поддържате постоянна температура в стаята.

Препаратите на помощ!

Време е да премием към препаратите за премахване на мухъл. Освен че в магазина има много такива, можете да си направите няколко и сами. Ще започнем с няколко, които са много ефективни, но са опасни, ако няма време да се проветрят помещенията достатъчно добре.

  • Първото предложение е да направите препарат от белина и вода, като разредите белината в съотношение 1:16. Много е ефикасна, но трябва да внимавате със следните неща: първо, избелва стените, второ, изпаренията са отровни за хората, затова трябва да носите маска, когато третирате мухъла, и след това да излезете. Препоръчително е да се проветрява около 24 часа. Може и по-малко, въпросът е да няма вредни пари.
  • Другият много ефективен, но вреден препарат е боракс и вода, разрежда се по същия начин като горния препарат. Така, нещата, за които да се внимава: първо, парите – отровни са, второ, да не се поглъща, но това важи за всички препарати. И най-важното, не трябва да се прекалява с този препарат, защото прекаленото количество ще доведе до допълнителна влага в стаята.

Содата се бори срещу мухъла в комбинация с вода или оцет

А сега да преминем към няколко домашни препарата, които не са вредни за самите нас. С тези препарати обаче може да се наложи да повторите пръскането няколко пъти – 2-3, зависи от това колко мухъл има в стаята.

  1. Можете да опитате с разтвор от 1 супена лъжица чаено дърво и 1 чаша вода. Напълнете разтвора в бутилка с пулверизатор и „изкъпете“ мухъла.
  2. Другият вариант е да вкарате оцета в употреба. По принцип можете да опитате с всякакъв оцет, стига да е натурален, но е препоръчително да използвате бял, защото може да останат следи по стените от червения. Този метод е ефикасен, бърз, не е скъп и освен че премахва мухъла, дезинфекцира и прогонва неприятните миризми от стаята, а ароматът на киселата подправка се изпарява бързо.
  3. Продължаваме с предложенията. Следващото е разтвор на сода във вода. На 2 супени лъжици сода се слага половин литър вода. Може вместо вода да сложите оцет, принципът е същия. Този метод не е токсичен, не мирише, не е скъп и не е отровен, проблемът е само един. Не е толкова силен, колкото тези с белината и боракса.
  4. И накрая, последното ни предложение включва 3% кислородна вода и оцет, разтворени в съотношение 1:1. Препаратът е добър, но трябва да внимавате с очите, защото е опасно, ако препаратът попадне в тях. След като напръскате, изчакайте 10 минути и започнете с подсушаването и проветряването.

Без значение кой вариант ще изберете, трябва да осигурите Вашата безопасност, за всеки случай. Използвайте маска и очила. Мухълът е опасен и трябва да внимавате да не го погълнете. 

Как да се отървем от мухъла? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™